Last news in Fakti

21 Юни, 2024 09:35 630 6

Вицеканцлерът на Германия посети силно укрепената граница между Северна и Южна Корея

  • германия-
  • вицеканцлер-
  • посети-
  • укрепена-
  • граница-
  • северна корея-
  • южна корея

След завръщането си от граничния район Хабек сравни корейската военна демаркационна линия, която разделяше Западна и Източна Германия в продължение на десетилетия преди края на Студената война

Вицеканцлерът на Германия посети силно укрепената граница между Северна и Южна Корея - 1
Снимка: БГНЕС

Вицеканцлерът на Германия Роберт Хабек, който е на посещение в Южна Корея, посети днес силно укрепената граница на страната със Северна Корея в момент, когато напрежението на Корейския полуостров нараства, предаде ДПА и БТА.

След завръщането си от граничния район Хабек сравни корейската военна демаркационна линия, която разделяше Западна и Източна Германия в продължение на десетилетия преди края на Студената война.

"Това е много различна граница от тази, която познаваме от разделението на Германия", каза Хабек, като добави, че въпреки това посещението му е напомнило именно за миналото на Германия.

Вицеканцлерът отбеляза, че посещението му го е накарало да се замисли над историята на Корея, корейската война, кървавите битки и разделението, както и над заплахата, която представлява Корейската народнодемократична република (КНДР) след посещението на руския президент Владимир Путин там.

Повод за визитата на Хабек до демилитаризираната буферна зона бе посещението на Путин в Пхенян два дни по-рано, при което той и лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун сключиха споразумение за взаимна отбрана, съгласно което всяка от страните обещава да окаже незабавна военна подкрепа на другата в случай на въоръжена агресия срещу някоя от тях.

Демократичният Юг и комунистическият Север остават де факто във война, тъй като Корейската война (1950-1953 г.) завършва с примирие - мирен договор така и не е подписан. Южна Корея е твърд съюзник на САЩ и модерната ѝ армия редовно провежда учения с американските въоръжени сили, докато Пхенян разработва ракетни и ядрени технологии, които според Сеул и Вашингтон нарушават резолюции на ООН, припомня ДПА.

Буферната зона, дълга около 240 км и широка 4 км, е създадена в края на сраженията и в момента представлява на практика границата между двете държави.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А що тоя фашист

    7 1 Отговор
    Не в усраина
  • 2 Шпеки Леки ще има за всеки

    3 0 Отговор
    И рева ли рева яко,яко.....
  • 3 Краварски

    4 0 Отговор
    Пионки!
  • 4 Хохо Бохо

    3 0 Отговор
    Според дойчовците и Одрин беше силно укрепен, знаем какво стана
  • 5 Хи хи хи

    1 0 Отговор
    Тоа е любител на "силните" усещания.
    Преди няколко месеца беше затресъл в едно затънтено молдовско село без ток на молдовско усръинската граница. Имаше интервю за немската телевизия с него на светлина от автомобилни фарове
  • 6 васил

    1 0 Отговор
    Забележете Европейските лидери не се занимават със своите проблеми а постоянно са командирoвани от Америка в Киев - последно Женева и сега на Корейската граница . питам ---Какво общо има тоя Ханс с Корейските проблеми - къде Германия къде Корея. Много просто Задокеанският господар ги държи постоянно в готовност и ги изпраща за да убеди Световната общественост колко са сплотени когато разрушава Немската икономика и дума не става. Тези лицемери на на свой народ а служат на окупатора който повече от 80 години ги държи в подчинение и няма намерени да се прибере в своят територия с 700 те военни бази в повече от 130 страни. Погледнете Джо който едва стои на краката нито знае къде се намира нито защо е там как убеждават целият свят , че Байдън е най великият Президент на Америка .
Новини по държави: