Last news in Fakti

17 Юни, 2024 11:42 7 453 16

Швейцария редовно обменя информация с Русия и възнамерява да обсъди резултатите от мирната среща на върха за Украйна

  • швейцария-
  • русия-
  • украйна-
  • обсъди-
  • резултатите-
  • мирна среща-
  • среща на върха

По време на подготовката на срещата на върха швейцарската страна е видяла, че е невъзможно да се осъществи намерението Русия да бъде "на масата" от самото начало, но е било дадено обещание, че тя ще бъде там, когато дойде моментът.

Швейцария редовно обменя информация с Русия и възнамерява да обсъди резултатите от мирната среща на върха за Украйна - 1
Снимкa: Shutterstock

Швейцария редовно обменя информация с Русия и възнамерява да обсъди резултатите от мирната среща на върха за Украйна, която се проведе в Бургенщок на 15-16 юни, с Русия, както и с Китай и други държави, които не участваха, заяви швейцарският външен министър Игнацио Касис на пресконференция след срещата, предава Интерфакс-Украйна.

"Имаме функциониращо посолство в Москва и на всеки две седмици разговаряме с външния министър, а също така възнамеряваме да обсъдим резултатите от тази конференция с Русия", е заявил той на пресконференцията.

"Моля ви да разберете, че няма да говоря по-конкретно за това", е посочил външният министър в отговор на уточняващ въпрос какво точно ще се обсъжда.

Касис е припомнил, че по време на подготовката на срещата на върха швейцарската страна е видяла, че е невъзможно да се осъществи намерението Русия да бъде "на масата" от самото начало, но е било дадено обещание, че тя ще бъде там, когато дойде моментът.

"Така че въпросът сега е... кога ще можем да направим тази стъпка и какъв вид път ще бъде използван, защото не всички пътища, които можем да си представим днес, ще позволят на Русия да участва", е заявил швейцарският министър.

Той е признал, че по-голямата част от взетите решения не могат да бъдат взети без участието на Русия. Същевременно Касис е подчертал, че именно от гледна точка на възможния интерес на руската страна и изграждането на път към мира са били избрани три теми за първата среща на върха - ядрената сигурност, продоволствената сигурност и освобождаването на пленници, както и на хиляди деца.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 20 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 456

    60 6 Отговор
    Факти, стига с тази пародия. Разходи ха се, хапнаха, пиинанаха на аванта. Ихо яхо 2 дни /а някой и по-малко/ и се разотидоха.
  • 2 Кресна

    67 4 Отговор
    Самата Швейцария е отказала да подпише документа накрая .29 страни напират за влизане в БРИКС ,вече има и скандал от страна на Виетнам която твърди ,че е подготвена по добре от Венецуела и искала на момента да влезне в БРИКС.Запада се закопа сам с недалновидни политици като тези в момента .В момента БРИКС държи 40% от световната търговия ,Китай ,Индия и други големи икономики се отказват от активите си в долари дори на загуба ,до 2-3 месеца ще има такъв излишък на долари в света ,че американската икономика просто ще рухне .Гледайте скоро първите фалирали банки.

    Коментиран от #4

  • 3 Ксаниба

    25 2 Отговор
    кетъринга, хотелите и ресторантите въртят едни пари, другите ги прат! Всичко това пог глоповатото, коминото изражение н КЛОУНА-диктейтерчьо
  • 4 Селянина с колелото

    41 2 Отговор

    До коментар #2 от "Кресна":

    И ние пак, отново, за пореден път, сме от губещата страна. Не можем да случим на родолюбиви политици с топки. Всичките са като тока, вървят по най-малкото съпротивление, а какво става с Народ и Държава не ги интересува.
  • 5 Аз съм веган

    6 22 Отговор
    Тоя пак ли чертае червени линии. Изподраска целия бункер.

    Коментиран от #9, #10, #13

  • 6 Механик

    37 3 Отговор
    И какво има да обсъждат относно прехвалената конференция? Ми те резултатите и на децата са ясни.
    Първо побегна Байдън, а след него и Камила Харисон. Последваха ги немците и още няколко други фашиста.
    Половината от присъстващите не подписаха декларацията, а другата половина си оттеглиха подписите.
    А Путин днес отново ви призова да приемете неговото предложение, защото следващото ще е при още по-тежки за окраина условия.
  • 7 Механик

    25 2 Отговор
    И какво има да обсъждат относно прехвалената конференция? Ми те резултатите и на децата са ясни.
    Първо побегна Байдън, а след него и Камила Харисон. Последваха ги немците и още няколко други фашиста.
    Половината от присъстващите не подписаха декларацията, а другата половина си оттеглиха подписите.
    А Путин днес отново ви призова да приемете неговото предложение, защото следващото ще е при още по-тежки за окраина условия.
  • 8 ОБЕКТИВНО

    42 1 Отговор
    Китай: Г-7 са 10% от населението на света и нямат право да говорят от името на международната общност
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Аз зелю

    4 6 Отговор

    До коментар #5 от "Аз съм веган":

    Само ,,белите,, линии признавам.
  • 11 Бай Дън

    3 0 Отговор
    Не унгарците тези ще се окажат троянския кон.
  • 12 Барон Мюнхаузен

    30 1 Отговор
    Като нищо не може без Русия, защо се събирахте? Да ни ядете паричките, затова.
    Омръзна ни о европейските корумпирани хрантутници.
  • 13 ПАК СЪМ АЗ

    4 16 Отговор

    До коментар #5 от "Аз съм веган":

    Въпросното човече не драска по стените на бункера, а здраво е стъпило върху стол, за да стига по-високо и с кръстчета отчита (вече !) над 500 000 жертви в 3 годишното унижение по границите на Украйна !

    Коментиран от #16

  • 14 За България

    24 1 Отговор
    Видео в социалните медии показа Байдън и Обама да стоят на сцената в края на събитие с дарители в Лос Анджелис, сбогувайки се с гостите. Обама махна с ръка и се отправи към изхода, а Байдън стоеше неподвижно и се усмихваше. Бившият американски лидер трябваше да хване Байдън за ръка и да го изведе от сцената. През април Байдън се изказа погрешно по време на реч и каза, че на неговата администрация не може да се вярва
  • 15 Боби

    30 0 Отговор
    До сега Русия е превзела долу горе две Българии по територия от Окраината.
    Ако се забавят баровците с още една две конференции, така наречени : мижи да те кажем, руската армия ще близне още територийки. Правилно е казал Ото Бисмарк: Най доброто предложение на руснаците е първото предложение.
    У
  • 16 Алекс

    9 1 Отговор

    До коментар #13 от "ПАК СЪМ АЗ":

    500 000 на куково лято.Виж украинците може би наближават милион.Не случайно не могат да комплектоват войските на фронта.И все удари нанасят а отстъпват по целия фронт.Да си видял по техните телевизии или по нашите да показват на карти всекидневното движение на фронта.Ще видиш ,ама друг път.Далече си от истината .
Новини по държави: