Last news in Fakti

31 Март, 2014 18:25 2 089 1

Северна и Южна Корея си размениха артилерийски огън

  • северна корея-
  • южна корея-
  • престрелка
Северна и Южна Корея си размениха артилерийски огън - 1
Снимка: БТА

Северна и Южна Корея са си разменили артилерийски огън в рамките на спорната западна морска граница, съобщава Би Би Си.

По-рано днес Северна Корея обяви, че ще проведе военни учения в седемте части на граничната зона. От Южна Корея заявиха, че ще открият моментален огън, ако снаряди попаднат в нейната морска територия.

Според доклад от Министерството на отбраната на Южна Корея, севернокорейски снаряди са попаднали на тяхна територия и те отвърнали на удара.

Според Севера двете страни обменили стотици изстрели, като силите на КНДР стреляли 500, а тези на Юга 300. Жителите на пограничен остров пък бяха евакуирани по време на инцидента. Към този момент престрелката вече е приключила. Според Си Ен Ен все още не е ясно колко от снарядите на КНДР са достигнали водите на Южна Корея.

Според говорителя на министерството  на отбраната на Юга, изстрелите на републиката не са били насочени срещу съседната държава, а просто били пуснати в морето.

В същото време Китай, която е най-големия търговски партньор на КНДР,  изрази силно безпокойство относно инцидента и призова за незабавно прекратяване на конфликта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    2 0 Отговор
    Тия са "утепали" рибата в морето...
Новини по държави: