Last news in Fakti
  Тема: Украйна

28 Февруари, 2024 15:20 2 624 81

Как заради Орбан вече никой не гледа сериозно на Унгария

  • виктор орбан-
  • владимир путин-
  • унгария-
  • русия-
  • украйна-
  • ес-
  • нато-
  • орбан

Поведението му вкара страната в изолация, а от него вече странят и доскорошните му най-близки съюзници

Как заради Орбан вече никой не гледа сериозно на Унгария - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Повече от година и половина продължи процесът по приемане на Швеция в НАТО. Унгария беше последната страна, която все още не беше дала съгласието си. След като парламентът в Будапеща най-после даде своето "да', в разрез с поведението си дотук унгарският министър-председател Виктор Орбан похвали скандинавската страна. Швеция е важен партньор и присъединяването към алианса ще укрепи сигурността на Унгария, подчерта той.

Това, което Орбан се опита да замаже с благозвучни дипломатически фрази, беше най-срамният външнополитически епизод, който той е сътворявал по време на управлението си от 2010 г. насам. Доскоро Унгария беше единствената държава, блокираща приемането на Швеция в НАТО, без да е ясно какво Орбан се надява да спечели от това. Много неща подсказват, че унгарският министър-председател просто е сбъркал в преценката си и взел грешната страна.

Още новини от Украйна

Орбан застана на страната на Турция, след като Финландия и Швеция подадоха молби за членство в НАТО през пролетта на 2022 г. Една от основните причини може би е, че той и турският президент Реджеп Тайип Ердоган са в близки отношения от дълго време. Възможно е Орбан да е искал да покаже лоялността си към Ердоган с този жест - без обаче да е ясно какво изобщо е получила Унгария в замяна.

Какво изобщо целеше Орбан?

Подобно на Ердоган, унгарският министър-председател Орбан също постави условия за приемането на Финландия и Швеция. За разлика от Турция обаче, исканията на Унгария бяха напълно неясни. Министър-председателят и членове на неговата партия "Фидес" обвиниха Финландия и Швеция, че се държали неуважително към Унгария и я обвинявали несправедливо - например за дефицити в демокрацията и за системна корупция. Преди Унгария да даде съгласието си двете страни да се присъединят към НАТО, първо трябвало да се подобрят двустранните отношения, повтаряше Будапеща. Но оставаше неясно как точно да бъде постигнато това.

Също толкова неясно остана защо парламентът в Будапеща гласува за присъединяването на Финландия през март 2023 г., но не и на Швеция. Та нали Финландия не направи нищо, което да омилостиви Орбан - нито поднесе публично исканите извинения, нито се преклони пред Будапеща по някакъв начин.

Изгодна сделка или рутинно споразумение?

Швеция също не го направи. В крайна сметка Орбан може да е бил изненадан от внезапното решение на Турция в края на миналата есен да подкрепи членството на Швеция в НАТО. Затова, за да запази лицето си, той сътвори един фокус - извади от ръкава си четири шведски изтребителя "Грипен", които Будапеща ще получи от Стокхолм. Орбан похвали оръжейната сделка и я определи успешен резултат от преговорите. В действителност обаче това е просто рутинно продължение на едно дългогодишно сътрудничество: Унгария използва самолети "Грипен" от почти две десетилетия и сътрудничеството с Швеция в тази област е много тясно.

Орбан се опита да прехвърли отговорността за провалите си във външната политика на други - на 23 февруари в седмичното си интервю по държавното радио "Кошут" той заяви, че най-накрая е успял да преодолее съпротивата в партията си срещу членството на Швеция в НАТО. Това е много странно, особено след като знаем, че автократът Орбан решава дори и най-дребните въпроси, а колегите му съпартийци обикновено чакат раболепно неговите инструкции.

Криза на доверието между Унгария и ЕС

Епизодът с Швеция и НАТО показва, че Орбан далеч не е блестящият стратег и държавник, за който се смята и какъвто го виждат много от неговите поддръжници. Според базирания в Будапеща политолог Петер Креко от Института за политически капитал Орбан по-скоро вреди на унгарските интереси.

Изолацията на Унгария е най-видима в нейната политика по отношение на Украйна. Орбан е единственият правителствен ръководител от ЕС, който поддържа приятелски отношения с руския президент Владимир Путин, и е единственият член на ЕС, който се обявява против общата военна и финансова подкрепа за Украйна.

Орбан загуби всичките си съюзници

По отношение на САЩ и президента Байдън Орбан използва лексика, която иначе чуваме само от европейските десни екстремисти. Министър-председателят на Унгария открито заяви, че твърде силното присъствие на САЩ в Европа е вредно за Стария континент. Той е и единственият правителствен ръководител в ЕС, който открито се противопоставя на членството на Украйна в ЕС - по думите му това било врата за американските интереси в Европа. Отношенията между Унгария и САЩ в момента са по-лоши, отколкото бяха през последните години на социалистическата диктатура.

Орбан изгуби всичките си бивши съюзници в страните членки на ЕС от Централна и Югоизточна Европа - от полската партия ПиС, до бившия български премиер Бойко Борисов. Единственото изключение е старият нов словашки министър-председател Роберт Фицо. Засега обаче всичко е само на думи: въпреки че Фицо постоянно привлича вниманието с откровени проруски и антиукраински изявления, на практика той засега не се е противопоставил на политиката на ЕС.

Унгария вече е само в поддържаща роля

В Западна Европа потенциални негови съюзници, като лидерката на френския Национален сбор Марин Льо Пен и ръководителката на италианското правителство Джорджия Мелони, също спазват дистанция от Орбан. Никой от тях не иска и да си помисли за официален съюз с Орбан и неговата партия "Фидес". Мелони заема ясно проукраински позиции и вероятно също така е лобирала пред Орбан да се откаже от ветото си срещу пакета от 50 млрд. евро помощ за Украйна на Срещата на върха на ЕС в началото на февруари 2024 г.

През последните години Орбан не спечели много с външната си политика. Въстанието на европейските "суверенисти" срещу "брюкселската бюрокрация", на което той се надяваше, така и не се състоя. Инвестициите от страните, към които Унгария се стремеше с "отварянето си към Изтока", т.е. Русия, централноазиатските държави, Индия и Китай, не са толкова големи, колкото се очакваше. А в случая с китайските инвестиции - те така и не създадоха очакваното количество нови работни места в Унгария.

В резултат днес Унгария вече почти не се възприема сериозно в политическо отношение и се разглежда само като деструктивен елемент. Или както казва политологът Петер Креко: "Унгария не е ключов играч при вземането на важни решения и вече играе само поддържаща роля."

Автор: Кено Ферзек


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 70 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Варненец

    40 93 Отговор
    Орбан е най долната копейка в ЕС.

    Коментиран от #21, #54

  • 2 Селянин

    88 24 Отговор
    Само, че е точно обратното.

    Коментиран от #11, #36

  • 3 Как

    80 22 Отговор
    Заради краварите ВЕЧЕ НИКОЙне гледа сериозно на ЕС? А????

    Коментиран от #62

  • 4 да де

    67 17 Отговор
    Е щом гьобелсвеле казва подобна глупост няма как да не е вярно.
  • 5 Орбан има приятели

    22 49 Отговор
    в България - той е обичан и боготворен от жълтокафевия Недялко и доносника Георги Марков.
  • 6 Да Не

    55 16 Отговор
    Май е точно обратното!!!
  • 7 !!!?

    27 37 Отговор
    Рано или късно путинските проксита биват изхвърляни на бунището на Историята !!!?

  • 8 ДБил

    64 19 Отговор
    Майдан ли ще му правите, че народа си го иска. Я макарона с 1800 охрана на панаир, през задната врата...

    Черен ден за украинската армия! Няма никаква втора отбранителна линия! Руската армия върви напред и мачка като валяк, превзе Степовое и Северное и нахлу в Красное, Ивановско и 10 други селища. Първи пленен американски танк „Абрамс“. Десетки унищожени западни танкове, ПВО системи и артилерийски установки.
  • 9 То е ясно

    22 56 Отговор
    Орбан е руски агент, изпълнява каквото му каже Путлер.

    Коментиран от #17

  • 10 Аз съм веган

    16 47 Отговор
    Заради бункерното джудже всички се майтапят с мордор

    Коментиран от #14, #64, #65

  • 11 Хахах

    11 36 Отговор

    До коментар #2 от "Селянин":

    Селянин си е селянин

    Коментиран от #58

  • 12 с о р о с н я т а скърца със зъби

    44 10 Отговор
    Ще си счупи ченетата от злоба . Те там са свикнали краварите да ги мушкат с рогата . И когато някой не иска , всичките злобно мучат .
  • 13 реру

    27 10 Отговор
    "... Унгария вече е само в поддържаща роля..."


    Възможно е същото да стане и със Словакия, заради приятелчето на Орбан. Доста странно приятелство между крайнодесен и крайноляв политик /или пък противоположностите се привличат/...

  • 14 така е

    15 11 Отговор

    До коментар #10 от "Аз съм веган":

    Щото потника метър 48 см.
  • 15 Аксиома

    14 38 Отговор
    Няма на света страна, която да е попаднала в капана на бандитите узурпирали властта в Кремъл, която да не отритната и презирана от цял свят, която да не е бедна, която да не е с мyтpeнско управление, в която да не цари беззаконие и ужасяваща корупция. Няма !
    Тези , които не си отлепят езика от подметките на руските си господари не могат да посочат нито една. Затова и си стоят на Запад от московското блато.

    Коментиран от #24

  • 16 ОРБАН Е НАЙ–УВАЖАВАНИЯ ПОЛИТИК В ЕВРОПА

    46 18 Отговор
    Без него нищо не става. Що ухажвания бяха, що пари се изръсиха от Еврокомисията. За да пусне Швеция в НАТО му ръснаха няколко милиарда кеш и размразиха блокираните плащания заради Украйна
  • 17 а всички останали

    37 10 Отговор

    До коментар #9 от "То е ясно":

    Краварски агенти и правят какво им кажат от посолствата . ха ха ха тъ па на р ..
  • 18 Търновец

    39 9 Отговор
    Унгария върна външните дългове и има нови заводи за БМВ
  • 19 Читател

    38 6 Отговор
    Да да а на Кирчо и кокорчо и тиквун гледат много на сериозно.
  • 20 ОРБАН Е МЪЖ

    35 11 Отговор
    за разлика от нашите "котенца"
  • 21 честен ционист

    16 4 Отговор

    До коментар #1 от "Варненец":

    Е как сега копейка като е стипендиант на Сорос? Все едно да кажеш на ген директор на БНТ Кошлуков, че е копейка.
  • 22 Евтина продажна копейка

    10 27 Отговор
    През 2008 г. Орбан критикува Кремъл – наричаше други европейски правителства „марионетки на Москва“ и определяше одобрението на проекта „Южен поток“ от предишното правителство за държавна измяна.

    Изведнъж през 2009 г. всичко се промени. Орбан неочаквано се появи на събора на “Единна Русия” в Санкт Петербург, където се срещна с Путин. Той веднага спря да критикува Русия, а година по-късно, когато Орбан отново стана премиер на Унгария, се превърна в един от ключовите апологети на Путин в Европа.

    Какво се случи с Орбан за толкова кратък период от време?

    Пълен куфар с пари

    "Веднъж през пролетта на 1994 г., в навечерието на изборите, преводачът на Могилевич ми донесе куфар с 1 милион марки."
    Едва след парламентарните избори разбрах, че младежът на когото връчих куфара с 1 млн. ДМ е Виктор Орбан от Фидес. Могилевич го нарече „решаващ фактор в предизборната кампания“.
    През 2008 г., криминалния крал Семьон Могилевич е арестуван в Москва не по искане на ФСБ, а за укриване на данъци.
    Дитмар Клодо смята, че за да осигури освобождаването си, Могилевич е предал част от активите си и е споделил с Кремъл документите си, компрометиращи Виктор Орбан.
    „За съжаление днес Орбан е марионетка, която следва инструкциите на Путин“, коментира Клодо пред The Insider. Той смята, че в замяна на свободата си Могилевич е предал компрометиращите записи на ФСБ Николай Патрушев. Веднага след ареста на Могилевич , Орбан направи рязък завой в политиката си.

    Коментиран от #43

  • 23 Мнение

    36 8 Отговор
    Как заради ДВ, вече никой не вярва, че в Германия има обективна журналистика!

    Гнусарите от ДВ да не си правят труда да разпространяват своята пропаганда в България, защото ефектът ще бъде нулев!
  • 24 то за това

    32 9 Отговор

    До коментар #15 от "Аксиома":

    останахте една шепа жендър държави . Я на срещата в Китай , политиците на 150 държави посрещнаха Путин като Император ! Кой друг държавен глава е посрещан така ?

    Коментиран от #37, #48

  • 25 Стига Манипулация!

    28 7 Отговор
    Как заради Деменцията БайДанчо вече никой не гледа сериозно на Америка!
  • 26 !!!?

    10 26 Отговор
    Путин нарича такива като Орбан подлеци...и ги слага в списъка за денацифициране !!!?
  • 27 МЕКИТЕ КИТКИ от ПП,ДБ и ГЕРБ

    27 4 Отговор
    решиха да се правят на мъжки и удвоиха таксата за руския аз. Що хвалби и тупания по корема в стил Я СЪМ ЮНАК бяха....Орбан им скръцна със зъби и веднах като поср...ни я върнаха старата. Тихомълком
  • 28 Гост

    26 2 Отговор
    Фейкнюз,видите ли Дойче Зеле не четете.
  • 29 Факт!

    11 25 Отговор
    "Пpиятeлcтвoтo" c pуccия винarи вoди дo мизepия, диkтaтуpa, kopуnция и бeзnpaвиe !

    В отношенията с Русия има строга зависимост - колкото си по-близко до нея, толкова по-скъпо плащаш. Нали Орбан уж е най-близък до Путин, получавал всички по преференциални цени - и нефт и газ. За това Унгария настоявала за дерогация, не спазва санкции и иска на всяка цена да си получава руски нефт и руски газ. Да, ама не. Тукашните му адепти го хвалят с умната политика - помните замрази цените на горивата. Следва осанна, правил го защото бил много близък до Путин и изведнъж дойде сметката и ..... стана страшно. Дефицити в бюджета, високи лихви, висока инфлация /най-висока в ЕС/. Постоянният му пратеник Сийярто се моли в Москва, но никой не дава ниски цени нито на суровия нефт – плащат за Уралс като за Брент /както при нас/, и природния газ е по-високите тарифи. нито на природния газ, При това за разлика от нас - тяхната компания МОЛ има находища от които добива.
    И се стигна до "шок и ужас" - акцизът върху дизела е 1,09 евро - 2.13 лева на литър!?!, у нас е само 0,65 лева/л. И въпреки всичко дефицити.
    Така че всеки път когато ви дават за пример Унгария и Орбан, и сочат за пример отношенията му с Путинова Русия, и че близките отношения с Москва означават евтини горива или природен газ - си спомнете този ден. За Москва няма равноправни партньори в Източна Европа, има плащащи васали с корумпирани елити.

    Коментиран от #34, #35

  • 30 ЧОВЕКЪТ СИ ГЛЕДА СТРАНАТА

    26 9 Отговор
    а не като нашите дупедавци все към Посолството
  • 31 Ха ха,

    29 7 Отговор
    "Никой не гледа сериозно на Унгария"! Напротив всички гледат много сериозно,само че по различен начин! Чиновниците от ес се чудят как да неглижират Унгария и да я изолират от гласувания! Тръмп и Ердоган гледат на Унгария като приятелска държава,на която могат да разчитат!Същото се отнася и за други независими държави!Унгария е единствената Държава,която с достойнство и гордост може да се нарече Европейска!Заслужено!
  • 32 АЗ ГЛЕДАМ

    17 3 Отговор
    И ТО МНОГО СЕРИОЗНО
  • 33 гост

    15 3 Отговор
    Питайте корейците а на България някой да гледа сериозно?
  • 34 Грешиш,

    17 5 Отговор

    До коментар #29 от "Факт!":

    това за приятелството се отнася за сащ!Затова се казва: Да имаш сащ за враг е много лошо,да имаш сащ за приятел е смъртоносно!
  • 35 а стига бе

    11 1 Отговор

    До коментар #29 от "Факт!":

    Ти усещаш ли се какви ги плещиш?
  • 36 Хахахаха

    2 12 Отговор

    До коментар #2 от "Селянин":

    Според копейките, може да е точно обратното, само че не в ЕС! Хахахаха.
  • 37 Клети безпомощни копейки

    11 15 Отговор

    До коментар #24 от "то за това":

    Точно в Китай късия Zлодей Путлер 🤡 беше наритан в ъгъла като прокажено влeчyro, Си даже не се здрависа с него и беше изпратил куриерска фирма да го вземе от летището. 😂😂😂

    Коментиран от #44, #50, #53

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Асен

    11 5 Отговор
    ЕС са изнудвачи ,агресивна военна сбирщина и този го купиха ,ще го изнудват и ще му бият шута !!! Продаде се , нищо добро не ги очаква унгарците ,трудно се стои в поза шпагат!? Сглобката е на поза партер от краварите !!
  • 40 Вярно е

    10 11 Отговор
    рядко глупава личност и без никакъв авторитет и уважение. Заради него Унгария стана за смях и подигравки навсякъде.
  • 41 Скапано ДВ

    14 5 Отговор
    Кой ви вярва и ви чете сороска фашистка медия
  • 42 Клети неграмотни копейки

    6 9 Отговор
    Копейки 🤪🤡, можете ли да посочите страна, която е изключение на правилото в коментар 15 ?😂😂😂
    Една страна, в която бихте живели или да пратите децата и внуците си ?

    Коментиран от #52

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 ДБил

    6 2 Отговор

    До коментар #37 от "Клети безпомощни копейки":

    По скоро Миндерка във втора класа през чека...Това е доказан факт!
  • 45 DW вас ви гледаме като краварски шутове

    13 3 Отговор
    разкарайте се
  • 46 Някой

    19 5 Отговор
    И това нее вярно. Никой вече не гледа на унгария като на безволев роб. Орбан показа, че можи и ще защитава интересите на Унгария, а не на ЕС и САЩ.
    И сега Унгария е подложена на натиск и е оплювана - защото се оказа независима.
  • 47 Умирам от смях

    14 6 Отговор
    Щото като видиш лицето Денков приличащо на говореща вагина с очила рязко ставаш сериозен.
  • 48 Един от онези

    5 7 Отговор

    До коментар #24 от "то за това":

    ;-) - 150 села са посрещнали пуСин като император на една заблатена локва!
    Имаш ли идея колко са всички държави в света? - 250 Имаш ли идея колко то тях са посдписали санкционен списък и не желяат да го срещат дори и в стъкленица - 245!

    Коментиран от #51

  • 49 Иван Дочев

    13 3 Отговор
    Заглавието мирише лошо на Дойчо Велев. Не се чете.
  • 50 да бе мамул

    11 2 Отговор

    До коментар #37 от "Клети безпомощни копейки":

    Я си пусни компютъра / ако му разбираш / и изгледай срещата .
    То не е като да е бидоня дето го натириха от СА!
  • 51 соросче вие от яд

    10 4 Отговор

    До коментар #48 от "Един от онези":

    150 Държави ти се виждат като села ли ? То от яд да не скъсаш някой минискус на главния мозък .
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 клето безмозъчно соросче

    10 3 Отговор

    До коментар #37 от "Клети безпомощни копейки":

    Що тъй жално , тъй милно плачеш ? Кака Галка ще ти даде КуРабийка .
  • 54 Кнаус 485

    15 3 Отговор

    До коментар #1 от "Варненец":

    Това си е твое мнение..... Към Орбан гледат много нормални европейци като човека можеш да вразуми пуделите.....
  • 55 777

    7 0 Отговор
    Не съм го чел,но това е долна клевета.
  • 56 Дсса

    11 4 Отговор
    Гледайки несериозно на Унгария, Китак му строи завод за локомотиви. На България Поднебесната съвсем сериозно и показва един пръст по-дълъг от останалите
  • 57 Българин

    5 7 Отговор
    Всяко политическо или икономическо сътрудничество с русия завършва с режим на тока и купони за хляб.

    Коментиран от #60

  • 58 Наблюдател

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Хахах":

    По себе си ли съдиш простачееее?
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Дрън-дрън

    5 0 Отговор

    До коментар #57 от "Българин":

    Само в болните ти фантазии.
  • 61 Дедо

    14 6 Отговор
    Поживял съм в Унгария и имам поглед отвътре.Дай Боже и на България управник като Орбан!!
    Орбан такъв,Орбан онакъв.А бе ей смешници,ами нашите какви са бе ??? А ??Унгарците на място да стоят не може ги стигна сто години!!!Ей, много прост народ се навъди.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 ГОЛЕМИ ГЪБИ

    9 4 Отговор
    а кой гледа сериозно на НАТО и ЕС че нещо се не сещам освен дойче зеле???ако не са немските пари този балон да е излетял много отдавна в сратосверата
  • 64 Пха ха ха ха

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "Аз съм веган":

    Мойта офца е веган само трева пасе
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 тато

    3 2 Отговор
    нещо за цялата австроунгария, нещо за сърбия.....що така само орбан, ко да ви светвам бе дойчовци много добре знаете за ко иде реч, ако не щете да го асимилирате ваш проблем, ще боли повече...те това е камоли да се вземе адекватна мярка или решение...ми как бе то само лъжи упашати.
  • 67 Тити

    7 5 Отговор
    Орбан е поредният кремълски шут който за няколко рубли се е продал.
  • 68 Крепостниците

    4 2 Отговор
    не харесват тази статия, мразят истината. 😁😂🤣😂🤣😂🤣
  • 69 Швейк

    5 4 Отговор
    Орбан мълчи като пocpaн.
  • 70 НОРМАЛНИТЕ ХОРА ВИ ПОГРЕБАХА .

    6 1 Отговор
    ИМА ЛИ ВСЕ ОЩЕ НЯКОЙ ДА ЧЕТЕ ТВОРЕНИЯТА НА ТАЯ НАЙ-СЛУГИНАЖНА НА КРАВАРИТЕ МЕДИЯ DW ?????
    НИЩО ПОДОБНО , СЛУГИНЧЕТА !!! ПИШЕТЕ ТОВА КОЕТО ИСКАТ ОТ ВАС , А И ВИЕ ЗНАЕТЕ ЧЕ Е ТОЧНО ОБРАТНО. НАЛИ НЯМА ДА ВИ ИМА АКО СТЕ ИСТИНСКИ.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Българските турци

    6 3 Отговор
    Ердоган най добре , а вече и Орбан , знаят що за съюзници са всички в НАТО ! Защо Орбан го виждате толкова често с Ердоган ?... Що дири Унгария в Тюркския съюз ?...Защо всички мислят , че и турците , и унгарците толерират многовековния си руски враг ?... Нямате ли отговор на такива въпроси по добре е да не коментирате теми свързани с Орбан ,Ердоган и Путин !!!... Гледайте си евроатлантическата политическа пялячовщина и си разтягайте рахат локумите !!!

    Коментиран от #74

  • 73 не мисля

    6 2 Отговор
    че на Орбан му пука за мнението на случайните хора, които известно време се наричаха европейски политици.
    Факта е обаче, че Орбан показа на всички, че Унгария може и има собствена политика и няма да приема диктат, който е против нейните интереси.
    Е, може днес, временните хорица да му се подиграват, но както те, така и тези след тях, винаги ще се съобразяват с исканията на Унгария, ще се отнасят с уважение и категорично няма да я третират като безгласната буква, дето с всичко трябва да бъде съгласна.
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Анджо

    5 3 Отговор
    Комунистите никаде не ги обичат. Тоя топърва ще го направят луууд. Писах един път.

    Коментиран от #81

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Анджо

    5 0 Отговор
    Факти много сте прости. Бях написал нещо хората да научат за БЪЛГАРИЯ. А тоя защо не го триете ,че е той пише според мен глупости и попаганди.
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Кой е тизи никой?

    1 0 Отговор
    Дай линк, ще ти каже модераторът. И значи е толкова незначителен, че да бъде наречен нИКОЙ?
    Колкото и да злословите срещу Орбан и да се възхищавате на онзи от зайчарника в Банкя или на самопровъзгласилия се "академик", или пък този с момурандума, СМЕШНИ сте зарази следване на опорки и липса на достойнство.
  • 81 човек, който като тебе

    1 0 Отговор

    До коментар #75 от "Анджо":

    пише тОпърва, е под морското равнище по култура и образование. Не пиши по форуми - излагаш се и само показваш какви са тролчетата. Ненужен и вреден си.
    Не се ВЪОБЩЕ на позиция и ниво да коментираш ОРБАН!!! Ако те поизпитам за политика, ще бъдеш кръгла нула.
Новини по държави: