5 Януари, 2014 19:26 2 032 1

Незапомнен потоп се изсипа над Великобритания

  • великобритания-
  • потоп-
  • буря

Трупът на 27-годишен мъж от Съри е било открито на плаж в Корнуол, а една жена е загинала, след като е била повлечена от вълна

Най-тежките за последния четвърт век бури удариха Великобритания в първите дни на новата година, съобщават медиите на Острова.

Те се позовават на изнесените от метеоролозите данни. Според тях кошмарният потоп ще се задържи поне още две седмици. Той ще бъде придружен от проливни дъждове и ураганни ветрове.

В голяма част от страната е обявен жълт код, който е втора степен по четирибалната скала за предупреждения за природни бедствия. Опасност от наводнения е надвиснала над поне стотина населени места.

Морски бури бушуват в край бреговете на Корнуол и Девън. В уелското курортно градче Абъристуит триметрова вълна заля крайбрежието.

Трупът на 27-годишен мъж от Съри е било открито на плаж в Корнуол, а една жена е загинала, след като е била повлечена от вълна в Кройд бей, Северен Девън. Продължава издирването на изчезналия 18-годишен Хари Мартин.

Тя отнесе плочите от настилката и заля първите етажи на десетки магазини и хотели в крайбрежната зона. Управата на Абъристуит беше принудена да евакуира близо 100 души.

Кабинетът в Лондон оцени работата на службите като адекватна и навременна. Изградени са били временни диги. Благодарение на тях над 200 хиляди домакинства са били спасени от наводнения. Британската агенция по околна среда призова хората да стоят далече от водни басейни и реки.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    1 0 Отговор
    Не е вярно, тия рижавите и луничавите нарочно се поливат с вода от покривите си, за да ни уплашат, да не ходим в Ингилизко. Щото ще им "лагнем" икономиката.
Новини по държави: