Last news in Fakti
  Тема: Украйна

18 Декември, 2023 19:34 15 788 112

Украински генерал направи ужасяващо признание за случващото се на фронта

  • украйна-
  • олександър тарнавски-
  • русия-
  • война-
  • боеприпаси-
  • оръжия-
  • генерал

Войските ни са изправени пред недостиг на снаряди, заяви генерал от ЗСУ

Украински генерал направи ужасяващо признание за случващото се на фронта - 1
Снимка: Командування Обєднаних Сил ЗС України

На фронта украинските военни се изправят пред изчерпване на артилерийски заряди и са принудени да ограничат някои военни операции поради липса на подкрепа от чужди страни, обяви висш армеен генерал пред агенция Ройтерс.

Бригаден генерал Олександър Тарнавски изрази загриженост, след като законодателите от Републиканската партия все още задържат помощен пакет от 60 милиарда долара от САЩ, а Унгария блокира 50 милиарда евро от Европейския съюз за Киев, който се бори с руската инвазия.

"Имаме проблем с боеприпасите, особено с тези от постсъветско производство - 122-милиметровите и 152-милиметровите. Днес тези проблеми се усещат в цялата област на фронтовата линия", посочи той в интервю. Тарнавски подчерта, че липсата на артилерийски заряди представлява "сериозен проблем", а намаляването на чуждестранната военна подкрепа оказва пряко влияние върху бойните действия.

"Количествата, с които разполагаме днес, не са достатъчни за нас, с оглед на нашите нужди. Затова провеждаме преразпределение и преработваме нашите планове, правейки ги по-скромни, тъй като е необходимо да ги осигурим", заяви той, без да предоставя подробности. "В определени райони преминаваме в режим на защита, докато в други продължаваме с нашите настъпателни действия - с маневри, огън и продвижване напред. Освен това, подготвяме нашите резерви за предстоящите ни обширни операции", посочи генералът.

Тарнавски, командващ оперативната групировка "Таврия", беше начело на контранастъплението, което изтласка руските войски извън южния град Херсон и западната страна на река Днепър през ноември 2022 г., което представлява последния голям успех за Киев на бойното поле. "Идеята им (на руските сили) остава непроменена. Единствено техните действия и тактика претърпяват промени... атаките продължават непрекъснато," сподели той.

Ситуацията в Авдеевка се развива "на всеки нов ден и през всяка нощ", като руските сили, които систематично променят своята тактика, постигат "частичен успех в някои области, в дълбочина от приблизително 1,5 до 2 километра," отбеляза украинският генерал. По думите на Тарнавски руската армия хвърля огромен брой сили на фронта, без да се интересува от собствените си човешки жертви.

В същото време генерал Тарнавски призна, че Украйна изпитва "определени трудности" със състава на своите военни на фронтовата линия: "Да, в момента те не са толкова отпочинали, не са в толкова добра форма," отбеляза той. "Всеки командир трябва да разполага с резерв." Тарнавски посочи, че зимните условия - студът, намалената видимост и липсата на прикритие от дървета с опадали листа - представляват предизвикателство и за двете страни. Украйна се нуждае от повече защитни средства срещу нарастващите атаки от руските безпилотни летателни апарати и разчита на доставката на западни изтребители F-16, посочи той.

"С появата на F-16, всичко ще се промени напълно. Моето мнение, като пехотен офицер, е че F-16 е като Мерцедес, сравняван със Запорожец," сподели той. "Всички ние се надяваме на това."


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 105 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гориил

    247 16 Отговор
    Идва естественият край. Или плащате стотици милиарди, за да продължите войната, или режимът в Киев ще падне след два-три месеца.

    Коментиран от #32, #67, #107

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Да, бе

    208 8 Отговор
    Пълни глупости, има недостиг само на хора, въоръжение и кауза, иначе всичко е точно... По Вашингтонско време.
  • 4 404

    227 19 Отговор
    Владимир Путин е първокласен стратег. Не казвам, че не прави грешки. Той самият е признавал такива. Но мисля, че Западът е изправен пред много силен противник. Не виждам признаци способностите му да намаляват или властта да е покварила мисленето му относно стратегическите дела. Путин е изключителен стратег.
    За да има мир трябва да се направят две неща: първото е Украйна да стане неутрална и да скъса всичките си военни връзки със Запада. Не да кажем „Няма да разширяваме НАТО с Украйна“, пък да продължим да имаме някакви мъгляви военни отношения с нея. Това трябва да приключи. Украйна трябва да остане сама. И второ, Украйна трябва да приеме факта, че руснаците ще задържат четирите области, които анексираха, както и Крим. Руснаците няма да ги върнат. Това, което трябва да направите, ако сте Зеленски или човека, който управлява Украйна при този сценарий, е да направите така, че руснаците да не вземат други четири области, сред които да бъдат Харковска и Одеска. Ако играя с картите на Путин и тази война продължи, ще мисля за завземането на още четири области. Ще взема около 43% от Украйна и ще ги присъединя към Русия.
    Това каза професорът по политически науки в Чикагския университет и носител на отличието „Р. Уендъл Харисън“ за заслуги Джон Миършаймър в подкаста на Лекс Фридман.
    Фридман е един от най-популярните подкастъри в последните години в целия англоезичен свят и на изток го сочат като „най-гениалния анализатор в света“, чиито прогнози безкомпр

    Коментиран от #26, #38

  • 5 КОЗЯТА ПЪТЕКА

    145 14 Отговор
    Къде сте бе превъзбудени кози форумци. Дайте някой умен коментар.
  • 6 Пич

    183 10 Отговор
    Няма що !!! Отдавна знаем , че атлантиците са гола- вода !!! Само като видиш нашите паветници , как никога нищо не вдяват.....
  • 7 Калпазанин

    72 9 Отговор
    Чудя се наистина тука някои драсксчи на какви субстанции са
  • 8 Калпазанин

    86 4 Отговор
    Под "драсксчи" имам предвид жорналисти
  • 9 ГРАД ТАБАДЪТКЕВО

    160 13 Отговор

    До коментар #2 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Ветровете ги зася Украйна. И сега жъне бури.

    Коментиран от #69

  • 10 СПОКО ТЪРНАВСКИ

    14 166 Отговор
    Българските военни концерни са на среща....работят нон стоп...
    Снарядите идват......да трепат пълчищата путинови.

    Коментиран от #20, #40, #45

  • 11 Ксаниба

    141 6 Отговор
    Е и какво му е ужасяващото?? Като ядоха бауря в големият контърнастъп - 10 леопарда и 1000 бандеротрупа на ден, не бе ужасяващо, а сега билко ужасяващо???!! Неее, ужасяващото тепърва иде, и това намеква по.раният гинирал. Велика сила ще дсе стовари съвсем скоро!! Велик, колкото 1944, и това ще бъде 2024 !!! Ще ги раскатаят до полската граница андерлогите!!!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Епа бело знаме

    89 7 Отговор
    и преговори. Ако не - не бучете че ставате досадни.
  • 14 намериха си

    99 3 Отговор
    оправдание, сиреч малко им даваме.
    Що не обеснят провала на фамозното си контранастъпление, тогава какво им липсваше? И много да имат, и малко да имат, руснака пак ги бие. И желия тоя позор при използване на мобилизираните и доброволците от страна на руснака, не ми се мисли, ако бяха предислоцирали повече основни поделения в посока Украйна
  • 15 Малкото живи да грабват телата

    83 6 Отговор
    на много те умрели и с тях на юруш.
    Щатите това ви заповядва
    и никой да не се ошумолясва.
  • 16 загрижени са ,

    72 3 Отговор
    ама за кинтите дето не могат още да ги вземат .
  • 17 КОЗЯТА ПЪТЕКА

    80 6 Отговор
    Къде сте бе козите форумци?? НЕ ВИ ЧУУВААМ.
  • 18 Тра-ла-ла

    54 9 Отговор
    Дайте им да момчетата, че да ни пазят от "рашистите"! Европа точно ми прилича на чекистите по време на Втората световна - "запушва амбазурите" само, че с чужди тела.
  • 19 Тома

    74 9 Отговор
    Е как като тагаренко не спира да праща оръжие снаряди и пари
  • 20 Всяка вечер

    48 8 Отговор

    До коментар #10 от "СПОКО ТЪРНАВСКИ":

    Излита товарен Спартан за Украйна......
  • 21 Име

    57 6 Отговор
    България дава точно старите калибри, това са мощни артилерийски заряди и - това е смешно, един залп е достатъчен да възпре нещата, не знам какво е точно.

    Все пак нямаме - 80 фабрики - имаме едни мощности.

    Доставки има - не е като да няма.

    Тук именно това е причината - масираните пехотни атаки - те са проблем за всяка армия - изправена пред Русия.

    Навремето - за да ни освободят - са умирали като мухи при Плевен и т.н.
  • 22 Русия попиля НАТО

    118 7 Отговор
    Аз когато разправям, че Русия тотално попиля НАТО, не ми вярват ))
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 вярно е

    89 2 Отговор

    До коментар #12 от "За протокола":

    Африка мина ковида и без тия ваксини и всички са живи и здрави .

    Вируса беше направен за определен генотип . За това и не ги пратиха на африканците , за да не се разбере що за вирус е това .

    Коментиран от #100

  • 25 МирО

    91 9 Отговор
    М да, колата се е обърнала и сега всеки се оправдава с всеки, а истината е много проста: Не дърпай мечока за опашката - ще те ушамари. За съжаление веднъж на 100 години някои се пробва (Наполеон, Хитлер, ….)
  • 26 в Русия

    95 6 Отговор

    До коментар #4 от "404":

    отдавна коментират, че и Одеска и Харковска области трябва да се върнат към историческата си принадлежност, т.е. към Русия.
    На пресконференцията Путин ги направи щастливи като произнесе крилата фраза, че Одеса винаги е била руски град. Така, че като нищо ще ползват Днепър за граница и ще оставят Украйна без излаз на Черно море.
    Мисля, че едва когато това се реализира, руснаците могат да разсъждават дали да продължат с завземането на Украйна или да оставят някакво парче зземя да се води като държава с това име. Но от тук насетне, Украйна ще бъде държана на къс пас, за да не си повярва след време, че може да спретне някакви бази на НАТО.

    Коментиран от #59

  • 27 Жан Клод Бам Бам

    76 6 Отговор
    Тая зима окраинците ще ги хване шапа . До следващата есен руснаците ще им разкажат играта .
  • 28 РЕАЛИСТ

    98 6 Отговор
    Това украинците само плачат, просят и искат. Русия и наложиха такива тежки санкции, блокираха и парите в чужди банки, не допускат да имат приятели и въпреки това не реве , не се оплаква и мачка украинците по целия фронт.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Бай Лисан

    53 4 Отговор
    "Тарнавски призна, че Украйна изпитва "определени трудности"

    Колко пък да са определени.....
  • 31 Бай Иван

    77 4 Отговор

    До коментар #12 от "За протокола":

    Важното е да сме живи и здрави, но евродепутатката Мишел Ривази не е между живите, защото, разследваше действията на шефката на Евросъюза-Фон дер Лайнен във връзка с покупката на тези ваксини! Изводът е, че мафията в ръководството на ЕС шега не бива!
  • 32 Хахахаха

    10 81 Отговор

    До коментар #1 от "Гориил":

    Че тя войната няма да свърши с падането на Украйна, ако Украйна падне! Ти си наивник, ако вярваш това. А подкрепата трябва да продължи, за да не ходим ние след това на фронта. Защото тогава фронта няма да е Украйна, а Европа.

    Коментиран от #41, #57, #88

  • 33 Брабинеца

    2 56 Отговор
    трябва да сме съпричасни на укрите, защото от финосовте ресурси пристигащи от САЩ, нашите заводи в ПодБалкан ще са икономически активни, нищо друго и повече

    Коментиран от #42, #46, #68

  • 34 От страни

    48 2 Отговор
    Като немаш собствени снаряди нема да рипаш а като си рипнал в надеждата на чуждите страни а те не ти дали тогава търпи.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 До мисирката Мария Атанасова

    56 2 Отговор
    Гледай интервюто на Арестович при ЖУРНАЛИСТА МАРТИН КАРБОВСКИ и дано да разбереш един път завинаги , че от Киев и Харков ВС на РФ се изтеглят съгласно поетите ангажименти на подготвените споразумения за прекратяване на конфликта , а Зеления наркоман се отметна в последния момент подлъган от Борката и Бай ДЪн. От Херсон ВС на РФ се изтеглиха по други причини свързани с военна тактика и стратегия.

    Коментиран от #39

  • 38 От страни

    66 1 Отговор

    До коментар #4 от "404":

    Ако завземат тия области това по територия са 43% а по същност са 90% от държавата. Щото тези области им казват трите басейна "въглещния" в Донецк, морския в Одеса и "промишлиния" в Днепропетровск. Това е държавата останалата част на страната е само с купчини сено. Западна Украйна нема нищо-нищичко. Кръгла нула.
  • 39 Граовеца

    26 3 Отговор

    До коментар #37 от "До мисирката Мария Атанасова":

    това е така и джуджака, няма де им прости , че го компроментираха. Те и за това вече не искат да подпишат Споразумение, защото са обречени.... и не само те, а поколения назад, мак макар, че повече от 3-то повече няма да има
  • 40 От страни

    70 1 Отговор

    До коментар #10 от "СПОКО ТЪРНАВСКИ":

    Кармата им ще бъде - преметването от краварите - нищо нема да им платят. Със сигурност работят за обещания сега. Ама краварите никога не изпълняват обещанията си. Та ще видим Арсенал с огромни уж печалби ама на хартия и до гуша в дългове. А сега нека работят в три смени. Най големия грех е да отговориш със зло на този който ти е дал добро. Без русняците да сме правили оръжия нанай. А ние с техните технологии помагаме да ги убиват. Е то бумеранга с връща.

    Коментиран от #98

  • 41 От страни

    67 2 Отговор

    До коментар #32 от "Хахахаха":

    Недей лъгахте - на Русия не и требват никви Полши и Румънии и не смята да напада НАТО - това са западни залъгалки. Ама Украйна е Русия та затова не си премълчаха.
  • 42 От страни

    51 1 Отговор

    До коментар #33 от "Брабинеца":

    Като чакаш от американците парите предварително си обърни гащите с цепката назад и леко се наведи. Те ще ти покажат "номерца от сената" вместо пари. Колко видехме парите за самолетите толкова ще види Арсенал парите за снарядите.
  • 43 Гост

    20 1 Отговор
    Тоя толкова си противоречи че не знам как да го определя.
  • 44 рррр

    25 5 Отговор
    Омрете в украйнската кал смър...деляци долни.Ще стреляте с фунийки от руските театрални афиши.Просяци.
  • 45 някой

    32 1 Отговор

    До коментар #10 от "СПОКО ТЪРНАВСКИ":

    и от кой са наследсво тия български военни заводи, като се изключат разрушените , опитай се малко да мислиш и помниш ,ако можеш
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 ФИНЦИ

    37 3 Отговор
    ЧАКАМ КРАЯ НА УРКИТЕ И ПП - ДБ И ТУРСКАТА ПАРТИЯ ДПС

    Коментиран от #65

  • 48 Правоверен Евроатлантик

    57 4 Отговор
    Тагаренко им доставя снаряди, но загроби българският ВПК, защото заради подкрепата на Украйна Русия ни отне лицензите. Повече никой няма да купи легално от нас оръжие. Казанлък няма да е вече града на Guns Roses.
    100 пъти повтаряхме, че даването на оръжия на Украйна само ще увеличи труповете и е гасене на пожар с бензин. Накрая пак Украйна е в отстъпление, с огромен брой жертви и разрушения.
    Всичко това можеше да бъде избегнато с преговори, дори след началото на СВО.
    Ма Западът искаше война и сега си я получава. Каквото сам си направиш, друг не може да ти го направи. Брюкселските зелки са умни като тикви гъдулки - повярваха в собствената си пропаганда. Ма що ли не им се мре за Крим? Зеленски чака доброволци, храбрите диванни путиноборци що не се запишете?
  • 49 надежда у последна

    23 3 Отговор
    Само надежда ще е, Ф16 са стари вече, само по музеите и ма. И е топ Гън, сещаш се, онова рекламно филмче.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Мъжа на урсула

    21 3 Отговор
    Укр@ина, терпи моя красавице, терпи. Не е рибка...
  • 52 Не им вярвайте

    6 2 Отговор
    Това е рекламен трик. Лъжат и мажат.
  • 53 хъ хъ

    22 1 Отговор
    Ама как само звучи. Олександър...😉
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 А50

    25 4 Отговор
    Ооо, те още не са видяли всичко, да се готвят за ракетната система Авангард, това е Кинжал умножен по 10.
  • 56 Порно

    25 1 Отговор
    Имат проблеми със съветските калибри, защото мощности за производството им освен в Русия, Китай и Северна Корея останаха само в България, останалите се пренастроиха на натовски стандарт. Но не купуват от нас, натискат ни да даряваме. Тук обаче идва другия им проблем, повечето снаряди служебното правителство прехвърли на Арсенал, за да ги продаде и произведе нови на армията. Ако това количество отиде в 404, те си решават проблема за месеци напред. Но трябват минимум 10 милиарда, че и повече. Американците и германците още ги е яд , че пролетта на миналата година ни платиха почти 5 милиарда. Въпреки че тия наши доставки на практика спасиха 404, това бяха над една трета от боеприпасите им в първите 6 месеца.
  • 57 Гост

    30 5 Отговор

    До коментар #32 от "Хахахаха":

    А подкрепата трябва да продължи, за да не ходим ние след това на фронта. Е ти явно ще ходиш и такива като теб. Другите в мнозинство ще ви гледат сеира. Има една приказка който се е омазал сам да се почисти. Е имаме едни политици който се имат за свръхинтелигенти за който са гласували и не трябва да се допитват до народа с референдум защото бил неук но не когато им трябва да ги изберат. Е те да си сърбат попарата която са надробили и такива като т.......
  • 58 хахаха

    51 5 Отговор
    Ф-16 били мерцедес, а руските СУ-та - запорожец....:)))) те и за леопардите така мислеха, за байрактарите, за хаймърсите....все мерцедеси излязоха, ама за скрап....:))))))
  • 59 Име

    22 4 Отговор

    До коментар #26 от "в Русия":

    Руснаците именно това ще направят - ще държат войски в Украйна - както навремето в Източна Германия и т.н. няма да се излъжат втори път.

    Но едва ли ще е дълговечно, съвременните хора са по-наясно.

    Коментиран от #71

  • 60 Макробиолог

    31 4 Отговор
    Да ви ги докарат по скоро тия фъ16,да видим и ние какво дърво сме гризнали. Като авио характеристики фъ-то е по зле дори от миг29,предимствата му са в способностите за интеграция в с-ма с наземни рлс,други самолети,космическа логистика.Ойкрайната има ли ги тия пълноценни системи?
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Вражалец

    24 1 Отговор
    Генерал, пък плаче! Южна Корея , Финландия,и други им дадоха патрони и снаряди ,така пише . Ние четем само украинска пропаганда. Тогава ,кое е вярно! Да вдигат бялото знаме и край!
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 де го чукаш, де се пука...

    15 2 Отговор
    "...ужасяващо признание...
    ... недостиг на снаряди... "
    А има ли изобщо нормално мислещ човек, който си представя нещата по друг начин? Това, че все още съществува утопията за посрещането на руските войски в Киев с цветя и рози го изключвам напълно, но зимните условия - студът, намалената видимост и липсата на прикритие от дървета с опадали листа никой не е всъстояние да промени.
  • 65 и моята мечта е такава,

    33 4 Отговор

    До коментар #47 от "ФИНЦИ":

    слагане на укрите на място и изчезване от властта на нашите некадърни и лакоми управници.
    Държавността в момента е Киро, Ицето, Делян, Боко и едно чуждо посолство. Мерси от такава "държавност", която затрива държавата и я превръща в колония!
    Всичко, което не изнася на сглобката, е тероризъм. Докато това, което направиха с Паметника, е "демокрация"...

    А за укрите, много ми се иска там да надделеят разумни хора и се съгласят с условията на Русия, които ТЕ НЕ ИЗПЪЛНИХА веднъж през 1992 г. и особено след 2014 г. според подписаните от шмъркалото Мински споразумения.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 ха, ха, ха...

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гориил":

    Има и трети вариант при който =е се хванеш за палците! Няма нискам!
  • 68 Доротея

    3 0 Отговор

    До коментар #33 от "Брабинеца":

    Леле, колко си ПРОСТ!...
  • 69 Бонд

    3 18 Отговор

    До коментар #9 от "ГРАД ТАБАДЪТКЕВО":

    Бурята Путин 😄това име ще бъде забранено след години помни!!!
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Примката

    6 11 Отговор

    До коментар #59 от "Име":

    Да живеят русофилите, особено тези които плащат данъците в Европа които отиват за Украйна 😄😄😄🤦
  • 72 Бегай !

    13 0 Отговор
    Тоя какво се обяснява като първата ми любовница ? То е ясно,че ще ядат дървото.
  • 73 МАРО .....марооооо

    18 0 Отговор
    Дай на украинските си другари съвет , да се въоръжат като руснаците със лопати !!!!! Няма да им трябват нито снаряди , нито самолети и ракети !!!!!
  • 74 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    15 1 Отговор

    До коментар #63 от "и като се събуди,":

    СЛАВА РУСИЯ
  • 75 Миче много ша та люшкам

    9 0 Отговор
    Щото много ша та обичам отзад !!!!!!!
  • 76 МАРО отивай на

    10 0 Отговор
    ОКОЛОВРЪСТНОТО белкем изкараш някои лев със честен труд !!!!!!
  • 77 пешо

    18 0 Отговор
    "Моето мнение, като пехотен офицер, е че F-16 е като Мерцедес, сравняван със Запорожец,"
    Пехотния офицер и той експерт по самолети.Много еkсперти се навъдиха нещо,в България също.
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Нещастни нацита

    28 0 Отговор
    Когато стреляха и палеха беззащитни цивилни се правеха на мъже, а сега бързат да се преоблекат в рокли...

    Коментиран от #86

  • 80 Та Паци

    13 0 Отговор
    оао, все едно някой им е длъжен на тея тапаци
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 123456

    13 1 Отговор
    Зай-би, зай-би - кат нема снаряди - слагайте камънье , шишарки, манерки - те и без това не стрелят Хабрамсите ...
  • 85 Баце ЕООД

    19 2 Отговор

    До коментар #81 от "Киев за три дни":

    Всичките САЩ, Великобритания, Франция, Германия, всичките ги би.. Дори редовна армия не използва. Демокрацията не струва.
  • 86 Баце ЕООД

    12 1 Отговор

    До коментар #79 от "Нещастни нацита":

    Ти виж, че поддръжниците им в България са на същото ниво.. То това е проблема, ония руската лопата вече ги научи доста
  • 87 Уса

    17 0 Отговор
    Отдавна сте свършени и благодарение на Русия още дишате.Ако зависеше само от нато отдавна да сте пустиня с високи дози радиация
  • 88 Говедар

    20 1 Отговор

    До коментар #32 от "Хахахаха":

    Евроатлантическите фашизоиди ще си ходите на фронта не, ами зад фронта! Сформирайте си една армия "Балкански джендepacи, верни подметки на посолствоТО" и отивайте оттатък фронта! Нормалните хора ще посрещаме руснаците като през Освободителната война, този път от евроатлантско робство!
  • 89 Даша ще бъде Наша

    1 16 Отговор
    Голяма форумна подкрепа за руските амбиции. Явно са в голяма нужда. А сега с високата смъртност на руската младеж любовта пак ще баде достъпна и евтина.
  • 90 Офф

    7 0 Отговор
    Споменавам за 100тен път - ТАЗИ ВОЙНА" Е ПО-ГОЛЯМ ЦИРК ОТ КОВИТ ЦИРКА ;) Който разбрал, разбрал....
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 максим

    11 0 Отговор
    абе генерале,що те е бъзе да кажеш една истина,бре.губите.за 2 дена ,да ви бяха сринали.ама много руснаци има на таз украйна. и спрете да се хвалите с победите си бре.ама, жалки сте.руснака всичко документира.а вие само на думи, ми се перите.няма никакви факти.
  • 93 максим

    15 0 Отговор

    До коментар #81 от "Киев за три дни":

    киев за три дни.нали това ти е името? изясни си ситуацията и не пиши небивалици.киев- ще го има,но ще бъде провинциално градче.украйна,няма да я има. руснака,тарикатски си взе,каквото му трябва.порасваш ли,или още не? виждаш ли, какво става на украйна? кой бие и кой хленчи и плаче? аз, не искам да плащам за простащините на продажниците или на фашагите.нямам нужда от нато и евросъюз.не искам и циркове в българския парламент.искам, да съм свободен и независим.много ли е?
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 мони пасито

    8 0 Отговор
    Това с F16 ще ужаси руснаците,ако 16 са добри отдавна да са ги дали,но ги е страх ,щото голяма излагация,ще стане......
  • 98 И още

    4 0 Отговор

    До коментар #40 от "От страни":

    Да не си благодарен за доброто, което си получил. В Новия завет има една притча в която Исус Христос очисти десет прокажени, но само един от тях се обърна да му благодари...
  • 99 касапина

    5 0 Отговор
    Скоро ще видим украинки войници мъжете им свършват
  • 100 касапина

    9 0 Отговор

    До коментар #24 от "вярно е":

    Скоро ще видим украинки войници мъжете им свършват За тази бротоубийствена война вина има Запада най вече Байдън явно има деменция когато Горбачов и мисля че беше Буш се разбраха Нато да не се приближава до Русия сега хвърлят луди пари на вятъра Грешката на Горбачов беше че не поиска да се подпише договор за това
  • 101 ВМЕСТО ПОМОЩИ УКРАЙНА ТРЯБВА ДА ПОЛУЧИ

    5 0 Отговор
    ТОТАЛНА РАЗРУХА ЗА ПРОЯВЕН ФАШИЗЪМ КЪМ РУСНАЦИ И БЪЛГАРИ !
  • 102 РУСНАЦИТЕ СЕ НАСИТИХА НА УКРАИНКИ

    1 0 Отговор
    А УКРАИНКИТЕ НА РУСНАЦИ И НАРОДИХА ПО ЕДНО И ДВЕ ДЕЦА ! ТОВА Е ПОЛЗАТА ОТ ВОЙНАТА !
  • 103 Килифаревски

    0 1 Отговор
    ген Олександър Търнавски ще получи снаряди (колкото си иска) Премиера Генков и от бившето ВМЗ в Търновско
  • 104 ами

    2 1 Отговор
    110 милиарда долара и евра не им стигнаха за перемога, за 2024 им дайте 220 милиарда може пък да успеят да победят русия
  • 105 Ръката на Кремъл

    4 0 Отговор
    Нали бяха най-мощната армия в Европа. Без НАТО и въоръжаването от Запад увяхват.
  • 106 Агент Иво каза

    5 0 Отговор
    Бел байрак му е майката, всичко друго е бла-бла.
  • 107 бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гориил":

    МИ ЩЕ ПАДНЕ НА 04.05.2024 ГОДИНА ЗАШОМНЕТЕ ТАЗИ ДАТА .И СВЕТА ЩЕ СЕ СВЪРШИ С ФАШИЗМА ..А В БЪЛГАРИЯ ЧЕ ИМА ВТОРИ ВОЕНЕН СЪД ЗА АМЕРИКАНСКИТЕ МАРИОНЕТКИ КОИТО ЩЕ СА ХРАНА НА ПРАСЕТАТА В БЕЛЕНЕ
  • 108 Будител

    5 1 Отговор
    Сега Тагаренко да събира съчки с листа да слагат украинците по дърветата та да се крият....
  • 109 МАРАЗЪМ

    0 0 Отговор
    ПЪЛНИ lDIOTИ.ДА МРЕШ ЗА КРАВАРИ.
  • 110 Велики Олесандре

    0 0 Отговор
    Карайте без снаряди,най-добре с камъни! Ха-ха
  • 111 ваня

    0 0 Отговор
    всички знаем, че украина за нищо!
  • 112 Брат ДАНКО

    0 1 Отговор
    Много идиотски коментар много нещо Тия които са за раша първи ще избягат на запад ако рашистите акостират на нашия бряг
Новини по държави: