Last news in Fakti

1 Февруари, 2014 22:00 12 686 2

Българи блокирани в преспите на сръбско-унгарската граница

  • български граждани-
  • сръбско-унгарската граница-
  • коли

Пет наши коли са закъсали близо до бензиностанция край град Топола

Над 20 български граждани от денонощие остават блокирани край бензиностанция на сръбско-унгарската граница, предаде БНР. Българите са в пет автомобила, които са закъсали в преспите близо до град Топола.

Те са се обърнали към местните власти с молба да бъдат евакуирани по въздуха, но засега такава операция не е възможна; евакуират се само деца и болни. Осигурени са им храна и одеяла.

бТВ се свърза с бедстващите българи. „От вчера вечерта в 19.30 спряхме след разклона за Топола. Нямаше полиция, нищо имаше. Цяла вечер минаваха коли, които бяха със сини лампи, само че в другото платно в отстрещното движение - посока Унгария”, обясни Красимир Цонев.

„В Топола стигнахме. Има добра организация и видяхме, че с моторни шейни доставяха на хората одеяла, вода и храна. В късния следобед се появиха хеликоптери, които почнаха да изкарват бедстващите от колите”, допълни Цонев, като призна, че няма представа кога може да се очаква да се върнат у нас
.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кобрата

    0 2 Отговор
  • 2 Митко Демирев

    0 0 Отговор
    Ужас, как за 24ч. е навяло така? Аз минах през Австрия, Унгария, Сърбия в Четвъртак и всичко беше чисто, даже бяха подсушили магистралата в късния слетобед... Добре, че не се забавих с 1 ден! Дано да са ОК хората.
Новини по държави: