Last news in Fakti

10 Януари, 2024 05:17 1 000 1

В Перу обявиха извънредно положение по северната граница заради насилието в Еквадор ВИДЕО

Ще бъдат изпратени войници в подкрепа на полицейските сили

В Перу обявиха извънредно положение по северната граница заради насилието в Еквадор ВИДЕО - 1
Снимка: YouTube

Правителството на Перу обяви извънредно положение по северната си граница заради насилието в Еквадор, предаде агенция Ройтерс, цитирана от БТА.

Премиерът на Перу Алберто Отарола направи това съобщение, като посочи, че ще бъдат изпратени войници в подкрепа на полицейските сили. По думите му министрите на отбраната и на вътрешните работи също ще пътуват до границата, за да координират операциите.

Президентът на Еквадор Даниел Нобоа обяви във вторник, че страната се намира в състояние на "вътрешен въоръжен конфликт" и нареди "неутрализиране" на престъпни групи, занимаващи се с трафик на наркотици. С президентския указ 22 банди, действащи в Еквадор, бяха определени за терористични организации, а на армията бе разрешено да ги „неутрализира“ в рамките на международното хуманитарно право.

Във вторник вечерта въоръжени маскирани лица превзеха телевизионно студио, размахвайки оръжия и експлозиви. По-късно нападателите бяха арестувани.

От службата на главния прокурор на Еквадор обявиха, че 13-мата задържани ще бъдат обвинени в тероризъм, предаде Асошиейтед прес.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТрампЛин

    3 1 Отговор
    Само преди 3-4 години Еквадор беше една от най-добрите държави за живот в Латинска Америка, непосредствено след Уругвай. Марксистките бандити в Колумбия бяха натикани в затворите и попиляни тотално, а голяма част от тях преминаха в Еквадор и резултата е на лице!