8 Юни, 2024 06:30 2 315 10

Мъж заблуди Дейвид Камерън, че е Петро Порошенко и разговаря с британския външен министър

  • дейвид камерън-
  • петро порошенко-
  • великобритания-
  • украйна

Говорител на Форин офис каза, че краткото обаждане е станало "през последните дни"

Мъж заблуди Дейвид Камерън, че е Петро Порошенко и разговаря с британския външен министър - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британският министър на външните работи Дейвид Камерън е станал жертва на фалшив видео разговор с човек, представил се бившия украински президент Петро Порошенко, съобщиха от Форин офис, цитирани от БНР.

Британското външно министерство е решило да разкрие какво се е случило, за да бъдат избягнати всякакви опити за манипулиране на съдържанието. Говорител на Форин офис заяви, че въпреки че видеообаждането явно изглеждало да е от Порошенко, след разговора външният министър станал подозрителен“. Когато обадилият се е поискал данни за контакт, Камерън е спрял да отговаря.

Говорителят каза, че краткото обаждане е станало през последните дни, но не уточни кога, кой стои зад измамата или как измамникът е успял да се свърже пряко с Камерън.

„Въпреки че съжалява за грешката си, външният министър смята, че е важно да се разкрие този случай и да се увеличат усилията за противодействие на използването на дезинформация“, подчерта говорителят.

Петро Порошенко беше президент на Украйна между 2014 и 2019 година. По време на мандата си като министър-председател Дейвид Камерън имаше множество контакти с украинския лидер, включително на международни срещи на върха.

Това не е първият път, когато г-н Камерън става жертва на измамно обаждане. През 2015 година Даунинг стрийт беше принудена да преразгледа процедурите за сигурност, след като измамник, представящ се за тогавашния директор на правителствената агенция за мониторинг Робърт Ханиган, бе успял да се свърже пряко с премиера.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алоизмамникът Зельо

    30 0 Отговор
    Тоя е от синдиката, усъмнил се, когато yкропа Потрошенко му е поискал прекалено голяма сума!
  • 2 И как лорда е разбрал че

    24 0 Отговор
    че това не е самия Порошенко?? След като е било видеоразговор.
    Освен това ако е бил пранкаджия , видеото щеше вече да в мрежата и да му се радваме, а не да решава лорда дали да го публикува, Пранк се прави с цел да се публикува в нета.

    Както пранка с Клаус Шваб от Вован и Лексус преди два дена.

    Тази работа за "пранка" с лорда намирисва здраво, ама журналистите нямат обоняние.
  • 3 Ролан

    20 1 Отговор
    Да очакват и обаждане от Майкъл Джексън))
  • 4 хъ хъ

    20 0 Отговор
    Какво да очакваш от улав ингилизин😅
  • 5 Бойкот на алчните от О.Л.Х.

    19 0 Отговор
    Eдва ли е трудно да заблудиш нЕкой дебилоБританец...
  • 6 Чисто и просто...!

    21 0 Отговор
    Камерън се е поблазнил от предложението на мнимият Порошенко за супер изгодна сделка за доставка на шоколади ,,Рошен"...😝!
  • 7 Коментар

    12 0 Отговор
    ПОРОКенко е пълен с пороци.Той е наел актьора Зеленко да играе опозиция и после чрез него пак си е бил президента той,но в сянка.Затова Зелето не е изпълнил нито едно от предизборните си обещания и като се качва на власт започва да обикаля Европа,за да обяснява,че Минските споразумения са били безсмислени и така да предизвиква руснаците като идеята е била да си върнат Крим.Искат там да си имат частен плаж без достъп на обикновени хора.И да насадят джойнт,за да се друсат...то това и по телевизията самите те го казаха.Ненормална работа!
  • 8 Анонимен

    14 0 Отговор
    Виновникът за войната в Украйна!
  • 9 Анонимен

    13 0 Отговор
    Къде е тука "дезинформацията"?Или всичко което ви е неудобно е дезинформация или руска пропаганда?
  • 10 Сократ

    3 0 Отговор
    И този падна в капана на Вован и Лексус.
Новини по държави: