Тема: Украйна

17 Септември, 2024 08:26 7 166 163

Кой пречи да се сключи мир между Русия и Украйна

  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • володимир зеленски-
  • преговори-
  • сащ-
  • нато-
  • мир-
  • владимир путин-
  • киев

Наистина ли президентът на Украйна Володимир Зеленски е забранил всякакви мирни преговори с Русия?

Кой пречи да се сключи мир между Русия и Украйна - 1
Снимки: БГНЕС/ EPA

Вече над две години продължава войната на Русия срещу Украйна, а краят ѝ все така не се вижда. Мнозина си задават въпроса защо двете страни не преговарят за прекратяване на въоръжения конфликт и за сключване на мир. Москва и Киев взаимно се обвиняват за това. По-рано този месец германският канцлер Олаф Шолц изрази желание бързо да се сключи мир в Украйна и така поднови дискусията за евентуални мирни преговори между Русия и Украйна. По тази тема се тиражират и много неверни твърдения. ДВ провери някои от тях.

Твърдение: „Президентът на Украйна забрани със закон преговорите с Русия. Той подписа указ, с който забранява на всички да се водят преговори с Русия“. Това заяви Владимир Путин на 6 февруари 2024 г. в интервю

за американския журналист Тъкър Карлсън, известен любител на конспиративните теории и разпространител на руска пропаганда. И други руски политици, например външният министър Сергей Лавров, както и потребители в социалните мрежи разпространяват същото твърдение.

Проверка на фактите: Грешно.

Няма украински закон, който да забранява на Украйна или на други държави да водят мирни преговори с Русия.

Във въпросното си твърдение Владимир Путин очевидно се позовава на Указ на президента на Украйна № 679/2022 от 30 септември 2022 г., с който той обявява за валидно решението на Съвета за национална сигурност и отбрана от същия ден. Това решение съдържа следното изречение: „Съветът за национална сигурност и отбрана на Украйна установи невъзможност да се водят преговори с президента на Руската федерация Вл. Путин“. Това обаче е само констатация, свързана с актуалното състояние на нещата, но в никакъв случай не е забрана за водене на преговори с Русия като страна във войната.

В действителност е тъкмо обратното: в скорошно интервю за БиБиСи Зеленски апелира за това да се окаже натиск върху Русия, така че тя да да седне на масата за преговори. А след мирната среща на върха в Швейцария през юни украинският президент заяви, че руските представители трябва да присъстват на втората подобна среща през ноември.

Твърдение: "Западът не желае мирни преговори. (...) И САЩ, и НАТО нямат ни най-малък интерес от справедливо уреждане на настоящия украински конфликт“. Това заяви руският външен министър Лавров.

Проверка на фактите: Невярно.

В конфликта между Русия и Украйна Западът поема няколко различни роли едновременно, обяснява в интервю за ДВ Йонас Дридгер от Института „Лайбниц“ за изследване на мира и конфликтите. От една страна, Западът е поддръжник на Украйна и санкционира Русия, но същевременно е посредник и потенциален гарант за сигурността.

„По-голямата част от икономическата, оръжейната и дипломатическата подкрепа, която се оказва на Украйна, идва от Запада. Това се тълкува от Кремъл по следния начин: ако всичко това не се случваше, то ние или вече щяхме да сме завладели Украйна и наложили мир по наш вкус, или украинското ръководство щеше да бъде в толкова трудна ситуация, че да няма друг избор, освен да се съгласява с всяко руско искане. Но да се представя това като отхвърляне на каквато и да е форма на мирно споразумение е грешно и от аналитична, и от политическа гледна точка“, допълва Дридгер.

Неизбежно е Западът да участва в бъдещите мирни преговори като потенциален гарант за сигурността на Украйна. „Това е елемент, който се среща в много войни и конфликти“, обяснява по-нататък наблюдателят. Не бива да се подценява и друг аспект от усилията на Запада за постигане на справедлив мир във войната. „Нали не искаме да възнаградим тази руска агресия и да приеме като нещо нормално, че подобно нещо се случва! Ако приемем, че е нормално силните държави да нападат други по-слаби и агресивно да завземат земя, за да преследват интересите си, това допълнително подкопава международното право“, обяснява Йонас Дридгер.

Опитният преговарящ от страна на ЕС и бивш ръководител на Мюнхенската конференция по сигурността Волфганг Ишингер на свой ред казва пред ДВ, че мирни преговори могат да бъдат започнати и проведени успешно, когато и от двете страни стигнат до извода, че продължаването на конфликта с военни средства вече не им носи никакви ползи. В момента обаче подобна ситуация няма.

Твърдение: „Западът е казал на Зеленски да отхвърли мирния договор“. Това написа в заглавие санкционираната от ЕС руска медия RT (Russia Today).

В нея се внушава, че бившата говорителка на Държавния департамент на САЩ Виктория Нюланд е признала, че британците и американците са попречили на Украйна в последния момент да подпише мирното споразумение с Русия в Истанбул през април 2022 година. Това твърдение се разпространява и в социалните мрежи на различни езици.

Проверка на фактите: Невярно.

Наративът, че преговорите в Истанбул са били уж торпилирани от британците и американците, не е нещо ново и се разпространява активно от Русия. Например Путин свърза посещението на тогавашния британски премиер Борис Джонсън в Киев през април 2022 г. с предполагаемия опит на западните държави да спрат преговорите, за да постигнат вместо това военна победа над Русия. Самият Джонсън отхвърли тези обвинения.

Виктория Нюланд също коментира въпросните обвинения. В интервю с руския журналист Михаил Зигар, живеещ в изгнание в Берлин, тя посочва, че американците не са присъствали на преговорите и първоначално не са били запознати с подробностите на споразумението. Едва към края на преговорите украинците са поискали съвет. „Разбрахме, че основното условие на Путин е „скрито“ в приложението към документа, по който работеха. То съдържа ограничения за конкретни оръжейни системи, с които Украйна може да разполага след подписването на споразумението. Така че Украйна по същество щеше да бъде отслабена във военно отношение“, каза Нюланд. За разлика от това за Русия не се предвиждаха подобни ограничения. Руснаците не се задължаваха дори да изтеглят войските си или да създадат буферна зона, уверява американската дипломатка.

Какви преговори, ако можеш да спечелиш войната?

Йонас Дридгер от Института „Лайбниц“ вижда огромната пречка пред мирните преговори между Русия и Украйна във факта, че исканията на Русия всъщност са се увеличили междувременно. Според Русия Украйна трябва не само да се откаже от членство в НАТО, но и да изтегли украинските войски от четирите украински територии, които все още не са напълно завладени от Русия, но вече са официално анексирани след незаконните референдуми.

А Волфганг Ишингер предупреждава: „Ако Москва получи сигнал, че ние тук, на Запад, в Германия и другите ни партньори, сме се уморили толкова много от войната, че не искаме да продължаваме да подкрепяме Украйна, тогава Москва ще стигне до извода, че тя може просто да постигне военните си цели – да подчини Украйна или поне да присъедини Източна Украйна към Руската федерация, без да ѝ се налага да води трудни преговори“.

Автор: Тетяна Клуг


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 60 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Историк

    26 149 Отговор
    Пречи фашистката идеология в Русия, според която да си отхапе парче от Украйна или ако може да подчини цяла Украйна е "нормално"

    Коментиран от #15, #34, #128, #160

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Фен

    160 12 Отговор
    Последният, който официално си призна, че е спрял преговорите в Истанбул беше Борис Джонсън. А понастоящем, тези които продават оръжия на украинците, правят всичко възможно, хем да не и дадат достатъчно, за да не стане голям БУМ, хем да я държат на системи достатъчно дълго, за да продължи да купува оръжие, и да плаща със земя и индустрии. И при тези обеми, издръжката на "медии" като ДВ, хич не им тежи.

    Коментиран от #49

  • 4 ДОЙЧОВОТО ВКИСНАТО ЗЕЛЕ

    140 9 Отговор
    Пречат ангосаксите. Както попречиха на Минск1 и 2, както и на Истанбулското.
  • 5 Трол

    11 63 Отговор
    Г-н Зеленски има най-голямо желание за преговори от всички.
  • 6 оня с коня

    14 97 Отговор
    ЕКСКЛУЗИВНО!Русия ще мобилизира български русофили за войната в Украйна.

    Коментиран от #27, #54, #119

  • 7 Боре Рошавия, НАТО и САЩ

    106 4 Отговор
    Попречиха да се сключи Мир в Украйна! И Олигарсите и Нацитата в Украйна!?
  • 8 Не! Не е истина това

    62 4 Отговор
    "Наистина ли президентът на Украйна Володимир Зеленски е забранил всякакви мирни преговори с Русия?"

    /Дойчин Велев/
  • 9 Кирчо съм

    119 4 Отговор
    Защо не коментирате мама Меркел какво каза за Минските споразумения? Нали с неспазването им започна всичко.
  • 10 Констатация

    88 3 Отговор
    Само като видя абвиатурата DW веднага в съзнанието ми идва Гьобелс.
    Защо ли?
    И преминавам нататък , даже без да чета и заглавието ,защото то подсказва какво ще пропагандират съвременните немските нацисти от тази агенция.
  • 11 Ха познайте, кой та кой

    70 2 Отговор
    С нелигитимен, незаконен узурпатор не се преговаря. Преговорите ще бъдат недействителни❗❗❗❗
  • 12 Текнаааа

    43 3 Отговор
    Пак
    ОТПУШИХА кене.... фаааа
    Стискайте носовете
  • 13 УЧЕНИК ОТ 3ти КЛАС

    66 4 Отговор
    ПРЕЧИ ФАЩ И ПОДЯИНЕНАТА И ЕВРОПА
  • 14 Хиперзвукова лопата с чип

    67 4 Отговор
    Гнусните и подли ингилизи ,те пречат.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Факти

    8 80 Отговор
    Пречи Путин и неговият огромен комплекс за малоценност. Има най-много територия на земята, но не му стига и иска още. За какво му е? Така или иначе не знае как да използва ресурсите за да създаде модерна икономика и добър живот за обикновените хора. Украинците с право не искат да му дадат земята си и се борят за нея. Войната започна с Путин и ще свърши с него. В Русия има един лаф, че владетелите напускат Кремъл само с краката напред.

    Коментиран от #79

  • 17 УЧЕНИК ОТ 3ти КЛАС

    66 4 Отговор
    ПРЕЧИ ФАЩ И ПОДЧИНЕНАТА И ЕВРОПА
  • 18 горски

    77 3 Отговор
    Страхотна статия,в която западен журналист прави двойно салтомолтаре и си пада на главата.
    Но това не е прецедент,има една германска министърка Аналллена,за която половината окръжност е 360 градуса.....
  • 19 Пропагандата на Дойче Веле

    67 3 Отговор
    То е ясно - който взима милиарди от Федералния резерв - той няма как са иска мир.
  • 20 Фейк Майсторите

    67 5 Отговор
    Минск - " трябваше ни време , не бяхме подготвени
    за война " А Меркел
    Истанбул " по добре да се бием " Б Джонсън
    " разоражена Украйна е в по неизгодна позиция
    В Нуланд . Някой уби Укр преговарящ .
    Доха. Инвазия в Курск по време на преговорите
  • 21 Злобното Джуджи

    9 60 Отговор
    Вродената некадърност на рузнаците и поредицата от Епични провали дават основателна надежда на Украйна за възможна победа. Запада просто е заинтересован войната да върви. Нищо лично, само бизнес.
    Както и да свърши войната Русия получи поредния горчив урок, показващ пълната несъстоятелност на това образувание.

    Коментиран от #29, #47

  • 22 Доротея

    53 5 Отговор
    Най тежкия проблем е, че преди 80 години фашизма бе само ранен, но не и доубит! Сега той търси реванш! Или евреите си отмъщават на бандеровците за погромите над тях в миналото!
  • 23 456

    72 4 Отговор
    Ето ви още едно потвърждение, че фалшивите новини излизат от запада. Все още сме живи и помним кога и как Украйна подписа закона забраняващ преговори с Русия. Не е необходимо Путин или някой друг да го казва, защото в деня в който Зельо го подписа беше оповестено мащабно.
    А сега не било вярно!!!
    А стига вече!!!
  • 24 мдаааа

    53 5 Отговор
    Президентът на Украйна Володимир Зеленски е подготвил всичко необходимо, за да напусне страната с приближаването на руската армия. Това казва в сензационно интервю бившият съветник на Пентагона полковник Дъглас Макгрегър в YouTube канала "Deep Dive".
    „Знаем, че Зеленски е стегнал куфарите си, прехвърлил е милиардите си в банкови сметки в страни като Кипър, Албания и Швейцария, купил е имоти в Италия, има апартамент тук във Флорида, близо до Орландо. Той е готов да избяга, когато стане твърде напечено“, каза още Макгрегър.
    Бившият съветник обаче не изключва възможността украинските въоръжени сили да действат срещу Зеленски по-рано поради трудната ситуация на фронтовата линия.
  • 25 Безаналогов

    7 41 Отговор
    Докато ватенките не бъдат ошашавени от бой преговори няма да има!
  • 26 Егати камарата

    41 4 Отговор
    с долни, нагли лъжи!

    Дойче Веле наистина ни мисли за .......!

    Пълна отврат, особено "Проверка на фактите: Невярно.":) Щото Тетяна(сменила си името от Татяна, както Олена от Елена) ги била "факт-чекнала"
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Историк

    8 29 Отговор

    До коментар #15 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    "лично РОШЛЬОТО Б.ДЖонсън
    призна , че той е накарал ZE да откаже преговорите с РАШКИТЕ"

    Борис Джонсън лично опроверга такова нещо.

    Дай си източника на това твърдение.

    Коментиран от #35, #50

  • 31 Баце ЕООД

    35 3 Отговор
    Демократичния наркоман пак ли се мисли за президент или какво? Нали има още украинци, какъв мир искат сега?
  • 32 Доберман

    34 3 Отговор
    А де? Кой?
    САЩ и болонката им ЕС.
  • 33 Историк

    6 24 Отговор

    До коментар #29 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    ""ЗАПАДА(ЗАПАДЪТ) ПРОСТО Е ЗАИНТЕРЕСОВАН ВОЙНАТА ДА ВЪРВИ. ""

    Това противоречи на твърденията на руските петоколонници, че войната влошава положението на Запада.

    Коментиран от #41, #65

  • 34 Абе

    39 4 Отговор

    До коментар #1 от "Историк":

    Лидерът на фракцията „Слугата на народа“ Давид Арахамия.
    На въпрос защо Украйна не се съгласи, той отговори, "че за това, първо, е необходимо да се промени конституцията, а Борис Джонсън също дойде в Киев и каза, че не иска да подписва нищо с руснаците и „нека просто да се бием ""

    По-рано медиите неведнъж писаха, че Киев е отказал да подпише споразумението през пролетта на 2022 г. след пристигането на Джонсън, сега Арахамия всъщност потвърди това.

    „След съобщения, че Руската федерация е готова за споразумение, Зеленски се оттегли от преговорите и обяви курс на война до достигане на границите от 1991 г."

    Коментиран от #43

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Сашо

    32 4 Отговор
    Дойче зеле пак дрънка врели некипели . Да си проверят архивите .
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Верният отговор е

    24 5 Отговор
    Евреите
  • 39 Бла-бла

    4 24 Отговор
    Китайско индийската бензиностанция 00мре.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    43 3 Отговор

    До коментар #33 от "Историк":

    Зле си и с ориентацията ‼️
    Богатите в ЗАПАДНалИЯ свят искат войната, защото ТЕ стават още по-богати, а това че техните сънародници стават по-бедни НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА ‼️

    Коментиран от #51

  • 42 помним бе

    38 3 Отговор
    На срещата за мир в Турция , потника се хилеше кат ненормален и викаше " да видим първо какво ще стане в Донбас" . Сега видяха ли вече ?

    Коментиран от #59

  • 43 Историк

    8 21 Отговор

    До коментар #34 от "Абе":

    "а Борис Джонсън също дойде в Киев и каза, че не иска да подписва нищо с руснаците и „нека просто да се бием "

    Борис Джонсън лично опроверга подобни твърдения, наричайки ги "тотална глупост".

    Коментиран от #53

  • 44 Боа

    22 3 Отговор
    А Зе в качество на КОЕ?
    Кой политик ще седне с него на переговорите?
  • 45 Мдаааа дааа

    37 4 Отговор
    Kасно е либe за kитка...
    Peзето хл0пна...
    Путин чака ПЪЛHА И БЕ3YCЛ0ВНА KАПИTYЛАЦИЯ и 3елю да бъде представен на Tpибyнaла в Мapиопул... всичко друго е мижи да те лажем... Вече неколко пъти го лъжат Путин и злоупотребяват с добрината му.... предлага човека варианти за мир но менторите на 3елю не му дават... трябвало да се бие до последния 0kpинец!!!!
    A Путин ша бие до кат 3елю не го орешетят в Маpи0пул и не е поставено ново управление с което да преговарят...
    3елю е пpeцедeнт с изтекъл срок на годност!!!
  • 46 оня с коня

    1 10 Отговор

    До коментар #27 от "До оне дето го е клатил коня":

    САМО Аз и Последния софиянец имаме Разрешение от "когото трябва" да пишем "Ексклузивно"- ти КЪДЕ СЕ ВРЕШ при Атовете?

    Коментиран от #52

  • 47 Така е.

    9 21 Отговор

    До коментар #21 от "Злобното Джуджи":

    Американците не трябваше да се намесват преди 80 години.Оня с мустачките да ги избие до крак.

    Коментиран от #55

  • 48 Не съм чел

    37 3 Отговор
    хартиената версия на указа на Зеленски, но лично от неговата уста чухме, че с указа е забранил да се водят преговори докато Путин е президент? На очите и ушите си ли да вярваме, или на тая украинка представяща Дойче Веле.

    Същото е и с останлите и "проверки на фактите"

    До такова падение се докара уважаваната преди медия!
  • 49 Хахахаха

    6 27 Отговор

    До коментар #3 от "Фен":

    Абе вие не разбрахте ли, че преговори не се водят, докато единия не победи. Украйна не може да се откаже от територията си, вие нормални ли сте? Вие ще дадете ли България, на Турция? Радев що не даде територия от България? А и защо трябва да се дава? Така ли вече ще се взима територия? С военна сила, окупираш и си я пишеш на твое име? Ами то тогава всичко ще стане Америка!

    Коментиран от #66

  • 50 Ха-ха-ха

    20 3 Отговор

    До коментар #30 от "Историк":

    В NYT мисля че беше , публикуваха договора който е бил почти подписан. Както и няколко украинци свидетели на събитията са говорили. А тоя Джонстън разбира се ще отрича.

    Коментиран от #69

  • 51 Историк

    6 26 Отговор

    До коментар #41 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Западния свят, за разлика от олигархичната мафиотска структтура в Русия, не се дели на "богати" и "всички останали", защото богатите стават богати посредством интегралната си връзка с останалата част от обществото. Обществото постоянно създава нови богати, в зависимост какви умения и полезност за обществото демонстрират и какви блага създават за него. Това е демонстративна истина във абсолютно всички сфери на живота на Запад.

    Коментиран от #64

  • 52 Делю Хайдутин

    4 13 Отговор

    До коментар #46 от "оня с коня":

    Три години меся погачите и вися като соппол на Дунав.Кьорав ватн1к не видях.Идва ми да си меся главата.
  • 53 ИстЕрик

    16 3 Отговор

    До коментар #43 от "Историк":

    Думата Главния преговарящ на Украйна срещу думата на Рошавия.

    Коментиран от #58

  • 54 Хахахаха

    3 19 Отговор

    До коментар #6 от "оня с коня":

    Мнее. Не ти харесват коментара, на копейките не им се ходи на фронта да воюват за путлера.
  • 55 ха ха ха ....и ди о т

    19 4 Отговор

    До коментар #47 от "Така е.":

    Ако не бяха руснаците , джапанките щяха да аргасват краварите кат шкембе у дувар .
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Историк

    3 16 Отговор

    До коментар #53 от "ИстЕрик":

    Думата на Борис Джонсън има най-голяма тежест за това какво е казал Борис Джонсън.

    Думата на някой, който дори не прави цитат, има по-малка тежест, да не говорим за това, че не дава никакъв контекст на казаното според него. А такъв има.

    Коментиран от #159

  • 59 НАТО каза -Курска област е Украйна.

    4 17 Отговор

    До коментар #42 от "помним бе":

    2015 турски ф16 как изпепели руски самолет.И един руzки посланик отлетя на концерт Кобзон.

    Коментиран от #77, #94

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 САЩ

    22 3 Отговор
    Има два запада. Единият произвежда и продава оръжие. Другият го плаща. Е, първият запад не се натиска много за приключване на конфликта. А и войната е далече от него. Чак в Европа. Другият запад обаче, понеже плаща масрафа иска приключване на войната. Но пък той е васал на първия. И става малко "исках ама нямах желание".
  • 62 Павел Николаев

    26 2 Отговор
    Ахаааа т.е. Путин е виновен защото в указа пише, че е невъзможно да се водят преговори с Путин. По-голяма простотия не бях чел.

    Коментиран от #127

  • 63 Пак да кажа!

    4 21 Отговор
    Преговори след като ватенките бъдат ошашавени от бой.Прожесът тече.

    Коментиран от #123

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Факти

    5 23 Отговор

    До коментар #33 от "Историк":

    На копейките опорките са такива. Една с друга си противоречат. От 12 години не могат да го превземат тоя Донбас, ама то е така по план. От войната най-много печелят САЩ и Китай, а най-много губят Украйна и Русия. Те твърдят, че Украйна е Русия, следователно губи само Русия. От цялата работа излиза, че Путин е агент на САЩ и Китай и е продал Русия. Руснаците и украинците, които също били руснаци, се избиват и загиналите са вече над милион. Руснаците практически се самоизбиват, иначе били носители на високи ценности. Наямали ЛГБТ, но имат най-много СПИН извън Африка.

    Коментиран от #70

  • 66 Тя украйна е вече победена

    24 4 Отговор

    До коментар #49 от "Хахахаха":

    остава само запада да бъде победен окончателно . Малко остана, вече е в рецесия. Потърпи.

    Коментиран от #93

  • 67 а дойче

    18 2 Отговор
    що не пита оня чорлавия Джонсън ?
  • 68 мдаа

    4 16 Отговор
    Раша няма да устиска до избирането на първата жена президент на САЩ.

    Коментиран от #73

  • 69 Историк

    4 14 Отговор

    До коментар #50 от "Ха-ха-ха":

    "В NYT мисля че беше , публикуваха договора който е бил почти подписан.

    Абсолютно невярно.

    Цитирай броя на НЮТ, в който се е появил този "договор".

    Коментиран от #76

  • 70 така е брат

    28 4 Отговор

    До коментар #65 от "Факти":

    Само дето на са 12 години ами са две ! И 8 години западняци и украинци строиха бункери и се окопаваха там . Трябваше Путин още 2014 година да ги изрине заедно с Крим . Нямаше пушка да пукне !

    Коментиран от #74

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 верно бе

    22 2 Отговор

    До коментар #68 от "мдаа":

    Те в краварника не ги избират . Назначават ги . Сега ще гледаме дали ще има пак цирк с гласуване по пощата от умрелите в гробищата . Избиратели по на 200 години ...няма такъв цирк и такава демокрация ..
  • 74 Историк

    6 15 Отговор

    До коментар #70 от "така е брат":

    "И 8 години западняци и украинци строиха бункери и се окопаваха там"

    Отиде опорката, че Украйна представлявала "опасност" за Русия.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 помним бе

    22 3 Отговор

    До коментар #59 от "НАТО каза -Курска област е Украйна.":

    Как свалиха самолет който не ги е провокирал . И после Елдоган вися по коридорите да чака Путин за да се извинява лично .
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Историк

    4 11 Отговор

    До коментар #76 от "Иван":

    "Той го показа по турската телевизия"

    Дай данни за това кога и къде / в кое предаване го е "казал".

    Коментиран от #88, #92

  • 81 Тоя отляво на снимката,

    9 1 Отговор
    Ето кой.
  • 82 В.В.П.

    19 3 Отговор
    Зелю мръсника си мисли че играе роля ..Ахаха ..
  • 83 Жеко

    22 4 Отговор
    Ако сега украинците можеха да върнат времето с 10 години назад , с ръце и крака щяха да се държат за Янукович !

    Коментиран от #90

  • 84 ФАЩ

    14 3 Отговор
    САЩ и Британия.
  • 85 Безимен

    18 3 Отговор
    Статия - поредно оправдание за алчността, безсрамието и безумието на Запада.
  • 86 Ич не е

    6 14 Отговор

    До коментар #79 от "Лоялен":

    Не бе, тя не е "за територия", но по една "случайност" Русия открито заявява, че целта й е да си "отхапе" от Украйна. Даже си го записаха в "конституцията" "за по-сигурно". А преди това откровено си "отхапаха" Крим, щото бил "стратегически". Иначе войната "не е за територия", само територията е първата цел на руските бандити.

    Коментиран от #89

  • 87 Порно

    9 3 Отговор
    Фактчекър е синоним на пропагандист.
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 така е

    17 4 Отговор

    До коментар #86 от "Ич не е":

    Едно време руснаците освобождават тия земи от монголите . Имало е само степи и сламени колиби . Те строят градовете . Така че това си е тяхна територия .

    Коментиран от #91

  • 90 Историк

    3 11 Отговор

    До коментар #83 от "Жеко":

    Ако това беше вярно украинците щяха да си го поискат, а единственото, за което го искат е да бъде съден за това, за което го търсят - държавна измяна.

    Коментиран от #96

  • 91 Ич не е

    5 4 Отговор

    До коментар #89 от "така е":

    С фашистки идеологии няма да го докарате далече.

    Коментиран от #101, #102

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Хахахаха

    3 16 Отговор

    До коментар #66 от "Тя украйна е вече победена":

    Тя и раша е вече победена, остава само С. Корея и Иран да бъдат победени! Между другото, незнам защо смятате че Украйна е победена, при условие, че ВСУ е окупирало руска територия? Това ли смятате за победа? И даже, рашата се бомби всяка вечер? Това ли е победата за вас, копейки? За това ли се бори путлера?

    Коментиран от #146

  • 94 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    18 1 Отговор

    До коментар #59 от "НАТО каза -Курска област е Украйна.":

    "2015 турски ф16 как изпепели руски самолет."
    Ами да ти кажа
    1. Ф-16 е вдигнат от база на САЩ, по заповед от САЩ ❗
    без знанието на турската страна
    2. Ф-16 кръжи над турска територия и чака данни от ТРИ натовски самолета АУАКС и тип ауакс❗
    3. Ф-16 навлиза на сирийска територия❗
    4, След споразумение , че САЩ няма да атакуват руски самолети- Русия спира да изпраща изтребители за поддръжка на бомбардировачите си ❗
    5. Самолет-изтребител застава ЗАД самолет бомбардировач и го разстрелват от упор ❗
    ДАНО СЕГА С.ФАНЕШ КАКВА ГЛУПОСТ ТЕ КАРАТ ДА ПИШЕШ ‼️
    🇧🇬ХУБАВ ДЕН 🇧🇬

    Коментиран от #95

  • 95 Историк

    3 14 Отговор

    До коментар #94 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Нека позная, и за това няма да дадеш доказателства.

    Коментиран от #106

  • 96 Жеко

    22 2 Отговор

    До коментар #90 от "Историк":

    Като го искат толкова защо избягаха с милиони от Украйна ? Защо сега се крият като партизани по села и паланки ? Защо затвориха границите като концлагер ? Защо няма наплив при комисиите , ами ловят мъжете като животни по улиците ?
    Защо вкараха опозицията в затворите ? Защо не проведоха избори ? Дъде в цялата тая работа е "демокрацията" ?

    Коментиран от #98

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Историк

    4 16 Отговор

    До коментар #96 от "Жеко":

    "Като го искат толкова защо избягаха с милиони от Украйна ?"

    Що за въпрос?

    Защото на главите им падат руски бомби и ракети.

    Коментиран от #103, #104, #105

  • 99 Тоя наркос

    12 2 Отговор
    Що не е на фронта.
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 интересно

    17 2 Отговор

    До коментар #91 от "Ич не е":

    Къде точно във фактите видя някаква идеология ? Кой построи Одеса , Харков ,Мариопул, Николаев,Запорожие, ,Херсон,Симферопол, Днепропетровск, Луганск......
  • 103 Сашо

    14 2 Отговор

    До коментар #98 от "Историк":

    И що падат? Първопричина?

    Коментиран от #114

  • 104 Какви бомби и ракети падат? Лъжеш

    14 2 Отговор

    До коментар #98 от "Историк":

    Дай доказателства.
  • 105 Жеко

    20 2 Отговор

    До коментар #98 от "Историк":

    Ами нали това ти разправям . Щяха да се държат с ръце и крака за Янукович , а не да си стоят по домовете и дда позволят на една шайка да вземе властта .
    И сега нямаше да има бомби .

    Коментиран от #107

  • 106 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    16 2 Отговор

    До коментар #95 от "Историк":

    Нека позная,
    А ТИ НЯМА ДА СИ МРЪДНЕШ ПРЪСТА ДА ПОТЪРСИШ‼️
    Както не потърси
    КОЙ може да го направи
    и КОЙ отклони МН-17
    от курса му
    и кой може да го снижи от международно указан
    коридор/височина
    над украинска теритоеия‼️
    Всичко случило се след това е СЛЕДСТВИЕ ‼️

    Коментиран от #112

  • 107 Историк

    3 17 Отговор

    До коментар #105 от "Жеко":

    "Ами нали това ти разправям . Щяха да се държат с ръце и крака за Янукович"

    Позоваването на руския фашизъм като "пътя за украинците" не е особено убедително, ако се опитваш да покажеш, че няма такъв.

    Коментиран от #110

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Сащ

    20 2 Отговор
    И пак само Сащ пречат. Европа е окопирана и превзета от Сащ.
  • 110 Жеко

    16 2 Отговор

    До коментар #107 от "Историк":

    Ти м ал оу м ен ли си че повтаряш ? Али бавно асимилираш ? А и коментарите ти като след три ракии.
  • 111 АЛОООО

    19 2 Отговор
    И на децата им стана ясно, че войната е между Русия и САЩ. Стига писахте глупости.

    Коментиран от #136

  • 112 Историк

    2 16 Отговор

    До коментар #106 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Тактиката да скачаш на нови твърдения, за да не отговаряш за старите не е толква добра, колкото си мислиш, защото старите продължават да стоят изобличени.

    А с МН-17 не е въпроса кой е отклонил полета, а кой е свалил самолета, и това е еднозначно доказано - Гиркин и неговите руски части. Опита да подмениш проблема И по този въпорс показва, че няма капка морал в руската пропаганда - изпозлват се всякакви методи за измама.

    Коментиран от #113

  • 113 Само питам

    13 2 Отговор

    До коментар #112 от "Историк":

    А какво стана с 29-годишният украински пилот Владислав Волошин и диспечерката ?
    Зашо ги самоубиха ?
    ПРИЯТЕЛ НА САМОУБИЛИЯ СЕ УКРАИНСКИ ПИЛОТ, КОЙТО СВАЛИ ГРАЖДАНСКИЯ БОИНГ НАД УКРАЙНА - ПРИТИСКАХА ГО ОТГОРЕ ДА МЪЛЧИ, ЗА ТОВА СЕ ГРЪМНА!!!

    Коментиран от #115

  • 114 Историк

    2 15 Отговор

    До коментар #103 от "Сашо":

    "И що падат? Първопричина?"

    Руски фашизъм.

    Коментиран от #117

  • 115 Историк

    2 18 Отговор

    До коментар #113 от "Само питам":

    Радвам се, че си падаш по конспирациите, но защо никога не си падаш по конспирациите, които уличават руските фашисти, като защо и как например загина Навални.

    Коментиран от #116, #138

  • 116 като гледам

    15 2 Отговор

    До коментар #115 от "Историк":

    по конспирациите си ти . Плямпаш каквото ти изнася . Защо премиера на Малайзия Махатхир Мохамад казва - Русия стана изкупителна жертва за свалянето на самолета от полет MH17 на "Малайзийските авиолинии"

    Коментиран от #120

  • 117 А това го

    13 2 Отговор

    До коментар #114 от "Историк":

    казва хохохолските нацист, изтребваш 10 години невинни руски жени, деца и старци. Вова беше прав. Нормалния свят разбра.
    А Сега .Чезвай.
  • 118 За да се дискутира

    10 1 Отговор
    кой пречи да се водят преговори между Украина и Русия първо трябва да се съобщи причината за войната.А войната продължава,защото геополитическите претенции,свързани с причината,още не са оттеглени.
  • 119 Онези с другия кон

    13 2 Отговор

    До коментар #6 от "оня с коня":

    И там ще се бият срещу козяшките евроатлантически джендури чакащи ги по розово прашки на фронтовата линия
  • 120 Историк

    2 11 Отговор

    До коментар #116 от "като гледам":

    Аз се позовавам на разследването и осъдените за случая, не на приказки на човек, който дори не говори езика на човека, който уж "цитира".

    Коментиран от #124

  • 121 Дяволът чете евангелие

    14 2 Отговор
    Както знаете, ДВ се чете наобратно.
  • 122 Проверка на

    16 1 Отговор
    тази боза на дойче зеле, невярно! Пропагандата е вменяване на неистина.
  • 123 И АЗ ПАК ДА КАЖА...

    16 2 Отговор

    До коментар #63 от "Пак да кажа!":

    ЗА КОЙ ЛИ ПЪТ ОТ НАЧАЛОТО НА СВО... -- 1.КОЙТО ДОРИ ДОПУСКА, ЧЕ МОЖЕ ДА ПОБЕДИ ВЕЛИКА РУСИЯ Е НАИВНИК ИЛИ ЛУД! ... ...!!!!!!!!...... !!!!!!!!! 2. ПУТИН КАЗА, ЛАВРОВ ПОВТОРИ... И ПОТРЕТИХА - "РУСИЯ Е ГОТОВА ЗА ВСЯКАКВИ САНКЦИИ, ДЕЙСТВИЯ И МАНИПУЛАЦИИ НА НАЦИЗМА В САЩНАТО И ЕС! ЗНАЕМ,ЧЕ УКРАИНА И В ЧАСТНОСТ ЗЕЛЕНИЯ СА ПИОНКИ В РЪЦЕТЕ НА АЛЧНИЯ ХЕГЕМОН САЩ" ! 3.ЩЕ СТАВА ЛОШО И ПО- ЛОШО ЗА ВСИЧКИ ТЯХ!!!
  • 124 Д-р Гълъбова

    8 2 Отговор

    До коментар #120 от "Историк":

    Риза с дълги ръкави за теб. Аз на това се позовавам.
    Чупандрок иzк.фял.π.ик.

    Коментиран от #142

  • 125 Гай Турий

    16 2 Отговор
    Зелененото паляче ще представи на Бай Дън „План за победа“, който съдържа пет точки. Четири от тях са съществени, "плюс една, която ще ни трябва след войната", предвиждал клоунът. Като напълно подчинена колония, всяка точка изисквала одобрението на восъчния Дън.

    Коментиран от #141

  • 126 Евро Пейка

    21 2 Отговор
    Защо госпожа Клуг си мисли , че тук всеки е Бльод ? В статията да се цитира Виктория Нюланд е просто шизофренично след просташкото и изказване за ЕС . Не сме забравили признанията на Меркел и Макрон във връзка на неизпълнение на договореностите от Минск. Борис Джонсън още е жив и можете да го попитате какво стана в Истанбул. А изцепката на Аналена Бербок " намитаме се във война с Русия " или изказването на Байдън че не трябва да се позволи на Русия да спечели войната и ще се борим за това до последния украинци.
    Това са само кратки факти тиражирани от авторитетни световни медии които DW любезно пропуска да спомене .

    Коментиран от #140

  • 127 И аз да кажа

    2 16 Отговор

    До коментар #62 от "Павел Николаев":

    Ми има ли смисъл да преговаряш с някой, който ти е разбил вратата и нахлул с оръжие в дома?

    Коментиран от #133

  • 128 Гай Турий

    11 2 Отговор

    До коментар #1 от "Историк":

    Че тая страна е ненормално създадена, откъсната от снагата на Русия чрез революционните машинации на същите днешни господари на киевския райх. Нормалното е тая преизподня да бъде ликвидирана за да настъпи мир поне за Европа. После на нас ни остава да се справим със същия проблем със скопяни... Само където не виждам хора като Ванчето, като Раковски, като хан Крум и Симеон...
  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Перо

    13 2 Отговор
    Къде съществува ционистки режим или държава под ционистки контрол, без война?
  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Непредизвикани и пълномащабно САЩисани

    16 2 Отговор
    Направиха 100 срещи без да поканят Русия, сега риват, как да накарат РФ да присъства. Шизофрения на н-та степен, разбира се, ще хване декиш при к0зяшките ни зюмбюли.
  • 133 Двукрак к0зяшки лаврак

    10 2 Отговор

    До коментар #127 от "И аз да кажа":

    Ми има ли, смисъл някой да пердаши родните ти у тях си, и да не му разбиеш вратата...и някои други неща.
  • 134 Пусьо иска

    3 12 Отговор
    Земя, какъв мир
  • 135 емил

    16 2 Отговор
    "Твърдение: „Президентът на Украйна забрани със закон преговорите с Русия. Той подписа указ, с който забранява на всички да се водят преговори с Русия“. Това заяви Владимир Путин на 6 февруари 2024 г. в интервю" Тези сви...не правят ли разлика между фактите и твърденията защото в заглавието казват -- твърди когaто това е факт? наркоманът клоун много пъти е казвал ,че никакви преговори с Русия не може - ? Англосаксонскaта сг...ан Америка и Англия са му забранили.(това не го казва открито но е така когато Б. Джонсън забрани Истанбулски те преговори да се водят)
  • 136 Мухаха

    3 17 Отговор

    До коментар #111 от "АЛОООО":

    И щото воювали със САЩ, руснаците убиват украинци? Или ще кажеш, че САЩ са ги нападнали, пък те се защитават... на украинска територия? Много издишате, русопоклонниците!
  • 137 Винету Гарабедян

    11 2 Отговор
    Който плаща той поръчва музиката. Това кое Дойче Боза пише на фейк нюз. Последователите на Др. Гьобелс си заработват парите. НАТЮ и Запада са толкова виновни а ко не и повече колкото са и Рашъните. А за това какво иска Раша са к какво ще направи са спекулации и инсинуации.
  • 138 Сериозно?

    7 6 Отговор

    До коментар #115 от "Историк":

    Не само, руснаците бяха измислили и някакъв испански диспечер, вода от девет дола и що били негрите в САЩ. А тукашните им фенове са непромокаеми за факти извън онова, с което ги облъчват руските хибридчици
  • 139 Коко Н

    3 8 Отговор
    Не може да не се акцентира защо руснаците отказаха на Тодор Замфиркьов Живков 16-та Република.Това е прецедент в историята.
    Руснаците са се отказали от територия?!Да-а,ама не!Те са тук от 146 години,но още въздишат за южно море.
  • 140 Мне

    2 7 Отговор

    До коментар #126 от "Евро Пейка":

    "Това са само кратки факти"

    Руските лъжи не са "факти".

    Ето затова ви спират дейността на Запад.

    Коментиран от #145, #161

  • 141 Игор Левачката

    17 2 Отговор

    До коментар #125 от "Гай Турий":

    Преди имаше „мирен план“ от 10 точки, сега на сцената има „план за победа“, но вече от 5 точки. Въпреки че планът трябва да се състои от една точка: „Капитулация“. Малкият, зелен, ядосан малък Цахес не иска да разбере едно нещо: вождовете, които завладяха континенти, като се започне от Чингис Хан, Наполеон и се стигне до Хитлер, се опитаха да завладеят Русия и умряха от това. Къде е тръгнал с немита муцуна в калашкия ред недоразумението без род и племе?
  • 142 И аз да кажа

    2 17 Отговор

    До коментар #124 от "Д-р Гълъбова":

    Д-р Гълъбова е задръстена путинист.ка. Правеше добро впечатление като лекар, докато не се набърка в политиката.
  • 143 АМОН

    16 2 Отговор
    МИР НЕ МОЖЕ ДА ИМА!! Един ще бъде победен , един ще бъде повален!! НАТО е в ужас от това, че влезна ДИРЕКТНО във войната в Украйна! Сега страните в НАТО са част от този конфликт!! Ескалацията му ще доведе до директни удари по цели в държави от НАТО!! ДОБРЕ ДОШЛИ В АДА ДЖЕНДЪРИ!! ТАЗИ ВОЙНА ВЕЧЕ Е И ВАША!!
  • 144 Китин от Китен

    14 1 Отговор
    Паднах от смях, такъв фейлетон😂😂😂
  • 145 С факти

    9 0 Отговор

    До коментар #140 от "Мне":

    се занимават разследващи журналисти след изтичане на документи - например ,,Панамските досиета".В масовите медии такива не се публикуват.Ерго - обикновените хора не са информирани,а са ,,обработвани" да заемат страна.
  • 146 Георги

    12 2 Отговор

    До коментар #93 от "Хахахаха":

    ВСУ, дори по техни думи са окупирали 1500км2, което е около 3,5% от Курска област. Самата Курска област (30,000км2) е около 0,173% от Русия. Демек ВСУ е окупирало едно нищо на фона на цяла Русия От друга страна, Русия е окупирала 100000км2, което е 20% от бившата Украйна. Много милиона украинци избягаха и огромна част от тях никога няма да се завърнат. Това което остане от Украйна ще плаща заеми още няколко поколения при все, че икономика, енергетиката и индустрията и е разбита. Та ето за това смятам , че Украйна е победена. А то защо смяташ, че не е?
  • 147 Мухаха

    3 10 Отговор
    Не може да се води спор с обсебени! Русопоклонниците изпитват религиозно чувство към северната джамахирия и всяко нейно твърдение за тях е свята правда- с очите си виждат друго, документи им показваш- те не вдяват и като обсебени повтарят руските лъжи. Гледах един дебат- руснакът повтаряше същите глупости за Меркел и Джонсън, украински блогър му извади оригиналните изказвания- оня "не, не е вярно" накараха го да намери и покаже своя източник, той рови в интернет, не намира , но вика "махнали са го"- кой го е махнал от вашите електронни медии, бе?- а той: не знам, но Лавров каза..." Аз например искам някой путинист да ми покаже доказателство за "наркомана"Зеленски- както все го наричат. При това, ако ги питаш, все са религиозни и православни. Да им припомним, че сквернословието е смъртен грях, а набеждаването може да е обект на наказателно производство.

    Коментиран от #149, #151

  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Георги

    9 1 Отговор

    До коментар #147 от "Мухаха":

    Ако Украйна не губеше територии и войната нямаше да се налага всеки ден да ни засипват с информация, че всъщност печели - щеше да се вижда от картата и местата на битките.

    Сега, отвори карата (на света) и виж имената на градовете където се водят бойните действия, така ще видиш и до къде е изместена границата Украйн-Русия - това са 20-те процента окупирана територия. Сега мръдни същата карта на север и виж Суджа, после дай много зуум за да видиш и цяла Русия - това е нищожното количество територия окупирана от Украйна (1500км2 от 17098242км2).

    Сега в търсачката на този сайт потърси "Чехия е предоставила 691 млн. USD помощи на украинските бежанци" - това е за украинците избягали от украй, не са там ИЗБЯГАЛИ са. пак в търсачката напиши ""Няма да се върна": украинците в чужбина и военната служба" - няма да се върнат. Пак в търсачката "Полша спира социалните помощи? Връща украинските мъже на фронта " - и в Полша има.

    За тока. пак в търсачката "Украйна въвежда режим на тока" и "Укренерго: В цяла Украйна има режим на тока заради руските атаки".

    За заемите, пак търсачката "Ще фалира ли Украйна?", това се случва вече неколкократно тази година. Няма пари, а има да плаща заеми.

    А за останалите глупости, които си чел или гледал аз няма вина, отговарям само за собствените си твърдения.

    Коментиран от #156

  • 150 Госあ

    6 4 Отговор
    нато няма да получи площадка в Украйна без чувствителна загуба на територии на Украйна за буферна зона, а Путин няма да получи окупираните територии и неутралитет на Укарайна. Само това мога да кажа.
  • 151 Можеш да водиш спор

    0 0 Отговор

    До коментар #147 от "Мухаха":

    с информирани,но медиите не те информират.Медиите те подтикват да вземеш страна.Информацията се съдържа в документи,с които масовите медии не разполагат.Докато такива документи не ,,изтекат" и не се публикуват не си информиран.

    Коментиран от #158

  • 152 Госあ

    2 6 Отговор
    Иначе, Русия е получила помощ ВСВ от сащ, Англия и Канада:Самолети: 18 700 броя;Танкове и самоходни установки– 12 700 броя; Бронетранспортьори 7 000 бр. Оръдия – 9600 броя; Противотанкови оръдия – 5000 броя; Зенитни оръдия – 8000 бр. Камиони: 375 000 броя; само част от момощта е това ! Така че бай путен изобщо да не си мисли че нещата са приключили. Могат да претърпят бурно развитие, особено ако с наглостта и простотията загуби подкрепата на останалите от БРИКС. Ако не я загуби, Китай и Индия могат да окажат абсолютно същата помощ за Русия.

    Коментиран от #153

  • 153 Госあ

    3 5 Отговор

    До коментар #152 от "Госあ":

    но по вероятно е сащ и Русия отново да играят в един отбор и за пореден път да разкостват и поделят поредната държава....
  • 154 Ватна паплач

    2 6 Отговор
    Пречи рашисткият неофашизъм. Пречат и петолъчките, заместващи мозъците на освирепялото алкохолизирано стадо, което мечтае да донесе мизерията, в която живее, на всички хора по света. Пречи това, че колкото и да се разширяват, все ще има държави, в които нормално мислещите хора да бягат от "земния рай".
  • 155 Непредизвикани и пълномащабно САЩисани

    5 2 Отговор
    Виете ли к0зяшки зюмбюли, вийте, вийте.Стадото мучи, искандера лети...тъй ще е тя
  • 156 артишок

    6 2 Отговор

    До коментар #149 от "Георги":

    Виж му ника, и се запитай има ли смисъл да отговаряш. Дискусия или спор със синьо-жълт стиропор са загуба на време..
  • 157 Българин

    2 3 Отговор
    Мир няма да има докато не умрат максимален брой руZна Zи
  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 1234

    5 1 Отговор

    До коментар #58 от "Историк":

    Това твърдение е “шедьовър“ :) Да го приложим към Меркел и Минските споразумения ? В края на краищата не е важно кой какво е казал, а защо започна войната? По същата причина, поради която започна Карибската криза - никой не иска “враг пред портите си“. Никой не е бил против влизането на Украйна в ЕС, за НАТО е друга работа. Я си представете утре Мексико да поиска да стане част от ОНД ? Янките ще подскочат до небесата...
  • 160 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 161 Евро Пейка

    3 1 Отговор

    До коментар #140 от "Мне":

    Явно черпиш информация само от БНТ и БНР и неможеш да си представиш , че има и други информационни агенции а Интернет го ползваш само да гледаш инфалтилни клипчета по Тик Ток . Всичко друго освен тях за теб е фейк и пропаганда .
  • 162 СЛОНА

    1 1 Отговор
    Доставките на оръжие от Запада
  • 163 АБЕ...

    2 0 Отговор
    Що за заглавие. Кой пречел 🤣тия дето държат кайша на зеления
Новини по държави: