Last news in Fakti
  Тема: Украйна

12 Март, 2024 12:16 16 299 203

Френски войски в Украйна: реакцията на Путин

  • украйна-
  • еманюел макрон-
  • макрон-
  • русия-
  • франция-
  • война-
  • путин-
  • владимир путин-
  • нато-
  • войски

Самият факт, че Европа започна да обсъжда възможността за изпращане на войски на НАТО в подкрепа на Украйна, е доказателство, че рано или късно това ще се случи

Френски войски в Украйна: реакцията на Путин - 1
Снимки: БГНЕС/ EPA

Френският президент Еманюел Макрон най-накрая се превърна от главния пацифист на ЕС в лидер на борбата на свободна Европа срещу окупационните сили на Руската федерация. Нещо повече, идеята му да изпрати военен контингент в Украйна, въпреки че първоначално беше възприемана от други лидери като необмислена и опасна, получи неочаквано продължение, пише Telegraf.com.ua.

Полският външен министър Радослав Шикорски каза, че присъствието на западни войски в Украйна „не е немислимо“, тъй като някои страни от НАТО „вече са изпратили военен персонал в Украйна“. Освен това, според „Политико“, сега говорим за създаване на коалиция от държави, които са готови да изпратят свой контингент в помощ на въоръжените сили на Украйна.

Колко реалистични са намеренията на Еманюел Макрон, как точно армията му може да помогне на Украйна и дали европейците трябва да се притесняват от реакцията на Москва?

Въпреки изявлението на френския външен министър, че страната му няма да изпрати свои войници „да умрат за Украйна“, политикът подкрепи идеята на Макрон да помогне на Киев в разминирането и други „небойни“ зони с помощта на чужди военни части. Според дипломата Русия няма право да диктува на ЕС как нейните съюзници да помогнат на Киев в условията на пълномащабна война. Министърът също изрази загриженост, че Русия открито заплашва балтийските страни, които са част от Северноатлантическия алианс.

Важен аспект е, че нито една от страните в тази условна коалиция не е обявила изпращане на бойни части, защото това може да премине червените линии, казва чешкият президент Петър Павел. Политикът обаче предлага възможност за изпращане на контингент за обучение на бойци от украинските въоръжени сили в Украйна.

Като се има предвид, че всяко решение за изпращане на войски на НАТО в Украйна ще изисква единодушието на всички членове на Алианса, тези изявления все още имат предимно политически характер. Във всеки случай дори политическите изявления по тази тема са важни и правят Русия много нервна.

Едва ли има смисъл да се страхуваме от отговор на Кремъл, защото при реалното състояние на нещата в Руската федерация, освен заплахи, те няма да могат да направят нищо по въпроса.

Как френската армия може да бъде полезна на Украйна? Дори и да нямаше ограничения за естеството на използването на френски войски, Украйна едва ли щеше да получи голяма полза от тази „помощ“, казва военният експерт на Иван Киричевски. Според военния анализатор към днешна дата числеността на въоръжените сили на тази страна значително отстъпва на въоръжените сили на Украйна. Освен това френската армия наистина разполага с най-нова техника, но не в такива количества, че да може да бъде използвана в Украйна.

„Броят на украинските войски сега, по всяка вероятност, е равен на общият брой на войските на НАТО в Европа. Следователно лично аз не разбирам за каква помощ изобщо говорим“, казва той. Военният експерт Дмитро Снегирьов не е съгласен с тази позиция. „Дори войските на НАТО да не вземат пряко участие в боевете на линията на съприкосновение, те могат да участват в охраната на нашата 1000-километрова граница с Беларус“, каза той. Според експерта това ще освободи достатъчен брой оперативни резерви на украинските въоръжени сили, които могат да бъдат използвани директно на фронтовата линия, предимно на изток.

Основният и най-належащ аспект по въпроса за изпращането на чужди войски в Украйна е реакцията на Русия. От първия ден на пълномащабната война Кремъл заплаши с ядрена война всяка държава, която реши да стане участник в конфликта. Въпреки че темата за „червените линии“ все още остава актуална за много западни политици, през последните две години светът свикна с дрънкането на ядрени оръжия от Руската федерация и беше възмутен от произвола, който си позволява една терористична държава.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг директно заяви, че Алиансът не се опасява от агресия от Русия, тъй като тя е „ангажирана в агресия срещу Украйна“. Когато дори такъв предпазлив политик като Еманюел Макрон заявява липсата на каквито и да било „червени линии“ в подкрепата за Украйна, това показва, че подобни настроения стават доминиращи в рамките на НАТО.

Алиансът не вярва в потенциална руска агресия, а още по-малко се страхува от такава срещу членки на НАТО. Например, Финландия даде зелена светлина за използването на нейните оръжия на територията на Руската федерация. А такива решения не се вземат еднолично.

Самият факт, че Европа започна да обсъжда възможността за изпращане на войски на НАТО в подкрепа на Украйна - във всякакъв контекст - е доказателство, че рано или късно това ще се случи. Това се потвърждава от многобройните тектонични промени в мирогледа на европейците, настъпили през последните две години. По ирония на съдбата Макрон беше този, който преди години се страхуваше да прекрачи тогавашните червени линии на Москва – танкове, ракети и самолети.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 128 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Баш Батка

    232 14 Отговор
    Мобилизацията става към 0300 сутринта и няма да бъде доброволна а с помоща на НАТО. Само казвам за мишленцата, които не знаят какво е да живееш в окоп.

    Коментиран от #49

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 В.В.П.

    241 13 Отговор
    Toва е пунта Мара..Никой не ще да си разваля рахата заради Иззрайна...Макарони да иде и да се бие ..!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Сталин

    126 59 Отговор
    Предстои мобилизация и в България,вече има привикани ,а тези които не са се явили ,военни с полиция ги търсят по домовете

    Коментиран от #24, #48, #93, #130

  • 7 пожелание

    116 7 Отговор
    Да изпрати само ислямисти за да си почисти държавата ,че я превазиха !
  • 8 Макрон Бонапарт

    168 6 Отговор
    А бабата ко каза?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Соваж бейби

    187 7 Отговор
    Бабиния вече не се усеща че става смешен с болните си амбиции.Няма да забравя никога как беше свалил френското знаме на Триумфалната арка и оставено само това на ЕС.Много напън много чудо за украина ,предлагам на украинците да го вземат и него заедно със зелката два президента едновременно защо си губи време да живее и работи във Франция?!много е далеко от проблемите тук

    Коментиран от #15, #114

  • 11 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    150 7 Отговор
    ДЖЕНДАР МАКАРОНЧО ЩЕ СИ НА,МЕРИ МНОГО СКОРО
  • 12 пиночет

    29 130 Отговор
    Ботоксовия палячо с токчетата е пътник!

    Коментиран от #79

  • 13 ти да видиш

    216 9 Отговор
    "Еманюел Макрон най-накрая се превърна от главния пацифист на ЕС"!?!?!?
    Това някаква шега ли е? Гавра някаква?
    Точно Франция трябваше да е един от двата гаранта за Минските споразумения и те нищо не гарантираха, а дори напротив и се стигна до това което е сега! .
    Макрон, а и колегите му от Германия, явно са решили да търсят реванш за всички минали загуби, което е Безумие!
    Проблемът е че тези комплексирани нации отново, ще унищожат Европа и ще загинат милиони!
    Айде сега пак "Еманюел Макрон най-накрая се превърна от главния пацифист на ЕС"!?!?

    Коментиран от #20

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Ксаниба

    153 3 Отговор

    До коментар #10 от "Соваж бейби":

    Макарони тръгна да се прави на мъж пред мъжа си, на бабата му го скастри
  • 16 В.В.П.

    146 5 Отговор
    Макрон е новия Зелю...Баба му е горда с него..

    Коментиран от #116

  • 17 касата

    15 174 Отговор
    На никой не му пука,за миризливия смотаняк Путин!

    Коментиран от #127, #199

  • 18 Крум

    199 6 Отговор
    Смешно е как една русия с лопати и чипове от перални,облечени с ватенки успява да накара най богатите държави с население към 900млн ,най модерните оръжия и т.н. да влизат в обяснителен режим и само на приказки да го докарват. Ходят с опашка между краката и им се привиждат ватенки дори под леглата им. А макарона да вземе си направи нормално семейство и деца и да гледа да не сподели съдбата на саркозито.
  • 19 Пич

    192 7 Отговор
    Френският глупак , е точно това - глупак !!! Не е успял да оправи нещата в собствената си държава , тръгнал да оправя Украйна !!!??? Който е минал последните години през Париж , няма желание да повтори !!!
  • 20 Соваж бейби

    141 7 Отговор

    До коментар #13 от "ти да видиш":

    На практика така изглежда,на четири очи какво са решили политиците не знаем?ама има уловка Рамбо е с деменция а този още млад и прави глупави неща ?като цяло само Орбан е нормален
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 2024

    57 2 Отговор

    До коментар #14 от "В.В.П.":

    Шъ ги бъхтят кат Джошуа Нгану.
  • 23 Чучелото путин

    17 147 Отговор
    Навремето англосаксите спасиха Русия,иначе сега щяха да говорят на френски в Кремъл

    Коментиран от #65, #125

  • 24 аааахахахааа

    15 53 Отговор

    До коментар #6 от "Сталин":

    И като се събуди някой дишаше ли ти във врата?

    Коментиран от #126

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 пиночет

    11 111 Отговор
    Най долнопробното нещо е,да си миризлива подлога на някакъв ботоксов смотаняк с токчета!

    Коментиран от #43, #118

  • 27 той макарона

    111 2 Отговор
    много смел на чужд гръб. затова отлага посещението в киев за неопределено време. от малодушие.
    а относно европейските политици - чувството им за самосъхранение отдавна се е изпарило. за жалост обаче покрай сухото гори и мокрото.
  • 28 Ехааааааа

    116 12 Отговор
    Макарона трябва да чете историята на Франция и Наполеон , както и Писториус - историята на райха и Хитлер .....после да говорят !!!!!!

    Коментиран от #34

  • 29 Ох, тъпи наивници!

    115 14 Отговор
    "Едва ли има смисъл да се страхуваме от отговор на Кремъл, защото при реалното състояние на нещата в Руската федерация, освен заплахи, те няма да могат да направят нищо по въпроса."
    Значи така, Русия била слаба и можете да правите, каквото си искате? За стратегическата война трябват 5-6 офицера само. И сте мат завинаги! Хайде бе, Русия била нервна, понеже не иска да използва атомни оръжия за такива психопати и да ви убивa!

    Коментиран от #197

  • 30 Дон Корлеоне

    14 111 Отговор
    И накрая миризливите руски палячовци,бяха наритани здраво,както винаги

    Коментиран от #40

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 достатъчно е да пратят само

    13 114 Отговор
    френският легион в украйна русия ще стане едно голямо гробище на ватняци.

    Коментиран от #39, #105, #129, #196

  • 33 ФАКДА

    100 5 Отговор
    Върви иракският сценарии - коалиция на желаещите - пак по стар план - нищо ново и каквото получихме от Ирак това в много повече ни чака, ако България участва в нещо подобно.
  • 34 чети ти

    18 76 Отговор

    До коментар #28 от "Ехааааааа":

    ако не бяха съюзниците в москва още да фъфлят на немски.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 ЕСЕС

    90 6 Отговор
    Ни вкара в тази война, сега след "тектонично" преосмисляне ще ни праща на украинския фронт да се бием. Урсула, Макарон и Щолц ни гласят...
  • 37 Мария Атанасова

    25 2 Отговор

    До коментар #31 от "Миче много ша та люшкам отзад !":

    Ееех коте,само обещаваш,протекох вече и даже очилата не могат да го скрият.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Реакцията на путен...

    10 57 Отговор
    Още по-дълбоко в бункера
  • 42 Евро солджър

    47 7 Отговор
    Отивам, но само ако ми ушият от онези симпатичните чернички униформи на Хюгу Босъ. С нашивчиците отстрани... Оох направо се побърквам...
  • 43 Баро

    58 5 Отговор

    До коментар #26 от "пиночет":

    Ей козяшки Вувузел,лапай ми .ура и викай ура.
  • 44 А от

    40 1 Отговор
    ЕСЕС Вафена предвижда ли се някаква поддръжка. Без тези симпатяги не мърдам никъде.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ

    67 7 Отговор

    До коментар #6 от "Сталин":

    над 100 човека са вече българи в Украйна за по 5000 долара на месец Лошото е че много от тях за убити ама няма как да ги доставят защото са на кайма от руските солцепек ..
  • 49 100

    8 50 Отговор

    До коментар #2 от "Баш Батка":

    Жужака е виновен

    Коментиран от #81

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Владимир Путин

    72 3 Отговор
    Петльовски войски в Украйна ,руски Сармат в Париж хахахааааа.
  • 53 Хохи

    55 2 Отговор
    Абе така ли лъжехте укрите та сега се топят яко

    Коментиран от #58

  • 54 бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ

    29 3 Отговор

    До коментар #47 от "У полско":

    НЕ СЕ КАХЪРИ СКОРО И ТЕБЕ ЩЕ НАТЪПЧАТ НА 2 МЕТРА
  • 55 Кради Кради

    10 77 Отговор
    Путин е един покерджия, който просто блъфира! Той много добре знае, че няма шанс срещу НАТО но се опитва да се перчи за да не показва страх. Ако нато отговори по същия начин на Русия и изпрати войски аз съм сигурен че Путин ще бъде свален от собствените си генерали ако се опита да използва ядрено оръжие! Те много добре знаят, че и НАТО има ядрен аресенал и превъзхожда Русия по всичко от оръжия до брой на армия и каквото още си посикате!

    Коментиран от #120, #123, #134

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 епилиран нежен ляв демократ атлантик

    81 3 Отговор
    Братя...не сте много тука във форума но на Украйна и трябва помощ. Хайде към фронта. Да помагаме на киевските евроатлантици. Знам че сте смели хора които са готови да умрат за Америка. Нали така пишеме по коментарите? Утре в 10 вечерта ви чакам на Нос Калиакра. От там ще потеглим с гумените лодки подарени на българският военно морски флот от САЩ, и ще ударим омразните руснаци в гръб през Крим! Тази изненадваща атака ще шашне руснаците и те ще дислоцират силите от Авдеевка в нащо направление и така ще дадем глътка въздух на ВСУ! Не забравяйте да минете през сексшопа да си вземете оръжия и други артикули от първа необходимост. Чакам ви!!!

    Коментиран от #63, #71, #80, #87

  • 58 Кой се топи ти гкедай

    6 57 Отговор

    До коментар #53 от "Хохи":

    Ако имаш малко мозък и нет.Даже и руски не знаеш да им гледаш видеата.За всеки превзет град и село мрат в пъти повече от населението.Превземат нещо което са сринали до основи.И ако много знаеш гледай как директно се оплакват на вожда ,че мрат като мухи с въоръжение от ВСВ.
  • 59 френски биолог

    58 2 Отговор
    В Института по селскостопанска техника са сериозно разтревожени, че ще останат без работа, имайки предвид постиженията на руснаците на бойното поле:Тия с едни лопати свършват толкова работа, ние за какво да разработваме машини.
  • 60 Хост

    10 35 Отговор
    Абе кви войски кви пет лева в Украйна .. Като искате да защитите Европа от Русия правете като Путин стратегическите ядрени ракети на НАТО да са в готовност като руските и да си знаят стъпят на територията на алианса се свършва света!
  • 61 времето напредва

    41 2 Отговор

    До коментар #56 от "Рай ма земята":

    Здравей, паун! Как е - печелите ли в украйна ?

    Коментиран от #74

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Каза нещо май

    4 40 Отговор

    До коментар #57 от "епилиран нежен ляв демократ атлантик":

    Трай бе онзи от честните хора загинаха на фронта вие прибирате руската шума да тролите..като свърши отивате на казаните
  • 64 парасюк

    50 6 Отговор
    Укрите мрат като мухи за тоя дето духа
  • 65 Кради Кради

    11 6 Отговор

    До коментар #23 от "Чучелото путин":

    Или на немски :)
  • 66 какво ще провите там

    47 4 Отговор
    Абе зеления се нуждае най-вече от бело.....женка му от налични парици за пазаруване по бутици....да му мислят обикновенните хора,колкото са останали....
  • 67 Янко Виа

    55 3 Отговор
    Не можели да оставят Русия да победи.Абе кой ви пита,вие сте бита карта целият Обединен Въздух под Налягане.
  • 68 ами

    41 2 Отговор
    ха ха ха - важното е според колективнитв западни мозъчните тръстове, че на русия и свършва оръжието и армията й е изтрепана, а да и напредва ама бавно
  • 69 То тия новини са надупени както

    36 2 Отговор

    До коментар #62 от "МАРО .....марооооо":

    Мисирките и мисироците им , все на запад , нямат собствени мнение и пишат това дето им кажат !!!!
  • 70 Изтривач

    3 38 Отговор
    Тоз не вярва че руснаците събират конденза от тавана в мазата
    Образовай се малко селски
    Руско видео е не е друго

    Коментиран от #73

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Мамул

    30 1 Отговор
    Участвате в състезанието "кой първи ще гризне дървото"! Сега върви надхитряне "иди ма чакай, по-подир и аз ще дода".
  • 73 Хептен си

    23 1 Отговор

    До коментар #70 от "Изтривач":

    Изплискал легена, брат, кво шмъркаш?
  • 74 Здрасти

    3 39 Отговор

    До коментар #61 от "времето напредва":

    Добре е алкохолиците ферментират в чувалите
    Руските бабички вият от глад
    Всичко е по план барт ми

    Коментиран от #78, #89

  • 75 Има голяма цензура !!!!

    31 1 Отговор
    Тука има голяма цензура !!!!!
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Смешно, но демократично

    51 4 Отговор
    Украйна спешно се нуждае от големи количества БЕЛИ ЗНАМЕНА !!!
  • 78 да бе Сульо

    25 2 Отговор

    До коментар #74 от "Здрасти":

    Здравей, паун! Как е - печелите ли в украйна ?
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Баш Батка

    23 3 Отговор

    До коментар #49 от "100":

    Е тъй шъ и - нас никой няма да пита. Ще ни пратят за мИсо.
  • 82 бъркаш нещо

    26 4 Отговор

    До коментар #80 от "Другарю Болшевик":

    Аз съм нежен ляв демократ атлантик . Стягай мешката , утре тръгваме . Докажи че си патриот .

    Коментиран от #94

  • 83 Моряка

    48 2 Отговор
    Президента- геронтофил,Премиера- омъжен за външния министър.Педставете си армията.Чеценците има да се радват.........

    Коментиран от #92

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Дедо

    3 19 Отговор

    До коментар #79 от "баба":

    Не за червения запъртък
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 СССР

    28 3 Отговор
    Дъртите к0т0ри му изпиват мозъка на гер0н тофила.Мозък нема,ка nyт.
  • 89 А бре

    15 1 Отговор

    До коментар #74 от "Здрасти":

    Вие майкаати в маалата,щото са я напънали от мал цинствата.
  • 90 Смешко ти да не си бил

    4 28 Отговор

    До коментар #84 от "Майсторът 🐷 на Илюзиите":

    Кашкаваладжия или шумкар.За това сте русофили щото тая сга. Руска насади най простите на власт необразованите цървуланковци.

    Коментиран от #91, #96, #101

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Да бе

    17 3 Отговор

    До коментар #6 от "Сталин":

    спал си на отворен прозорец явно....

    Коментиран от #128

  • 94 Ти войник

    22 1 Отговор

    До коментар #82 от "бъркаш нещо":

    Ходил ли си бе Чикита знаеш ли как се държи автомат.

    Коментиран от #99

  • 95 ха ха

    5 28 Отговор

    До коментар #86 от "Не кълни бе":

    Тези никъде не са тръгнали. Те са поставени в казана да дърпат надолу останалите българи като тръгнат да се измъкват от азиатсото влияние. Блатната имерия ги е заложила от поне 250 години. Сложила се е в лъскавата опаковка "Дядо Иван" и продава илюзии на заблудение индианци... После по-изпипан ПР - шипки, альоши и какво ли не за робите...
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 за американските интереси

    36 4 Отговор
    Както е тръгнало, всички лидери на Европа да работят за американските интереси, скоро Европа ще се превърне в ядрено огнище.....
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Камелия

    1 20 Отговор

    До коментар #94 от "Ти войник":

    И ти кат си ходил ,дрррт дъргел,та кво,напикаваш си вече обувките.

    Коментиран от #111

  • 100 Иванушка🇺🇲

    7 39 Отговор
    Войските на НАТО трябва веднага да влязат в Украйна. Да се дадат ядрени ракети на украинската армия. Тази война е на живот и смърт за Европа и света.

    Коментиран от #115, #124

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 ОТЛИЧНИК

    3 35 Отговор
    Днес Путин пак ще напълни гащите. Батальона около Белгород ( руски противници на фашиста Путин) ще го дестабилизизат. Атакуват яко по цяла Русия.

    Коментиран от #103, #110, #173

  • 103 Бат ДънЮ

    20 0 Отговор

    До коментар #102 от "ОТЛИЧНИК":

    Отлично,да ми дууу хашш лично!

    Коментиран от #113

  • 104 Нострадамус

    36 2 Отговор
    Третата световна война неумолимо приближава. Медиите и политиците лекичко, усърдно и отдалеко ни подготвят за нея, и успокояват овцете за заколение, че ножа е дървен, да не се страхуват. Накрая обаче ще стане страшна кръвнина.
  • 105 Гост

    35 3 Отговор

    До коментар #32 от "достатъчно е да пратят само":

    Нали изпратиха....Путин им ги върна с цветя......
  • 106 бай Ставри

    32 3 Отговор
    Ще има ли петльова перушина по устата на баба меца !?
  • 107 Интелект

    26 2 Отговор
    Мара Тъпото кой и плаща?

    Коментиран от #109

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Сократ

    27 2 Отговор

    До коментар #107 от "Интелект":

    Познай от три пъти. Ясно е кой. Има едни на ул. Козяк.
  • 110 тато

    20 1 Отговор

    До коментар #102 от "ОТЛИЧНИК":

    стигнаха до байкал чак, минаха и казан ....опитват по партизански, щото такъв пердах отнасят баш в момента, че даже лъжливите ви аналлизатори се чудят как да я подхванат и кво да си доукрасят, че инак са жива скръб.....

    Коментиран от #117

  • 111 То и ти си

    18 1 Отговор

    До коментар #99 от "Камелия":

    уж жена, от новите жени, но един к.р не можеш да вдигнеш.
  • 112 az #СВО

    35 3 Отговор
    Накратко:

    1.Появата на френски войски е сигнал към останалите членки на НАТО, че няма от какво да се страхуват и да изпратят, и те официално войски срещу руснаците, това се отнася, и за България.
    Като локомотив на процеса неслучайно е задействана Франция, защото само Париж от европейците разполага със самостоятелни ядрени сили. Някой наивно смята, че това обстоятелство ще има възпиращ ефект за Москва.

    2.Неслучайно Киев беше заставен да подписва двустранни военни договори със страните членки на НАТО, в.ч. и с България. Така официалната поява на на западни военни на бойното поле в бивша Украйна ще се разглежда като самостоятелно решение на всяка отделна държава. Това е опит на запада да държи НАТО официално извън конфликта.

    3.Путин вече заяви, че за Москва няма никакво значение дали западните военни на територията на бивша Украйна ще действат официално или неофициално както досега.
    От гледна точка на руснаците е все тая и никой не трябва да се заблуждава, западните войници ще бъдат връщани там, откъдето са дошли в ковчези!

    Коментиран от #119, #153

  • 113 ОТЛИЧНИК

    1 15 Отговор

    До коментар #103 от "Бат ДънЮ":

    Аз със сигурност няма. Но ти ,ако имаш как ще му целуваш и краката...всичките....

    Коментиран от #165

  • 114 един от стадото

    36 0 Отговор

    До коментар #10 от "Соваж бейби":

    те никои не живеят с проблемите на държавите си, но тоя вашия какво му стана в последно време. Задмина и американските ястреби. А беше време често прескачаше до Москва, а по телефона редовно си говореха, как е минала ноща, дали са пили вече чая или кафето. Сигурно си чувала за психотропните оръжия, да не е облъчен нещо. Излезе една карта не знам от къде, но доста добра, за разположението на натовските войски в Украйна, всички на беларуската гара/пардон, на беларуската граница/. Само ние българите и румънците като най юначните и силни воини на Одеския фронт. Само чакаме заповед да се юрнем напред с голи п/и/ушки срещу руснаците. Не знам вече, да идват тези избори в Америка, че и при вас, че ми писна вече. Омръзна ми вече откачалки и деменции ба се правят на супермени. Не знам кои крив, кой прав но цяла студена война изкарахме без пушка да пукне. Само през оградата се плюеха, но живота вървеше. Надявам се пак да тръгне. Време е за лулата на мира, ако нещът може и Марлборо да запалят, позволявам им

    Коментиран от #131

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 факуса

    19 2 Отговор

    До коментар #16 от "В.В.П.":

    писаха,че не е била баба преди ,трансбаба,дали не си е запазила дългата част и ръчка макарон
  • 117 ОТЛИЧНИК

    0 10 Отговор

    До коментар #110 от "тато":

    Прочети и други статии от днес.
  • 118 факуса

    16 1 Отговор

    До коментар #26 от "пиночет":

    все обиждате човека,нали сте уж толерантни,само издавате безсилието си центавоси
  • 119 Атина Палада

    27 5 Отговор

    До коментар #112 от "az #СВО":

    Това, че ще ги връщат в ковчези, го има и сега със западните наемници. . Аз мисля, че при появата на редовни войски в Украйна, тогава Русия веднага ще обяви война на Украйна, защото сега не е обявена такава.. При което Русия с право може да направи "пустинна буря" над Париж, както САЩ направиха в Ирак.

    Коментиран от #148, #155, #164

  • 120 факуса

    24 0 Отговор

    До коментар #55 от "Кради Кради":

    хи хи,затуй се въртят кат хиени,ама не смят да навлязат,щот си знаят,че величието им е балон
  • 121 Атина Палада

    32 2 Отговор
    ЯО няма никога да дадат на Украйна, защото вероятността Украйна да го хвърли в Европа е 99,99%%! Там всичко е руснаци..и няма да използват такова оръжие срещу своите си в съседния двор.. Колкото до войските на Нато... С какво ще ги изпратят в Украйна? Само по розовите полички ли или ще ги въоръжат и с по една "тояжка", защото те друго нямат!
    Прав си, че този конфликт е на живот и смърт за Западния свят..... Обаче Западния свят са малко... По малко от останалия свят.. А останалия свят каза Баста на колонизаторите си......
    Света,който си познавал до сега, вече не е този. А това, че ти не искаш или не можеш да видиш, проблема си е изцяло твой!
  • 122 Васил

    2 23 Отговор
    На света на никой не му дреме за скапаният диктатор.
  • 123 Моряка

    26 1 Отговор

    До коментар #55 от "Кради Кради":

    При използване на ЯО броят на войската едва ли има такова значечение.Всичко се изпарява.
    Повервайте ми.Да знаете само колко ЯУ съм нанесъл по навлязлата турска армия.Ама на карта.Във ВА Раковски.Учебно.В действителност щеше да бъде малко по друго.Я камилата,я камиларя.Последната мъдрост явно не я знае "военния експерт" на Пасито,а де факто отдавна пенсионираното военно журналистче Васко Данов.
    ( говорител на Атлантическия съвет).Вчера смело ни призова на бой в Украйна.После замлъкна.Сигурно търсеше съветската си диплома, да я излъска..За всеки случай.
  • 124 Атина Палада

    11 1 Отговор

    До коментар #100 от "Иванушка🇺🇲":

    Иванушка, коментар 121 е до теб. Изтриха го, постнах го отново..
  • 125 Да попитам

    7 1 Отговор

    До коментар #23 от "Чучелото путин":

    КОГА ТОЧНО??ЧЕ НЕ СЕ СЕЩАМ
  • 126 Мнение

    23 4 Отговор

    До коментар #24 от "аааахахахааа":

    Това също като обясненията на сглобката:
    " Ние при никакви обстоятелства няма да се коалираме помежду си...", след което си направиха "сглобка" (друга дума за коалиция)!

    Та и при мобилизацията така, ние няма да пращаме бг военни в Украйна, само пращаме повиквателни на който се сетим???!!!

    Вдигнат ли народа да стане, ви уверявам, че народът български ще тръгне след сглобкаджиите и техните марионетки и тролове по форумите!
    Всички доказано платени от посолството (и др местенца), за да изпълняват чужди интереси, ЩЕ БЪДАТ ОСНОВНИ УЧАСТНИЦИ ПРИ СЛЕДВАЩИЯ НАРОДЕН СЪД!!!

    Коментиран от #132

  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Адолф

    2 18 Отговор

    До коментар #93 от "Да бе":

    Не, спал е на изтривалката пред съветското пасолство за да е първи когато Митрофанова почне да хвърля копеиките.
  • 129 Чуждестранния легион

    22 0 Отговор

    До коментар #32 от "достатъчно е да пратят само":

    Се представя добре само срещу страни от третия свят, то и затова е и създаден. През 1940 г., когато го пращат в Норвегия, срещу спецчастите на Абвера, дивизията Бранденбург, резултатите не са добри никак за французите. Меко казано.
  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Соваж бейби

    14 2 Отговор

    До коментар #114 от "един от стадото":

    Става на въпрос за съвсем други неща ,обаче днес хората вече сме доста по умни няма как да те залъжат с релгия например да хукнеш да се биеш за украина от какъв зор и на какво отгоре ...?!тука са бели хора уж християни все пак да не забравяме че вашия Исус на който се кланяте и той не е българин нито руснак нито има източноправославна всичко е лъжа само заменена дума с друга,онзи пък комика има един друг ген от таз земя де е дошла тази секта.Българите са имали други традиции и Тангра.Като цяло виденията на Баба Ванга дано са истински където споменава че скоро ще дойдат извънземни да ни помогнат,дано са от добрите крайно време е .Нямам логично обяснение защо се правят на луди хората с власт или е това което си мисля ако си ми проследил мисълта

    Коментиран от #168

  • 132 пфффф

    2 18 Отговор

    До коментар #126 от "Мнение":

    Айде покажете някоя повиквателна за мобилизация в армията де що само плямпате глупости?Повиквателни са разпращани и преди да започне войната но не са за мобилизация както си измисляте тука а са за някакви справки.Айде стига с тия опорки за мобилизации и пращане на българи на фронта.Ако някой е отишъл доброволно като наемник да изкара някакви пари това няма нищо общо с мобилизация.
  • 133 Ъмхъ...

    1 2 Отговор

    До коментар #130 от "Весел Патиланец":

    Да бе търсят го, те и там не го щат вече.
  • 134 Не си запознат

    22 1 Отговор

    До коментар #55 от "Кради Кради":

    Ядрения Арсенал на Русия е повече от цялото НАТО. Това поне е публикувано и то неведнъж. Публикували са го в интернет и то неведнъж. Руснаците отстъпват на САЩ по самолетоносачи, кораби и самолети, но превъзхождат всички останали по брой стратегически ядрени ракети.

    Коментиран от #139, #198

  • 135 Хахаха

    17 1 Отговор
    Хм да изпратят и те са легитимна цел но те не могат да отвърнат защото ако го направят обевяват война на Русия.
    А Русия може да ги стреля със рекети 24/7 и нищо не могат да направят хахахаха а ако го направят това означава че нато обевяват война на Русия не обратното хахахах за това все още се колебаят за да не си развалят резомето за защитен алианс
  • 136 кой каквото си търси

    22 0 Отговор

    До коментар #1 от "Сталин":

    ще го намери, та и ротшилдеца макарон. Иска му се на човека да се прави на мъж, без да му пука какво ще стане със страната му и света.
  • 137 баба Барби Макаронката

    14 0 Отговор

    До коментар #1 от "Сталин":

    Не си го давам мой Макаронч0 После кой ша пристъргва баба?! А той ми е такъз, един, нежничък, няма дълго да изкара в окопа.
  • 138 Прабаба

    10 0 Отговор
    Наполенчо,ама геронтообичлифф.Че и хусар щял да стане.
  • 139 А ти пък си много запознат

    3 18 Отговор

    До коментар #134 от "Не си запознат":

    Русия и НАТО имат паритет по ЯО по около 6000 ядрени глави. Единствената разика е че НАТО ще ги хвърли 17 милиона кв.км а маскала ще ги хвърли на 320 милиона кв.км.
  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 СВОБОДНА РУСИЯ

    4 19 Отговор
    БАТАЛЬОН "СИБИР", ЛЕГИОН "СЕОБОДНА РОССИЯ", ХИЛЯДИ РУСКИ ПАТРИОТИ СМАЧКАХА .. ПУТЛЕРАСЕТЕ ВАТИРАНИ ,ФСБ, И АМУДЖИТЕ НА КРЕМЛЯ!
    ДНЕС ДЕСЕТКИ ТАНКОВЕ И БОЙНА ТЕХНИКА ГАЗЯТ РУШЛЯМСКИТЕ ГРАДОВЕ! ЦИВИЛНИТЕ ПОСРЕЩАТ С ЦВЕТЯ И ХЛЯБ ВОЮВАЩИТЕ ЗА СЕОБОДНА РУСИЯ
    СЛАВА ГЕРОЯМ!

    Коментиран от #143, #144, #145

  • 142 суперкомпютър

    3 17 Отговор
    в мача Франция-Русия залагам на Франция 1000%

    Коментиран от #151

  • 143 Кукувци много

    14 4 Отговор

    До коментар #141 от "СВОБОДНА РУСИЯ":

    Но места в специализирани заведения малко.

    Коментиран от #146

  • 144 Цеко Бомбардировача

    8 7 Отговор

    До коментар #141 от "СВОБОДНА РУСИЯ":

    Гледаме на живо бойните действия на " Свобода россии"!
    Тия юнаци газят наред
  • 145 Белгородска Народна Република

    3 15 Отговор

    До коментар #141 от "СВОБОДНА РУСИЯ":

    Извън състава на Рашкирия.
    Идеално
  • 146 СВОБОДНА РУСИЯ

    10 3 Отговор

    До коментар #143 от "Кукувци много":

    ГЛЕДАЙ ОН ЛАЙН, КИТКО МЕКА

    Коментиран от #160

  • 147 суперкомпютър

    2 15 Отговор
    Франция участва на първото световно първенство и влезе в челната тройка, но пропусна второто световно първенство.Време е да възстанови репутацията си на третия световен шампионат и да вземе шампионата. Давай треньор Макрон!

    Коментиран от #150

  • 148 Стига с тая простотия

    3 16 Отговор

    До коментар #119 от "Атина Палада":

    Не била обявена Война .

    Само Издълбаните Мозъци на Путеняка , си мисли че има СВО

    Война е .
    Затова гледаме Груз
    500 хиляди .
    Хаха
  • 149 Мачкай Вова...

    17 3 Отговор
    тия плужеци друго не заслужават!
  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 Ето как отговори Фронтиер

    2 18 Отговор

    До коментар #142 от "суперкомпютър":

    Отговорих още преди 2 години 4 месеца, че путлера не може да победи Украйна за 3 седмици ако се включи Франция путлера ще загуби след 3 седмици.

    Коментиран от #158

  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 Западни Бойци

    0 18 Отговор

    До коментар #112 от "az #СВО":

    В Украйна още няма .

    Ама затова пък Рушляка го връщат в Ковчези и Черни Чували .

    Повечето даже гния в окопите , никой не ги прибира .
    Няма труп , няма компенсации и за близките на Грузоваците .

    Хахаха
  • 154 Ще дупчи

    1 17 Отговор

    До коментар #152 от "Мбапе":

    И дъртия Педофил Пуся.

    Пуся ще се наслади в последните си дни на този свят и
    На Черния Боздуган .

    Коментиран от #159

  • 155 Абе атина палаврата

    2 12 Отговор

    До коментар #119 от "Атина Палада":

    И какво от това че имитатора на Стаин не е обявил война ?
    Той Сталин със СВО предизвика ВСВ.
  • 156 КЪЩА БОБРА

    1 17 Отговор
    ФРЕНСКА ВОЕННА ДОКТРИНА ЗА НАНАСЯНЕ НА ЯДРЕЕН УДАР ПЪРВО ПО АГРЕСОРА. ДА ВИДИМ КАКВО ОТГОВАРЯТ ГЕНЕРАЛИТЕ КРАДЦИ НА ПУТИН. МОЖЕ ДА МАКРОН ЩЕ Е ПО-ГОТИН ОТ СТАРИЯ СИ ПРИЯТЕЛ В КРЕМЪЛ .
  • 157 СВОБОДНА РУСИЯ

    4 16 Отговор
    БЕЗПИЛОТНИКИ ПОПИЛЯХА НЕФТО-БАЗИ В БЛАТАТА, УНИЩОЖЕН ПОРЕДНИЯТ ...ИЛ- 76 И...СУ-27!
    СЛАВА, ГЕРОИ
  • 158 суперкомпютър

    0 6 Отговор

    До коментар #151 от "Ето как отговори Фронтиер":

    СИГУРНО Е
  • 159 Е, айде сега

    3 13 Отговор

    До коментар #154 от "Ще дупчи":

    путя ЙУХЛО е целувал и опипвал само 38 момченца до сега, официално!
    А в действителност са стотици!
  • 160 Кукувци много

    10 2 Отговор

    До коментар #146 от "СВОБОДНА РУСИЯ":

    мекото ти е отпред а пухкавото е отзат.
  • 161 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 162 КЪЩА БОБРА

    2 9 Отговор
    АКО ФРАНЦИЯ ВЛЕЗЕ ВЪВ ВОЙНАТА? ТАКА ГО КАЗВАТ ХОХОЛИТЕ НА ПУТИН...ВОВА ТАБЕ ПИСДА
  • 163 ОГИН ,..БРЕ

    3 16 Отговор
    10 региона в Блатата са под Атака от "СВОБОДНА РУСИЯ"!
    Хиляди Ватенки фира!
    Десетки пленени. Ушанки захвърлят оръжието и се спасяват със спринт.
    Красава
  • 164 Не умувай, не ти се отдава

    2 9 Отговор

    До коментар #119 от "Атина Палада":

    Прочети какво е правил Сталин и ще разбереш какво ще направи имитатора му. До сега се препокриват само с едно изключение. На Сталин СВО е приключила за 20 дни а имитатора обяви, че СВО ще приключи за по-малко от 3 седмици/21дена/ Знаеш колко продължава вече.

    Коментиран от #166, #167

  • 165 Ха ха ха ха

    3 1 Отговор

    До коментар #113 от "ОТЛИЧНИК":

    Признавам те за отличник наистина! Само те мола да си затвориш устътъ, че са не трае. Такава воня от нийде другаде не се е разнасяла. Ти наистина си най - големия аналлизатор! Отличник си!

    Коментиран от #185

  • 166 Атина Палада

    17 1 Отговор

    До коментар #164 от "Не умувай, не ти се отдава":

    Тук отговарям на теб и на останалите по горе, които саа ме репликирали..
    В момента е обявена СВО от страна на Русия.. И от страната на руснаците и от страната на Украйна се бият чужди наемници! При влизане на редовни войски ОТ Франция примерно, или независимо от коя държава, да се бият на страната на Украйна, при СВО няма да е по различно от сега...Фронт! Нищо друго! Но ако Русия обяви война на Украйна , то тогава се счита война между Русия и Украйна, а държава минала на едната страна, например на Украйна се смята, че е във война с Русия... При което Русия може да воюва с нея (примерно Франция) както намери за добре.. Например да атакува Франция, да прехвърли войната в Париж и пр. . Сега вдена ли какво значи да обявиш СВО и какво е да обявиш война?
    Не случайно Макрон в последствие побърза да каже, че ако изпрати френски войски в Украйна, то те няма да воюват на фронта с Русия :) На което аз написах коментар, че ако не воюват, тогава какво ще правят френските войски в Украйна? :) да практикуват най древната професия ли:)))
    Бъди убеден, че ако в Украйна се появат редовни войски на България, или Полша, Франция и пр. Русия веднага ще обяви война на Украйна.....

    Коментиран от #170, #180, #184

  • 167 Атина Палада

    14 2 Отговор

    До коментар #164 от "Не умувай, не ти се отдава":

    Да допълня за продължението на СВО, за която толкова все питате... Три дни, та три дни. :)
    Можеш ли да отговориш, защо след Авдеевка украинските войници през глава бягаха към Киев, а руските войници си стоят там, без да ги гонят?Руските войници практически нямат никаква съпротива, но не искат да напредват! Разиграват топката! Рзмърдай си онова нещо на горния етаж..

    Коментиран от #169

  • 168 един от стадото

    10 0 Отговор

    До коментар #131 от "Соваж бейби":

    аз пък си мисля, че всичко е в нашите ръце. Ни Тангра, ни Христос ще ни помогне. Забелязваш ли, в последно време сякаш са забравени като религии дори. Не знам как е при вас, но само ,,евроатлантически ценности,, при нас. По големи ,,католици от папата станахме,, За евреите мисля, че си права. Не може евреин, той дири по произход не е такъв, но по вяра и самосъзнание е, да командва една християнска държава и армията и. В дъното на дъното са те. Дори на фараоните на времето им е било по лесно, гонят ги и толкова. И защо, щото не са били земляни. Тук си права, че се оповаваш на,,чужденци,, и аз съм сигурен, че ни следят, само да не закъснеят в последния момент. Пак призовавам, дай да се примирим като хора/земляни/, да не чакаме други на ни оправят. Те и затова не ни искат в космоса, в м/у в прочем сега не знам кои от тях властват горе, да не са лошите. Бог да ни е на помощ, ни сина му, ни снаха му ще ни помогнат. Ние сме образ и подобие Негово

    Коментиран от #188

  • 169 Не умувай, не ти се отдава

    2 10 Отговор

    До коментар #167 от "Атина Палада":

    Дребната мечка го каза, не е важно да завземем украински територии а да подчиним украинците, защо ли?
    Украински войници не бягат а цивилни украинци бягат от крепостничество.
    На тази територия и трябва население. Ако знаеш как московлиите са заселили руските степи щеше да ти светне
    Рзмърдай си онова нещо на горния етаж..

    Коментиран от #172

  • 170 Не умувай, не ти се отдава

    1 13 Отговор

    До коментар #166 от "Атина Палада":

    Ти май познаваш буквите но не знаеш да четеш.
    Гледай Сталин и не питай за имитатора му путлер. Кога русия е обявявала война и при ПСВ и при ВСВ те са агресорите. Не обявяването на война е Сталински трик и имитатора го ползва. Чети, чети но не само буквите.
  • 171 френския макарон герентофил

    13 1 Отговор
    бил лидер на борбата в свободна европа верно ли хххаа бухаааа
  • 172 абе много сте умни некъпаните

    8 0 Отговор

    До коментар #169 от "Не умувай, не ти се отдава":

    джендъри

    Коментиран от #174

  • 173 верно той ги пълни но върхо

    5 1 Отговор

    До коментар #102 от "ОТЛИЧНИК":

    подлога като теб как е вкуса ма дженсър

    Коментиран от #183

  • 174 много е лесно

    6 0 Отговор

    До коментар #172 от "абе много сте умни некъпаните":

    Ако четеше щеше да знаеш кои първи са почнали да се къпят. Претполагам че, все още честитиш баня. А джендерята си го знаеш, правиш се на мачо а китките меки
  • 175 геноцид

    10 0 Отговор
    бабоебеца и той шмъркал от на зеленоточовече запасите !
  • 176 Отряд1

    11 1 Отговор
    Русия скоро ще бъде отново принудена да действа превантивно. Това французите и поляците го разбират и се оповават на САЩ, че са ядрена супер-сила. Обаче, нещо се пропуска. Не е необходимо ракета да излита от Русия, за да се детонира в САЩ, не е необходимо дори да се изстрелва от руска техника - малки ядрени оръжия вече могат да се пренасят в куфарчета от хора. Нещо, което военните сякаш пропускат да помислят, приемайки, че Русия ще стреля...

    Бомбата вече е в САЩ, просто чака да бъде детонирана.
    Мислете по този начин!

    Пример: Русия има вагони на които има ядрено оръжие. Никой не ги знае къде са, но всеки знае че ги има. В сърцето на Европа може да има десетки такива механизми- които обезмислят противоракетните системи на НАТО. Те вече са преодоляни, въпрос на натискане на едно копче или приближаване с туристически куфар.

    После Макарона ще крещи, че Русия е виновна.

    Коментиран от #177, #178

  • 177 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 178 Чугун

    4 2 Отговор

    До коментар #176 от "Отряд1":

    Ами тези куфарчета какво чакат да падне тавана на лятното кино ли бре изтрещял
  • 179 Йо Несбьо

    14 1 Отговор
    Усещате ли началото на края? Нямаше, нямаше и изведнъж на границата ни е пълномащабна война с Руската федерация. А дали на мен ми се иска да бомбардират Прага, където живея или Варна примерно - това няма значение!

    Не се ли осъзнават как не се предпазват от никаква агресия, напротив, ескалират конфликта и принуждават Москва да стигне до ядрен многобой.

    Сигурни ли са, че руските ракети не летят?!
  • 180 Йо Несбьо

    16 1 Отговор

    До коментар #166 от "Атина Палада":

    Това е технически вярно, макар Зеленски да заяви, че френски войски не са нужни в Укростан, но инструктори и технически персонал са добре отишли.

    Въпросът е дали Москва ще приеме такова тълкуване, тъй като това е форма на подкрепа и реално Укростан не трябва да провежда мобилизация. Идеята била натовските контингенти да охраняват границата с Беларус, а освободените от тези функции укровойски да се насочат към линията на конфронтация с Русия.

    Обаче сериозно остава рискът от ескалация на конфликта. Москва не може да си позволи да загуби, а тръгне ли сценарият натам, Русия ще бъде принудена да удари по друг начин.

    Коментиран от #182

  • 181 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 182 НАТО

    1 11 Отговор

    До коментар #180 от "Йо Несбьо":

    Ако русия удари по друг начин, русия ще я ударят по още по-друг начин... Единственият проблем е, че Китай ще се разпростре и върху Сибир и тогава вече става опасно за Запада. Една такава грешка е била подкрепата на СССР срещу Райха - после още по-голям проблем.
  • 183 ОТЛИЧНИК

    2 14 Отговор

    До коментар #173 от "верно той ги пълни но върхо":

    Ако ти дойде ФАШИСТА ПУТИН в държавата няма да можеш и до Петрич да отидеш. Не знам кой е подлога. Май нищо не си разбрал.
  • 184 Разбрал недоразбрал си

    1 10 Отговор

    До коментар #166 от "Атина Палада":

    Когато една държава не е обявила война, не следва да се спазват законите на войната - т.е. руските войници там са терористи и могат да се избиват като кучета и никой нищо не може да каже на Украйна. Проблемът е, че има много пленени украинци. А русия когато успее нда пренесе война в Париж, ти преди това трябва да си видял ушите си без помощни средства :) Сега най - неприятото за вас - ДА, НАТО ИМА ПЛАНОВЕ ДА УДАРИ РУСИЯ. И дори да не е умишлено изтощаването на русия чрез воната в Украйна, то се взема предвид И СВАЛЯ ПРАГА ЗА ЗАДЕЙСТВАНЕ НА ТЕЗИ ПЛАНОВЕ! Да бе мирно седяло, не би чудо видяло.
  • 185 ОТЛИЧНИК

    4 13 Отговор

    До коментар #165 от "Ха ха ха ха":

    Просто следя събитията. ФАШИСТА ПУТИН казва ,че Русия няма граници . Това трябва да ви говори, че стигне ли до вас, пак ще чакате по 20 дни за открит лист ,за да можете да посетите БЪЛГАРСКИ градове и селца на 20 км от граничните пунктове. Така, че анализирай ти положението...
  • 186 граф Монте Кристо

    10 0 Отговор
    Може би някои се чудят какво му става на тоя петух макрон(от галските петли),нима е по природа войнствен или нещо му е щукнало и толкова напира не само за френско участие във войната ,но и за специална не-натовска коалиция.Това е твърде сериозно и едва ли е негова идея,вероятно американците го притискат с неговите компромати,да оставим че е женен за неговата учителка,но и тя ще излезе ,че е той.Тази негова жена всъщност е травестит или хермафродит,камерите са я изловили в крачка.И всичките им големци,които се надуват като пуяци са все с дебели досиета,у ЦРУи точно затова ги назначават на най-високите длъжности.
  • 187 ПЪЛНИ ИДИОТИ!

    14 2 Отговор
    САЩ ЗАПАЛИ СВЕТА! ЕВРОДЖЕНДЪРИТЕ ПОЛУДЯХА... БОЖЕ! ПРАТИ ИМ СОДОМ И ГОМОР НА САЩ! ЧЕ ДА СЕ СМИРЯТ ДЖЕНДЪРИ И ФАШИСТИ.
  • 188 Соваж бейби

    6 0 Отговор

    До коментар #168 от "един от стадото":

    И аз съм на твое мнение,най вече за Мир!това с корупцията и кражбите на хора с власт е друго навсякъде са така там трябва друго решение.Иначе за църкви и такива неща нито учат децата,нито се посещават от училище и аз не ги водя и не влизам.Около Коледа се споменава само за един дядо с брада който носи подаръци на добри деца както при нас като малка Дядо Мраз,а моя малкия отрича за него Дартевйдър е дядо Коледа ,мъжо накара комшията да звънне и се скрие имаше 5 броя лего и голяма кукла Дартвйдър подарък пред врата от тогава мисли че живее на Луната там му е работилницата фен на Междузвездни Войни .Има много църкви затворени,превърнати в магазини,офиси,ресторанти ,някой си купува за дом като къща.От одавна религията изчезна тука,най вече майки със синове си пазят децата
  • 189 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 190 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 191 Нестор

    11 3 Отговор
    След като САЩ се плашат от войната, може да се откажат от НАТО след като Тръмп спечели изборите в САЩ. Тогава Русия ще направи военен парад през цяла Европа. Така Русия ще превземе Айфеловата кула.Русия не се страхува да нападне и САЩ с ядрено оръжие. Русия не е сама дори има милиарди съюзници.
  • 192 Правилно

    12 1 Отговор
    Алианса само обсъжда, значи че ще се случи рано или късно. Русия само си говори за ядрени оръжия, това означава че не ще се случи. Така ли да разбирам този проникновен анализ? Как си представят нещата страните от НАТО когато редовните им войски, разбирай пушечно месо започнат да ги връщат хоризонтално? Америка е ясна, там са с промити мозъци и имат ФБР и закон , които спират веднага недоволните. А в Европа? Дали Европейските граждани ще го търпят? Или упражнението с К вируса показа до каква степен населението в Европа може да се манипулира?
  • 193 може

    13 2 Отговор
    Ето че от ден на ден се приближаваме към унищожението си като цивилизация ! Русия няма да отстъпи , това е ясно , тя много пъти е отстъпвала ! Сега е ред на , ...уж по - умния да отстъпи , .... но много се съмнявам че европейците са по - умни , ...след като англо- американците за трети път ги вкарват в една и съща война !
  • 194 БгТопИдиот🇧🇬

    14 2 Отговор
    Френския-арабски халифат да си реши вътрешните проблеми и да не дърпа Мецана за опашката !
  • 195 ганю

    12 1 Отговор
    вие се намесвате в чужда война
    значи сте страна в конфликта и
    съответно мишени много ви здраве
  • 196 Лудия макс

    9 0 Отговор

    До коментар #32 от "достатъчно е да пратят само":

    Май забравяш как френски командоси ядоха бой тука
  • 197 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 198 Мартин

    0 9 Отговор

    До коментар #134 от "Не си запознат":

    И за три дни щеше да падне Киев... На руснак не може да се вярва, цял живот се опитват да крадат и копират, но безуспешно, защото са пияници и мързеливци, а затова са виновни комунягите.
  • 199 БРЦК

    4 0 Отговор

    До коментар #17 от "касата":

    А за народа на кой му пука . Политиците са палачи на народа
  • 200 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 201 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 202 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 203 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: