Тема: Украйна

28 Октомври, 2024 04:56 806 3

Съветът за сигурност на ООН заседава за Украйна в сряда

  • оон-
  • украйна-
  • русия

Москва поиска среща за доставките на западни оръжия за Киев

Съветът за сигурност на ООН заседава за Украйна в сряда - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Заседанието на Съвета за сигурност на ООН за ситуацията в Украйна ще се проведе на 30 октомври. Това съобщиха пред репортери от постоянната мисия на Швейцария, която председателства Съвета за сигурност през октомври.

„На 30 октомври ще се проведе среща за поддържане на мира и сигурността в Украйна, поискана от Киев с подкрепата на САЩ, Франция, Великобритания, Япония, Република Корея, Словения и Малта“, подчертаха от дипломатическата мисия.

Още новини от Украйна

Руското представителство в Съвета за сигурност на ООН поиска на 31 октомври да се проведе „среща за доставките на западни оръжия за Украйна и последиците от тях за перспективите за мирно разрешаване на украинската криза“.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бен Вафлек

    1 10 Отговор
    Какъв съвет, каква сигурност. ООН трябва да изгони русия преди всичко.

    Коментиран от #3

  • 2 айде почнахме ги

    1 0 Отговор
    Подкрепата на Малта ще се окаже ключова. А Вануату какво мислят по въпроса?
  • 3 Георги

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бен Вафлек":

    гениално! Изгони ги отвсякъде и после започни да водиш преговори за мир без тях, така гарантирано ще го постигнеш...все пак няма да има дори глас против!