Last news in Fakti

9 Януари, 2024 15:54 1 258 6

Южна Корея разполага с доказателства, че Хамас използва севернокорейски оръжия

  • южна корея-
  • северна корея-
  • оръжия-
  • хамас-
  • израел

За възможна сделка с оръжие между "Хамас" и Северна Корея се говори отдавна

Южна Корея разполага с доказателства, че Хамас използва севернокорейски оръжия - 1
Снимка: Shutterstock

Тайните служби на Южна Корея разполагат с доказателства за възможността въоръжената палестинска организация "Хамас" да използва оръжие от Северна Корея, съобщи ДПА, цитирайки информация от местни медии.

Англоезичното издание на южнокорейския в. "Джунан илбо" съобщи, че Националната разузнавателна служба (НРС) е публикувала снимка на гранатомет Ф-7, произведен в Северна Корея, който е бил използван от "Хамас". Маркировката върху взривателя е на корейски език.

За възможна сделка с оръжие между "Хамас" и Северна Корея се говори отдавна. Пхенян отрича севернокорейски оръжия да са били използвани при нападението на "Хамас" и други екстремистки групировки срещу Израел на 7 октомври, което предизвика войната в Газа, припомня ДПА.

В понеделник НРС представи снимки на разглобена базука и потвърди съобщенията на американските медии за възможни доставки на оръжие от Северна Корея за "Хамас". Събират се конкретни доказателства за обхвата и времето на доставките на севернокорейско оръжие, добави разузнавателната служба.

Допълнителни подробности не могат да бъдат предоставени, за да се защитят информаторите и дипломатическите отношения.

Миналата седмица телевизия "Гласът на Америка" съобщи, че е получила снимки на севернокорейската базука по дипломатически канали.

Резолюциите на ООН забраняват на Северна Корея да изнася оръжия, но според "Гласът на Америка" израелските въоръжени сили са заявили, че намират в Газа севернокорейски оръжия от началото на войната.

Според правителството на САЩ Пхенян наскоро е доставил на Русия ракетни установки и няколко балистични ракети. Севернокорейски ракети са били използвани и във водената от Русия война срещу Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 В. Борисов

    24 3 Отговор
    Е и какво!?!
    Аз пък имам информация, че талибаните използват американско оръжие, както и повечето ислямастки терористи, създадени от сащ.
  • 2 Бесен-_ Язовец

    22 4 Отговор
    Корея е една южната част просто е окупирана от англосаксонците и е колония в момента и мнението на колониите на англосаксите не е мн. меродавено.
  • 3 че само сащ ли могат да продават?

    17 3 Отговор
    бързо се учат севернокорейчетата как да правят пари,
    копират добре демократите от кравария и продават свое оръжие

    щото то онова краварското не е по демократично
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Е ИИИИ КВО ОТ ТУЙ

    13 3 Отговор
    ТИЯ ОТ ИЗРАЕЛ ТРЕПЯТ ХУМАННО ДЕЦА ДОКТОРИ ЖУРНАЛИСТ С ХУМАННИТЕ ОРЪЖИЯ НА ЗАПАДНЯЦИТЕ.... А НА КИМ ОРЪЖИЯТА СА ЗАЩИТА ОТ ХУМАННИТЕ ОРЪЖИЯ...
  • 6 джо

    3 0 Отговор
    " Ю. Корея с тези доказателства да отиде и да се оплаче на Арменският поп да каже. "" Попе ние има доказателства ,че тези оръжия са производство от С. Корея "" какво ще каже попът не знам както и какво ще реши.