Last news in Fakti

4 Март, 2014 15:14 589 0

Сиси ще участва в изборите за президент

  • сиси-
  • египет

През юли миналата година той свали от власт ислямиста Мохамед Морси и неговото правителство

Сиси ще участва в изборите за президент - 1
Снимка: АП/БТА

Египетският фелдмаршал Абдел Фатах ас Сиси обяви, че ще участва на изборите за президент, предаде арабската редакция на Би Би Си.

Той аргументира този свой ход с желанието на народа да го види като държавен глава. Аз не мога да пренебрегна призивите на мнозинството от египтяните да участвам в изборите, обяви Сиси. Политическите анализатори отдавна спекулираха с възможността Сиси да играе по-активна роля в политиката.

През юли миналата година той свали от власт ислямиста Мохамед Морси и неговото правителство. Самият Сиси минава за харизматичен и деен човек, който може да изведе Египет от кризата, обхванала страната след детронирането през 2011 г. на Хосни Мубарак.

Изборите за президент трябва да се проведат през тази година. Наблюдателите възлагат на тях надежди да дадат насока на развитие на страната, разкъсвана от политически и социални протести през последните месеци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА