14 Септември, 2024 05:10 1 178 21

Лондон обвини руската телевизия Ар Ти, че подкопава сигурността на други държави

  • русия-
  • телевизия-
  • сигурност-
  • великобритания

Преди това същото направиха и САЩ

Великобритания се присъедини към Съединените щати, като обвини руската държавна медия Ар Ти, че извършва работи от името на Кремъл в опит да подкопае сигурността на други страни, предадоха Пи Ей Мидия и ДПА, цитирани от БТА.

Новинарският канал, който вече не се излъчва в Обединеното кралство, е „рупор на руската дезинформация“, който е „мутирал в още по-вредна организация“, заяви вчера Форин Офис.

Вчера държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън каза, че Вашингтон налага допълнителни санкции на Ар Ти, като предупреди, че той е ключова част от военната машина на Москва с „кибернетични оперативни възможности“.

САЩ вече обвиниха канала в намеса в демокрацията преди изборите в страната през ноември, но в вчера заявиха, че официални лица са проследили подобна дейност и в други държави.
Сред тях са Аржентина, Франция и Молдова, която отива на избори следващия месец.

Министерството на външните работи на Великобритания заяви: „Информацията на САЩ показва, че Ар Ти участва в информационни операции и тайно влияние по света“. „Тези дейности нанасят удар по демократичните устои на други държави, като използват разузнавателни операции и сенчести мрежи за подстрекаване към политическо насилие и разпространение на несъгласие по света.“

/ЛМ/

Източник: www.bta.bg


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гориил

    37 1 Отговор
    Лондон получи удар в зъбите и експулсира шестима шпионски дипломати от Русия.Всички други версии са фалшиви.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ФАКТИ

    18 0 Отговор
    И М.Г е опасен за националната сигурност. ДАНС е добре да го проучат!

    Коментиран от #20

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Перо

    32 0 Отговор
    Ционистката империя започна да се клати и прибегна до гьобелсови мерки и информационна политика!
  • 6 ЛАЙНОСАКСОНСКО ПОСМЕШИЩЕ.

    34 0 Отговор
    НЕ ПРЕПИСВАЙТЕ НА ДРУГИТЕ ВАШИТЕ ДЕЙСТВИЯ. ПОСЛОВИЧНИ СТЕ С ДОЛНИОПРОБНИТЕ СИ ПОДЛОСТИ В ЦЕЛИЯ СВЯТ. ТАКА ЧЕ СТАВАТЕ СМЕШНИ.
  • 7 Репортер

    32 0 Отговор
    Грешно сте цитирали.
    Правилното е: "„Тези дейности нанасят удар по демократичните устои на други държави, КОИТО използват разузнавателни операции и сенчести мрежи за подстрекаване към политическо насилие и разпространение на несъгласие по света.“
  • 8 Дейзи телеграф

    37 0 Отговор
    Само медиите от САЩ и юкей могат да разпространяват дезинформация и да подкопават сигурността на други държави. Иначе няма да е демократично.
  • 9 Сталин

    22 0 Отговор
    Идиотите от великите деволикобритания
  • 10 дядото

    22 0 Отговор
    а те запада-сащ,англия и още някога спирали ли са всячески да подкопават сигурността на русия и още много държави по света
  • 11 Технически напредък

    4 0 Отговор
    Кибернитични възможности=тролове и ботове
  • 12 Добре

    9 0 Отговор
    Че има такива като арти, че да може човек да се "дезинформира" двустранно.
  • 13 Някой

    19 0 Отговор
    И с какво са подкопали демокрацията? Западни медии чуваме постоянно и през тях пропагандата. Дойче Пропаганда тук дори си има секция.
  • 14 Путин

    1 4 Отговор
    Много съм кафяв копейки. нищо не мога да им отговоря, пълен ми е памперса, може да се спука

    Коментиран от #18

  • 15 с други думи

    7 0 Отговор
    нашата пропаганда е ОК, ама вашата не е!
    Вярно е, че на медиите се приписва 4-та власт, ама ако цялата ти сигурност се крепи на тази власт, то по-дбре е да развяваш белия байрак, еле пък когато твоята пропаганда е дала фира.
    Все по-тъжна картинка стават западняците като прехвърлят всичките си неудачи на Русия и нейното влияние. Слабостта на елита е натрапчиво отчайваща. Да вземат да си преразгледат посланията и отношението към избиррателите, а не да търсят вината за провалите си някъде навън. Сигурно затова искат да обезличат гражданите си и да ги превърнат в маргинали и потребители на социални услуги, та никакъв разумен глас да не може да им въздейства.
    Не могат да унищожат всички мислещи хора, освен ако не са решили да си затрият държавите. Затова да се променят и котигират, а не да търсят кой им бил ср..ал в гащичките.
  • 16 Ццц

    7 0 Отговор
    Ние европейците не трябва да се тревожим. Нали си имаме орган за борба с пропагандата? Ама саксонците от двете страни на океана какво ще правят, като разполагат само със свободни медии? Приказките, че и демократи и републиканци в САЩ си имат собствени медии са си руска пропаганда. Верно, че на прочутия дебат журналистите прекъсваха само Тръмп и саботираха само неговите твърдения, но това е защото Камила е дама. Тъкмо и ние се ориентирахме кое е двете е дамата. И отделно да припомним, че и един бивш украински президент, който все още временно изпълнява функцията също беше част от екипа на руската телевизия и забавляваше публиката по Нова година с най-различни танци - от танц с чадърчета, до казачок и кан-кан. 🤣
  • 17 Ха ха ха ха

    7 0 Отговор
    „Информацията на САЩ показва, че Ар Ти участва в информационни операции и тайно влияние по света“

    А наглосаксонските ционета го вършат най - нагло и открито. Колкото до истината в отчаяната им дезинформационна пропаганда, тя съвсем липсва.
  • 18 Путин

    6 0 Отговор

    До коментар #14 от "Путин":

    Затова съм издал заповед всички памперси да се събират и изпрашат на гладуващите сороси.
  • 19 Kaлпазанин

    6 0 Отговор
    Даааааа,истината е само и само в ционистките медии .журналистика е това което властта не иска да знаете ,всичко останало е пропаганда само че аз гледам чета и слушам различни медии анализирам и си правя изводите ,
  • 20 Рошко

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "ФАКТИ":

    "Суверените държави"като нашата се управляват от точно тези тайни служби ,останалото са кукли на конци
  • 21 Краварски лъжи

    7 0 Отговор
    Краварите що подкопавания направиха книги да се пишат за това
Новини по държави: