9 Октомври, 2024 23:14 725 23

„Задачата на ЕС е да защитава външните граници“

  • бежанци-
  • полша-
  • чехия-
  • доналд туск-
  • ес-
  • мигранти-
  • външна граница-
  • петър фиала

Полша и Чехия твърдо ще настояват на предстоящия Европейски съвет, че е нужно да се проведат дебати по миграцията

„Задачата на ЕС е да защитава външните граници“ - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Полският премиер Доналд Туск заяви днес след преговори с чешкия си колега Петър Фиала, че двамата са се съгласили, че Европейският съюз трябва да използва по-добри мерки за предотвратяване на нелегалната миграция, предаде полската новинарска агенция ПАП, цитирана от БТА.

Те разкритикуваха и практиката да се подновява граничният контрол между страните членки на обединението. Туск и Петър Фиала се срещнаха в рамките на полско-чешките междуправителствени консултации, които се проведоха днес в Прага.

„Задачата на ЕС е да защитава външните граници и да свежда до минимум нелегалната миграция, а не да създава вътрешни граници или да търси механизми за пренасочване на групите нелегални мигранти във вътрешността на Европа“, заяви Туск. Фиала също говори в полза на промяната на европейския начин за справяне с нелегалната миграция, допълвайки, че той и Туск да се съгласили, че „е необходимо да се направи повече“.

„Трябва да действаме инициативно и по-напористо към трети страни и мисля, че имаме много ясна и много последователна позиция по въпроса. По подобен начин имаме негативно мнение за въвеждането на дългосрочен контрол по вътрешните граници на ЕС. Според нас това не е решение, не е дългосрочен инструмент за борба срещу нелегалната миграция“, заяви той.

Туск обяви, че Полша и Чехия твърдо ще настояват на предстоящия Европейски съвет, че е нужно да се проведат дебати по миграцията. „Целта е лидерите на европейските държави сериозно да обмислят предимствата и недостатъците на настоящите мерки, за да може ефективно да защитаваме цяла Европа и нейните страни членки от вълната нелегална миграция, все повече организирана от външни сили“, заяви полският премиер.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Костадин Костадинов

    1 15 Отговор
    Пускате ни е Шенген,а пък.ние подаряваме русуфилякъ на Русия.

    Коментиран от #4, #19

  • 2 Нах

    9 8 Отговор
    Че от кога така??Не ги ли искахме всичките тук да идват с задна мисъл да бачкат без пари,ама какво се оказа на тях не им се работи.Направо счупиха капитализма,а работодателите се наиграха.
  • 3 Механикът

    12 9 Отговор
    Не можеш да каниш хора от Близкия Изток, които крещят, изнасилват и викат по улиците, че Европейската култура пет пари не струва в сравнение с тяхната, и да наричаш това демокрация.

    Коментиран от #7, #15, #18

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Бесен-_ Язовец

    10 8 Отговор
    ЕС е 🚾 в който България падна. Сега миенето е трудно.

    Коментиран от #8

  • 6 ТаУмВзе

    10 7 Отговор
    Колкото се опазиха от Ислямистите на меркелица, толко и границите ще си опазят! ХАХАХХА Шубето от Русия е голем памперс да!
  • 7 Костадин Костадинов

    0 9 Отговор

    До коментар #3 от "Механикът":

    Ти къде бягаш,страхливий? Зададох ти въпрос: защо лъжеш и те скри? Защо лъжеш, страхливий?
  • 8 Костадин Костадинов

    1 8 Отговор

    До коментар #5 от "Бесен-_ Язовец":

    След обилната намеса на Русия, след като достигнахме светлото бъдеще.
  • 9 честен ционист

    8 1 Отговор
    Ганчо затова е у Шенгеня, да играе ролята на буфер и пази на западняците чистичко.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 0000

    5 8 Отговор
    Докато запада дава безплатно квартира,пари за харчалак, безплатно хранене и здравеопазване на хора от иран,Русия,на цяла африка и азия,винаги ще намират начин да идват
  • 14 нашия

    7 1 Отговор
    фани единия пък удари другия са тия двамцата....Туск защо е забравил какъв брше в европейското "ръководство",което всъщност предизвика "кризата"...тази "криза" не е естествена тя е предизвикана с активното участиеили безучастие на рози Туск тогава сена "търсещ" решение на проблема ,който е създал....също като ГЕРБ,ДПС,и ПП-тата...
  • 15 РЕАЛИСТ

    1 4 Отговор

    До коментар #3 от "Механикът":

    Можеш, щото Сорос така казва. Иска да унищожи европейската раса и култура и ще изпълняваш всичко. Назначава си негови правителства , верни пуделчетата и ще постигне целите си.
  • 16 Хе хе

    0 5 Отговор
    Коцето каза, че не иска, сам щял да пази границата ни хе хе хе
  • 17 Отстрани

    8 1 Отговор
    Ураганът Милтън който връхлита в момента Флорида ще надхвърли по сила категоризацията от 6 степени и се е превърнал в най-силният ураган в историята на САЩ. Нивото на водата се очаква да се покачи до 7 метра, а скоростта на вятъра на моменти надхвърля 300 километра в час, което ще опустоши на 70 процента целия район.
    Вече евакуираха 5 милиона души, а те няма къде да отидат и нямат помощ от правителството.
    Срещата в на фашистите в Рамщайн е отложена, а след урагана се очаква демократите със сигурност да загубят изборите, като Украйна да се лиши от каквато и да било по-нататъшна финансова помощ.
    Банкетът в Дубровник с участието на нашия главанак мина успешно, ядоха пиха и се веселиха, но сметката Путин ще им я връчи по-късно другия месец когато ще бъде капитулацията на бивша Украйна.

    Коментиран от #20

  • 18 Червената шапчица

    1 6 Отговор

    До коментар #3 от "Механикът":

    Ама как може такова отношение, копейките милеят за чалмари, протести правят в тяхна подкрепа, даже подочух, че искали да си осиновят по едно-две палестинчета 🤗
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Хмхмхмхмхм

    0 7 Отговор

    До коментар #17 от "Отстрани":

    Да, ве, да- сигурно в чукотка няма нонстоп земетресения над 5.5 по Рихтер, а... Я по-добре да бъде заличена русия- врагът на България, защото иска да ни пусне ядрен холокост, само защото не станахме килимче под руските крака. Как може да сте с толкова промити небългарски мозъци, м...Какво ли се чудя, като знам, че путинофили стават само аутсайдерите на бг общество...
  • 21 Демократ

    2 4 Отговор
    Тия са грешка на природата. Няма държава съществуваща само на собствени сили имиграция винаги е имало и ще има. Въпроса е да влизат повече потентни мъже жени и деца от Африка а не тъпата азиатска смрат китайци японци корейци виетнамци монголци руски полу маймуни белоруска исмет и тн.
  • 22 Късно е либе за китка!

    4 0 Отговор
    Вие пуснахте вече милиони НЕевропейци и те демографски вече не могат да се спрат!
    Европа е обречена да бъде НЕевропейска и това ще стане, като огромна трагедия на коренните народи на Европа през следващите 30-50 години!
  • 23 Дернев

    0 0 Отговор
    Няма време за шикалкавене. Една граница външна, една армия, една външна политика, един официален език, едни , лични документи за жител на ЕС/СЕЩ и гражданство според държавата. Това е начина да си осигурим сигурност. Иначе много скоро ЕС няма да го има и Европа ще е гори.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания