25 Декември, 2013 13:16 1 481 0

Стотици хиляди без ток по Коледа в Северна Америка

  • сащ-
  • канада-
  • електричество-
  • буря

Властите в СА и Канада се борят с бедственото положение

Стотици хиляди без ток по Коледа в Северна Америка - 1
Снимка ЕПА/БГНЕС

Изглежда, лошото време не е готово да си вземе почивка както в САЩ и Канада, пише в. „Гардиан“.

Властите заявяват, че са докладвани най-малко 24 смъртни случая за Северна Америка.

Ремонтни екипи работят денонощно, за да се възстановят захранването на близо половин милион души, които са изправени пред студена и тъмна Коледа в централната и североизточна част на САЩ, съобщава изданието.

През почивните дни страната беше връхлетяна от силни снеговалежи и ледени дъждове, съпроводени със силен вятър. Американската Национална метеорологична служба заяви, че се очаква още сняг в района на Големите езера и Средния Запад до сряда сутринта.

Най-силно са пострадали щатите Мичиган и Мейн където без ток останаха в навечерието на Коледа 300 хиляди и 100 хиляди потребители.

Лошото време в САЩ вече стана причина за смъртта на 14 души.

Източната част на Канада също е тежко засегната, след като през уикенда ледена буря връхлетя страната.

5-тима души са загина след отравяне в въглероден окис. Полицията в Онтарио съобщи, че двама души са загинали, след като опитали да сгреят и осветят дома си с генератор на газ. Властите в Квебек също съобщават за подобен случай, при който трима души са загинали в горска хижа. По-рано бе съобщено и за пет души, загинали при тежка катастрофа на магистрала в източната част на страната заради тежките климатични условия.

В Торонто, където 300 000 клиенти са без електричество в разгара на бурята, са били изпратени екипи от Отава, Уиндзор , Манитоба и Мичиган, за да подпомагат местните власти. В Онтарио, повече от 44 000 клиенти са все още без ток, в Квебек електричество нямат около 28 000 , а в Ню Брунсуик – потърпевшите са малко над 29 000.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА