3 Януари, 2014 11:04 17 456 9

Снежен ад удари САЩ, Островът се готви за потоп-Видео

  • сняг-
  • сащ-
  • великобритания-
  • потоп-
  • порой

Северно от Бостън беше измерена снежна покривка от 53 см

Снежен ад удари САЩ, Островът се готви за потоп-Видео - 1
Снимка: АП/БТА

Снежен ад удари източното крайбрежие на САЩ.

От другата страна на Атлантика британските власти се готвят за първия за новата година потоп. В Лондон се проведе заседание на комитета КОБРА, който набеляза по-тясната координация на министерствата и спасителните служби преди над Острова да се изсипят поройни дъждове. Според последни данни поне седем души са станали жертва на лошото време от последните дни.

В същото време източното крайбрежие на САЩ е хванато в снежен капан. Губернаторите на Ню Йорк и Джърси обявиха извънредно положение и призоваха жителите да останат по домовете си и да излизат само в краен случай.

Най-студено е в Олбъни, където живачният стълб ще показва минус 25 градуса. Ситуацията се усложнява допълнително и от ураганния вятър.

В Кънектикът термометърът ще падне до 20 под нулата, а в Уисконсин - до минус 17.

Това принуди властите на Ню Йорк и Бостън да започнат кампания по прибиране в приюти на бездомниците, които са застрашени от измръзване.

Северно от Бостън беше измерена снежна покривка от 53 см.

Кметът на Голямата ябълка Бил де Блазио, който встъпи в длъжност преди дни, призова съгражданите си да останат по домовете, за да могат 2 000 снегорина да чистят безпрепятствено улиците.

„Майката Природа ми направи още един подарък“, заяви кметът на Бостън Томас Менино, който се оттегля след 20-годишен мандат. Той обяви, че е издал забрана за паркиране и училищата да не работят до края на седмицата. Управителят на щата Масачузетс Дивал Патрик е разпоредил на администрацията да остане по домовете си.

„Не излизайте навън. Температурите са твърде, твърде ниски“, призова Патрик.

Лошото време стана причина да бъдат отложени поне 1400 полета заради невъзможност на машините да почистят пистите. Други 300 полета са били анулирани от международното летище в Чикаго, съобщава Би Би Си. Властите съветват желаещите да летят да се обадят на летището или да следят информациите в интернет за състоянието на пистите. .

 

За силен вятър, придружен със сняг и намалена видимост, предупредиха синоптиците. Те призоваха хората да отложат пътуванията си, тъй като обстановката по пътищата ще бъде усложнена.

Лошото време ще продължи и през следващата седмица, когато над Средния Запад ще започне да нахлува нова студена вълна.

По последни данни 7 души са загинали в Обединеното кралство.

Британската полиция съобщи, че в Югозападна Англия са потънали мъж и жена, след като неудържим поток от вода ги завлякъл в открито море. Още един жител на южните райони, който паднал в придошла река, се води за безследно изчезнал.

До края на декември се съобщаваше за петима удавени. В момента в почти 350 района на Великобритания е обявена опасност от наводнения. Ситуацията се усложнява от бурните ветрове, които на много места достигат скорост от 120 км в час.

Заради урагана без електричество остават хиляди домакинства. Нарушени са автомобилният и жп трафикът. Засега лошото време не се отразява на работата на главните летища в страната, включително на лондонското Хийтроу.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Steinmetz

    7 3 Отговор
    Северно от Бостън беше измерена снежна покривка от 53 см - хаха това снежен ад ли е бе -53 сантиметра снежец ,че у нас като пада през 2-3 години по 1 метър това какво требе да е
  • 2 Stone Kold

    3 1 Отговор
    британските власти се готвят за първия за новата година потоп. В Лондон се проведе заседание на комитета КОБРА, който набеляза по-тясната координация на министерствата и спасителните служби преди над Острова да се изсипят поройни дъждове.

    вие бг и румънци 4акахте пък ко ви прати всевишния изненадаа сега сигур емигрантите ви криви
  • 3 Симеон Тасев

    2 1 Отговор
  • 4 Ото Скорцени

    2 2 Отговор
    малко снежец и се по.раха. Смешници. Ми да ви изпратим Данчето Фандъкова да в покаже как се чисти сняг.

    Коментиран от #5

  • 5 ВИП АМГ

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "Ото Скорцени":

    Те ли са "смешници"? ние сме най-великите нали
  • 6 Alfist

    1 0 Отговор
    Пратете малко и насам де, че тук ще измрем от това безснежие
  • 7 БУМЕР КАМОР

    1 0 Отговор
    ei pri oresharski i sniag niama be
  • 8 Shmeker

    0 0 Отговор
    Аве не знам кви са ама сигурно са разбрали за какво се ползват зимните гуми... щот там са много зле - повечето им модели не стават за зима, макар да ги водят всесезонни
  • 9 Alexander Alexandrov

    0 0 Отговор
    За това трябват яки гуми!