25 Декември, 2013 15:09 1 588 0

Тежките бури в Европа продължават да сеят хаос по Коледа

  • европа-
  • коледа-
  • буря

Десетки хиляди домове останаха без ток и днес

Тежките бури в Европа продължават да сеят хаос по Коледа - 1
Снимка ЕПА/БГНЕС

Тежката зима в Западната част на Европа продължава със страшна сила и обстановката остава бедствена, съобщава Евронюз.

Наводнение създава трудности за хиляди хора в южната част на Англия, след като бурното време застигна Великобритания. Три сериозни предупреждения за наводнения са били отправени в Съри и Дорсет, като много хора спешно са били евакуирани от домовете си за една нощ.

Около 50 000 къи в цяла Великобритания са без електричество, заявиха от Асоциацията на енергийните мрежи пред Би Би Си.

Пожарникарите от Съри и Кент прекъснаха коледната си стачка, за да помогнат на хората да се справят със затрудненията, причинени от лошото време, пише „Гардиан“.

Хиляди пътници останаха на летище „Гетуик” заради отменени полети и спиране на тока на летището. Въоръжена полиция е трябвало да охранява информационни гишета и да се справя с яростни пътници.

Тежко е положението и в Ирландия, където близо 4000 домакинства нямат електричество. На шофьорите на моторни превозни средства се препоръчва да шофират с повишено внимание.

Ветровете достигнаха до 100 километра в час в западните части на Белгия. Трамваите в Брюксел спряха да се движат след като изкоренени дървета разкъсаха електрически кабели.

Ураганни ветрове и проливни дъждове връхлетяха и Франция - Бретан и Нормандия , особено в северната част, където тийнейджър почина след като стена се срути на строителна площадка. Някои 240 000 домове са без електричество в страната.

Доминик Рус , ръководител на ски курорт в южната част на Франция  заяви, че опасните метеорологични условия са затворили редица ски зони в страната за сега.

Коледно настроение бе заменено от хаос , тъй като бурята донесе сняг и студ в Испания и Португалия.

Тези, които се надяваха да напуснат Испания по празниците, останаха парализирани на летищата в страната, тъй като множество полети бяха забавени и отменени.

Червен код е обявен за две области в Португалия. В петнадесет други области, нивото на предупреждение е код оранжево - втората най-висока степен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА