15 Юли, 2024 13:40 941 5

Германия ще наложи временен граничен контрол по границата си с Франция по повод Олимпийските игри

  • германия-
  • франция-
  • граничен контрол-
  • олимпийски игри

Този ход се предприема в сътрудничество с френските власти с цел да се осигури по-голяма сигурност на Олимпийските игри, които приключват на 11 август.

Германия ще наложи временен граничен контрол по границата си с Франция по повод Олимпийските игри - 1
Снимка: БГНЕС

Германия ще наложи временен граничен контрол по границата си с Франция по повод предстоящите Олимпийски игри в Париж, съобщи вътрешната министърка на Германия Нанси Фезер, предаде ДПА, цитирано от БТА.

Този ход се предприема в сътрудничество с френските власти с цел да се осигури по-голяма сигурност на Олимпийските игри, които приключват на 11 август. Европейската комисия ще бъде уведомена в най-скоро време.

Проверките по границите с Дания, Нидерландия, Белгия и Люксембург, въведени заради Европейското първенство по футбол, ще бъдат отменени в петък. Контролът по границите с Австрия, Швейцария, Чехия и Полша за спиране на нелегалната имиграция остава в сила.

Германия и всички нейни съседи са членове на Шенгенското пространство, което гарантира свободното движение през повечето граници в рамките на Европейския съюз.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цербер

    2 0 Отговор
    Германия и всички нейни съседки са членки на Шенгенското пространство,
  • 2 Хах

    2 0 Отговор
    Вътрешният министър неграмотни мисирки купили си дипломи в нбу хаха
  • 3 Ама що така,

    0 0 Отговор
    нали западняците са най-добрите хора, хуманисти, високо културни хора бълващи любов по света, цял свят ги обича? От какво се страхуват?
  • 4 Дякон Унуфрий Араллампиев

    0 0 Отговор
    Като ви казвах вие ми се смеехте Отдавна има граничен контрол между Германия и Австрия Сега и с Франция На границата с Полша се строи ограда Збогом Шенген
  • 5 От страни

    0 0 Отговор
    Тая да не е близначка на Шолци? Щото са лика-прилика. Явно е и тъпа като него - кви граници в Европа?
Новини по държави: