Last news in Fakti

29 Май, 2014 11:34 763 0

Маршал Сиси спечели изборите в Египет

  • египет-
  • сиси

Анализатори обаче посочват, че ниската избирателна активност може да попречи за налагането на авторитета на Сиси като държавен глава

Маршал Сиси спечели изборите в Египет - 1
Снимка: АП/БТА

Бившият военен министър на Египет маршал Абдул Фатах Сиси печели президентските избори в страната. Това съобщи арабската редакция на Би Би Си, позовавайки се на обявените предварителни резултати.

Според тях той получава 96% от подадените гласове при очаквана изборна активност от 45%.

Мюсюлманско братя призоваха за бойкот на вота, както направиха много от либерални и светски групи.

Другият участник в изборите Хамдиин Сабах вече обяви, че изборите са нечестни, проведени с много нарушения на изборния процес.

Той получи едва 760 000 гласа от всичките близо 25 млн. бюлетини. Това не попречи на хилядите поддръжници на Сиси да изпълнят в четвъртък рано сутринта улиците на столицата Кайро.

Анализатори обаче посочват, че ниската избирателна активност може да попречи за налагането на авторитета на Сиси като държавен глава.

Изборната активност на предишния вот, при който спечели лидерът на Мюсюлманско братство Мохамед Морси, беше около 52%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА