Last news in Fakti

11 Април, 2024 15:46 689 3

Пет военни камиона бяха дарени на Косовските сили за сигурност от Германия

  • косово-
  • германия-
  • сили за сигурност-
  • военни камиони

Германският посланик в Прищина каза, че Косовските сили за сигурност са получили в дарение пет камиона от Германия и са решили да закупят още десет камиона със собствени средства

Пет военни камиона бяха дарени на Косовските сили за сигурност от Германия  - 1
Снимкa: БГНЕС

Днес Федерална република Германия дари военна техника на Косовските сили за сигурност на стойност три милиона евро, съобщи „Коха диторе“ и БТА.

Церемонията по предаването и получаването на военната техника се проведе в казармата „Адем Яшари“ в Прищина. На нея присъстваха косовският министър на отбраната Еюп Мачедонци, командирът на Косовските сили за сигурност генерал-лейтенант Башким Яшари, посланикът на Германия в Косово Йорн Роде, както и местни и международни висши служители и военнослужещи.

Германският посланик в Прищина каза, че Косовските сили за сигурност са получили в дарение пет камиона от Германия и са решили да закупят още десет камиона със собствени средства.

От бюджета на Косово за 2024 г., одобрен в края на миналата година, за Министерството на отбраната са предвидени 153 милиона евро.

Косово отправи искане за закупуване и на ракети „Джавелин“ от САЩ на стойност 75 милиона евро.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Камионите с по колко

    5 1 Отговор
    сандъка злато са в каросериите,че струват тази баснословна сума?
  • 2 Какво нещо е

    5 2 Отговор
    да си васал? Великата Германия някога искаше да владее света!
    Днес, след 80 г промивка на мозъците е станала малко кученце на фашистан!
  • 3 ние сме богата държава!

    3 1 Отговор
    и на нас ни дават , но си плащаме и то над пазарните цени ! всички ни обичат и сме приятели, но сиренето е с пари и то мноооого пари !