Last news in Fakti

13 Юни, 2024 12:39 1 379 19

Унгария беше глобена от ЕС с 200 милиона евро относно нейните политики за убежище

  • унгария-
  • глоба-
  • европейски съюз-
  • убежище

Очакванията бяха Унгария да направи политиките си за убежище по-достъпни и справедливи

Унгария беше глобена от ЕС с 200 милиона евро относно нейните политики за убежище - 1
Снимка: БГНЕС

Върховният съд на Европейския съюз наложи солидна глоба на Унгария, възлизаща на 200 милиона евро. Това решение идва като отговор на неуспеха на Унгария да се придържа към директивите на ЕС относно нейните политики за убежище. Съдът на Европейския съюз направи това съобщение, подчертавайки неспазването от страна на Унгария като сериозно нарушение на правото на ЕС, предава БТА.

Още през декември 2020 г. съдът вече изясни позицията си относно процедурите, които Унгария трябва да следва за предоставяне на статут на международна закрила и управление на връщането на лица от трети страни.

Очакванията бяха Унгария да направи политиките си за убежище по-достъпни и справедливи, като гарантира, че кандидатите, търсещи международна закрила, могат да останат в страната, докато се обработват жалбите им.

Освен това насоките призовават за по-структуриран подход към експулсирането на лица, пребиваващи в Унгария без надлежно разрешение.

Неотдавнашното изявление на съда подчертава тежестта на бездействието на Унгария, описвайки го като „безпрецедентно и изключително сериозно нарушение на правото на Европейския съюз“. Ясно е, че ЕС очаква Унгария да предприеме решителни стъпки след решението от 2020 г., особено за подобряване на достъпа до процедурата за международна закрила и защита на правата на търсещите убежище по време на процеса на обжалване.

Тази глоба служи като ярко напомняне за значението, което ЕС придава на държавите-членки, които се придържат към общи политики и решения, особено тези, които засягат живота на хората, търсещи убежище и закрила. Неуспехът на Унгария да приложи тези необходими мерки не само доведе до значителна финансова санкция, но също така подчерта предизвикателствата в рамките на ЕС при осигуряването на еднакви политики в областта на убежището в неговите държави-членки.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нищо

    7 29 Отговор
    пари за милиардера Орбан !
  • 2 Бежанец е този

    47 1 Отговор
    който просто временно се скрива от бомбите и куршумите, милее за родината си, благодарен е на хората които са го приютили ВРЕМЕННО и чака с нетърпение да се завърне откъдето е дошъл. Тия са от държави в които няма тотални войни, 85% са мъже 20-40г. (неслучайно Асад ги смята за дезертьори) и нямат намерение да се връщат. Нахални са сякаш сме им длъжни, да не говорим за отношението към нашите жени, към нашата религия, хранене, пиене, култура.
  • 3 Някой

    54 4 Отговор
    Дреме й на Унгария - 200 млн., но няма мигранти и престъпност от тях. Браво на Унгария.

    Коментиран от #7

  • 4 Швейк

    5 40 Отговор
    Ясно.
    Оня там Орбан ли е, Орбалан ли е, Торбалан ли е, да ходи, да плаши децата.

    Коментиран от #9

  • 5 Браво на маджарите

    30 1 Отговор
    ЕС прекалява и само отблъсква с тая политика
  • 6 Против кремълските

    3 16 Отговор
    Санкции, тия се изучиха като сърбите, от 2 майки да цуцат, да се отписват от ЕС и да не ни занимават със себе си, искат пак 56г да дойде за тях
  • 7 Браво, ама

    1 19 Отговор

    До коментар #3 от "Някой":

    Да си понасят отговорността, никой не им е длъжен, да си откажат тяхната квота финансиране, така за всичко друго

    Коментиран от #10

  • 8 Много изнагляха от еврейския съюз

    23 4 Отговор
    Плашат със измислени санкции всеки, който отказва да им приеме джендърската политика. Е нема да я бъде техната. Да си ги държат бежанците у тех си в бруксел, ние не сме им длъжни да им ги храним и издържаме с нашите пари.

    Коментиран от #11

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 АУУУУУ

    3 9 Отговор

    До коментар #8 от "Много изнагляха от еврейския съюз":

    МАДЖАРИТЕ ОБЯВЯВАТ ЧЕ НЕ ИМ ХАРЕСВА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ.....АМИ ДА СИ НАПУСНАТ ........ НИКОЙ НЕ ГИ МОЛИ ДА ОСТАНАТ.....ТОВА МЕЖДУ ДРУГОТО БЕШЕ КАЗАНО НА ОРБАН В ЛИЦЕТО ОЩЕ МИНАЛАТА ГОДИНА....АМА НЕЩО НЕ СА СИ ПУСНАЛИ ЗАЯВЛЕНИЕТО ....ЩО ЛИ 🚾🚾🚾🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #16

  • 12 Географ

    11 1 Отговор
    Е те това му се вика "демокрация", от утре и смъртни присъди с незабавно изпълнение ще раздават, ако не си Брюксел ски 17 полов джендур и мислиш в неполиккоректната посока.

    Коментиран от #13

  • 13 007 лиценз ту кил

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "Географ":

    Ще, ще. Само чакайте.
  • 14 дядото

    11 1 Отговор
    унгария глобена от ес.та то излиза,че и тя и останалите малки държави са поробени и зависими от този съюз,а не негови равноправни членове.
  • 15 Хи хи хи

    5 1 Отговор
    Пак ще им излезе на маджарите по евтино отколкото да ги хранят, подслон, ток, вода и мед. осигуряване. Те си имат дистатъчно проблеми със собствените си си... ани.
  • 16 Бауууу

    5 1 Отговор

    До коментар #11 от "АУУУУУ":

    Напуснат ли го ...?А след тях и Ниий! За наше добро!
  • 17 Ние помним

    7 1 Отговор
    Гаварит Масква, пардон Брюксел. Коминтерна от централата налага глоби, вдига пръст и се заканва на всеки с различно мнение. Не това беше идеята на ЕС. Пълен крах на свободата и демокрацията. Но това е само началото.
  • 18 БгТопИдиот🇧🇬

    1 1 Отговор
    ЕССР ряпа да яде .
  • 19 Другият един

    1 1 Отговор
    В този съюз нали УЖ бяхме суверенни държави Какво изкат кукловодите? Тази няма да стане да се месят във вътрешните работи на държавите които са суверенни Е затова Англия напусна следва Унгария после Полша и най накрая ние щото тук управляват все зависими другари от едно или друго Вече и децата го знаят
Новини по държави: