Last news in Fakti

18 Април, 2024 12:25 1 602 42

Застраховката на "Северен поток" не покрива военни щети

  • северен поток-
  • военни щети-
  • застраховка-
  • русия-
  • германия-
  • швеция

Досега нито една държава или група не е поела отговорност за взрива

Застраховката на "Северен поток" не покрива военни щети - 1
Снимка: БГНЕС

Според докладите застрахователните полици, сключени за газопроводите "Северен поток", повредени от взривове през 2022 г., не са предвиждали покритие в случай на война.

"Северен поток" търси повече от 400 млн. евро (342 млн. паунда) от своите застрахователи заради експлозиите, които повредиха тръбопроводи, предназначени за пренос на руски газ до Германия.

Компанията е посочила като ответници по делото застрахователните компании Lloyd's Insurance Company и Arch Insurance (EU) DAC, съобщава руският вестник "Комерсант", като се позовава на документи, подадени в лондонския Върховен съд.

Швеция, която през февруари прекрати разследването си, и Германия откриха следи от взривни вещества, свързани с инцидента, при който се скъсаха тръбопроводите "Северен поток 1" и "Северен поток 2", което предполага за преднамерени действия.

Разследванията не доведоха до определяне на виновник.

Досега нито една държава или група не е поела отговорност за взрива.

Застрахователната полица не покрива щети, пряко или непряко произтичащи от война, военни действия или детонация на взривни вещества, според "Комерсант".

Gazprom, Nord Stream AG, Lloyd's и Arch все още не са коментирали.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 има ли изненадани

    27 0 Отговор
    от преднамерени и подли действия? Цитирам "Швеция, която през февруари прекрати разследването си, и Германия откриха следи от взривни вещества, свързани с инцидента, при който се скъсаха тръбопроводите "Северен поток 1" и "Северен поток 2", което предполага за преднамерени действия.

    Разследванията не доведоха до определяне на виновник". Има ли нормален човек да не се досеща откъде идва тази унищожителна мерзка акция.

    Досега нито една държава или група не е поела отговорност за взрива.

    Коментиран от #2

  • 2 Софиянски

    3 18 Отговор

    До коментар #1 от "има ли изненадани":

    Каквото посееш ще жънеш
  • 3 честен ционист

    15 0 Отговор
    То никой не застрахова гражданска инфраструктура за военни щети, където и да е по света.
  • 4 ОБЕКТИВНО

    9 2 Отговор
    Украйна ще строи завод за производство на несъществуващи американски ядрени реактори Операторът на украинските атомни електроцентрали „Енергоатом“ обяви началото на строителството на централа за производство на малки ядрени модулни реактори на американската Noltec International. Проблемът е, че те все още не съществуват. Американската компания планира да създаде първия си такъв ядрен реактор не по-рано от пет години.
    „Енергоатом“ обяви началото на изграждането на централа за производство на малки модулни реактори (SMR) в Украйна по технологията на американската компания Noltec International, се казва в изявлението на украинската компания, публикувано в Телеграм.
    „Петро Котин, изпълняващ длъжността председател на борда на „Енергоатом“, и д-р Крис Сингх, президент и главен изпълнителен директор на Holtec International, подписаха общо споразумение за прехвърлянето на технологията на Holtec за производство на компоненти на малки ядрени модулни реактори в Украйна, съобщи операторът на украинските АЕЦ.
    Според „Енергоатом“ изпълнението на споразумението ще допринесе за следвоенното възстановяване и икономическото развитие на страната, създаването на работни места, модерни производствени мощности, образователни програми и ще помогне на Украйна да се превърне в регионален технологичен център за SMR-300.
  • 5 Факта

    23 1 Отговор
    че САЩ взриви газопроводите, направи воната в Украйна и куп още неща съсипващи Европа, трябва да подейства отрезвително за Европа и да спре да лакейства и да се самоубива! Истината не е на страната на лъжци и терористи като САЩ в случаят!

    Коментиран от #32

  • 6 тероРуZия е Zлото на Земята

    3 16 Отговор
    ""Северен поток" търси повече от 400 млн. евро (342 млн. паунда) от своите застрахователи""
    Нищо пари спрямо санкциите и неустойките, които москва трябваше да плати за неизпълнение на договорите за доставка на газ.
  • 7 Тома

    13 0 Отговор
    Бяха извънземните не сме ние казаха от цру
  • 8 Поток

    12 7 Отговор
    За „операцията под фалшив флаг“ е създадена украинска група диверсанти с куратор - началникът на Главното разузнавателно управление на Украйна Буданов. Лидерът на групата беше офицер от разузнаването Червински (той е в украинска колония за провала на операцията за примамване на руски пилот в Украйна).

    Трима граждани на Украйна са участвали в експлозиите на „Северен поток“: Олег Варава, старши инспектор на инженерно-техническия взвод на ротата за бързо реагиране на Националната полиция на Киев, жена водолаз с позивна „Мариша“ и Руслан Руденко с позивна “Капелан”, бивш зам.-кмет на гр.Била Църква. На страницата му в социалните мрежи има снимка на мъж във водолазна екипировка.

    Апелът на депутатите доказва и участието на компанията Burisma (в борда на която беше синът на президента Байдън) във финансирането на терористичната атака. Така собственикът на компанията Злочевски, като част от тайна сделка с украинския съд, превежда сума от 18 милиона на проекта на Въоръжените сили на Украйна „Армията на дронове“. С тези пари украинското държавно разузнаване организира атаки срещу руски жители в различни региони.

    Тези факти хвърлят светлина върху сътрудничеството между американските и украинските разузнавателни служби, в което Киев се използва като „прокси“ за организиране на атаки срещу Русия. Терористичният атентат в Крокус, където също беше използвана операция под фалшив флаг, става по-ясен - радикални ислямисти са избрани за извършители на терористичната

    Коментиран от #10, #12, #17

  • 9 Путин-Боклук

    7 24 Отговор
    Първо си го взривиха сами, щото Германия им отказа лиценза и спря първия заради абсурдните цени на Путлер. Сега искат пари. Нагли пееРашки бе

    Коментиран от #16

  • 10 Мбуа ха ха ха ха

    7 4 Отговор

    До коментар #8 от "Поток":

    богато въображение имаш. Лошото че нямаш грам доказателства за думите си което те право просто ЛЪЖЕЦ.
  • 11 Истината:

    23 0 Отговор
    Застраховката на "Северен поток" не покрива престъпното взривяване на тръбите
    от НАТЮ и Хамериканците
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 1944

    1 3 Отговор
    варварите изгореха с 11 милиарда евро. тва да се чува.
  • 14 Много поздрави

    0 9 Отговор
    Блатните квичат..искат да изкарат пари от Лойдс
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 666

    6 3 Отговор

    До коментар #9 от "Путин-Боклук":

    Дурак не образован - парите търсят германците

    Коментиран от #19

  • 17 ЛЪЖИ СКАЛЪПЕНИ ОТ ВАСИЛ ПЕТЕВ

    4 11 Отговор

    До коментар #8 от "Поток":

    Лъжи на хранилката на Митрофанова. Всичко от до е измислица и без доказателства. ФАКТ.

    Коментиран от #25

  • 18 Срещу извънземни застраховат ли?

    14 0 Отговор
    Това не са военни щети, а щети от терористичен акт, защото няма обявена война все пак.

    Коментиран от #21

  • 19 Путин-Боклук

    8 7 Отговор

    До коментар #16 от "666":

    Дурак необразован. Северен поток може да е РЕГИСТРИРАН в Германия за да може да извършва дейност, но ХОРАТА който търсят парите и ги искат се наричат евреина Милер и евреина Шаломов.
  • 20 Някой

    5 3 Отговор
    Застрахователните все намират начин да не платят.

    Въпроса е защо са се съгласили да застраховат корупционния "Северен поток". Баба Анджела Меркел какво получи?

    Коментиран от #23

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Симо

    11 0 Отговор
    Това си е чист тероризъм! Би трябвало застраховката да има клауза и за тероризъм. Война е когато някой открито застане зад действията си. Когато се крие е тероризъм. Как да застанат с лицето си след действията? Гейтак чест няма.
  • 23 а бе

    5 0 Отговор

    До коментар #20 от "Някой":

    ти ако живееш на 5тия етаж, ще си застраховаш ли техниката вкъщи ли с/у наводнения?
  • 24 застраховател

    8 0 Отговор
    Полицата покрива щети нанесени само от захапка на уфсъ или опикаване от крава!
  • 25 Дядя

    8 1 Отговор

    До коментар #17 от "ЛЪЖИ СКАЛЪПЕНИ ОТ ВАСИЛ ПЕТЕВ":

    Тука Митрофанова изобщо не ти е виновна, даже хич! Ето ти цитат на Дойче Веле-"Кой е отговорен за експлозиите на 26 септември 2022 година, които предизвикаха течове в газопроводите "Северен поток" 1 и 2? Следите водят към Украйна, заключва общо разследване на германските медии ARD, SWR и "Ди Цайт".
    Разследващите са успели да идентифицират лодката, която вероятно стои зад тайната операция. Става въпрос за яхта, наета от полска фирма, която принадлежи на двама украинци." То на вас козяшкия фитопланктон само Башаров и Петров са ви виновни!

    Коментиран от #26

  • 26 ...

    0 3 Отговор

    До коментар #25 от "Дядя":

    Не си прочел статията, а само подзаглавието
    А писта на Вадко е копирана от сайта му. Доказателства перно ба бяло няма.

    Коментиран от #30

  • 27 А терористичен удар,

    6 0 Отговор
    покриват ли? Защо тогава евреинът Лари Силверстоун взе двойно повече пари от германските застраховки, когато арабите (може и да не са те?) свалиха двете кули в Ню Йорк 2001-ва г.?
    И тогава беше (военно) нападение и някакъв тероризъм! Даже тогава нападателите удариха направо и Пентагона, който е министерството на отбраната на САЩ!
    Е, ако тогава дадоха на евреина 4 милиарда долара за тези щети, то сега защо да не дадат за Северните потоци някакви пари? Явно си беше военно нападение и атака!
    Поне швейцарците вече ДОКАЗАХА, че САЩ с една термо-ядрена бомба от 1 Килотон са унищожили тръбите!
    По принцип това си е военно нападение на цивилна инфраструктура!!!
  • 28 Само не знам

    6 1 Отговор
    Защо още русия не е накъсала всички подводно кабели между Европа, Америка и съюзниците и?? Кабелите са в международни води и за руските подводници не е проблем да ги прекъснат...на руснаците интернет им трябва но западняците без комуникациите са загинали

    Коментиран от #31

  • 29 Ами тогава,

    6 0 Отговор
    Русия нека им постави една Сарма на глава, да платят щетите Деменцията и неговата банда?
    Какво се крият зад държавата САЩ? Те са го превърнали това в частно имение! САЩ е собственост на разни бандити, банкери, крадци, мошенници и пирати...
    Тогава с тях как се разговаря? По техните методи, с оръжие на слепоочието!
    Друг начин няма!
  • 30 Дядя

    3 3 Отговор

    До коментар #26 от "...":

    Многоточков, не съм цитирал подзаглавие а част от статия! И съм написал, че е от Дойче Веле а не "писта", "Вадко", "перно и "ба"-каквото и да искаше да кажеш с това! Ето ти и от Ню Йорк Таймс-Нова разузнавателна информация, прегледана от американски служители, предполага, че проукраинска група от вероятни украински или руски граждани е извършила атаката срещу тръбопроводите „Северен поток“ миналата година, но разузнавателната информация не е стигнала до категорични заключения, съобщи Ню Йорк Таймс, без да назовава източници."

    Коментиран от #37

  • 31 Тя ще унищожи

    4 1 Отговор

    До коментар #28 от "Само не знам":

    всичките кабели и спътниците им, половин час, ПРЕДИ горещата атомна война!!!
    Тогава САЩ и натото няма да могат да отговорят адекватно! Без комуникации и навигации, всичко ще им се обърка (нали натото е Северна Америка и Европа?) и докато разберат, какво става, Сармите ще ги "нахранят" завинаги!

    Коментиран от #33

  • 32 бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Факта":

    АЛООО А ЕВРОПА ПОКРИВА ЛИ ЩЕТИ ОТ ИСКАНДЕРИ ???? ИЛИ ТЕ СА В САНКЦИОННИЯ СПИСЪК ??? СКОРО ЩЕ ВИ БЪДАТ ДОСТАВЕНИ ИЗВЪН СПИСЪКА МРЪСНИ ФАШИСТИ И КРАВАРИТЕ ЩЕ ВИ ГЛЕДАТ СЕИРА КАТО НА УКРАЙНА
  • 33 Въпроса е

    3 0 Отговор

    До коментар #31 от "Тя ще унищожи":

    Че нямаме нужда от ядрена война. Достатъчно е 23 пъти да накъсат кабелите между финансовите центрове /борсите между континентите и бързо ще овътрят запад с повече от 300 млрд
  • 34 Честен застраховател

    4 0 Отговор
    Ние винаги обещавам да плащаме всички щети и всичко, каквото искате да чуете.... До подписа...

    После :
    Да сте чели малките букви... Сори.
  • 35 БПФ

    3 0 Отговор
    В случая не говорим за военни действия, а за ТЕРОРИЗЪМ.
  • 36 Даже

    2 1 Отговор
    и на невръстните палестинчета е ясно, че
    ИслямскаДържава спука тръбите
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Деций

    0 0 Отговор
    И кой определи щетите като военни?Това е терористичен акт извършен от САЩ и Англия!Целта е изолация на Германия от евтини енергоносители,и заместването им с два,три пъти по скъпи но в недостатъчно количество! Всичко това е едно домино,което облагодетелства главните заинтересовани!
  • 40 Христо

    1 0 Отговор
    Кой е във война с Русия!?

    Даже Украйна не е обявила война

    Коментиран от #41

  • 41 вЕрно ли?

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "Христо":

    а стига бе...
  • 42 дядото

    3 0 Отговор
    ще е интересно дали застраховките на западните тръбопроводи и подводни кабели ще покриват военни щети.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания