Last news in Fakti

13 Декември, 2023 05:36, обновена 13 Декември, 2023 06:23 3 655 46

Конгресът на САЩ разреши да се разследва президентът Байдън

  • джо байдън-
  • импийчмънт-
  • сащ-
  • конгрес-
  • президент

Това може да доведе до процедура по импийчмънт на държавния глава

Конгресът на САЩ разреши да се разследва президентът Байдън - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Контролираната от републиканците комисия по вътрешния правилник одобри резолюция, разрешаваща по-нататъшни разследвания за импийчмънт на президента Джо Байдън, показват резултатите от гласуването, предаде РИА.

Комисията подкрепи инициативата с девет гласа срещу четири. Резолюцията нарежда на комисиите по бюджет, надзор и правосъдие да продължат разследването на Байдън и членовете на семейството му, за да определят дали има достатъчно основания за импийчмънт на държавния глава.

„След като разследването за импийчмънт бъде формализирано, трите комисии, които разследват въпроса, ще имат по-големи правомощия за налагане на призоваване в съда, необходимо за разкриване на всички факти“, каза лидерът на мнозинството в Камарата на представителите Стив Скализ.

Разследване в Камарата на представителите срещу американския президент започна по решение на бившия председател Кевин Маккарти, който скоро беше отстранен от поста. Маккарти стартира процедурата, заобикаляйки гласуването, което на този етап не е необходимо.

Комисията за надзор и отчетност на Камарата на представителите на САЩ разследва предполагаемото участие на американския лидер в бизнес сделките на негови роднини, за които се твърди, че са злоупотребявали с правителствената му позиция за печалба по целия свят.

Призовката за сина на президента, Хънтър Байдън, беше издадена от конгресмена републиканец и председател на Комитета за надзор Джеймс Комър.

Законодателите на САЩ имат право да призовават свидетели на изслушвания в Конгреса, неявяването при такава призовка може да доведе до правни последици и да се счита за неуважение към властта.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 56 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Конгресът

    106 0 Отговор
    Затвор за Бай Дън и синът му!

    Коментиран от #22

  • 2 Мъск

    100 1 Отговор
    Мъск пусна документи как Twitter е укрил п€д0филски скандал със сина на Байдън

    Илон Мъск обеща да разкрие историята на сина на президента на САЩ Джоузеф Байдън – Хънтър.

    В своя акаунт в социалната мрежа американски бизнесмен написа, че списъкът е много интересен: наркотици, п,€д0филия, черни схеми за пране на пари (включително от Украйна) и много други.
  • 3 Артилерийска подготовка

    103 0 Отговор
    А бг.антлантиците как са го допуснали това? Сглобката в парламента и правителството й няма ли да излязат с декларации за защита на Байдън или направо за закриване на таз комисия, дето го е взела туй "грешно" решение...

    Коментиран от #10, #20

  • 4 Кравария

    90 0 Отговор
    е създадена от престъпници, управлява се от престъпници. Тези престъпници са отговорни за хвърлянето на атомните бомби над мирно население и за всички войни след това...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Зеления в шок

    76 0 Отговор
    Байдъне, на кого ме оставяш... Аз на теб разчитам и за теб живея, а сега коя гора да хващам?

    Коментиран от #12

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Ха-ха-ха

    74 0 Отговор
    Та този едва ли е човек? Цял свят видя, как "засече" на една реч пред много хора и си държа ръката във въздуха, без там да има хора. За сина му има смисъл да разследват. Даже има сметки, платени от Пентагона от ноември 2019 г в които пише, че му се плаща за "проект Ковид19", който е в Украйна... Докато цял свят разбра за такъв "проект" някъде през март 2020 г, когато ни затвориха, като животни. Тези са замесени яко в игрите на фалшивата държава там.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 И това,

    68 0 Отговор

    До коментар #7 от "Зеления в шок":

    Много често държавата сащ работи с какви ли не организации и терористи по света, за да си осъществява грабежа. В Украйна открито работят още с един фашистки режим, доказано. Забъркаха даже целия ЕС също да помага на доказани фашисти.
    Умишлено скриват, какво стана там на Майдана и от 2014 до началото на войната 2022 г. А има милиони доказателства, че подобно на бивша Югославия, там държавата с армията на страната правеше етническо унищожение. Има даже и "градът на ангелите", гробище в Донбас на загинали деца, унищожени от правителствените войски. Подобно на войната сега в Газа, масово се унищожаваше цивилни население. И целия този "демократичен и цивилизован свят" нищо "не знае" за това??? Западът затуна много яко в тези игри и за това ще бъде сменен с друга система.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 "Въпросът е дали ще

    68 0 Отговор

    До коментар #11 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    ги обявят официално"?
    Дано, дано. Махнат ли го този, то доминото ще тръгне от там и всичките такива във васалните съюзи и държави на САЩ също ще бъдат разследвани. Дано най-после от тази "бръмка" да се срине тази нечовешка система.

    Коментиран от #15

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ХАХАХА

    49 1 Отговор
    Абе тези имат ли един президент ,който да не е разследван ,като почнеш от Никсън та стигнеш до деменцията . Егати демокрацията егати чудото . Не ,че излиза нещо от разследването, само разлайват кучетата да замажат очите на хората от корупцията прикрита зад думата лобизъм.
  • 17 Абе аз тука отдавна

    58 1 Отговор

    До коментар #15 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Им обяснявам: "Огромна грешка беше да се захващат с Русия! Това ще им е края"
    Нали си правеха грабителски войни по цял свят, нарушаваха всякакви всевъзможни международни договори и унищожаваха и убиваха цивилни население, цели страни и райони са в руини.
    НО, когато си въобразиха, че могат да сринат така и Русия, знаех, че ще им се срине системата. С Русия никой не е успявал до сега да се справи. И тези ще си счупят рогата. Там има такава пословица: "Силата на Бога е в правдата!" И точно за това всички там губят.

    Коментиран от #43

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ХАХАХА

    8 13 Отговор

    До коментар #18 от "Красимир Петров":

    Казано честно съмнявам се ,че Тръмп ще бъде избран ,пак ще вдигнат мъртвите в бой за ДД . Жалко нищо добро не се очертава на хоризонта .
  • 20 Рей

    29 0 Отговор

    До коментар #3 от "Артилерийска подготовка":

    Терзийски да отиде да им бутне някой патник в знак на протест , че им закачат гуруто на нацизма и войната .
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Дааа

    33 0 Отговор

    До коментар #1 от "Конгресът":

    Хубаво ще е да приключи житейският си път в затвора! Дано да доживее една хубава присъда!
  • 23 българин 777

    25 0 Отговор
    а дано де късмет изкуфелите фашисти вън
  • 24 КОЗЯТА ПЪТЕКА

    36 0 Отговор
    Като дългогодишен държавен служител от високите етажи на властта в САЩ, Байдън и олицетворение на истинските американски ценности - кражби, корупция и всякакви престъпления в името на парите.
  • 25 Механик

    39 0 Отговор
    Синът на президента на САЩ се оказва мошеник и крадец, а баща му (президентът) се оказва съучастник и подстрекател. Браво!!!
    Ма то какво ли и да очакваш от евреи.
  • 26 На командно мислене

    28 0 Отговор
    Мумията дали разбира, какво става?
  • 27 Димни Огледала

    26 0 Отговор
    Всяка Империя се разпада отвътре! Краварчето е в етно полова гражданска война де. Честито.
  • 28 Оле ле,

    21 0 Отговор
    дядоно ще нагази киреча!? Ще стане президент на затвора!?
  • 29 байгън с колелото

    19 0 Отговор
    Затвор за този дърт ПОЗОР
  • 30 Демократ

    2 25 Отговор
    Много интересно как същите републиканци не счетоха,че не уважението и подигравката на тръмп към конгреса и сената трябваше да има правни последици и не зачетоха всичките доказателства и свидетелства от високопоставени служители за импийчмента му. Същите тези републиканци подкрепят Тръмп въпреки 91 дела за криминални и национални престъпления, същите тези републиканци определят дневния ред на държавата и поставят на карта съдбата на демокрацията. Накрая ще се окаже и докаже,че Тръмп е най-стабилния агент на КГБ в света и той и тръмпистите превърнаха Съединените щати в Разединени щати.

    Коментиран от #32, #33

  • 31 Уса

    21 0 Отговор
    Тръмп ще спечели с огромно мнозинство над 70% пред Байдн.Демократите ще опитват с по-свестен кандидат,но Байдн ги затри окончателно и само 10 на 100 биха гласували за тях.Повечето подкрепящи демократите са подкрепящи лгбт или са в мръсните сделки на финансовите пазари.Подобно на това да подкрепяш ППДБ,Герб и ДПС
  • 32 Ццц

    22 0 Отговор

    До коментар #30 от "Демократ":

    Тези републиканци правят всичко, срещу което вашата атлантическа душа се бунтува, а? 🤣🤣 При все, че са американци. Сега ще съдят тази глава на снимката. Пардон държавен глава. След управлението на Тръмп си мислехме, че не може да е по-зле. Но всичко на запад търпи развитие и дойде Байдън. Борис Джонсън смени Тереза Мей 🤣 Денко и Тагаренко смениха Бойко и Каракачанко 🤣. Но върхът на всичко дойде със Зеленски! И него укрите го избраха, за да направи Украйна по-добро място за живеене! Те това е положението със сегашното състояние на либералната демокрация! А вие много разчитате на техния член.....5.

    Коментиран от #44

  • 33 Мдаа

    22 0 Отговор

    До коментар #30 от "Демократ":

    Вчера плещихте друго,че Путин бил пудел на Тръмп ,а оправете си опорките!!Сега Тръмп агент на КГБ!?!Вие съвсем откачихте ,не знаете на къде да лаеете вече!!!
  • 34 стоян георгиев

    8 0 Отговор
    Супер.нека сега се разследват всички твърдения за байдън и сина му и ако има верни да го махат ако не са да спре мурзилковата истерия.

    Коментиран от #35

  • 35 Хихихи

    11 0 Отговор

    До коментар #34 от "стоян георгиев":

    Кой ще го разследва?!"Независима комисия "от Кнгреса!?!Верно ли?!Шорошоидни вопли!

    Коментиран от #38

  • 36 ЦарВул

    17 0 Отговор
    Айде "ДЪРТАКА"в старчески дом , синчето му в панделата да се запознае с черните пантери!!Това очаква и нашите продажници дето свалят паметника на Съветската армия!!Едно време събориха мавзолея и някой да ми каже помни ли името на тоа т.н. димократ ДЕТО ОТ НЕМОЩ ГО ВЗРИВИ!!Не,нали!!И няма как,защото предателите,ренегатите и подобни на тях историята ги изхвърля на бунището на историята!!Да.а.а.а!!А НИЕ С ГАЙДИТЕ ЖИВЕЛИ ПО ТОВА ВРЕМЕ ВСЕ ОЩЕ ПОМНИМ!!,ЗАЩОТО ТОВА СА НАШИТЕ ПАРИ И НАШИЯ ТРУД!!ОСТАВА СЕГА ДА СЪБОРИТЕ И ПЛЕВЕСКАТА ПАНОРАМА ,И ПАМЕТНИКА НА ШИПКА ТОГАВА ЦИРКЪТ ЩЕ Е ПЪЛЕН!!И ЗАПОМНЕТЕ :"БОГ ЗАБАВЯ,НО НЕ ЗАБРАВЯ"!!
  • 37 дядо поп

    12 0 Отговор
    Май деменцията и лекьосания потник ще пляснат с ръце и ще се прегърнат наритани от президентствата си!
  • 38 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #35 от "Хихихи":

    Републиканци фенове на тръмп ще го разследват.както стана и с тръмп.разследваха го съдии дето ги бе назначил той.много е лесно за ватника да обяви че сичко за маскари без путин и тръмп нали другар.
  • 39 соломон паси предателят

    8 0 Отговор
    Джо престъпнико ! Мястото ти е в затвора с цялата тайфа банда бандити . Ти си най- старият терорист в историята на човечеството Джо ! Сега нов рекорд ----като най възрастният Президент в историята престъпната страна наречена Америка да лежи в затвора .Джо ти намина всичките Президенти както със престъпленията си така и бандитизма и корупцията и сигурно ще останеш дълго време в историята като единствен ненадминат. соломон паси предателят
  • 40 Равин

    5 0 Отговор
    Това е гавра с човек облекчаващ се в памперс за възрастни.

    Коментиран от #45

  • 41 Тиквоча

    1 0 Отговор
    По-бързо го разследвайте,защото ще иде при Кобзон...
  • 42 От страни

    0 0 Отговор
    Айдиииии - отиде коня у барата....
    Де да беше така да са му сметнали едно два-триста години ама си е бош лаф.
    Синчето му да раследват че там си е сащтанизъм чист.
  • 43 От страни

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Абе аз тука отдавна":

    Нали? "В чём сила, брат! Сила в правде!"
  • 44 От страни

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "Ццц":

    Аааааа има да се изненадаш - в Аржентина дойде на власт либертанец Хавиер Милей. Тоя ще ги оправи на раз и такива номерца ще ни покаже. Нали знаеш поговорката "Всеки луд с номера си ама тоя има цяла програма".
  • 45 От страни

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "Равин":

    Кой знае дали не е гавра с труп??? Некой вуду са му праснали и нал знаеш - музиката си подсвирва, тъпанчето думка а трупа почва да се надига и да вырви. Малко се подсецва ама отива направ на трибуната и казва: Скъпи американци.....
  • 46 ТРУДНО ЩЕ Е ДА СЕ РАЗСЛЕДВАТ

    0 0 Отговор
    ПАМПЕРСИ ! А И МИРИЗМАТА Е НЕПОНОСИМА !