3 Август, 2024 06:01 1 120 19

Блинкън обсъди с опозицията на Венецуела спорните резултати от президентския вот

  • антъни блинкън-
  • венецуела-
  • сащ-
  • избори

Държавният секретар на САЩ поздрави Едмундо Гонсалес с това, че "е получил най-много гласове" в изборите в неделя

Блинкън обсъди с опозицията на Венецуела спорните резултати от президентския вот - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американският държавен секретар Антъни Блинкън разговаря снощи с лидерите на венецуелската опозиция Едмундо Гонсалес Урутия и Мария Корина Мачадо във връзка със спорните президентски избори в южноамериканската страна, предаде Ройтерс, цитирана от БТА, като се позова на изявление на Държавния департамент на САЩ.

Блиникън поздрави Гонсалес с това, че "е получил най-много гласове" в изборите в неделя. Той призна в четвъртък кандидата на опозицията във Венецуела за победител в изборите, припомни Ройтерс.

В същото време държавният секретар изрази безпокойство за безопасността на кандидат-президента и на Мачадо, посочи Държавният департамент на САЩ. Оглавяваното от нея движение "Венте Венецуела" заяви, че шестима мъже с качулки са преодолели охраната, влезли са в централата на движението в Каракас, взели са оборудване и са опустошили обекта.

Националният избирателен съвет (НИС) на Венецуела обяви снощи, че резултатите след преброяване на близо 97% от гласовете от състоялите се в неделя президентски избори потвърждават победата на досегашния държавен глава Николас Мадуро с малко под 52%.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ццц

    40 7 Отговор
    След посещението на Тони китарата се очакват изненадващи протести.
  • 2 Ха ха ха

    43 7 Отговор
    Севрноамериканските наглеци не мирясват.
  • 3 az #СВО

    40 7 Отговор
    А Гуайдо плаче в ъгъла ...

    Май във Вашингтон забравиха, че той беше президента на Венецуела за тях!

    Я да им го припомня! Хахахаха!
  • 4 Емил

    46 7 Отговор
    Е тя тази опозиция венецуелска ли е или на САЩ ?!
    Навсякъде където има независими държави марионетките на САЩ са опозицията!
  • 5 Кажете го в прав текст

    40 7 Отговор
    "Антъни Блинкън разговаря снощи с лидерите на венецуелската опозиция"

    В действителност краварският министър на външните работи е инструктирал (наредил на) протежетата си.
  • 6 Блинкен

    32 7 Отговор
    "На нас ни дреме кой ще е президент на Венецуела само заради петрола, а Мадуро няма да ни даде и един барел!"
  • 7 Тони все по-жално гледа!

    28 7 Отговор
    Все по-малко държави не само, че не желаят да продават само в ЮС долари петролът си, ами на всичкото отгоре даже и започват само в БРИКС валута да си търгуват. Мъка е сковала душицата на Тони, а и не само, неговите банкери от началото на годината особено вият като вълчица срещу луната!
  • 8 АЙЙЙЙДЕЕЕЕЕ

    23 7 Отговор
    ВКЛЮЧИ СЕ СПЕЦИАЛИСТА ПО ЦВЕТНИ РЕВОЛЮЦИЙКИ.............
  • 9 Констатация

    20 7 Отговор
    Този хазарски юдаей пак започна да хленчи.
    Само какъв "дипломат"имат краварите!
    Да им е хак!
  • 10 Васко делчев

    13 7 Отговор
    Тоя изверг каква работа има във Венецуела та обсъжда каквото и да е. Да си види собствения президент - безмозъчен лумпен. Света трябва да се отърве от тези терористи сащ за да върви напред.
  • 11 Дядо Коледа

    1 1 Отговор
    Според Комисията по външни работи на Камарата на представителите на Съединените щати, те смятат, че са „спешно необходими“ преговори във Венецуела за прехвърлянето на президентските правомощия на един от опозиционните лидери, Едмундо Гонзалес.
  • 12 Снежанка

    1 2 Отговор
    Група законодатели от Съединените щати и няколко европейски страни казват, че властите в тези щати ще се опитат да преследват президента на Венецуела Николас Мадуро, ако той не се съгласи да отстъпи властта. Съвместно изявление на законодателите беше публикувано в петък от Комисията по външни работи на Камарата на представителите на САЩ .
    „Нашите правителства следят отблизо ситуацията във Венецуела и ние ще работим заедно, за да подведем Мадуро под отговорност, ако той продължи да пренебрегва демократично изразената воля на венецуелските гласоподаватели, за да открадне нови избори“, се казва в документа. Изявлението е изготвено от законодатели в комисиите по външни работи от Армения, Белгия, Германия, Дания, Ирландия, Италия, Латвия, Литва, Молдова, Полша, Румъния, Украйна, Финландия, Чехия и Естония.
  • 13 Гуайдо

    2 2 Отговор
    Ами аз......................?
  • 14 хихихихихи

    1 3 Отговор
    Камала ще раздава понички на майдана в Каракас а грузински снайперисти ще сеят демокрация! Федералния резерв ще печата тапети, такова де $ и СИА ще ги раздава на опозиционерите!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Носковци

    2 2 Отговор
    Навсякъде си пъхат носовете
  • 17 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ДУ ПЕТО НА ЦИОНИСТКИЯТ ЗА Д НИК -ГОРИ ОТ ДРУГО МЯСТО !!! ВЪВ ВЕНЕЦУЕЛЛА ВСИЧКО Е ЯСНО --- НЯМА МЯСТО ЗА " ДЖОНИ УОКЪР " -И ......... !?!?!?!?!?
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    ЗАЩО --- ГЕРОИЧНИТЕ ИРЛАНДЦИ - СМЕЛИ БРИТАНЦИ -- ЮНАЧНИ ФРАНЦУЗИ И СИЦИЛИАНЦИ / ИЗБИЛИ 120 МИЛ. ИНДИАНЦИ ЗА ДА ЗАГРАБЯТ ЗЕМЯТА ИМ / ДОПУСКАТ ДЖАНГЪЛИТЕ -ПИЛИГРИМИ - ЦИОНИСТИТЕ СЕМИТИ --- ДА СА ИМ ГОСПОДАРИ ---ДА ГИ ВЛАДЕЯТ ДА ДЪРЖАТ ВЛАСТТА И ДА Д УШАТ -- ВЕЛЕКИТЕ ПРЕСЕЛНИЦИ " Т ОР " ЗА БАНКИТЕ ИМ !!!! СТАЛИН Е ВИНОВЕН - БЪРЗО ПОБЕДИ ХИТЛЕР !?