Last news in Fakti

29 Март, 2024 13:28 562 6

Тайван и САЩ продължават да работят съвместно за защита на демокрацията в Индо-тихоокеанския регион

  • тайван-
  • сащ-
  • демокраия-
  • свобода-
  • форум-
  • среща на върха

Двете страни се радват на стабилно сътрудничество

Четвъртите консултации между Тайван и САЩ относно демократичното управление в Индо-тихоокеанския регион се проведоха по-рано тази седмица.

Стартирал през 2019 г. от Министерство на външните работи на Тайван и Американския институт, годишният форум служи като платформа за САЩ и Тайван за съвместни проекти, насърчаващи свободата, човешките права и прозрачността в региона.

Присъстващите на събитието обмениха мнения относно дезинформацията, укрепването на демократичното управление в Индо-тихоокеанския регион, както и задълбочаване на сътрудничеството между двете държави.

Говорейки на събитието, заместник-министъра на външните работи на Тайван Кели Ву-чиао Хси каза, че авторитарните режими се опитват да променят международния климат, като използват когнитивна война и масова дезинформация. Дори изкуствения интелект може да се използва като инструмент и да спомогне за подкопаване на доверието на хората в демократичните системи, предупреди той.

Хси каза, че тези предизвикателства и заплахи са подтикнали демокрациите да останат бдителни и обединени, както се вижда от задълбочаването на отношенията между Тайван и САЩ, основани на общи ценности като свободата, демокрацията и върховенството на закона. Той допълни, че Тайван ще продължи да насърчава публичното и частното сътрудничество с нации, споделящи сходни възгледи и ценности.

Тази година се навършват 45 години от Закона за отношенията с Тайван. След Срещата на върха за демокрация, тазгодишният форум е още един пример за дългогодишната връзка между Тайван и САЩ. Тайван е категоричен, че ще продължи да работи съвместно със САЩ за защита на демокрацията и насърчаване на свободата и просперитета в Индо-тихоокеанския регион.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    13 0 Отговор
    Тия колко ше реват…но ще бъде за тяхно добро! Щото у таа демокрация, само некои са демократите.
  • 2 ПАРАЛЕЛНА РЕАЛНОСТ

    17 0 Отговор
    Ко каза, ко рече, че не разбрах? САЩ работели за мир?!?!
  • 3 Тия евроатлантическите

    14 0 Отговор
    Сащиянци защитиха демокрацията в Афганистан, в Украйна, сега и в Тайван ще я защитят...
  • 4 Тома

    13 1 Отговор
    Където са краварите демокрацията цъфти и вързва с хиляди избити хора
  • 5 Чочо

    6 0 Отговор
    Да попитаме японските граждани,колко "демократично" се държат с тях войниците от американските бази в собствената им страна.
  • 6 шолц

    5 0 Отговор
    Следваща жертва ще е Тайван нагнетяват постоянно обстановката за да създадат допълнително напрежение региона , не само там в много места така както вместо спокойно да се развива светът те правят всичко възможно да възникнат конфликти и войни като вампири жадни са за повече кръв.