Тема: Украйна

13 Септември, 2024 16:53 6 112 142

Контранастъпление на Русия в Курска област: какво е известно

  • украйна-
  • курска област-
  • курск-
  • русия-
  • война-
  • владимир путин-
  • руска армия

Русия обяви, че е започнала контранастъпление в Курска област. Какво се знае до момента за руската контраофанзива?

Контранастъпление на Русия в Курска област: какво е известно - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Украинският президент Володимир Зеленски потвърди офанзивата на руската армия в Курска област, за чието начало руски и украински източници съобщават от вторник вечерта. "Руснаците са започнали контранастъпателни действия. Това се случва в съответствие с нашия план", заяви Зеленски в четвъртък в столицата на Украйна.

В същото време украинските военни все още не са коментирали контранастъплението на руската армия в Курска област. Представител на една от украинските бригади, настъпващи по Курското направление, отрече пред ДВ да има руска контраофанзива. "Всичко, което руснаците пишат, не отговаря на действителността. При нас нищо не се случва, няма никакви промени", увери източникът, пожелал да остане анонимен.

Още новини от Украйна

Говорители на други бригади нито потвърдиха, нито отрекоха да има настъпление на Русия в посока Курск. Вадим Мисник, говорител на Северската оперативно-тактическа група войски, също отказа коментар. "Операцията продължава. Само висшето ръководство може да коментира", отговори той на въпрос на ДВ. Изпратихме запитване и до украинския Генерален щаб, но до момента отговор все още няма.

"Частични успехи" на руската армия в Курска област

Пожелал анонимност украински офицер, който служи на Курското направление, твърди, че руската офанзива е започнала от Гордеевка, село в Кореневския район на Курска област. "Там те имат частични успехи. Но нещата не са толкова критични, ситуацията е контролирана. Руснаците се опитват да деблокират своята група войски, която е попаднала в капан в Глушковски район", казва източникът пред ДВ.

И според наблюдатели от Института за изследване на войната ISW руската армия е предприела контраатака в западната част на Курска област. "Възможно е руските сили да имат намерение да отцепят украинските части там, преди да предприемат по-сериозни действия за тяхното изтласкване от руска територия", предполагат анализаторите. Според тях обаче все още е твърде рано да се правят каквито и да било изводи. Преди това от украинския проект DeepState съобщиха, че руски части са успели да пренесат бронирани машини през река Сейм и през други по-малки реки в региона.

Какво казва Москва и има ли доказателства за контранастъплението

В четвъртък (12 септември) Русия официално обяви началото на контранастъплението в Курска област. Руското министерство на отбраната съобщи, че руснаците са си върнали контрола над десет населени места - Апанасовка, Бяхово, Вишневка, Викторовка, Внезапное, Гордеевка, Краснооктомврийско, Обуховка, Снагост и Десети октомври. Руските прокремълски канали в Телеграм също пишат, че тези населени места са били освободени.

Визуалните доказателства за настъплението обаче не потвърждават изцяло тези твърдения. Налице са видеоматериали с руски войници в село Краснооктомврийско и кадри от боеве край село Вишневка - това са западните граници на контролираната от Украйна територия в Курска област.

Вероятното настъпление на руските сили от запад може да застраши разположените на север украински части. Предполага се, че украинските сили вероятно са предприели няколко опита да пресекат руската граница западно от района на Снагост, за да се доберат до тила. От това независимият руски военен анализатор Ян Матвеев заключава, че "остава рискът руските части, атакуващи на изток, да бъдат обкръжени". Руските прокремълски канали в Телеграм, по-специално Wargonzo, пишат за такива опити на украинците и публикуват видеоматериали в потвърждение на тези твърдения. Няма обаче независими данни за това доколко успешни са тези действия. Руското министерство на отбраната съобщава, че руските сили са отблъснали четири опита за пробив в тази посока.

Украинският пробив в Курска област

Руските власти съобщиха за пръв път за украинското настъпление в Курска област на 6 август. Украйна потвърди офанзивата на 12 август. Според главнокомандващия на украинската армия Олександър Сирски към 27 август украинските сили са контролирали 100 руски селища и 1300 квадратни километра руска територия.

Автори: Анна Соколова, Михаил Бушуев


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    31 11 Отговор
    чий е Курск????

    Коментиран от #22, #67, #141

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 знае се , знае се

    89 15 Отговор
    При днешна дата украйна губи близо 12 800 души в боевете в Курска област .
    108 танка, 44 бойни машини на пехотата, 86 бронетранспортьора, 691 бойни бронирани машини, 418 автомобила, 93 артилерийски оръдия, 26 реактивни системи за залпов огън, включително седем хаймарса и пет МЛРС произведени в саш, 8 пускови установки на зенитно-ракетни системи, 2 транспортно-зареждащи машини, 25 станции за радиоелектронна борба, 7 контрабатарейни радара, 2 РЛС за противовъздушна отбрана, 12 единици инженерна техника, от които шест инженерни машини за разчистване и една противоминна установка

    Коментиран от #17, #19

  • 4 Българин

    68 12 Отговор
    Да живее Путин !!!
  • 5 Българин

    42 14 Отговор
    до 3 дена братушките са го освободили

    Коментиран от #113

  • 6 Адолф Еленски

    82 7 Отговор
    Къде сте болгарские евроатлантици ? Тагаренко,НевДенков где сте ? Пратих ви повиквателни,идвайте че свърши личния състав
  • 7 Адолф Потников

    54 6 Отговор
    Абе нещо много р ъб а т го усещам из от за де тоя демократичен свят,няма прогресивни демократи от България да дойдат на фронта да браним ценностите ,сал един дойде,някакво липсващо звено,Гл иги ли беше,къв беше,ама и той избяга
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Уса

    69 10 Отговор
    Никоя сериозна медия не приема на сериозно,какво говори зеленски,защото е клоун и лъжец.В курска област са първите три букви за укро наемниците правят ги на кайма и няма кой да им прибере труповете от горите а те са хиляди
  • 10 епилиран нежен ляв демократ атлантик

    69 8 Отговор
    Братя...не сте много тука във форума но на Украйна и трябва помощ. Хайде към фронта. Да помагаме на киевските евроатлантици. Знам че сте смели хора които са готови да умрат за Америка. Нали така пишеме по коментарите? Утре в 10 вечерта ви чакам на Нос Калиакра. От там ще потеглим с гумените лодки подарени на българският военно морски флот от САЩ, и ще ударим омразните руснаци в гръб през Крим! Тази изненадваща атака ще шашне руснаците и те ще дислоцират силите от Авдеевка в нащо направление и така ще дадем глътка въздух на ВСУ! Не забравяйте да минете през сексшопа да си вземете оръжия и други артикули от първа необходимост. Чакам ви!!!

    Коментиран от #121

  • 11 българин

    29 8 Отговор
    Провалът им е известен вече.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Хахаха хахаха

    48 6 Отговор
    Известно е, че от сороските пропагандни така наречени медии истина няма да научите.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Кво стана бе докторе

    32 4 Отговор

    До коментар #12 от "Доктора":

    Зелен сертификат имат ли в демократичния свят да се преместят или да пият кафе? А демократичните осъдени за публикации във фейсбук в Британия излязаоха ли или още са дестки хиляди по затворите?
  • 17 Казуар

    7 36 Отговор

    До коментар #3 от "знае се , знае се":

    Казваш, колкото са влезли толкова са загинали, явно заблуждаваш гламавите.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Хахах

    9 32 Отговор

    До коментар #3 от "знае се , знае се":

    Това от ИА говорит масква от дъното на Черно море ли го научи!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Антон Сираков

    40 9 Отговор
    Моля, уточнете, че говорите за Киев като за столица на Република Украйна, в състава на Руската Федерация.
  • 22 Хахахаха

    11 43 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Курск е украински, разбира се. Там се веят украински знамена.

    Коментиран от #29

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Всичко от московия е лъжа и измама!

    11 43 Отговор
    Както се очакваше, информацията за силно руско контранастъпление в Курска област се оказа преувеличена. "Данните" на МО на Русия за превзети 10 населени места отново излязоха фалшиви. Има визуално достоверни доказателства единствено за присъствие на руски части в Снагост и в северните покрайнини на село Краснооктябрское. Украинските части в момента също атакуват.
  • 25 истината

    50 8 Отговор
    Русия има успех, защото народа в Украйна се надигна и помага на руснаците, все пак и те са руснаци. Благодарение на информация от съпротивата в Украйна, Русия научава къде са струпани войници от нато и ги унищожава.
  • 26 Пресно!

    5 30 Отговор
    Ватите вече настъпват на изток.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 елементарно е

    35 4 Отговор
    "Время покажет!" - ще научим истината малко по-късно, ама няма да ни я кажат - ще трябва сами да си я разкрием сред плявата предложена ни в резултат на евроатлантическата цензура
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Факт4екър

    44 8 Отговор
    Руснаците в Курска област не взимат пленници, Спецназа ги денацифицирва безмиолстно на място по заповед на руския прездент.

    Коментиран от #58

  • 31 Ганчев

    14 4 Отговор
    Известно е,че не се получи.Никак!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Тик Так

    32 5 Отговор
    Украинците снимат и качват в Тик Ток позициите на наемниците и руснаците ги думкат !
  • 34 Прясно видео...!

    39 5 Отговор
    Предали се воини от ВСУ в Курска област...
    Руснака им вика-
    Раз,два,три и те-,,Слава России"...!
  • 35 Адолф Потников

    22 2 Отговор

    До коментар #32 от ""Всякога проклета русия" по Раковски":

    Молодец,стига философства ами идвай на фронта да видиш на чия територия се водят бойните действия и кой е диктатор - аз ли или Вовата - пари ли нямаш ? Ще ти пратя билет еднопосочен заедно с повиквателната,айде че малко остана

    Коментиран от #46

  • 36 Три години еС ве О

    4 14 Отговор
    Браним Курск.
  • 37 Джоркан

    17 1 Отговор
    Пеевските форумни иб р ик ч ии съвсем истерясаха
  • 38 Гойдаааа

    3 15 Отговор
    ЗЕЛЕНА СВЕТЛИНА ЗА ШТОРМ ШЕДОУ!
  • 39 Последните индианци

    32 6 Отговор
    Украинската работа в Курск излезе така - на гол тумбак чифте пищови. Похарчиха си последните индианци.
  • 40 Резил

    8 35 Отговор
    Повече от един месец москвичите не могат реагират ?! Сега започнали да освобождават територията си ?!
    А едно време ни лъжеха, че били някаква военна сила. Добре, че украинците не са касапи като рашибозука на Путлер, че досега никой нямаше да остане в Курска област.
  • 41 Тихомир Томов

    23 3 Отговор
    Натрупаните свръх дефицити, алчността на старозаветниците и липсата на сериозни ресурси за нарастващото човечество са причините за бъдещата световна война ..........за България се иска да поддържа минералните извори и да има цветя за пристигащите армии .....
  • 42 Много Запознат

    9 30 Отговор
    "ОПЕРАЦИЯ „КУРСК” /13. 9. 2024 г./ 🔥 Украинските сили контраатакуваха, смазвайки руската контраофанзива в района на Курск! След като вчера с шум беше обявена контраатаката на руската армия, от тази сутрин по руските канали е тихо. Освен това украинските войски успяха да пробият руската граница и да застанат зад напредналите руски войски, които започнаха контраатака. Според руски източници украинските сили са успели да пробият границата при Нови път и да проникнат в районите южно от Весели (на около 3 км от границата). Най-вероятно се движат на изток, по линията на дърветата там: „Бронираната и друга техника доставя украинска пехота, разпръсната по „зеления пояс“, чиято задача е да заеме нашите опорни пунктове. Сега се води бойна работа за унищожаване на противника.“

    Коментиран от #47

  • 43 Войната се завърна у дома.

    7 13 Отговор
    Там и ще завърши.

    Коментиран от #53

  • 44 Хахахаха

    7 15 Отговор

    До коментар #29 от "ха ха ха .....":

    А тогава, как Запорожка област според вас е руска, като рашаните НИКОГА не са стигали до град Запорожие?

    Коментиран от #56, #59

  • 45 Коментар

    26 6 Отговор
    Саш не драпат за война с Русия. Англия е тази, която бута шишовете. Саш и Русия са френдове. Търговията между двете се вдигна с над 6 пъти от 2022 насам. Саш е основния купувач на руски втечнен газ от терминала Сахалин 2. Там не можеш се размина от американски кораби.
  • 46 Tётя Myтpoфaнoвa

    8 18 Отговор

    До коментар #35 от "Адолф Потников":

    Да ти кажа честно, в посоль никой не откликна на поканата на Путин да имигрира в Русия или да прати децата си. Никой !
    А иначе разправят, че българите били русофили и били задължени на Русия, че ги е освободила няколко пъти. Лицемери !

    Коментиран от #52, #142

  • 47 Само питам

    4 12 Отговор

    До коментар #42 от "Много Запознат":

    Кадировците пак ли са се разминали с ВСУ?

    Коментиран от #72

  • 48 Путин закъсня

    22 4 Отговор
    Трябваше още с откриването на учебни центрове в наноБритания за обучение на украински военни да удари по тях, без предупреждение, с хиперзвуковите "кинжали". Светът вече се плъзга към световна термоядрена война. Шейната на войната е без спирачки. Всякакви викове от сорта "вардаа" вече са безполезни.

    Коментиран от #50, #66, #128

  • 49 Ночко

    7 31 Отговор
    Какво е известно???Известно е,че Украинчетата правят на салата руската армия,съставляваща се от пияници и гладни ушанки

    Коментиран от #57, #69

  • 50 Пламен

    7 3 Отговор

    До коментар #48 от "Путин закъсня":

    Що не му написа писмо кво да прави?
  • 51 и сега какво

    16 2 Отговор
    Смъркащият ги убеди, че няма червени линии Путин. Или е далтонист, регулировчик? И сега какво? Офталмолог ще доказва, че не е далтонист, като на наборна здравна комисия, за да е "наборник"? 😎
  • 52 Хахахаха

    3 17 Отговор

    До коментар #46 от "Tётя Myтpoфaнoвa":

    Е как? Незнаеш ли, че в раша се живее най-добре, когато не си там?
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Бай Иван

    35 2 Отговор
    Просто ще започне ввойна между Русия и НАТО и то най вероятно ще прерастне в световна ядренна! Първоначално руснаците ще ударят с неядренни оръжия логистичните центрове в Полша, Румъния и балтийските джуджета и след това онези дебили ако не спрат ще се използват термоядренни! Запада разбира, че Путин е с железни нерви и непрекъснато пробва до къде могат да стигнат в избиването на славяни, но ще дойде критичния момент на невъзвратимост след което и Европа и САЩ ще се превърнат в радиоактивно сметище! Само тъпаците не могат да го проумеят! Между впрочем така неусетно се е стигало до началото на двете световни войни. Никой не е вярвал, че ще се случат, но завърти ли се колелото на ескалацията, няма спиране!
  • 56 Хахахаха

    6 22 Отговор

    До коментар #44 от "Хахахаха":

    Също и Херсонска област била руска, а град Херсон в Украйна! Как е според вас, копейки?
  • 57 М.И.Житурко

    10 2 Отговор

    До коментар #49 от "Ночко":

    Да не си спал на течение?!?
  • 58 Зеленски

    4 33 Отговор

    До коментар #30 от "Факт4екър":

    Леко със засилките. Имаме няколко хиляди руски войничета пленници с малки сладки дупенца. Може да пострадат, ако убивате украински пленници!

    Коментиран от #61

  • 59 българин

    7 1 Отговор

    До коментар #44 от "Хахахаха":

    На сън са стигнали. 🐷🐷
  • 60 Куци Коньов

    25 3 Отговор
    Запада се оплете в собствената си "глупава пропаганда"! Довчера навсякъде пляскаше опорката на украинската пропаганда, че над "500 000 мужика (руснаци) са дали фира", а същевременно според Зеленски, украинските убити са едва 31 000, което значи, че Зеленски, Залужни и Сирски евентуално са избили 16-ПЪТИ повече славяни от Путин, който "две села не може да вземе за две години". Следователно простата аритметика показва, че титлата "Жив злодей, избил най-много славяни" отива при Зеленски!

    Коментиран от #64

  • 61 да бе готин

    19 2 Отговор

    До коментар #58 от "Зеленски":

    А защо тогава разменихте едва 47 броя ? ха ха ха .....малоумна работа ....

    Коментиран от #86

  • 62 стоян георгиев

    8 3 Отговор

    До коментар #54 от "ушата вата":

    Сусссс бе гьоо Т верренн!
  • 63 наблюдател

    16 2 Отговор
    Звучи кошмарно, но на Европа май това й трябва. Един рестар на системата.
  • 64 Хахахаха

    4 22 Отговор

    До коментар #60 от "Куци Коньов":

    Сметките са точни. Но не Зеленски започна войната. Този който я започна, получава наградата за злодей, на него се пишат жертвите от двете страни.
  • 65 Сорос

    4 19 Отговор
    Вати, вие знаете, че ние никога няма да ви позовим да махнете Ботокса от Кремъл хахаха. Дори когато Пригожин атакува Москва, Западът споделяше разузнавателни данни с него срещу Пригожин, за да запази таксиджията в Кремъл на всяка цена. А не гадния Пригожин.
  • 66 Да се знае

    6 27 Отговор

    До коментар #48 от "Путин закъсня":

    САШ разоложиха най-новите си хипер звукови ракети Dark Eagle в Германия, които летят на височина 400 километра и атакува целта със скорост над 6000 km/h - пет пъти по-бърза от звука.
    Ако ВСУ получи такива с рашата е свършено.

    Коментиран от #78, #135, #136

  • 67 Сорос

    2 18 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Вати, вие знаете, че ние никога няма да ви позовим да махнете Ботокса от Кремъл хахаха. Дори когато Пригожин атакува Москва, Западът споделяше разузнавателни данни с него срещу Пригожин, за да запази таксиджията в Кремъл на всяка цена. А не гадния Пригожин.

    Коментиран от #73

  • 68 Атина Палада

    23 6 Отговор

    До коментар #54 от "ушата вата":

    На кой е Украйна ,на същия е и Курск.
    Толкова близо до ума,че всичко е РФ.

    Коментиран от #75

  • 69 Бат ДънЮ

    13 2 Отговор

    До коментар #49 от "Ночко":

    Абе с това именце Ночко,кай честно не си ли 3то палаво ,небинарно гейzeрчеАко пък съм сгрешил в преценката, пичелиш 3та награда,а тя е само брада.

    Коментиран от #76

  • 70 Опаааа

    21 2 Отговор
    чичо самовите идеоте ,не знаят с кво се забъркват ,тоя път ше летят ядра по бази, та свет ше им се извие , казали са ,ще образуваме пролив между Мексико и Канада ,да ви кажем ,вервам им ,дано да не им се наложи и на тея клоуни самозбравили се да видят собствената си гибел с очите ,та покрай тех и ние разлетят ли се сарматите и тем подобни ,край играта приключи за всички ,тея са психопати и това го каза дори американец ,че Путин си мисли ,че си има работа с трезво мислещи хора ,но много се е излъгал ,това са озверели психопати ,това е положението
  • 71 Инструктор

    21 3 Отговор
    Две три банди натовски войници останаха да се крият по горите около Курск.Скоро и те ще пристигнат в черни чували в Полша,като останалите шестнайсет хиляди.
  • 72 Много Запознат

    14 1 Отговор

    До коментар #47 от "Само питам":

    Избягали са в някоя горичка.
  • 73 Др Фройдашки

    14 3 Отговор

    До коментар #67 от "Сорос":

    Реди си ги,на никой не пречиш .Обади се после на Наполеон от съседната стая.
  • 74 Бай Иван

    20 2 Отговор
    Много американски и западни бивши политици го потвърждават, че в момента Саш и Европа се управлява от дебили, като наш Киро-Простото и Кокоро! Те хал хабер си нямат от Източна Европа и Русия и си мислят, че всичко им е позволено и те са безсмъртни!
  • 75 Българин

    6 15 Отговор

    До коментар #68 от "Атина Палада":

    русата ти главица е пълна с руски г...а

    Коментиран от #81

  • 76 Абе,

    9 0 Отговор

    До коментар #69 от "Бат ДънЮ":

    Направо му дай първа награда!

    Коментиран от #83

  • 77 от педофилия към канибализъм - или все

    16 3 Отговор
    по-дълбоко в мита за "западната успешност".
    Самата ултралиберална философия на успешния индивид ги изпълва с безалтернативно технологично доверие, че Западът е непобедим и те са прави, даже когато умен човек отива и с аргументи им го казва, че се лъжат елементарно, вкопчени в "мита за успешност", като малки деца, впити в играчките си. Не, те продължават да вярват, вторачени в интерне-приложенията на джаджите си, които им носят неминуем успех и печалба дори когато излизат на разходка по улицата, вперчени в андроидите си, чиито свещени екрани поглеждат през 10 секунди, даже в безкрайно ярък слънчев ден. Андроидът за съвременния "вярващ в успешността" е като иконата за средновековния монах. Без това животът е невъзможен... следователно... какво тук значи някакъв си Путин...
  • 78 От Мордор с любов

    3 12 Отговор

    До коментар #66 от "Да се знае":

    Ако То в твоя случай единствено цапа и ароматизира.
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Майкъл Дъглас

    4 19 Отговор
    Дарагой друзя, виждам пишете разни коментари от 1001 нощ. Друзя, колкото Путин превзе Киев за три дни, толкова ще победи и превземе Украйна. Друзя, Путин е смъртник, удължава агонията си, с малката надежда да му се размине с времето. Но това е химера, да се надяваш на чудеса, друзя. Да се надяваш на Рамзан, Тарзан и на войници болни от Даум друзя. Силиконовият фюрер просто отлага неизбежното, мил му е животеца на дъртото джудже, друзя, всеки ден за него е подарък, друзя. Това с червеното копче и ядрените ракетки е пунта Мара, дарагой друзя. Путин трепери за животеца си друзя, праща другите да мрат като мухи, за да оцелее той, друзя.

    Коментиран от #84, #85

  • 81 Атина Палада

    18 5 Отговор

    До коментар #75 от "Българин":

    Помни ми думата! Имаше вариант да остане някаква държавица около Киев ,наречена Украйна..Вече такъв вариант няма!
    САЩ се изнесоха от Украйна и се захванаха с Китай.....

    Коментиран от #89

  • 82 Форестър

    18 4 Отговор
    Купувайте йод. Не се знае каква мръсна бомба се готви и къде ще я ползват украинците . Оправете си мазетата и избите. Идва война хора и ние сме фланга. Западът ще си седи спокойно в подредените градинки, като преди това е разпалил войната. Путин каза. Украйна удари ли с РГО Русия... От Британия могат да останат 2 камъка в морето. Британците искат ли това?

    Коментиран от #92, #101

  • 83 Бат ДънЮ

    8 2 Отговор

    До коментар #76 от "Абе,":

    Може и първа награда ,не се съмнявам че си е епилирал д Пенzeто,че рунтавелковците не ми са слабост.Ама дет се вика работа ли е ,не ми я хвали.
  • 84 ха ха ха .... мамул ..

    13 1 Отговор

    До коментар #80 от "Майкъл Дъглас":

    Това ли са последните опорки на кака Галка дето ви остави за Петък 13 ?

    Коментиран от #88

  • 85 Моше Шекелщайн

    13 2 Отговор

    До коментар #80 от "Майкъл Дъглас":

    Кво общо пък имаш с Майкъл Дъглас,гой недоклецан?
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Британия умира, едва не отнесе плувката

    17 2 Отговор
    Питаш британците искат ли това? Ами как няма да го искат, готови са на всичко, само и само да не пукнат от отчаяние, че страната им се разпада поради ценностни, расови и антропологични проблеми и извращения пред очите на целия свят без даже Русия да ги е докоснала с пръст. Как при това положение да не искат да умрат, прикривайки се зад нечия друга трагедия, която без всякакъв смут, обхванати от безумие, предизвикват?
  • 88 Майкъл Дъглас

    3 17 Отговор

    До коментар #84 от "ха ха ха .... мамул ..":

    За разлика от вас, облечените от руските пропагандони на брадати кремълски лъжи, аз съм без пристрастен наблюдател и казвам истината, друзя.

    Коментиран от #93

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Само питам

    11 2 Отговор

    До коментар #88 от "Майкъл Дъглас":

    И чий го дириш тука тогава ?

    Коментиран от #96

  • 94 Запознат

    6 2 Отговор

    До коментар #91 от "ха ха ха ...":

    Ще им месят мекици.
  • 95 марсианеца

    13 2 Отговор
    Не мисля, че най-назад в Задкулисието стоят въобще хора. Целта е една - да се ликвидират условията за живот пригодни за хори и тази природа на базата на въглерода с този въздух за дишане. Всичките координирани безумия налагани с маниакална последователност от професионални престъпници-политици и цялата световна шайка изпълнители, подкрепят едно такова безумно предположение. И най-вероятно то е така.
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 теорията на един милион население

    12 3 Отговор
    Най-вероятно е да се ликвидират хората, а не условията на планетата. Бъдещата картина е Зелена планета, чиста и екологична, но без хора / с много малко хора/. Тези които стоят най-назад в Задкулисието контролират още от 1945 нюковете. Никой не може да стреля несанкционирано от тях. Всичките координирани безумия налагани с маниакална последователност от професионални престъпници-политици показват че се действа за Депопулация без радиоактивно замърсяване.
  • 98 българин

    3 18 Отговор
    русия умре свиквайте, колкото по-рано по добре за вас.

    Коментиран от #100, #111

  • 99 Гаринча

    17 1 Отговор
    Западът, в това число и ние, следва много добре да си помисли и да внимава, какво си пожелава. Досега беше пробване дали Русия има топки, а Зеленски направо си подтикваше руснаците да пуснат ядрена бомба върху Украйна. Сега е ясно, че върху Украйна няма смисъл от бомба, а по тези места, къдете се вземат решенията. Колегите евроидиото-мужици, дори да са нови кметове, не следва да си пробват остроумието, а да внимават, какво си пожелават, за да няма изненадани сетне...
  • 100 мамул

    2 6 Отговор

    До коментар #98 от "българин":

    И къде го виде това ? В розовите си сънища ?
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Бат Сали-Енергото

    4 0 Отговор

    До коментар #86 от "Бечо":

    Абе пич на тси гане от нашите ми се струваш ?Като малък ..али ли са те?Ако са пропуснали ,да го направим като голям ?
  • 103 Бечо

    2 13 Отговор

    До коментар #91 от "ха ха ха ...":

    Какви баби те гонят, бечо. Никой не е пленявал баби. Вие тука май сте извън света, нещо ви пере съчмата по цялата глава. Явно гледате само руска телевизия.
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Диванен стратег

    19 0 Отговор
    Известно е, че руснаците се стремят да разсекат завладяната от украинците територия на две и да ги бият на части. ВСУ ще разчитат на управляваната от американци натовска техника.
  • 107 Атина Палада

    13 1 Отговор

    До коментар #89 от "Да се знае":

    Остави моята главицЪ:))) и за твое съжаление....красива е!
    Та, размърдай б.ръмбарите в твоята главицЪ за да успееш да погледнеш по далеч от носа си:))))

    Коментиран от #112

  • 108 Мишел

    21 0 Отговор
    Днес руската армия превзе село Долиновка на Покровско направление.
    За една седмица, до вчера, са превзети 18 населени места.
    Загубите на ВСУ за тази седмица са 16960 човека.
  • 109 ТаУмВзе

    14 0 Отговор
    Известно е, че краварското окраинче успешно се пресели на Оня Свет! ХАХАХАХХ
  • 110 Майкъл Дъглас

    2 20 Отговор
    Дарагой друзя, пишещите тук 98 процента сте със средно образование, без една прочетена книга в живота, но за сметка на това дълги години облъчвани и зомбирани с путинска пропаганда. Иначе много я мелите геополитиката. Това, което е в крехките ви главици няма нищо общо с действителността, дарагой друзя.

    Коментиран от #114, #119, #123, #125

  • 111 Сабри

    7 1 Отговор

    До коментар #98 от "българин":

    Откога побеля бе Седеф ага,че и българин се писал.
  • 112 Българин

    1 5 Отговор

    До коментар #107 от "Атина Палада":

    снимка!!!че много си измисляш

    Коментиран от #116

  • 113 Мишел

    16 3 Отговор

    До коментар #5 от "Българин":

    За три дни в Курска област, ВСУ са били изтласкани от 1/5 от завзетите от тях територии (източник карти на бойните действия).
  • 114 Моше Шекелщайн

    10 1 Отговор

    До коментар #110 от "Майкъл Дъглас":

    Ти па кво общо имаш с Майкъл Дъглас,бе гой недоклатен,тъмен балкански субект?
  • 115 фбр

    15 0 Отговор
    Видиш ли статия на Дойче зеле , няма смисъл да я четеш - Укрокраварска пропаганда и розови наркомански сънища на зеления потник !
  • 116 Атина Палада

    8 2 Отговор

    До коментар #112 от "Българин":

    Снимка в интернет? Ха ха ха ,ти се въртиш:)))
    Ако искаш вярвай....
  • 117 Дедо ви...

    15 2 Отговор
    Загубите на ВСУ за седмица са достигнали 17 000 всушници

    Коментиран от #124

  • 118 Ха хи хо

    17 0 Отговор
    Картинката е ясна-руснаците плахо настъпват, а укрите смело отстъпват!
  • 119 Швейк

    7 3 Отговор

    До коментар #110 от "Майкъл Дъглас":

    Драги Майкъл,
    На слепите очите не можеш да отвориш .
  • 120 Ти да видиш

    14 1 Отговор
    Много недомлъвки, много условности, всички се правят че не знаят как руснаците за три дни спукаха от бой натовците и си върнаха половината от завзетата от укронацистите територия?!
  • 121 Тачо Пармака

    2 5 Отговор

    До коментар #10 от "епилиран нежен ляв демократ атлантик":

    Щом си епилиран, нежен и ляв, ами да се срещнем тогава.
  • 122 Ццц

    7 0 Отговор
    Дрогата "контролираше" всичките си инициативи до сега, но от бункера. Контролираше перемогата, контролираше Бахмут, Авдеевка, Кринки и т.н. Вероятно в изпържения си мозък и до момента ги контролира. Но другите от бандата му им се изправят косите като си науми някакъв план за победа. Сега имал нов, но първо ще трябва да попита нагоре по веригата, преди да ни го представи. Нали е борец за независимост, все му се налага да пита някой може ли? 😂😂
  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Ночко

    2 6 Отговор

    До коментар #117 от "Дедо ви...":

    Това конашенков ли ти го докладва?
  • 125 Ама хората тук

    2 3 Отговор

    До коментар #110 от "Майкъл Дъглас":

    НЕ ПИШЕТ КОНРОЛНА РАБОТА А ДА НАПИШЪТ НЕУВАЖЕНИЕТО СИ КЪМ ТЕЗИ КОИТО НЕ СА БЪЛГАРИ ОТ ПИШЕЩИТЕ ТУК
  • 126 Ама хората тук

    1 3 Отговор
    НЕ ПИШЪТ КОНРОЛНА РАБОТА А ДА НАПИШЪТ НЕУВАЖЕНИЕТО СИ КЪМ ТЕЗИ КОИТО НЕ СА БЪЛГАРИ ОТ ПИШЕЩИТЕ ТУК
  • 127 Мито

    2 6 Отговор
    Никой не пита Путин, какво стана с Курск. Отговорът ще е: "Он утанул"
  • 128 Да известное

    3 0 Отговор

    До коментар #48 от "Путин закъсня":

    Нали доказывать че са за бандера или за ония които вас ромитеискаше да ....
  • 129 От чужбина

    12 0 Отговор
    Заредете си картата на чичко Гугъл и увеличете или намалете мащаба така, че да ви показва в долната дясна част една отсечка от 50 км. Погледнете върху България и мислено очертайте една рамка от 50 на 50 км. Това прави 2500 кв.км. Украинците държат практически на половината от тази площ. Така визуално ще видите, че тази площ е МАЛКА дори и за държавица като България. Ако погледнете само колко е тази площ на фона на размерите на Русия ще видите ясно, че това е изключително малка площ, бълха ги ухапала. Ако погледнете на картата от близо ще видите, че многото населени места в същност са малки селца, махали на по 2-3 км. едно от друго. Най-близкия град е Суджа и Рьилск - нещо като голямо българско село минаващо за град. Вероятно и това е причината руснаците да ги търпят цял месец. По размере на завзетата територия се вижда и какви са украинските възможности. Само дразнят мечката.
  • 130 стоян георгиев

    0 7 Отговор
    За да има контранастъпление русия трябва да дислоцира големи сили в района и да направи сериозни усилия.ще.измре.бая руснак а украйна сравнително лесно ще защитава територията.та да тръгват.
  • 131 Ха ха ха ха

    9 1 Отговор
    Пак партенка. Русите ги правят на пастет ама тука друго пишат. Не, благодаря
  • 132 В.В.П.

    6 1 Отговор
    Зачистват ги трети ден със залпов огън.Това Става .Предават се много .И така .ДВ е на крив път винаги..Става винаги обратното...Винаги..!!
  • 133 В.В.П.

    5 0 Отговор
    Четеш ДВ и винаги е на обратно..Некадърници..
  • 134 В.В.П.

    4 3 Отговор
    Вярно е че окропитеците в цялата си история ,винаги са губили..Роби от империя в империя ..Шарани ,приличат на булгура..
  • 135 Ко речи?

    2 0 Отговор

    До коментар #66 от "Да се знае":

    Ходи се прегледай.
  • 136 От чужбина

    4 0 Отговор

    До коментар #66 от "Да се знае":

    Какво са разположили като още ги разработват тези ракети. Прочети внимателно - вероятно в бъдеще...когато направят такива ракети, още ги НЯМАТ.
  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Коко

    4 1 Отговор
    И без да четем статията е ясно ,че живи украинци там никога няма да има!
  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания