Last news in Fakti

25 Март, 2024 09:39 8 999 76

След атентата в Москва: много въпроси без отговор

  • крокус сити хол-
  • пикник-
  • русия-
  • ислямска държава-
  • путин-
  • владимир путин-
  • украйна-
  • зеленски-
  • терористи-
  • атентат

"Ислямска държава" пое отговорността за атентата в Москва, но Кремъл упорито търси връзки с Украйна

След атентата в Москва: много въпроси без отговор - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

След едно от най-тежките терористични нападения в руската история с над 130 жертви продължава да не е еднозначно ясно кой носи отговорността. Руското вътрешно министерство обяви, че атентатът е дело на чуждестранни граждани. Задържани са 11 души, сред които били и четиримата преки извършители, данни за чиято националност не се съобщават.

19 часа след атентата руският президент Владимир Путин каза, че това е "варварски терористичен акт", и че следите водят към Украйна. Той не обърна внимание на признанието на "Ислямска държава" и заяви, че атентаторите са се опитали да си укрият в посока Украйна, без да представи доказателства за това.

Експерт: доказателства за версията на Кремъл няма

При това няма никакви съмнения по отношение на признанието на "Ислямска държава", каза пред АРД експертът по тероризма от лондонския King's College Петер Нойман. Путин намекна, че Украйна е играла активна роля, но за това няма никакви доказателства - точно обратното, посочи Нойман. До момента има три признания от страна на "Ислямска държава", които са автентични и са разпространени чрез официалните канали на групировката. "Според мен няма никакво съмнение, че отговорността е най-вече на ИД и по-специално на нейното подразделение Хорасан."

"Ислямска държава провинция Хорасан" вече от години е във въоръжен конфликт с талибаните в Афганистан. Тази подгрупа на ИД вербува активно и хора от бившите съветски република в Централна Азия като Таджикистан, Узбекистан или Киргизстан, пише германската обществено-правна медия.

Кореспондентката на АРД в Москва Ина Рук на свой ред изтъкна, че "Путин веднага посочи с пръст Украйна, без да привежда каквито и да било доказателства".

Зеленски: Путин просто се опитва да обвини другиго

Киев решително отхвърли обвиненията: в последното си видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски каза, че Путин и неговите съмишленици "просто се опитват да обвинят някого другиго". Преди това президентският съветник Михайло Подоляк нарече в платформата Х обвиненията "абсурдни". САЩ също отбелязаха, че няма свидетелства Украйна да е замесена в атентата, пише АРД.

Полският премиер Доналд Туск предупреди атаката да не се използва като предлог за ескалация. "Надяваме се, че тази ужасна трагедия няма да послужи като повод за ескалация на насилието и агресията."

"Ислямска държава" нееднократно пое отговорността

"Атаката бе извършена от четирима бойци на "Ислямска държава", обяви групировката още по обед в събота. Те били въоръжени с автомати, пистолет, ножове и бомби. Нападението било част от "естествения контекст на войната, водена с държавите, които се борят против исляма".

Междувременно джихадистките милиции разпространиха по каналите си в Телеграм видео, за което се твърди, че е от нападението. То е с дължина една минута и 31 секунди и показва отблизо стрелец, открил огън срещу хората в концертната зала.

Каква е ролята на групата "Пикник"?

Дали нападението може да е свързано с групата "Пикник", за чийто концерт са били дошли хората? "Не се страхувай от нищо - нито от огъня, нито от звънтящата сянка. Вече не си дете. На сутринта се измий със собствената си кръв. И разтърси разцъфтяващия ден" - така звучи текстът на последната песен на групата в YouTube.

"Пикник" е сред ветераните на руската музикална сцена, създадена е през 1978-а година в Санкт Петербург. През 1980-а години членовете ѝ се оказват в немилост - заради привързаността си към "Лед Цепелин" или "Ролинг Стоунс". Но от 2023-а година насам получават похвали за подкрепата си към войната на Русия срещу Украйна. Изявата им в "Крокус сити хол" също може да се тълкува като доказателство за лоялността на групата спрямо Кремъл - имайки предвид на колко руски звезди им се наложи да напуснат страната, тъй като се обявиха против войната.

Редактор: Биляна Михайлова


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Българин

    23 43 Отговор
    Хаяско изобщо не лъже

    Коментиран от #31

  • 3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    69 15 Отговор
    Изрази ли България, чрез ВЛАСТиТУТКИТЕ ни, съболезнования за десетките жертви на атентата ❓
  • 4 Българин

    48 77 Отговор
    Путин съсипа държавата си

    Коментиран от #36, #37, #51, #60

  • 5 Луд с картечница

    68 28 Отговор
    Отговорност носят хохохолята и сий айй ейй зад тях.Ще си го получат обратно и точно когато най малко очакват.Руснаците винаги идват за своето.

    Коментиран от #38, #39, #40

  • 6 ТаУмВзе

    60 18 Отговор
    Ще има още доста ислямисти със отрязани ушички и не само! Виждам, че се кефите на смъртта на 150 човек, включително и Деца.

    Коментиран от #19, #34

  • 7 Последния Софиянец

    61 18 Отговор
    Ислямска държава винаги е готова да поеме отговорност за да се прослави.
  • 8 ЗАЩОТО

    45 18 Отговор
    ЗЕЛЕТО СЕ ОПИТВА ДА "ПЕРЕ" , НО ЗАЩО ЛИ ОЩЕ ПОВЕЧЕ ВМИРИЗВА СИТУАЦИЯТА
  • 9 флипп

    62 16 Отговор
    Той оня демон Нюлан си го каза, имаме гадна изненада за Путин - ето изненадата! А твърденията че били ИД, пак си е самопризнание - ИД = ЦРУ

    Коментиран от #27

  • 10 Объркано Атлантиче

    48 20 Отговор
    Статия от 16 Февруари 2023

    „Появиха се шокиращи доказателства за участието на ИДИЛ в украинските въоръжени сили. Асошиейтед прес (AP) пусна поредица от снимки, както и видео, за което се твърди, че показва няколко киевски бойци на фронтовата линия в района на Донецк. Един от войниците, идентифициран като командир на украинска част на име Кърт, може да бъде видян да носи отличителни знаци на ISIS (Ислямска държава) на лявата си ръка.Същите монохромни отличителни знаци с арабски букви носят терористите на ИДИЛ.Това шокиращо разкритие идва само дни след като Русия обвини Съединените щати в обучение на терористи от ИДИЛ. Службата за външно разузнаване на Русия (СВР) твърди, че американската армия планира да проведе терористични атаки в Русия и бившите съветски републики, използвайки терористи от ИДИЛ.

    -- Putins ISIS claim about Ukraine war real? Kyivs commander with Islamic State insignia spotted --
  • 11 Перо

    38 9 Отговор
    На мен ми е чудно как при тези жестоки полицейски мерки за влизане и пребиваване на чужденци в Русия, да влезнат ислямистите и да носят автомати, без никакъв проблем. Даже на физиономиите им е написано, че са примати от Близкия изток! Явно новите руски са изпуснали положението и са тръгнали към джендърска демокрация!

    Коментиран от #17, #69

  • 12 Почва се същата плоска пропаганда

    53 16 Отговор
    Като за северен поток
    Ислямска държава вече неможе и дъвката на първокласник да откпадне камо ли атентат
    Естествено че са гур
    Естествено че краварите са знаели
    Естествено че ще си понесат последствията
    Естествено че тия с една гънка ще вярват че са ислямистите
    Като нашия червен пират клошар хакер номер едно
    Явно западните общества вече са на нивото на амеба щом вярват на това

    Коментиран от #16, #66, #68

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Пут-кин

    9 26 Отговор
    може да няма, ама ни се иска да има и ни е угодно да има. значи има. точка
  • 15 Комедианти руски

    26 51 Отговор
    Никой не им вярва на руските глупаци..прекалено бързо и организирано се развиват събитията във времето за да е случайно
    Х ЧАСА СТРЕЛБА
    Х+12 ЧАСА ТЕРОРИСТИТЕ СА ЗАЛОВЕНИ Х+24 ЧАСА ТЕРОРИСТИТЕ ВЕЧЕ СА В СЪДА
    Х+32 ЧАСА МЕДАЛИТЕ ВЕЧЕ СА РАЗДАДЕНИ И СЛУЧАЯ Е ПРИКЛЮЧЕН
    Х+36 ЧАСА ИЗЛИЗА ВИДЕО С ПУТИН КОЙТО СОБСТВЕНОРЪЧНО РЪКОВОДИ ОПЕРАЦИЯТА

    Коментиран от #32, #59

  • 16 Отново не познахте

    9 22 Отговор

    До коментар #12 от "Почва се същата плоска пропаганда":

    Ислямска държава в момента извършват атентати в Афганистан селски

    Коментиран от #21

  • 17 ЯсеРа

    47 5 Отговор

    До коментар #11 от "Перо":

    Я се разходи на лъвов мост и Овча Купел и после ми говори кой как гарантира сигурността си, пък и защо да минаваш граница с автомати, като вътре може услужливи чичковци от чужди служби да ти ги доставят в хотела ?
  • 18 Това е

    39 12 Отговор
    Наемници от най-низшите слоеве на обществото не особено интелигентни и видно че не са професионалисти.Това не са ви типичните терористи.За около 11000 лв убиха 130 човека.Искали са пари и някой който има им е дал за да свършат работата.Интересно е защо са тръгнали към границата с Украйна.Ясно е кой е ЦРУ и М6.
  • 19 Моряка

    34 6 Отговор

    До коментар #6 от "ТаУмВзе":

    Споко,това с ухото е само едно невинно начало.Като почнат да им режат та.....ците,ще си признаят всичко.Даже повече.

    Коментиран от #22

  • 20 Асен

    43 19 Отговор
    Трябва да си луд за да вярваш на Дойче веле, САЩ, Англия,Украина ,тези лъжат нагло ,този нечовешки ад е тяхно дело!!
  • 21 А украйна извършва атентати в Русия

    19 6 Отговор

    До коментар #16 от "Отново не познахте":

    Провинциални разбирачо
  • 22 ТаУмВзе

    20 2 Отговор

    До коментар #19 от "Моряка":

    Брато, руснаците са пуснали тия от Черната ръка да издирват, карантийки ще има доста да.
  • 23 Брат Румен Ралчев

    3 0 Отговор
    Аз ще кажа на братята в Германия.
  • 24 УКРАЙНА🇺🇦

    23 37 Отговор
    Путлер всеки божи ден извършва терористични актове в Украйна!
  • 25 Русофил

    20 40 Отговор
    Търсете КГБ в схемата! Не си губете времето с руски опорки. Чудовището Путин засенчил мисълта на руския народ върви напред за да разрушава и убива. Сбъркан ,,имперски,,мозък. По- жалкото е,че бг,,патриотите,, кълвят на пропаганда, като луди
  • 26 Масонското кюфте брат Иван Ставрев

    0 5 Отговор
    Който иска да помогне на нашата страна.
  • 27 3.14К

    21 6 Отговор

    До коментар #9 от "флипп":

    А на 4 декември 2023г. Марк Мили командващият НАТО в Европа заяви:" всеки руснак, когато легне да спи, да си мисли дали тази нощ ще му отрежат главата".
  • 28 стоян георгиев

    16 28 Отговор
    Путин не знаеше нищо за атентата час след края му ,а пет минути по късно се оказа че знаел всичко??!!!ако е вярно значи го е организирал той ако не е значи е лъжец.и двете версии са твърде вероятни!

    Коментиран от #41, #61

  • 29 Ксаниба

    35 8 Отговор
    ислямска "държава" е цру, бандеровците са на МИ-6. Какво на дойчелеле не ви е ясно!!??? Сакате да ни кажете, че фащ и бритските тероряги не са съюзници и т .н.!!?
  • 30 Торанага

    32 8 Отговор
    Каква "ислямска държава", кви 5 лева ?! То не , че и "ислямска държава" не е креатура на САЩ !
    Американците и ЦРУ намират десетина абдала за без пари да извършат атентата и това и естествено, че е свързано с войната в Украйна. То и за слепите е ясно.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Герантофил

    14 1 Отговор

    До коментар #15 от "Комедианти руски":

    превенция да са под ареста за 2 месеца докато върв делото не означава че са осъдени, а задържани!! Ма ти нали си партенка
  • 33 Павел пенев

    30 9 Отговор
    Фашизираната медийна група DW както винаги защитава укронацистите, но след като изродите са задържани-всичко ще стане ясно. Путин никога не бърза с изявленията без да има достатъчно факти. Предварителните предупреждения от краварите ясно говорят кой е организатора. Това са САЩ и Англия, а изпълнителите са наркоманите от Украйна,където ИД отдавна работи на терен.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 ДВ. Уса клакьорите

    21 5 Отговор
    Тъпи сте в ДВ но плащате на нашите да публикуват простотиите ви с фалшиви долари
  • 36 до смешния русофоборсук Българин

    23 9 Отговор

    До коментар #4 от "Българин":

    пилешкия ти мозък отдавна е съсипан от боково време че не можеш да вденеш с твоите редовни хейтове, че Русия не иска да се кланя като повечето държави на запада

    Коментиран от #42

  • 37 Казал

    14 5 Отговор

    До коментар #4 от "Българин":

    Козяшкият гълтач
  • 38 бл.134 в Zап. парк

    4 20 Отговор

    До коментар #5 от "Луд с картечница":

    Слава на Америка

    Коментиран от #52

  • 39 Хахахаха

    12 18 Отговор

    До коментар #5 от "Луд с картечница":

    А не носят ли отговорност рашагите, да си пазят собствената сигурност и да не се бъркат в чужда? Нали уж националната сигурност беше на първо място?
  • 40 Хахахаха

    15 17 Отговор

    До коментар #5 от "Луд с картечница":

    Всъщност даже тези терористи са по-свързани с раша от колкото с Украйна! Работили са в в раша, в Москва. Получавали са рубли, говорят руски и са от Таджикистан, бивша съветска република. Какво общо да имат с Украйна?

    Коментиран от #63

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Хахахаха

    7 18 Отговор

    До коментар #36 от "до смешния русофоборсук Българин":

    Ааааа русия може да се кланя само на Китай, ааааа и на Индия. Или по-точно се кланя на всички които останаха с путлера.
  • 43 Човек

    18 19 Отговор
    Американските служби предупредиха Путин, че радикални ислямисти плануват да направят атентат в Москва, като изрично споменаха концертите като най-вероятна мишена. Путин отговори, че това било провокация с цел да се плаши населението. ФСБ е заето с това да разследва обикновените хора, които оставят цветя на гроба на Навални, и няма време да издирва радикални ислямисти. На погребението на Навални имаше хиляда полицаи, а на концерт с хиляди зрители, няма нито един. ИД пое отговорност за атентата, но Путин се прави на ударен. Той хем не може да признае издънката си, хем не може да отговори на ИД, защото е напълно ангажиран с Украйна и не може да се разчекне на два фронта. Сега ще се възползва от атентата за да обяви пълна мобилизация и ще хвърли стотици хиляди руснаци в месомелачката.

    Коментиран от #44

  • 44 Абе

    17 3 Отговор

    До коментар #43 от "Човек":

    Стига с тия лъжи или така ви нареждат от посолството.
  • 45 БеГемот

    27 6 Отговор
    Ако бяха хора на ислямска държава защо не се самоубиха в атентата за да отидат при девиците а избягаха към Украйна...тия са наемници на западните служби даже самите те не са наясно кой е поръчителят а Ислямска държава просто си приписва заслугите ...

    Коментиран от #48

  • 46 Дернев

    12 0 Отговор
    Хизбула в Сарафово, тука ИД. Много прилика прозира.
  • 47 БгТопИдиот🇧🇬

    13 3 Отговор
    Бая са се потрудили "гримьорите"

    Евала и Браво на тях !
  • 48 БезмАзочни копойки

    13 12 Отговор

    До коментар #45 от "БеГемот":

    Драскат всякакви небивалици.
    Една полза за Украйна от този атентат!
    Украинците знаят че, ако направят нещо подобно целия свят ще се обърне против тях.
    Терористичният акт на "Дубровка"
    октомври 2002 г.
    130 загинали
    Трагедията в Беслан
    септември 2004 г.
    335 загинали
    Атентат в метрото в Москва
    февруари 2004 г.
    42 загинали
    Атентат в метрото в Санкт Петербург
    април 2017 г.
    16 загинали
    И много други все от Зеленски организирани,
    нал тъй, копойкин.

    Коментиран от #62

  • 49 Анонимен

    16 6 Отговор
    Ислямска държава и друг път са поемали отговорност за атентати които не са извършвали...и цитираните експерти много добре го знаят,а и извършителите са били наети срещу заплащане,каквато практика няма в ИДИЛ.

    Коментиран от #53

  • 50 НА ВСЕКИ „ИНЦИДЕНТ„ СВЪРЗАН С Р.Ф.

    2 7 Отговор
    БЛАГОДАРЕТЕ ЧЕ СОС
    ДЕ МОНТИРА И СКРИ НА СИГУРНО МЯСТО
    БРОНЗОВИЯ войник
    ОТ КНЯЖЕСКАТА🌸🌸🌸
    ЧЕ КАКВИ УЖАСЗНИ НЕЩА СЕ СЛУЧВАТ😱
  • 51 одааа

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "Българин":

    100% не си Българин
  • 52 слава ли

    11 2 Отговор

    До коментар #38 от "бл.134 в Zап. парк":

    слава на хероина тъпак набоцкан
  • 53 Това е истина

    15 3 Отговор

    До коментар #49 от "Анонимен":

    Поавоверните ислямисти не работят за пари, но има още нещо на една от снимките един от тия изроди е със вдигната лява ръка и изпрвен показалец. Тоя жест с лявата ръка е строго забранен при исляма.
  • 54 Изписано е даже на чело !

    5 12 Отговор
    Че това е на Путин пъклено дело !
    То от цял свят се е видело !
    Меги от Тервел

    Коментиран от #55

  • 55 Абе

    12 1 Отговор

    До коментар #54 от "Изписано е даже на чело !":

    И на твоето чело е написано чесипроститутка и какво трябва да повярваме ли.
  • 56 Джамбaза

    9 2 Отговор
    Путин не представил доказателства на ДВ, а Ислямска държава предоставила.
    ДВ, за да е ефективна пропагандата, трябва да е по-близо до истината.
  • 57 Разбира се

    10 4 Отговор
    Че за Русия най-удобно би било да припише атентата на Украйна. Хем ще ожесточи бойците на предна линия, хем ще вдигне летвата на патриотизма, хем ще очерни Украйна пред очите на света! Какво всъщност се е случило и кой точно стои зад този кървав атентат тепърва ще се разследва и не е сигурно дали ще се влезе в дирите на истинския извършител и "мозъкът" на такъв тип атентати.Да не забравяме и че Русия има доста печален опит с тези атентати, известно е до какво доведе "операцията" в Беслан и много, много такива.И вместо да работи в синхрон със западните служби(които предупредиха Русия, макар да не са на едно мнение за войната в Украйна) Русия предпочете да игнорира тези предупреждения, а Путин да ги нарече провокация.Едно е ясно, главата на ламята наречена "Ислямска държава" не е отсечена, или пък тя има много глави и трябва координация на всички служби по света, за да се преборим с това зло!
  • 58 стоян георгиев

    3 3 Отговор

    До коментар #41 от "Абе":

    Ами ако е знаел що го е допуснал? Явно не четеш каквото съм написал.ако е знаел значи е в играта с терористите ако не е знаел значи е лъжец правещ се на експерт!
  • 59 ало,ало

    5 1 Отговор

    До коментар #15 от "Комедианти руски":

    не се прави на шерлок!нямаш качества грам!
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 ехооо

    6 2 Отговор

    До коментар #28 от "стоян георгиев":

    за пореден път показваш че си амеба!!! спри се медал от козяк няма да има свършили са!

    Коментиран от #64

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Странно

    11 0 Отговор

    До коментар #40 от "Хахахаха":

    Но не говорят руски.Но руснаците преводач ще им осигурят,а и ще имат достатъчно време да научат руския и да поработят безплатно за Русия.Ако оцелеят,защото примери много колко къса е доживотната присъда .
  • 64 стоян георгиев

    0 2 Отговор

    До коментар #61 от "ехооо":

    Ти си последния.човекмдето може да ми дава наклон на ...а
  • 65 Митев

    6 0 Отговор
    Досега където и да има атентат,джихадистите винаги твърдяха,че те са го извършили,за пръв път сме свидетели на атентат в който един път не чухме "Алах е велик", обикновено атентаторите се самоубиват и отиват в Рая,тия бягат като страхливци,болни хора, които за жълти стотинки ще продадат майка си и баща си.....
  • 66 Анализатор

    3 4 Отговор

    До коментар #12 от "Почва се същата плоска пропаганда":

    Вот так выглядит типичный русшяк из Подмосковья..........
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Ние сме русофили

    3 3 Отговор

    До коментар #12 от "Почва се същата плоска пропаганда":

    и вярваме на всички руски лъжи, без изключение!
  • 69 Така де

    1 4 Отговор

    До коментар #11 от "Перо":

    Каквато е армията на руснаците, такава е и полицията им. Да пуснеш хора с автомати в концертна зала е абсолютна дилетанщина. Иначе са жестоки като бият мирни протестанти.
  • 70 Геро

    3 3 Отговор
    В Украйна в момента има много наемници, дори от ИД. Направили са го за пари. Иначе защо бягат към Украйна? Защото когато стигнат там ще им се загубят следите. Не взимат заложници!! Стрелят не хаотично,а от упор. Нямат искания,а че на другия ден по обед ИД са се похвалили за чужда сметка, не ги прави съучастници

    Коментиран от #72

  • 71 Васил

    2 3 Отговор
    Въпросите ги задавате към организатора Путлер!
  • 72 БезмАзочни копойки

    1 2 Отговор

    До коментар #70 от "Геро":

    И кой ти каза че, бягат към най-охранявана и минирана граница от руснаците ?
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 БезмАзочни копойки

    0 0 Отговор

    До коментар #73 от "ами":

    Не те разбирам какво драскаш. Объркана мисловност.
  • 76 Отговор за Дойчо Лъжев

    0 1 Отговор
    Путин поне досега не е обявявал, че правителството на Украйна стои зад атентата. Единственото което каза е че са заловени по посока украинската граница и че заловените сами са казали че на границата с украйна им е обещан "прозорец" за измъкване в Украйна. Това е всичко!

    А иначе нещата са точно наобратно: - Зеленски и разузнаването му заявиха още от първите минути, че Путин стои зад атентата, за да можел да извърши пълна мобилизаци в Русия, понеже украинската армия била много яка.

    Разбира се DW не ги интересува това :)

    Нито, че ислямисти така не се предават без да се жертват викайки "Алаху Акабар" и не пари искат, а много девици там горе.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания