10 Октомври, 2024 11:24 696 12

Министър на здравеопазването на Румъния е обвинен във вземане на подкупи

  • румъния-
  • подкуп-
  • корупция-
  • министър-
  • нелу татару

Прокурорите твърдят, че разполагат с доказателства, че 52-годишният хирург е получавал пари най-малко 100 пъти

Министър на здравеопазването на Румъния е обвинен във вземане на подкупи - 1
Снимка: Shutterstock

Бивш румънски министър на здравеопазването е обвинен във вземане на подкуп от пациенти и техни роднини и ще бъде изслушан днес в централата на Националната дирекция за борба с корупцията (DNA) в град Яш, съобщава телевизия Диджи 24, цитирана от БТА.

Прокурорите твърдят, че разполагат с доказателства, че 52-годишният хирург и бивш здравен министър Нелу Татару е получавал пари най-малко 100 пъти. Татару е от Национално-либералната партия и бе министър в периода март-декември 2020 г. във второто правителство на Лудовик Орбан. В момента той е хирург в болница „Димитрие Кастрояну“ в град Хуш, окръг Васлуй, Североизточна Румъния.

Нелу Татару е народен представител в момента и разполага с депутатски имунитет. Според закона народните представители могат да бъдат разследвани и да им се повдигат обвинения, а също и да бъдат съдени. За да извършат следователите обиск или за да задържат народен представител обаче е необходимо разрешение от камарата на парламента, чийто член е заподозреният народен представител. В случая на Нелу Татару това е долната камара на парламента – Камарата на депутатите. Поради тази причина днес е направен обиск само в болницата, където той работи, уточнява Диджи 24.

Според прокурорите от DNA Нелу Татару е получавал малки суми от пациенти, както и хранителни продукти като яйца и месо. Нелу Татару е заместник-председател на Национално-либералната партия за североизточния регион, а според информация на Диджи 24 фигурира в листата на партията за парламентарните избори през декември.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не думай!

    12 0 Отговор
    Да вземе българско гражданство, да го съдят тук и всичко приключва.
    Даже ще вземе и обезщетение от държавата за незаконното обвинение.
  • 2 ТаУмВзе

    8 0 Отговор
    Момчето е лаик пред нашичките, които Милиарди Гепиха и нема кой копче да има каже. ХАХАХахха
  • 3 Сталин

    9 1 Отговор
    Румъния пак ни изпревариха ,там има вече десетки политици в затвора за корупция,а в България всеки втори е корумпиран и никой няма в затвора за корупция , където има еврей има корупция където има корупция има еврей
  • 4 Възмутен

    3 1 Отговор
    А не може бивш министър от Национално-либералната партия да е корумпиран - те подлогите на краварите изобщо не са корумпирани както в Румъния така и у нас така и в целия ЕС. Урсулка няма никакви облаги от това че купи с парите на данъкоплатците 5 милиарда ваксини за 71 милиарда евро от господарите си отвъд атлантика. Наш Бою и той няма никакви облаги че даде 3 милиарда народни пари на господарите си отвъд атлантика за самолети на хартия (най-скъпите в света), Кирчо и той нямаше никакви облаги от това че спря руската газ въпреки дерогацията и ни доставяше "американска" на тройна цена.

    Коментиран от #7

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 редник

    3 0 Отговор
    / Според прокурорите от DNA Нелу Татару е получавал малки суми от пациенти, както и хранителни продукти като яйца и месо. /

    Хм, че у нас това е съвсем нормално - ако искаш добро лечение - плащаш...
    Идете на служебните паркинги на болниците - лъскави скъпи коли.
    Тези дни тръгнах на посещение на близък в ИСУЛ - та карам по "Данаил Николаев", завивам по "Искър" и ... решетки - цялата улица преградена и направена на паркинг?! Как е възможно и какво мисли Кметът?...

    Ако някой не вярва - в картите на Гугъл ясно се вижда - дадох линк, но бе изтрит...
  • 7 А да не

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Възмутен":

    че така наречените "ваксини" на урсулата изтрепаха повече хора, от самия "Ковид"
  • 8 на предизборни срещи в градовете

    2 0 Отговор
    поклонниците на свети Тикван да го питат що по негово царуване няма обвинени във вземане на подкупи кътане на чекмеджета
  • 9 До коментар #6

    2 0 Отговор
    Споко не се коси и тях ги чака умирачка, колкото и да крадат ще умрат..
  • 10 Кога ще

    0 0 Отговор
    Ги стигнем.......румънците?!? Ама така е когато избирателите на хранилката избират кой да ни управлява
  • 11 Българин

    0 0 Отговор
    Да събира пари за следващите избори. Имаш пари - депутат си. Учи от България.
  • 12 Оня

    0 0 Отговор
    Еййййй тия румънци много крадливи бре. Не е като при нас. Тук няма корупция. Е поне никой не е осъден.
Новини по държави: