Last news in Fakti
  Тема: Украйна

17 Март, 2024 06:12 1 087 17

Киев: Не се говори за изпращане на чужди войски в Украйна

  • украйна-
  • нато-
  • войски-
  • игор жовква

За съжаление на сме член на НАТО, заяви заместник-началникът на кабинета на украинския президент Игор Жовква

Не се говори за изпращане на чужди войски в Украйна. Това заяви заместник-началникът на кабинета на украинския президент Игор Жовква.

Обсъждането на възможността за изпращане на чужди войски в Украйна започна с изявление на френския президент Еманюел Макрон, че „подобен сценарий не може да бъде изключен в бъдеще“. То беше възторжено прието от украинските медии, но впоследствие някои европейски политици заявиха, че изпращането на войски на НАТО в Украйна не е на дневен ред. Италианският министър на отбраната Гуидо Крозето увери, че италианските войски никога няма да бъдат изпратени в Украйна.

„Днес не говорим за въоръжените сили на Франция или други държави на територията на Украйна по една проста причина: това изисква подходящо решение, всички тези страни са членки на НАТО. Украйна, за съжаление, днес не е член на НАТО“, каза Жовква пред украински медии.

На 26 февруари Макрон каза, че на среща в Париж, на която представители на около 20 западни държави са обсъдили по-нататъшната подкрепа за Киев в конфликта с Москва, е била повдигната темата за възможното изпращане на сухопътни войски в Украйна. Според френския лидер участниците не са успели да постигнат консенсус по този въпрос, но такъв сценарий не може да бъде изключен в бъдеще. По-късно той разшири изявлението си, за да изясни, че „да не изключиш нещо не означава да го направиш.“

Представители на повечето държави, както и на НАТО, съобщиха, че не планират да изпращат войски в Украйна и се противопоставят на участието им във военните действия срещу Русия. По-късно обаче френският лидер, въпреки критиките, каза, че думите му са „претеглени, обмислени и проверени“ и отново повтори, че не изключва възможността за изпращане на военни.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Бонев

    23 0 Отговор
    Когато започнат да се връщат кофчези от Украйна западните офце може да вдянат най накрая в какъв филм са вкарани.
  • 5 Киев: Не се говори

    21 0 Отговор
    но не, че няма де!

    Нали все някой трябва да ги насочва и изстрелва тия ракети, както изплю камъчето Шолц за британците и французите и американци. Та и Хаймарси, и ПВО, и морски дронове,
    Та са му още бесни.

    Коментиран от #6

  • 6 Киев: Не се говори

    19 0 Отговор

    До коментар #5 от "Киев: Не се говори":

    защото не е за пред хора. Просто нашата войска е на привършване, а Наполеон каза че няма да позволи Русия да слечели. И нашия украински Чърчил е на същото мнение.
  • 7 ХАХАХА

    20 0 Отговор
    Осрайнината не е член на НАТО и никога няма да бъде дори и последния осрайнец да даде фира в полза на интересите на ФАЩ!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Хаа ха хааааа

    17 0 Отговор
    "Не се говори за изпращане на чужди войски в Украйна."....Напротив. Постоянно се говори, ама на никой не му стиска. Всеки вика - прати ти войски в Украйна, аз сега съм много зает и не мога да пратя моите.
  • 10 Мдааааааа

    11 1 Отговор
    Европа се събуди. Който прати войски на укрите то неговия народ ще го запознае с идеите на Дейвид Линч на практика.
  • 11 Абе

    8 1 Отговор
    Без Вермахта никой няма да се осмели да тръгне на нов поход на изток. Така, че на най-висшите отново се пада честта да вземат решението.
  • 12 Перо

    10 0 Отговор
    Нека герантофила се пробва! Меките китки, освен за пушечно месо, за друго не стават! Още от времето на Наполеон е доказано и от тогава датират бистрата в Париж! /от руската дума за келнерките бьIстра/!
  • 13 Бай Лисан

    12 0 Отговор
    Следете новините от Франция.
    Почнат ли да падат там хеликоптери като гнили круши, значи са се замъкнали в Русия.
    Засега обаче франсетата не смеят, защото разузнаването им доложило, че в руската армия има доброволци от Коиловци.
  • 14 Фен

    7 0 Отговор
    Ами украинците знаят, с кого си имат работа. За разлика от разгоненият Макрон.
  • 15 шааа

    7 0 Отговор
    "За съжаление не сме член на НАТО..."

    да не си член в гейорганизация не е повод за съжаление, ама всеки каквото го влече
  • 16 Истински

    5 0 Отговор
    лъжец.
    Войски има и сега и никой не го крие.
    Наемници от цял свят се бият за пари в нещото наречено легион.
    Тези да ги разправя на папуасите от Нова Гвинея, ако му вържат.
  • 17 ........

    3 0 Отговор
    Лъжат.
    Преди две години 80% от българския народ ви говорехме,че даването на оръжия си е наливане на бензин в огъня.Вместо да ни чуете започнахте с бесните
    шизофренични пропаганди да ни убеждавате,че оръжията били за мир.Мир друг път!
    Нямаше да дават ракети с далечен обсег,а после дадоха.Нямаше танкове да дават,а после дадоха.Нямаше самолети да дават,а после дадоха...Вървим към световна война от тъпоумие!Всичко това можеше да се спре на мирните преговори в Истанбул и вече да е свършило...Сега е по-зле и може още по-зле да стане.
Новини по държави: