Last news in Fakti

23 Април, 2024 04:51 899 10

Лондон одобри спорен законопроект за депортиране в Руанда на хора, търсещи убежище на Острова

  • великобритания-
  • парламент-
  • законопроект-
  • руанда-
  • депортиране

Очаква се законопроектът да получи одобрение от британския крал Чарлз Трети по-късно тази седмица и след това да стане закон

На продължило до късно през тази нощ заседание британският парламент одобри спорен законопроект за депортиране в Руанда на лица, търсещи убежище, които са влезли незаконно във Великобритания, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Членовете на Камарата на лордовете, горната камара на британския парламент, върнаха няколко пъти законопроекта в Камарата на общините с поправки, преди да се споразумеят да не правят повече промени в текста, което гарантира влизането му в сила.

Някои лейбъристи и независими депутати поискаха законопроектът да включва гаранции за афганистанците, които преди това са помагали на британските войски в Афганистан, и да се създаде комисия, който да следи за безопасността на търсещите убежище, когато пристигнат в Руанда. В крайна сметка Камарата на лордовете позволи законопроектът
да премине последното си обсъждане в парламента без никакви съществени промени, отбелязва Ройтерс.

Очаква се законопроектът да получи одобрение от британския крал Чарлз Трети по-късно тази седмица и след това да стане закон.

Преди приемането на законопроекта британският премиер Риши Сунак заяви, че първият самолет с кандидати за убежище, ще излети от Великобритания за Руанда след 10 до 12 седмици, посочва Ройтерс.

Пред репортери на „Даунинг Стрийт“ 10 Сунак каза, че няма да разкрие оперативни подробности от плана, но отбеляза, че правителството вече е извършило детайлна подготовка.

„Мога да потвърдя, че имаме подготвено летище, резервирали сме пътнически чартърни самолети и имаме 500 добре обучени служители, готови да ескортират нелегалните мигранти до Руанда, като още 300 ще бъдат обучени в близките седмици“, допълни британският премиер.

„Ние сме готови. Плановете са в сила. И тези полети ще се осъществят, каквото и да става“, заяви той.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СПАРЕНИ МОЗЪЦИ

    1 2 Отговор
    ВИЖТЕ ИМ ПАРЛАМЕНТАРНАТА ЗАЛА НА ТЕЯ ЛЕЛЕУТИ! НА КАКВИ ВИ ПРИЛИЧА ? ЗАЛА ДЕТО ДА СИ ДУШАТ ПРЪДНИТЕ. МОЖЕ ЛИ ТОЛКОВА ХОРА ВТИКАНИ ЕДИН ДО ДРУГ ДА СЕ ЗАДУШАВАТ С ЧАСОВЕ В ТОВА НЕДОСТАТЪЧНО ПРОСТРАНСТВО, ДОРИ ОТ ГЛЕДНА ТОЧКА ВЪЗДУХ. АМИ ТОВА ГОВОРИ МНОГО ЗА НИВО НА ЕЛЕМЕНТАРНИ ИЗИСКВАНИЯ ЗА ЧОВЕШКО СЪЩЕСТВУВАНЕ.
    СТРАХОТЕН "КОМФОРТ" ЗАПРИЩЕНИ ПЛЪТНО ЕДИН ДО ДРУГ С ЧАСОВЕ В ТАЯ ЗАЛА И
    САМО СЛЕД ЧАС СА СЪС СПЕЧЕНИ МОЗЪЦИ. БОКЛУЦИ !
  • 2 факуса

    0 0 Отговор
    значи ги окрадоха а сега ги не щат,ама ние требе да приемаме всички които те не искат
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Мишо

    0 0 Отговор
    Аглосаксите и техните западняшкивасали си намерихасметище, където да изхвърлят отпадъкаот мигрантите след като са подбрали по-качествените.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: