Last news in Fakti

5 Април, 2014 17:52 990 0

5,1 по Рихтер в Южна Италия

  • земетресение-
  • италия-
  • иран-
  • гърция

Няма данни за жертви и разрушения

Земетресение с магнитуд 5,1 по Рихтер е регистрирано в област Калабрия, която е в южната част на Италия.

Епицентърът на труса е бил в морето на дълбочина 68 км, съобщи телевизия News 7.

Няма данни за пострадали и разрушения. Служители на службата за гражданска защита извършват проверки в засегнатите територии.

Днешният трус стана ден преди петата годишнина от опустошителното земетресение с магнитуд 6,3 в Акуила на 6 април 2009 г., когато загинаха над 300 човека, припомня телевизията. 

Земетресение с магнитуд от 4,5 по Рихтер бе регистрирано и в централната част на Иран в в 16.46 часа местно време. Епицентърът е бил на дълбочина 60 км, сочат данните на Европейския средиземноморски сеизмологичен център.

Вчера трус от 5,6 по Рихтер разлюля и Южна Гърция. По данни на Европейския средиземноморски сеизмологичен център, епицентърът на труса е бил на дълбочина от 110 км, на разстояние от 89 км южно от столицата Атина и на 30 км югоизточно от Идра.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: