24 Декември, 2013 15:26 1 468 0

Бурята в Европа взе жертви

  • буря-
  • франция-
  • великобритания-
  • жертви-
  • вятър

Най-малко 5 души са загинали във Великобритания, руски моряк изчезна във водите край френския бряг

Бурята в Европа взе жертви - 1
Снимки: ЕПА/БГНЕС

Близо 100 000 жилища в Южна Англия останаха без електричество заради бушуващата силна буря, съобщи Би Би Си.

Жертвите на лошото време вече са 5 – двама са били отнесени от придошли реки, а останалите са загинали при пътно-транспортни произшествия заради тежките метеорологични условия.

Бурята предизвика объркване в транспорта и съобщенията. ЖП връзките в южната част на страната са частично прекъснати, отменени са фериботни рейсове между Шотландия и Северна Ирландия, работата на летищата, включително на лондонските Хийтроу и Гетуик, е забавена. Много автомобилни пътища са силно засегнати от наводнения и паднали дървета.

Бурята удари и територията на Северна Франция, където близо 240 000 домакинства останаха тази сутрин без ток. Вятърът събори руски моряк от борда на холандския товарен кораб „Викторияборг“ край френското крайбрежие, а издирвателно-спасителната операция засега не е дала резултат. В Нормандия един човек загина.

33 метра в секунда е максималната скорост, която достига вятърът в региона, но се очаква поривите му да се усилят и в Северна Ирландия и Шотландия да достигнат 40 метра в секунда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: