Last news in Fakti

22 Май, 2024 18:53 846 5

„Гласът на неродените“: папа Франциск благослови камбана за Казахстан

  • aleteia-
  • папата-
  • папа франциск-
  • камбана-
  • казахстан-
  • полша-
  • неродени-
  • аборт

Въпросът за защитата на живота от неговото начало до неговия естествен край е световен проблем

„Гласът на неродените“: папа Франциск благослови камбана за Казахстан - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Папа Франциск благослови камбаната „Гласът на неродените“, донесена от Полша. Тя ще бъде доставена в Казахстан, където ще напомня за дългата защита на човешкия живот от зачатието до естествената смърт, предаде Aleteia.org.

Обръщайки се към полските поклонници, Франциск изрази желанието си „Светият Дух винаги да ни издига до голяма безкористна любов към бедните, болните и беззащитните, като неродените деца“, предаде vaticannews.va.

„Днес с нас (на площада) е камбаната „Гласът на неродените“, донесена от Полша: тя ще бъде доставена в Казахстан, където ще напомня за дългата защита на човешкия живот от зачатието до естествената смърт. Поздравявам авторите на тази инициатива: полската фондация „Life to be“, която носи името на Непорочното зачатие на Пресвета Богородица. Благославям ви от сърце“, каза папата.

Това е поредната камбана, изпратена от Полша в чужбина, за да събуди съвестта на хората: „Гласът на неродените” бие от няколко години в Полша, Украйна, Еквадор и Замбия.

Освещаването се проведе в много семейна, лична атмосфера и Светият отец беше много щастлив: той беше първият – заедно с децата – който удари камбаната. Това беше голямо събитие, защото въпросът за защитата на живота от неговото начало до неговия естествен край е световен проблем. Според фондация „Life to Be“ всяка страна трябва да има такива камбани, които да напомнят за светостта на живота.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нашия

    10 2 Отговор
    като какъв главния католически поп освещава камбана за хората с правата ИЗТОЧНОПРАВОСЛАВНА вяра...това е йезуитски трик....тоя на какъв се прави и за какъв се мисли...????!!!!!
  • 2 нашия

    7 1 Отговор
    от нашите деца поляците са най-далеч от духовноста която сме им дали и са предпочели финансовите облаги и аванти като са приели да сменят източнопрвославната си религия с католическа такава.....ако някой се съмнява в това да провери кой е построил катедралата им в Краков....един жокер-човека е погребан в църквата на червения площад в Москва и е бил Патриарх на ЦЯЛА Русия....
  • 3 Дада

    4 3 Отговор
    Тази камбана бие за абортите неродени ите за убитите бебета от тяхните майки убийци

    Коментиран от #4

  • 4 нашия

    9 0 Отговор

    До коментар #3 от "Дада":

    чисто по йезуитски......защо главния поп на католиците тогава не застана с твърда позиция срещу абортите...????!!!!!
  • 5 ТаУмВзе

    4 0 Отговор
    Гласът на Неродените изобще не звучи Сатанински да!