Last news in Fakti

26 Май, 2024 03:52 1 240 12

Босна и Херцеговина поиска база на НАТО

  • босна-
  • нато-
  • база

Русия не трябва да проникне в сърцето на Европа през Западните Балкани, заяви министърът на отбраната Зукан Хелез

Министърът на отбраната на Босна и Херцеговина е поискал в страната за бъде създадена база на НАТО, предаде БНР.

По време на среща с представители на НАТО в Брюксел министърът на отбраната в Съвета на министрите на Босна и Херцеговина Зукан Хелез е поискал създаването на база на НАТО в страната, като е заявил, че на Русия "не трябва да се позволява да проникне в сърцето на Европа през Западните Балкани“, съобщи Танюг.

Хелез предложил "подобряване на сътрудничеството между Босна и Херцеговина и НАТО, което би довело до укрепване на отбранителната система на Босна и Херцеговина и оборудване на въоръжените сили с противотанкови и противовъздушни системи с малък и среден обсег", за да "се предотврати нежеланото влияние на Русия и подобни деструктивни сили в районите на Западните Балкани“, съобщиха от Министерството на отбраната на Босна и Херцеговина.

Хелез твърди, че създаването на база на НАТО в Босна и Херцеговина "ще спре разпространението на разрушителни влияния и ще осигури допълнителни гаранции за стабилността, сигурността, суверенитета и териториалната цялост на страната".

Посочва се, че той е информирал върховния главнокомандващ на силите на НАТО в Европа генерал Кристофър Каволи, че "политическата ситуация и ситуацията със сигурността са се влошили" в Босна и Херцеговина, че "тези обстоятелства помагат на Русия да дестабилизира региона", а НАТО "не трябва да остава безразлична към подобни дейности на Руската федерация".

Добавя се, че Каволи е предложил на Босна и Херцеговина да бъде изпратена покана за пълноправно членство в НАТО и че тя като член на НАТО ще направи този съюз по-силен.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Sкаnкhunt42

    12 30 Отговор
    90% от държавите в света бягат от рашия като от чум@,само нашите путлеристи искат да ни върнат в блатото.
  • 2 САТЪРА НА ХАНА

    25 6 Отговор
    ОСМАНЛИЯ = ИГИЛ =САЩ =НАТО = ФАШИСТ = ЦИОНИСТ = АЛБАНСКИ МАФИОТ

    Коментиран от #3

  • 3 САТЪРА НА ХАНА

    20 4 Отговор

    До коментар #2 от "САТЪРА НА ХАНА":

    ИЗВИНЯВАМ СЕ ЧЕ ПРОПУСНАХ АЛ КАЙДА.
  • 4 Иван

    10 3 Отговор
    База номер 1,010.
  • 5 Иван

    17 5 Отговор
    Старите съюзници на бошняшките муслеми.....гнусните сатанински евреи в САЩ обясняваха, че муслемството означава "мир".
  • 6 Ха сега де

    7 28 Отговор
    Путин и Русия пак ще се оплакват че НАТО се разширявал на изток ...!!!

    Както в България, така и народите на Босна и Херцеговина са тези които сами кандидатстват и искат да имат бази на НАТО в Босна и Херцеговина за да могат да се опазят от заплахата на Русия и проникването в Западните Балкани на "руския свят" и руската агресия , а НЕ че НАТО искал да се разполага е в Босна и Херцеговина !!!

    Коментиран от #11

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Хората

    5 18 Отговор
    Знаят какви са Руските
    Асвабадители .
    Не искат Терористи на тяхна територия.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Ха ха ха ха

    5 1 Отговор
    Няма база на "НАТО", има американска база. На времето Първанката "искаше" и то беше "удоволетворено" с цели 4. И те ще бъдат удоволетворени. Колонизация му викат . . .

    Коментиран от #12

  • 11 Мухаа ха!

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "Ха сега де":

    Кой иска бе- хората там,или шиптърските марионетки,който представят " заповедта на шефа" за тяхна" молба"? Теб някой питал ли е,да бъдем ли в този съюз,или не? Погледни къде е дислоцирана най голямата база в Европа - в шиптърско.Която реално е чиста хамеричка база.Ето причината и там да " желаят" за бази(!),забеляза ли- бази,а не - база? Ще затворят пояса с тях,от косовари( чисти шиптъри) ,велика шиптъряса,чак до великите макета,който виждат врага в нас,а не в шиптъря.Който отдавна са 1/3 от населението.Нова ислямска дъга, около сърби и българи.Която идеално устройва обора.Или си мислиш,че е т,па конспиративна теория,а? Ердо няма да е вечен! Дойде ли друг,удобен на обора,дъгата ще се затвори! Ще отхапят парче от нас,и никой няма да смее да шукне.
  • 12 НАТО е гарант за сигурността и мира в ЕС

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Ха ха ха ха":

    Най хубавото нещо от новата история е, че България успя да се откъсне от руската зависимост и да стане член на НАТО, за да е заедно с всичките останали развити държави в Европа в НАТО !!!

    Ако България не бе успяла да стане член на НАТО , я очакваше отново руска СВО с инвазия и нова окупация на България и с трагедията на Украйна или на Молдова и Грузия.които предпочитат и искат да бъдат колонизирани от САЩ и НАТО, а Не да са "освободени" от Русия..!!!