Last news in Fakti

26 Декември, 2023 14:10 1 729 10

Зачестяват измамите с визи за украинци във Великобритания

  • великобритания-
  • украйна-
  • визи-
  • бежанци-
  • измама

Фалшивите визи са „невъзможни за идентифициране“ от авиокомпаниите

Зачестяват измамите с визи за украинци във Великобритания - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Благотворителните организации твърдят, че бежанците от Украйна, идващи във Великобритания, стават все по-често жертва на „сложни“ измами с визи и жилищни измами по схемата за семейства в Украйна, съобщава британският вестник Independent.

„Благотворителните организации регистрират нарастващ брой случаи на украински граждани, които са измамени да плащат стотици лири за писма за влизане във Великобритания и фалшиви визи за страната“, пише вестникът. Според Independent Министерството на вътрешните работи на Обединеното кралство работи за идентифицирането и предотвратяването им.

Фалшивите визи са „невъзможни за идентифициране“, така че авиокомпаниите допускат притежателите им на борда, но митническите служители казват на пристигащите, че документите им са невалидни, пише вестникът, цитиран от Settled. Изданието също така пояснява, позовавайки се на Settled, че в момента организацията обработва „от един до пет подобни случая всяка седмица“.

"Бях сигурен, че ме чакат в Англия, но когато пристигнах на летище Станстед, разбрах, че писмото ми от Министерството на вътрешните работи е фалшиво. Служителят подпечата паспорта ми с временна виза“, цитира вестникът думите на украинска бежанка на име Мария. Отбелязва се, че според временните документи украинските бежанци нямат възможност да работят в страната, да учат, да кандидатстват за помощи или да посещават лекар.

Освен това някои измамници предлагат на украински граждани влизане в странат през Дъблин в случаите, когато бежанците не осъзнават, че Ирландия не е част от Великобритания.

В средата на декември британското правителство съобщи, че Обединеното кралство е издало около 250 000 визи на украински бежанци, докато към 11 декември 195 000 притежатели на британски визи от Украйна вече са пристигнали в Обединеното кралство, а почти 30 500 души са получили дълги - разрешения за срочно пребиваване.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Aлфа Bълкът

    4 4 Отговор
    Бях гледал как една дебела британска служителка раздава визи за чернокожите мигранти в Х.
    Всички коментиращи съжалиха горкият човек и за обезщетение искаха да му дадат гражданство.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Путинофил

    5 7 Отговор
    предизвика най голямата бежанска криза след Втората световна. Прогони извън Украйна 8 милиона души и вътре в страната прогони още 8 милиона души.

    Коментиран от #7

  • 5 Стилян

    14 2 Отговор
    Украинците трябва да отиват в Украйна,за да послужат за пушечно месо.
    Зеленски много обича младежите и да ги предоставя на русите
  • 6 Гларус от Слънчака

    7 3 Отговор
    Чакаме ги на Слънчака. Тук ги пускат без никакви проблеми. Масрафа плащат русофилите.
  • 7 Глупак

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "Путинофил":

    Тези 8 или 28 милиона има къде да идат,ама за теб не е сигурно.
  • 8 Миии

    9 1 Отговор
    Сексуални роби и донори си осигуряват наглоcaкcите, вълкът колониалист и робовладелец козината си мени, но нрава не!
  • 9 Соваж бейби

    8 0 Отговор
    Това е стар бизнес ,и на мене ми предлагаха да извадя виза срещу заплащане ама не съм проста,не ми трябват такива пари.Визите са истински не пишете лъжи в + се заверява в посолството който е прост да дава даваш си адреса и по документ си отговорен за този чужденец ?!Ако реши да направи бела атентат ,убииство ще лежиш в затвора за съочастничество ходи доказвай истината и на финал пак ще ти кажат къде ти е била главата ?!Има и такива бракове ,а специално украинките са много добре запознати със системата да не влизам в подробности
  • 10 Като укрите

    12 0 Отговор
    толкова нагло племе няма даже и в Африка, а ги пръснаха по цяла Европа. Сега ще им берат уражая - венерически болести , кражби, измами , корупция , все техен специалитет
Новини по държави: