Last news in Fakti

18 Юни, 2024 23:04 1 925 5

Вендета: 22-годишен турчин уби друг турски гражданин в Гърция

  • убийство-
  • турчин-
  • турция-
  • пирея-
  • гърция-
  • вендета

Нападателят казал на полицията, че нападението е акт на отмъщение за смъртта на чичо му

Вендета: 22-годишен турчин уби друг турски гражданин в Гърция - 1
Снимка: Shutterstock

Двадесет и две годишен турски гражданин бе арестуван в очакване на съдебен процес в Гърция днес, след като уби друг турчин и рани тежко трети с пистолет в нападение, като полицейски източници твърдят, че и двете жертви са били членове на престъпна група, съобщи Ройтерс, предаде БТА.

Огнестрелното нападение е било извършено в супермаркет в пристанищния град Пирея в петък следобед. 22-годишният мъж направи самопризнания и се яви пред прокурор днес, който постанови той да бъде задържан в очакване на съдебен процес, заяви съдебен източник.

Нападателят казал на полицията миналата седмица, че нападението е акт на отмъщение за смъртта на чичо му и не е свързано с дейност на престъпна група. Жертвите са 42-годишен мъж, починал след многократно прострелване и 23-годишен мъж, който се лекува в болница от огнестрелни рани в гърдите. Те са членове на престъпната група "Байгаралар", която действа в турския град Адана, посочиха източниците.

Мъжете избягали преди няколко месеца в Гърция заради съперничество в грпировката и опасения, че ще бъдат арестувани от турските власти след неотдавнашно разбиване на престъпната група, казаха те. Братът на ранения бе убит преди месец в Берлин, докато други членове на бандата "Байгаралар" избягали в други европейски страни, допълват източниците.

Гръцките съдебни власти не коментират официално текущи дела. След сигнал на турското разузнаване и действайки по международна заповед за арест, гръцката полиция арестува през май Рамазан Байгара, заподозреният лидер на "Байгаралар", издирван от Анкара за редица престъпления, включително убийство. Предстои одобрение на искане за екстрадиция.

Турция и Гърция, съюзници в НАТО и исторически врагове, отдавна са в противоречие по отношение на морските граници, наред с други въпроси. През последните месеци те направиха важни стъпки за намаляване на напрежението и засилиха сътрудничеството в много сектори, включително в сектора на сигурността, отбелязва Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цяла

    13 0 Отговор
    Европа бъка от всевъзможни престъпници !

    Коментиран от #2, #5

  • 2 Нури

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "Цяла":

    Така е
  • 3 В Гърция турци няма

    7 7 Отговор
    Особено членове на престъпни групи. В Гърция единствените турски граждани са терористите на ПКК които там са под закрила.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Бацо Гацов

    0 4 Отговор

    До коментар #1 от "Цяла":

    Ти па да видиш в Русия кво е...направо Европа си е рай ..
Новини по държави: