10 Декември, 2023 05:11 1 153 9

Кабинетът на Байдън ползва извънредни правомощия, за да одобри продажбата на 14 000 танкови снаряда на Израел

  • сащ-
  • снаряди-
  • израел-
  • джо байдън

Те се базират на закона за контрол върху износа на оръжия

Кабинетът на Байдън ползва извънредни правомощия, за да одобри продажбата на 14 000 танкови снаряда на Израел - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Правителството на американския президент Джо Байдън използва свои извънредни правомощия, за да разреши продажбата на около 14 хиляди танкови снаряда на Израел без одобрението на Конгреса, заявиха от Пентагона, предаде БТА, позовавайки се на Ройтърс.

Държавният департамент информира вчера Конгреса, че е дадено извънредно разрешение, базирано на закона за контрол върху износа на оръжия, за продажбата на 13 981 танкови снаряда на стойност 106,5 милиона долара, които следва незабавно да бъдат доставени на Израел, се казва в изявление на Пентагона.

Агенция Ройтерс съобщи вчера, че правителството на Байдън е поискало от американския Конгрес одобрение за продажбата на общо 45 хиляди танкови снаряда на стойност над 500 милиона долара.

"Държавният секретар (Антъни Блинкън) определи и детайлно основа пред Конгреса, че е необходимо тези снаряди незабавно да бъдат продадени на израелското правителство, като бъде пропуснато разглеждането в Конгреса, което по принцип се изисква от законодателството за контрол върху износа на оръжия", се казва в изявление на Държавния департамент, цитирано от Франс прес.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАХАХА

    15 1 Отговор
    Гарван гарвану око не вади !
  • 2 Норт Америка

    2 16 Отговор
    Републиканците загубиха гражданската война и нямат думата.
  • 3 Йо хо хо

    20 1 Отговор
    Американците продават а ние подаряваме.
  • 4 КОГА И НА КАКВО ДА ВЯРВАШ???

    15 2 Отговор
    ЕДНО ГОВОРЯТ ,ДРУГО ВЪРШАТ
  • 5 Калпазанин

    26 1 Отговор
    Медиите в Европа всички са манипулирани, и пропагандни, например не ни показват защо Испания и Ирландия например не играе по свирката на говедата и обявиха исраел за терористична държава има също така много изказвания на политици които задават въпроси защо за исраел всичко е позволено и извършването от тях си е геноцид, защо защо защо. Защото хората не са слепи и някой наистина се опитва да запали тсв, дори вече е късно това да се предотврати, и защото шепа ционисти искат да са господари на целия свят а те са точно там някъде в обора и бъкингам

    Коментиран от #7

  • 6 Име

    3 10 Отговор
    Терористите омръзнаха на всички - докато е имало романтика в миналото, сега има и други средства за борба.

    Приятно ли ще е - в България някой да започне да прави атентати. Няма нужда.

    Израел използват в момента обстановката и - каквото успеят - това ще е. Няма да имат втори шанс. Избиват хора - но - те са живели заедно с тези терористи, не са слепи, айде сега. Знаели са се. Остава и - да изкарат, че е било насила нещо.

    Това е цинизмът на войната, веднъж почне ли се.
  • 7 Лил

    5 4 Отговор

    До коментар #5 от "Калпазанин":

    Вече е късно в тсв сме!
  • 8 редник

    12 0 Отговор
    Проста сметка показва, че 1 снаряд струва 7617 долара - да не са със златно покритие?! 😉

    И, ако всеки снаряд убива само по 1 човек - това са още 13 000 жертви!
  • 9 Перо

    13 0 Отговор
    Нито една резолюция на ООН, до сега за Близкия изток, касаещи Израел не е спазена! На 30-та Сесия на Общото събрание на ООН даже взеха Решение, че ционизма е най-вредната и античовешка идеология!