Last news in Fakti

21 Февруари, 2024 05:19 946 9

Талин смята, че Москва стои зад вандализирането на личния автомобил на естонски министър

  • естония-
  • русия-
  • министър

Министерството на външните работи привика руския шарже д'афер във връзка с този случай

Талин смята, че Москва стои зад вандализирането на личния автомобил на естонски министър - 1
Снимка: Фейсбук

Службите за сигурност на Естония смятат, че Русия стои зад вандалските прояви срещу личните автомобили на министъра на вътрешните работи Лаури Лаанеметс и на един журналист през миналата година, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Разследването е показало, че 10-те души, арестувани по случая от декември насам, са действали по поръчение на руските тайни служби, обявиха вчера властите в Талин. Предполага се, че заподозрените са осквернили и паметници в балтийската страна от ЕС и НАТО.

"Хибридната операция срещу сигурността на Република Естония" е имала за цел да всява страх и да създава напрежение в естонското общество, заявиха властите.

Задържаните са естонски и руски граждани, някои от които имат двойно гражданство. Повечето от тях са имали предишни присъди за престъпления. Те са били набирани предимно чрез социалните медии и се смята, че са получили "определено финансово възнаграждение" за извършването на деянията, заявиха естонски длъжностни лица.

Министерството на външните работи в Талин привика руския шарже д'афер във връзка с този случай.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кнаус 485

    23 0 Отговор
    Не знам за личните автомобили на тези , ама знам че по та казаха че Путин е виновен както винаги и му е помагало едно малко русначе живеещо в Естония....
  • 2 Ццццц

    29 1 Отговор
    Къде кво стане по света и все Русия е виновна,а другите си стоят кротко като овчици и си блеят
  • 3 Да, разбира се

    25 0 Отговор
    И в един клошар пикаеше във входа ни, беше свикано извънредно събрание и сформираната група, която извърши специала операция по залавянето му и при разпита му, той призна че го прави по нареждане лично на Путин!
  • 4 Ми да, Путин

    25 0 Отговор
    е бил забелязан с пирон в ръка да драска по личните автомобили на естонците, а едно естонче му е посочвали кои да драска... Друго естонче, с двойно гражданство, с нож в ръка е вървял след него, рязал гумите им и им е крадял чистачките...
  • 5 Ццц

    17 0 Отговор
    Не само за това. Путин е виновен, че бебето на един естонски министър снощи се и наакало! Опасяват се, че ще се повтори и пак ще викат посланика.
  • 6 Обичайните лъжи

    16 0 Отговор
    Това естествено са пълни глупости, за да прикрият факта че народа в Естония народа е симпатизира на Русия, а не на новоснесената западна привидна "демокрация".
  • 7 666

    1 0 Отговор
    така е вчера надраскаха колата ми и я видях в далечина ръката на Путин срещу прилично парично възнаграждение ще свидетелствам
  • 8 Нищо ново

    1 0 Отговор
    От древноста "за всичко е виновевен Картаген", та и сега за вичко е отговорна Русия.
  • 9 Тахумба

    1 0 Отговор
    Вандализиране? Странно съществително!
Новини по държави: