Тема: Украйна

24 Октомври, 2024 18:48 2 477 128

Москва ратифицира пакта със Северна Корея! САЩ потвърдиха: Ким изпраща войници в Русия

  • русия-
  • украйна-
  • северна корея-
  • война-
  • ким чен-ун-
  • владимир путин-
  • брикс

Според наблюдатели в замяна на военната подкрепа Москва може да предостави усъвършенствани оръжейни технологии на Пхенян, за да помогне в развитието на капацитета за балистични ракети и сателити

Москва ратифицира пакта със Северна Корея! САЩ потвърдиха: Ким изпраща войници в Русия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руските депутати ратифицираха днес пакта за военно сътрудничество със Северна Корея в момент, когато САЩ потвърдиха разполагането на 3000 севернокорейски войници в Русия, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес, цитирани от БТА.

Общо 397 депутати от Държавната дума (долната камара на руския парламент) гласуваха за договора за "всеобхватно стратегическо партньорство", който руският президент Владимир Путин подписа при посещението си в Пхенян през юни. Очаква се скоро горната камара на парламента също да ратифицира документа, гласуването е насрочено за 6 ноември.

Още новини от Украйна

Пактът задължава Русия и Северна Корея незабавно да си окажат военна помощ, използвайки "всички средства", в случай че някоя от двете страни е атакувана. Това е най-силното обвързване между Москва и Пхенян от края на Студената война, отбелязва АП.

Западът смята, че това създава опасност от голяма ескалация в конфликта между Русия и Украйна, който продължава вече 32 месеца, отбелязва АФП. Силите на Киев контролират територия от няколкостотин квадратни километра от руската Курска област.

Договорът, ратифициран днес от долната камара на руския парламент, беше подписан на 19 юни по време на визита на руския президент Владимир Путин в Пхенян, като показва степента на сближаване между двете страни.

САЩ заявиха вчера, че 3000 севернокорейски войници се намират в Русия и се обучават на няколко места в страната. Те казаха, че това е много сериозен ход и предупредиха, че ако тези сили участват в сражения в Украйна, те ще бъдат легитимна мишена.

Русия и Северна Корея по-рано отхвърлиха твърденията на САЩ и техните съюзници, че Пхенян изпраща балистични ракети на Москва, както и милиони артилерийски снаряди, които да се използват в Украйна.

През юни Путин бе запитан дали севернокорейски войници ще се бият на страната на руските сили в Украйна според споразумението. Той отговори, че няма нужда от това, но съобщи също, че за първи път Русия ще има възможност да изпраща оръжия на Пхенян.

Според наблюдатели в замяна на военната подкрепа Москва може да предостави усъвършенствани оръжейни технологии на Пхенян, за да помогне в развитието на капацитета за балистични ракети и сателити.

Южнокорейският президент Юн Сук-йол предупреди днес, че неговата страна няма да "стои със скръстени ръце" в случай на изпращане на севернокорейски войници в Русия. Той добави, че Сеул ще подходи "с повече гъвкавост" към възможността за изпращане на оръжия на Украйна, "в зависимост от действията на севернокорейските сили".

В договора се призовава също за създаването на "многополюсна международна система" - формула, използвана от Москва, за да се противопостави на това, което тя нарича "хегемония" на САЩ - и се предвиждат "усилия за увеличаване на търговията" и "свеждане до минимум на въздействието" на икономическите санкции, които могат да бъдат въведени от трети страни, отбелязва АФП.

Гласуването в Думата се проведе в деня на закриването в Казан, Русия, на срещата на върха на БРИКС - група от девет държави, наричани понякога „Глобалния юг“, в които живее близо половината от населението на света и които произвеждат почти една трета от световния БВП.

Руският президент Владимир Путин се опита, чрез поредица от двустранни срещи, да демонстрира неуспеха на политиката на дипломатическа изолация и икономически санкции срещу неговата страна.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 41 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    31 13 Отговор
    На мен севернокорейците ми изглеждат досущ като китайците. От къде да знае, че тия де идват насам не са преоблечени китайци, а някакви си митични северно корейци? Както няма северно македонци, а само македонци. Така и корейците трябва да са само корейци.
  • 2 Русофилчо

    29 47 Отговор
    Чакаме гладните северно-корейци да дезертират в омразния Запад.

    Коментиран от #4, #10, #67, #77

  • 3 ТаУмВзе

    25 22 Отговор
    Корейчетата не са във Русия на обучение, а във Покровско направление се трепат със останките от украинчето. ХАХАХА

    Коментиран от #53

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 На лъжата, писалките са къси !

    28 44 Отговор
    Докато отричаха и си признаха. Обитателите на московското блато са най-големите лъжци на планетата.
    Копейките да продължат да отричат, докато от посоль не им кажат. :)

    Коментиран от #115

  • 6 Васо

    20 19 Отговор
    Крайно време е мазното каче с домуз да бъде ударено. Гладна смрад. Психопати.
  • 7 Интересен

    29 6 Отговор
    Ход от страна на Русия. Силно се съмнявам, че ще ги ползват в Украйна или пък да пазят далечната източна граница на Русия. Най-вероятно ще ги обучат и ще се започне нов конфликт в далечния изток.

    Коментиран от #37

  • 8 Демократ

    24 35 Отговор
    Разбрахте ли сега че расняците не са европейци а диви азиатци

    Коментиран от #35, #97

  • 9 гост

    23 24 Отговор
    А Индия блокира членството на Турция в БРИКС и то за постоянно !! От два стола на земята , ама на султана не му е за сефте , хахаххаах !!

    Коментиран от #12

  • 10 ела да ти сипя липов

    24 7 Отговор

    До коментар #2 от "Русофилчо":

    чай ,а пък после като седнеш в скута ми ще ми говориш на ушенце !! не мисли за тях нямаш капацитет това е хормоните мисли само за наденицата ми

    Коментиран от #121

  • 11 Шопо

    31 18 Отговор
    Украйна не е държава а територия.
    На тази територия живеят руснаци.
    Руските войници не искат да убиват руснаци.
    Корейците нямат такъв проблем, ако им плащат ще убиват наред.
  • 12 едно и също повтаряш ма не ти ли

    21 5 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    омръзна галя нама ли други опорки

    Коментиран от #29

  • 13 Kaлпазанин

    37 8 Отговор
    Колко наемници и инструктори западни ги върнаха в чували ,или не е полит коректно да с пише по темата .защо едните да могат и да си го позволяват ,а други не и този отбранителен уж тумор натьо продължава да се разширява ,с тумор го мори само скалпел и радиация
  • 14 Ъхъъъъъ

    27 2 Отговор
    САЩ потвърдиха: Ким изпраща войници в Русия........!!! В Русия !!!
  • 15 Реалност

    20 31 Отговор
    "Вторая" разчита на Северна Корея да може да опази територията си. Това е толкова унизително и жалко за страна с претенции за място при световните сили. Много жалка картина.

    Коментиран от #70

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Хо Ши Мин

    30 19 Отговор
    Всъщност севернокорейците се обучават в Русия за война с южнокорейците, които ги провокират непрекъснато.
    Но евроатлантиците се плашат дори от сянката на Ким.

    Коментиран от #25, #54

  • 19 Пръц

    31 9 Отговор
    Бе що Сащисаните не бомбят С.Корея?Както Сърбия, Ирак, Либия, Виетнам и много друти.Само да питам де. ОЛИГОООФРРР

    Коментиран от #61

  • 20 те имат нужда от доказани джендъри като

    16 5 Отговор

    До коментар #16 от "Софийски":

    теб за украйна говоря ще вдигаш бойния дух в палатките

    Коментиран от #36

  • 21 Историк

    17 28 Отговор
    Историята се повтаря.

    За втори пореден път след ВСВ руския фашизъм се опитва да запали световна война.

    Коментиран от #23

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Ти да видиш

    24 6 Отговор

    До коментар #21 от "Историк":

    А твоята диагноза се потретва - евроатлантически дебилизъм!
  • 24 Запознат

    29 8 Отговор
    "Русия и Северна Корея незабавно да си окажат военна помощ, използвайки "всички средства", в случай че някоя от двете страни е атакувана"

    Прословутия чл.5 на НАТО - или за краварите и пуделите им може но за Русия не може.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Хохо Бохо

    32 6 Отговор
    И това проблем ли е за колективните? С Корея и Русия са свободни и независими държави, имащи право да сключват каквито си пожелаят договори, независимо дали се харесват или не на краваря-хегемон и колективните еднорози. Някой пита ли Русия дали прибалтийските пинчери и източна Европа да влезнат в НАТО и ЕС? МИ не. Свиквайте, от сега нататък ще е така-но0ви блокове, нови съюзи, нови технологии.....Всеки има право сам да си ПРЕЦЕНЯ
  • 28 Не виждам нищо укорително

    26 5 Отговор
    В пакта на Русия със Северна Корея
  • 29 гост

    8 20 Отговор

    До коментар #12 от "едно и също повтаряш ма не ти ли":

    Новината е във всички международни и български медии , поне сто !! За ужас на путинофилчетата , хахахахаа !!

    Коментиран от #34, #45

  • 30 Tётя Мyтpaфановна

    15 18 Отговор
    След като призовахме всички русофили да се притекат на помощ на майка русия, не се появи никой, даже НИКОЙ да дойде да попита. Покриха се като мишkи с малки п...шkи, а преди това се кълняха във вярност и жертвоготовност към русия. Оказаха се жалkи лицемеpи !
    Северно корейците са много по стойностни от жалkите копейките, даже пълзящите чepвей имат повече достойнство от българските русофили.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Истината

    18 4 Отговор
    Те винаги са били тясно обвързани, след разделянето на Корея, Северна Корея съществува единствено заради Русия, а санкциите от руска страна спрямо корейците бяха само на документ.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Антитрол

    15 11 Отговор

    До коментар #8 от "Демократ":

    "Разбрахте ли сега че расняците не са европейци а диви азиатци"

    Ха ха ха и каква е разликата с чл.5 на НАТО можеш ли ми каза - излиза че и НАТО са диви азиатци.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Атина Палада

    20 4 Отговор

    До коментар #7 от "Интересен":

    И аз си задавах въпроса защо. На фона на 700 хилядната руска армия ,няколко хиляди (Според шефа на Пентагона -3000 хиляди)северно корейци...не е и капка в морето..
    Малко са и за охрана на граница...
    Тук в статията пише,че в замяна Русия щяла да им достави оръжейни технологии...
    Дали не е заради доставките на оръжейни технологии,които Русия преди не е могла да им достави поради санкции към С.Корея...
    Много интересно...Три хиляди севернокорейци ..нито за охрана стигат,нито за помощ на фронта...
    Буквално 3000 за нищо не стигат...
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 що ма той твоя идол кокорчо е доказан

    14 2 Отговор

    До коментар #32 от "карате кид оригинала":

    мек ..кит другото го знаеш !!! какво да ти кажа жълтопаветник
  • 40 Ночко

    9 16 Отговор
    Ушанките свършиха и трябват нови....тревопасни
  • 41 Мата Космата

    6 3 Отговор
    Само франсета ли охранаваха олимпийските игри фъф Вранция, или така пишеше по радиото?!
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Ганчев

    6 14 Отговор
    Очаква се коя ще бъде първата копейка избягала в Русия.Разрешенон е и в БРИКС.

    Коментиран от #50

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Интересно защо мислиш че

    18 7 Отговор

    До коментар #29 от "гост":

    Новината е "За ужас на путинофилчетата" ? Според ме ужаса е за малкото останали буферирани украино-фили...

    Коментиран от #62

  • 46 Позор!

    7 20 Отговор
    Втарая опря до кимчовците.

    Коментиран от #51

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Достатъчно месо!

    2 12 Отговор
    За три дни.
  • 50 марко

    13 6 Отговор

    До коментар #43 от "Ганчев":

    Има стойностни хора , за които не си и чувал, подали заявление за руски граждани ...Ама ти откъде , драги , да ги знаеш тия работи ?! Злобата те е заслепила и не виждаш повече нищо от кравефермата .

    Коментиран от #83

  • 51 Позор

    16 2 Отговор

    До коментар #46 от "Позор!":

    САЩ опря до България
  • 52 Хаха

    8 15 Отговор
    Колкото повече мърдат диктаторите, толкова по-навътре ще им го намърда колективният запад.

    Коментиран от #60

  • 53 Хахахаха

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "ТаУмВзе":

    А? Нали нямаше бе?

    Коментиран от #89

  • 54 торбалан

    11 1 Отговор

    До коментар #18 от "Хо Ши Мин":

    И Америката - също...Голяяяям страх ...
  • 55 Не се уморихте

    17 4 Отговор
    с тая "корейска" измислица.
    На Русия корейска помощ не и трябва за да домлати бандеровците и западните им приятели.

    А унижените НАТО и колективния запад, спешно се нуждаят от оправдания пред обраните си данъкоплатци. Затуй и медиите им на каишка, повтарят но припадък за "може би, вероятно, говори се, предполага се, очаква се, според експерти......

    Русия просто обучава корейски специални части в далечния си изток и нищо повече.

    Коментиран от #58, #76

  • 56 az #СВО

    16 4 Отговор
    Накратко:

    Западът вдига толкова много шум около КНДР, защото явно така ще се мъчи да оправдава загубата си от РФ на украинския ТВД!


    Един вид загубихме войната не от Москва, а заради КНДР...

    В момента в ход е пропагандна операция по прикритие на загубата на запада във войната срещу Русия!
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 марко

    10 1 Отговор

    До коментар #55 от "Не се уморихте":

    Точно !
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 марко

    10 1 Отговор

    До коментар #19 от "Пръц":

    Щото не им стиска ...
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Сандо

    13 2 Отговор
    Русия е голяма,ама много голяма държава.Та къде са тия 3000 северокорейци?И не мога да разбера защо краварите са стреснати от тоя договор между дме страни - та нали след тях в стройни редици гордо и послушно маршируват и изпълняват всяка заповед повече от 50 васали и слуги?

    Коментиран от #88

  • 64 Балък

    6 8 Отговор
    Сменявам рубли за долар, курс едно към едно, Брикс като завладее света, ще станете много богати с рублите!

    Коментиран от #69

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 ЕВРОНЮЗ

    8 6 Отговор
    😂 😂 😂 😂 Треперете ЕвроАтлантици. Искате война. Пълзяхте на исток, но краката ви останаха извън чергата на която можете да се разпростирате. Връщате се немефленно там където бяхте в момента на разпускането на Варшавският договор преди да бъдете сготвени.

    Коментиран от #71

  • 67 Сандо

    8 2 Отговор

    До коментар #2 от "Русофилчо":

    Преди да стигнат омразния,самодоволен и затлъстял запад ще опустошат окраината.Макар че какво ли читаво нещо остана в нея?
  • 68 Запада умре !!!!!!

    13 3 Отговор
    Да живее ИЗТОКА !!!!!
  • 69 ЕВРОНЮЗ

    8 3 Отговор

    До коментар #64 от "Балък":

    Вярно е че си балък. Кой го интересува какъв е курса на рублата спрямо долара.?? 😄
  • 70 Сандо

    10 3 Отговор

    До коментар #15 от "Реалност":

    Краварите разчитат на повече от 50 васали да им донесат победата в окраината и повече от две години нищо не са постигнали.Срам за Хегемона и неговите слуги!
  • 71 Дон Корлеоне

    9 11 Отговор

    До коментар #66 от "ЕВРОНЮЗ":

    Добре,че няма Варшавски договор,иначе трябваше да ходим да се бием за някакъв ботоксов смотаняк с токчета!

    Коментиран от #80

  • 72 Ми ся" Ко ?

    12 2 Отговор
    Ми ся " Ко" ша правят кравите и техните подлоги като нашите управници , ЕС .....и другите ????? Дрън Дрън печата долари в несвяст и ги раздава , краде от парите на Русия и ги раздава .....и пак не стигат !!!!!!
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Стадото КРАВИ

    15 1 Отговор
    Ще се разпадне на петдесет крави в най скоро време !
  • 76 Атина Палада

    11 2 Отговор

    До коментар #55 от "Не се уморихте":

    Това за загубата на Запад е така,също и оправдаването пред ограбените данъкоплатци,т.е.ние...
    Но ако идеята е за обучение,то може руски инструктори да ги обучават и в С.Корея..Необходимо ли е да е в Русия?
    Аз изключвам,че тези няколко хиляди корейци Русия ще ги ползва за охрана или за фронта...Но има някакъв мотив те да са в Русия...И мотива не е да са в помощ на Русия...Друг е...Но какъв...ако разбира се обучението им се налага да е на руска територия ...мога да го приема като мотив тогава..
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 един

    5 6 Отговор
    Всеки кореец си носи чувал.
  • 79 Ддд

    7 7 Отговор
    Третата световна война започва с бавни стъпки.
    А политици в България от Възраждане, ИТН, БКП ни плашат че НАТО щяла да праща войници в Украйна, а какво с е оказа. С.Корея вече влиза във войната, очакваме Беларус и Китай, да се включат с войници.

    Коментиран от #81

  • 80 Атина Палада

    11 2 Отговор

    До коментар #71 от "Дон Корлеоне":

    Е как ще няма,като ЕС е идентичен..
    Затова още Столтенберг се изказа:-"За сега няма да изпращаме редовни войски в Украйна,но не е изключено и в даден момент да изпратим"!

    Коментиран от #106

  • 81 Атина Палада

    4 1 Отговор

    До коментар #79 от "Ддд":

    Не българските политици,с Столтенберг го каза...В другият коментар го написах.
  • 82 Смех в блатото

    6 9 Отговор
    Къде изчезна безаналоговата руска армия? :))))
  • 83 Мдаа

    12 4 Отговор

    До коментар #50 от "марко":

    Едно мое познато семейство италианци се преместиха в Русия сега през пролетта. И двамата са около 60 годишни!

    Коментиран от #85

  • 84 Пиночет

    3 7 Отговор
    Путин да приготвя,тубата с бензин!
  • 85 др.Бонев

    2 4 Отговор

    До коментар #83 от "Мдаа":

    Имат ли жълти книжки.Да нали!

    Коментиран от #90, #95

  • 86 Уррааа

    4 9 Отговор
    Едвали трезви нормални хора са предполагали че "великата" сила Русия ще получава военна помощ от Северна Корея

    Цялата демонстрация е че Путен до толкова е захапал куршума че ще продължава да мори хора докато не стане на неговата

    Коментиран от #92

  • 87 абе аз освен зеления по токчета

    9 2 Отговор

    До коментар #48 от "Пиночет":

    и да танцува друг не съм видял ,и все пак ти го поватряш като папагал ара ама не си знаеш пола от там идва объркването ти
  • 88 Умен по цялата глава

    4 8 Отговор

    До коментар #63 от "Сандо":

    С.Корея е 26 милиона,но 10 милиона от тях са военизирани,като редовната им армия е 1 милион - Комунизъм !!!Няма Интернет...Големия Брат и 1984 та !!!70% са без Религия - тоест ,комунисти и умират с Генералния секретар на Комунистическата им Партия и Светлото комунистическо Бъдеще в което са се Клели... Тоя филм го гледахме половин век и в България,а продълженията му - още 42 години с петолъчки и червени знамена....Тва е положението,Минке - сипи още по едно !!!

    Коментиран от #105

  • 89 ТаУмВзе

    2 0 Отговор

    До коментар #53 от "Хахахаха":

    Ми са гледам, че има дръпнати във калта и играйкат неква дейност уж! Знае ли се, не се ли знае кое кво е във тоя батак.
  • 90 Много чужденци има в Русия

    8 5 Отговор

    До коментар #85 от "др.Бонев":

    Много Германци също живеят и в Централна Русия и по републиките.
  • 91 Кенедерацията на Русия продължава

    5 7 Отговор
    С пълна сила
  • 92 Нито пък че САЩ

    5 2 Отговор

    До коментар #86 от "Уррааа":

    Ще опре до Румъния, Албания и България
  • 93 Наркос

    9 2 Отговор
    Само САЩ могат да изпращат "инструктори" в Украйна, никой друг. Просто не е евроатлантичедко и демократично.
  • 94 !!!?

    7 11 Отговор
    Кадафи към Путин: Там накъдето си тръгнал аз от там се връщам !!!?

    Коментиран от #98

  • 95 Атина Палада

    12 1 Отговор

    До коментар #85 от "др.Бонев":

    На Изток се местят такива ката. BASF, κонцерна Мерцедес,а на Запад се местят такива като М.ишо ш.амара:)))
    Едните с "жълти"книжки,а другите като Мишо..."интелект" )))
  • 96 Какво потвърдили САЩ

    10 2 Отговор
    С денонощните си лъжи, САЩ удари тотално дъно! Като чуеш нещо от САЩ, гледай дали слънцето не изгрява от запад!
  • 97 Наркос

    8 1 Отговор

    До коментар #8 от "Демократ":

    На страната на Украйна се бият остатъците от т.н. Ислямска държава.
  • 98 Кадафи каза,

    14 3 Отговор

    До коментар #94 от "!!!?":

    отстранят ли го, Европа ще загине под ботуша на бежанците, които възпира.
    Е, Америка това иска, да затрие Европа.
  • 99 Германския Бойко

    11 2 Отговор
    Чета новини от няколко дни и не мога да разбера какъв е проблема? Русия трябва да пита Байдън дали да сключва договори и съюзи ли? Русия е независима държава за разлика от нас и може да сключва каквото и с когото пожелае.
  • 100 Атина Палада

    4 2 Отговор
    От 150 европейци пожелали да живеят в Русия няма нито един бг русофил.
  • 101 Факти

    5 4 Отговор
    Могучая няма войници да победи Украйна хахахаха

    Коментиран от #114

  • 102 БРЪМБАР

    5 0 Отговор
    Всичките ресурси които запада е получавал от такива държави като русия ще му излязат през носа . След като обича мечката , сега ще я търпи ! Глупав запад . И пак иска ресурси , иска мечешка прегръдка !
  • 103 Ами

    5 0 Отговор
    То не бяха снарди и ракети от Иран и Северна Корея ... То не бяха доброволци от Индия и Северсна Корея ...
    Просто колективният запад търси оправдание за собствените си провали.
  • 104 Смех в блатото

    3 4 Отговор
    Кое е по-важно историческо събитие: севернокорейски защитници на Магучая или целуването на Корана от Путлер Късий защитника на Православието? :)))

    Коментиран от #109, #122

  • 105 Сандо

    7 0 Отговор

    До коментар #88 от "Умен по цялата глава":

    Знанията ти за КНДР се изчерпват с набитите от пропагандата клишети.Най-добре си сипвай едно след едно,че да станат няколко и живей доволен и щастлив.

    Коментиран от #127

  • 106 Мдаа

    1 0 Отговор

    До коментар #80 от "Атина Палада":

    За пореден път се доказваш колко си некомпетентна, говориш за Столтенберг, значи не ЕС както си написала, а НАТО. Н А Т О!!!

    Коментиран от #118

  • 107 Смях в залата

    4 1 Отговор
    А янките, англетата и франсетата като изпращат "инструктори" в Украйна от двайсет години, какво да кажем?

    Тия "инструктори" да не са слепи и сакати? Те са си действащи войници! Съвсем друга тема е, че във войната срещу Русия се бият МНОГО западняци...
  • 108 ЕДИН ОТ КРЕСНА

    3 1 Отговор
    А Тагарев какъв беше в окраина????
  • 109 За справка

    4 2 Отговор

    До коментар #104 от "Смех в блатото":

    Зеленски - ръст 1.60м.
    Путин - ръст 1.68м.
    Путин > Зеленски

    Коментиран от #112

  • 110 Ще ги познаете

    1 1 Отговор
    по следите от гуменки 38-и номер.
  • 111 Забелязал 😂😂😂

    1 3 Отговор
    Днес имаше статия във факти-
    Ето защо вече не само снаряди и боеприпаси трябват на Путин а и жива сила иначе трета мобилизация и бунт в Русия-
    Но с изпращането на свои войници, Северна Корея решава един от най-сериозните военновременни проблеми на Русия: нарастващият недостиг на жива сила. Руската армия губи повече от хиляда души на ден средно убити и ранени.

    Коментиран от #113

  • 112 Мишел

    0 1 Отговор

    До коментар #109 от "За справка":

    Като махнеш 10 сантиметра токчета...
  • 113 ТаумвЗе

    2 6 Отговор

    До коментар #111 от "Забелязал 😂😂😂":

    1000 души на ден загуби за Русия са над 30 хиляди на месец и 360 хиляди на година. Макар и цифрата да е занижена защото според руската ТАСС са около 1500-1700 на ден или над 50 хиляди месечно. На година 600 хиляди. Император Путин иска да приключи войната с помощта на жива сила от Северна Корея иначе за 5 години отиват над 3 млн.руснаци при Кобзон. Укрите се ориентираха добре в ситуацията. Отстъпват бавно някое село а за него руснаците дават десетки хиляди жертви а укрите минимални. Целта на Украинците е вече масово избиване на руснаци

    Коментиран от #119

  • 114 Мунчо

    1 0 Отговор

    До коментар #101 от "Факти":

    Мале колко си умен . Като Камала си ! хахахахаха
  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Пррррц 🚾🇺🇦🇺🇲

    2 0 Отговор
    Що ревете ве козяшки мухльовци
  • 117 Корея дочака своя звезден миг

    1 0 Отговор
    Другарят Ким Чен Ун е велик.
  • 118 Атина Палада

    3 1 Отговор

    До коментар #106 от "Мдаа":

    Приятелче,знаеш,че съм по умна от всички ш.оро.ши тук взети на куп:)
    Знам какво говоря!
    Заяждаш се с мен,а знаеш,че съм права...
    Ако още не си разбрал,че ЕС отдавна не е икономически,а военен ....значи проблема си е твой,а обвиняваш мен за твоя проблем .
    И споменах Столтенберг...сиреч НАТО,но подминах Макрон,подминах Урсула,подминах Борел...да не се връщам назад и до Меркел,която открито заяви,че не са имали намерение да спазват Минските договори а :-"Ние просто се нуждаехме от време да подготвим и въоръжим украинската армия за война с Русия"!
    Меркел НАТО ли е? Че ние (ЕС) да въоръжаване нечия армия защото искаме война с Русия...
    Не ми излизай с твоите евтини манипулаци:)))

    Коментиран от #124, #125, #126

  • 119 Ха-ха-ха

    0 1 Отговор

    До коментар #113 от "ТаумвЗе":

    Ха ха ха преди беше че украинците отстъпващите на по-добри позиции, сега отстъпващите бавно и трепери руснаците. Хи хи хи
  • 120 Уайномет

    1 0 Отговор
    Значи Зелен със Ски може да сключва военни договори с повечето европейски страни ,а Русия и Северна Корея не могат ?И кой го каза ?
  • 121 Руснака

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "ела да ти сипя липов":

    За това Ду пе , има опашка, моля след мен.
  • 122 Бат Сали-Енергото

    1 0 Отговор

    До коментар #104 от "Смех в блатото":

    Кат не щеш да целуваш светия Коран,целувай тогава бат Салиевия.
  • 123 Стара народна поговорка

    2 0 Отговор
    Кажи ми кои са приятелите ти, за да ти кажа какъв си.
  • 124 Мдаа

    0 1 Отговор

    До коментар #118 от "Атина Палада":

    Приятелко, това не е заяждане, а корекция да не ти се смеят някъде, където те познават, тук може да се упражняваш, никой не те познава.
  • 125 Мдаа

    0 1 Отговор

    До коментар #118 от "Атина Палада":

    Меркел никога не е казвала това в прав текст, както на теб ти се иска, но сиренето е с пари и трябват копейки, разбирам те.
  • 126 Мдаа

    0 1 Отговор

    До коментар #118 от "Атина Палада":

    А за твърдението ти, че ЕС е военен съюз, няма смисъл да коментирам, между другото ЩЕ СТАНЕ ТАКЪВ, но за момента е доста далеч от военен съюз.
  • 127 Умен по цялата глава

    0 1 Отговор

    До коментар #105 от "Сандо":

    Грешиш !! В момента Путин подготвя един милион севернокорейска комунистическа армия да нахлуе в Украйна,а ,както знаеш,Историята я пишат " победителите" ....Той няма какво повече да губи - осъден е в Хага като Военнопрестъпник..От БРИКС му заявиха ясно,че войната,която води си е негов проблем,стига да ги снабдява с енергоносители..Обаче цялата банкова система на Русия е блокирана от Санкции,...Китай ги завладява с автомобили и електроника и руснаците пак са Аналогови,каквито си бяха....И третата Световна ескалира !!!!
  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания