Last news in Fakti
  Тема: Украйна

7 Януари, 2024 06:32 2 008 42

Лидерът на опозицията в Германия призова за доставка на крилати ракети Taurus на Украйна

  • маркус зьодер-
  • германия-
  • ракети-
  • украйна-
  • русия

Само така ще предотвратим победата на Русия, заяви Маркус Зьодер

Лидерът на опозицията в Германия призова за доставка на крилати ракети Taurus на Украйна - 1
Снимка: ЕПА

Премиерът на Бавария и председател на опозиционната германска партия Християнсоциален съюз (ХСС) Маркус Зьодер призова за прехвърляне на ракети Taurus в Украйна, за да се "предотврати" победата на Русия, предаде порталът T-Online.

Преди началото на срещата на партийните депутати в Горна Бавария Зьодер каза, че доставката на Taurus ще позволи на Киев да „отблъсква постоянни атаки от дронове и ракети“.

Още новини от Украйна

Според политика това е „единственият сериозен шанс Украйна да си възвърне смелостта и да не позволи на руснаците да спечелят“. Зьодер смята, че Германия и ЕС ще са изправени пред „истински проблем със сигурността“, ако Русия надделее в конфликта и САЩ се оттеглят в бъдеще от разрешаването на международни кризи.

Той отново призова за значително обновяване на Бундесвера.

През октомври Шолц заяви, че Германия трябва да избегне ескалацията и затова доставката на ракети с голям обсег на действие Taurus на Киев "в момента не се разглежда".


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ден

    23 11 Отговор
    Хората празнуваха коледа,а аз убивах жълтопаветници!Всеки с призванието си!

    Коментиран от #24

  • 2 Калпазанин

    78 9 Отговор
    Пропсгндна лъжа, утре ще е интересно в Германия да видим дали ще го отразите, планирани са протести стачки и пълна блокада против управлението и политиката на правителството. Швабите и те като франсетата започнаха да им се отварят очите става все по интересно

    Коментиран от #14

  • 3 Свободен

    14 73 Отговор
    Крайно време е Кримскуят мост да бъде отрязан.
    И главата на змията ще падне.

    Коментиран от #6, #18

  • 4 Мим33

    63 13 Отговор
    Германия много да внимава какво доставя на зеления,щото втори път може да няма две Германия...Това може да ие за последен път....
  • 5 Хер Маркус

    61 9 Отговор
    Ти хубаво си решил да продаваш Тауруси на Зеллито.Ама той няма пари.Как ще плати,с украинки ли.Имате си там към 1 милион бройки.Мързеливи и пият като за трима шваби.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Гай Турий

    60 10 Отговор
    Някои германски гаулайтери изглежда са забравили своята история и своите следвоенни поети задължения за демилитаризация, за неучастие във войни и т.н. В последните 2 години днешна Германия води необявена война срещу РФ. Да не се учудим ако и РФ отговори на Германия с необявена война. Тия негодници вместо да целуват ръка на Москва, че им позволиха мирно да се обединят с ГДР, сега воюват срещу своите освободители.

    Коментиран от #15, #20

  • 9 Как върви 10 г.щурм на Авдеевка,копейки?

    10 46 Отговор
    3 дня в Киев и седмица в Лисабон?!?
    Хихихихихи

    Коментиран от #16, #22

  • 10 Абе вий

    54 8 Отговор
    със 100-тина ракети няма да предотвратите победата на Русия, само ще влошите нещата в Украйна... Ама се питам защо не обърнете повече внимание на собствената си държава, че май пое пътя на упадъка? Все още не е съвсем видно, но натам отиват нещата ако продължавате да се държите като слуги на Вашингтон

    Коментиран от #11

  • 11 Там е голям упадък

    9 38 Отговор

    До коментар #10 от "Абе вий":

    От 4 К € нагоре, няма място за сравнение с Пут-ьовия РАЙ от 140 $
  • 12 Редник

    42 6 Отговор
    Аз мисля, че опозиционни партии в Германия са други, като Алтернатива за Германия. Този е от неолибералите, ашладисан за опозиция, но всъщност е враг на нормалните немци.

    Коментиран от #23, #35

  • 13 Иван

    28 4 Отговор
    Германското аршло да ги изпрати на палестинците в Газа, те се нуждаят повече от тях.
  • 14 Оракула от Делфи

    5 4 Отговор

    До коментар #2 от "Калпазанин":

    Луд ,умора няма !
  • 15 Путин

    9 24 Отговор

    До коментар #8 от "Гай Турий":

    Се подготвя за война срещу свободната част от света от много време. И това ще има само един резултат. Скоро време ще бъде обграден от държави в пълно бойно снаряжение. Включително Германия. А с фрицовете шега не бива. Захванат ли се с нещо, го правят най-добре.

    Коментиран от #21, #41

  • 16 Дзверцов

    27 7 Отговор

    До коментар #9 от "Как върви 10 г.щурм на Авдеевка,копейки?":

    По план. Украинските несретници от 45 милиона вече са 25. 10 "подпомагат" европейската икономика, 10 се писаха руснаци и си направиха референдум за присъединяване към Русия, а 5 са амин, осакатени, в плен или по лагери!

    Коментиран от #19

  • 17 Гай Турий

    15 3 Отговор
    Западът не вярва, че Путин ще напада НАТО, затова не бърза да увеличава помощта за Украйна, смята британският военен експерт, полковник в оставка Ричард Кемп.
    „Украйна няма ясна стратегия за бъдещото водене на конфликта. Зеленски продължава да настоява, че Украйна ще върне цялата си територия, окупирана от Русия; въпреки че след очевидно твърде много обещания за лятна офанзива, той изглежда вече не говори за времето“.
    Изявленията на Зеленски за изместване на центъра на тежестта на войната към Крим и Черно море не са достатъчни, за да спре Западът да „държи ръцете си в джобовете“.
    Според Кемп Байдън и европейските лидери „не искат нищо по-малко от такова мирно споразумение, "в което Русия ще приеме членството на Украйна в НАТО в замяна на гаранции, че няма да има опити Украйна да си върне изгубени територии и то възможно най-скоро“. Те не вярват на думите на Украйна, че украинските въоръжени сили се бият за цяла Европа, която Русия, според Зеленски, ще атакува, ако победи Украйна. „Няма индикации, че президентът на САЩ или лидерите на Западна Европа наистина вярват в това. Ако вярваха, отдавна щяха да са направили всичко възможно, за да сдържат Руската федерация и да доставят на Украйна огромното количество оръжия, от които се нуждае, за да победи Русия“.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 наблюдател

    8 21 Отговор

    До коментар #16 от "Дзверцов":

    до 16 след войната и възстановяването на украинската индустрия младите руснаци ще се молят за украинско гражданство и европейски паспорт защото украинците поне три пъти ще са по богати от руснаците дето са със заплати от 170 долара

    Коментиран от #27, #28, #42

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Тити

    13 3 Отговор

    До коментар #15 от "Путин":

    Кои фрицове,меките китки или новодошлите лекари и инженери?
  • 22 А бре

    8 3 Отговор

    До коментар #9 от "Как върви 10 г.щурм на Авдеевка,копейки?":

    Носи поздрави на Светльо от Ултраси Запад Люлин.
  • 23 точно така е

    12 2 Отговор

    До коментар #12 от "Редник":

    Много си прав! То само като му видиш противната мазна фашистка мутра и става ясно какво може да се очаква от тоя боклук!
  • 24 реру

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Ден":

    Дано си свършил повече работа,че отпадъците трябва да се почистват редовно.
  • 25 дядо поп

    15 1 Отговор
    Какви ракети ще даваш бе толуп , този му дай една халба , колкото гюм и една тава вурстчета и му гледай сеира! Заради ей такива загладени дъртаци гинат млади хора и от Украйна и от Русия! И най лошия мир е по добър от всяка война!

    Коментиран от #32

  • 26 Тоя продажник

    10 1 Отговор
    Бавареца няма да бъде избиран от немците. Същия и с маските и мерките против американския вирус много изпъкна, като продажник. Сега щял да помага? Абе ей, искаш ли Бавароятя да заприлича на швейцарско сирене от руски ракети?
  • 27 Джоко

    11 1 Отговор

    До коментар #19 от "наблюдател":

    Аз преживях това тройно забогатяване! На кредит, без здравеопазване, без високотехнологична индустрия, на пластмасови домати и анаболно пилешко, на свободен наем, социално осигурен с джоб пара в плик, че даже никой не знае за съществуването ми! Богаташ, милионер с паспорт от ЕС и фалшиви надежди! Горките, украински нестетници!
  • 28 След тази война

    8 1 Отговор

    До коментар #19 от "наблюдател":

    Няма да има Запад, такъв, какъвто го знаеш. А ти ми говориш за заплати? Доживей и ще видиш.
  • 29 Значи Путин

    3 8 Отговор
    може да внася Шахиди от Иран с далекобойност 1000км. и балистични ракети от С.Корея с далекобойност 500км., а Украйна да не внася Таурус или АТАКМС защото били много далекобойни (пак 500км.). Що за логика?
  • 30 АТАКМС са

    3 5 Отговор
    с обсег до 160-300км и носят 260кг бойна част. "Искандер" са до 500км.и 500кг бойна част, а Калибър са с далекобойност до 2500км. Освен тях ползват Х-101, и др. модификации от самолет, наземни преработени С-300, противокорабни "Бастион", Х-22 . Руснаците ги исползват от началото на войната и хвърляха по 50-100 бр. на ден. Сега щели да протестират защото САЩ дали 20бр. АТАКМС?! Виж гредата в собственото си око, а не гледай косъмчето в чуждото. Откъде-накъде едната страна ще казва какви оръжия да ползва другата след като не признава ограничения за себе си.

    Коментиран от #34, #36

  • 31 Хай Л некен

    5 0 Отговор
    Тоя се е изказал, ама кой ще изнася? Инженерите и лекарите ли, щото другите почват стачки?
  • 32 Какъв дъртак

    2 5 Отговор

    До коментар #25 от "дядо поп":

    на 57г. сънуваш, виж младежа дето е на 71г. какви ги върши и се възхищава на Петър Велики(починал на 51г.).
  • 33 аде

    0 3 Отговор
    Изглежда симпатяга. ДОбър човек.
  • 34 Имат право да

    6 0 Отговор

    До коментар #30 от "АТАКМС са":

    Настояват, да НЕ се дават такива оръжия на крайните. Цялата тази война е "договорняк", между сащ и Русия. Русия е обещала ДА НЕ ИЗПОЛЗВА атомни оръжия за масово поразяване, и да не убива Зельо по време на войната, докато сащ/НАТО също са обещали да "помагат" но само до определена степен. Е, сега постоянно се карат, понеже тези споразумения от страна на западналите само се нарушават. На Русия ще й писне и ще започне война, като на Израел в Газа и от крайната нищичко няма да остане.
  • 35 Абсолютно си прав

    7 0 Отговор

    До коментар #12 от "Редник":

    Този унищожава Германия. Опасен е за нормалните немци. Ама за окупаторите фащ е удобно куче.
  • 36 Минаващ

    4 1 Отговор

    До коментар #30 от "АТАКМС са":

    Протест има от страна на САЩ, че С. КОРЕЯ и Иран е дават оръжие на Русия. Дори сесия на СС на ООН свикват за тази цел.
    А относно далекобойните ракети, има един малък нюанс, украинците не искат да ги ползват за военни цели, когато слагаш касетачни глави и стреляш по един град, единствената ти цел е да убиеш максимално повече хора, военните обекти и цели си остават. Но запада този нюанс умишлено го пропуска

    Коментиран от #39, #40

  • 37 Будител

    2 0 Отговор
    ето Ви един от хилядите коментари по повод утрешната голяма стачка в Германия ,започваща в 06 часа на 08.01.2024...превел съм я за ваше удобство...Планирането на сигурността е чуждо понятие в тази страна от години. Между другото, симулантите на компетентност в Берлин и Брюксел застрашават не само поминъка на земеделските стопани!!! Светът се присмива на Германия и на нейния курс на самоунищожение.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Касетните боеприпаси

    1 0 Отговор

    До коментар #36 от "Минаващ":

    които използват украинците не са от далекобойните ракети, а от 155мм снаряди.
  • 40 За фосфорните

    0 1 Отговор

    До коментар #36 от "Минаващ":

    Бомби в Мариупол , нещо по въпроса

    Руско Г.ъ.о.т.веренче
  • 41 От страни

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Путин":

    Да бе - пак ще маршируват казаците из Берлин.... Знаем историята.
  • 42 От страни

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "наблюдател":

    Кво пушиш?
Новини по държави: