Last news in Fakti

1 Април, 2020 22:52 2 923 11

Първо във ФАКТИ: Шефовете на Нефтохимик с ултиматум към футболистите по вайбър

  • нефтохимик-
  • втора лига-
  • футбол-
  • коронавирус

Или излизате в неплатен отпуск или ви съкращаваме, се казва в писмото до играчите

Първо във ФАКТИ: Шефовете на Нефтохимик с ултиматум към футболистите по вайбър - 1


Шефовете на Нефтохимик поставиха ултиматум на служителите и играчите във футболния клуб - или излизате в неплатен отпуск или ви съкращаваме. Това става ясно от известие, изпратено до футболистите и спортно-техническия щаб по viber. Всички имат срок до петък да дадат своя отговор. Трябва да се отбележи, че в клуба имат да вземат заплати за февруари и март и три премии от ноември 2019 година, за които обаче не става ясно кога ще бъдат изплатени, въпреки, че са едни от най-ниските в групата.

До този момент всички професионални отбори или намаляват процентно или запазват заплатите си. Не е ясно защо в Общински клуб, който е в челото на класирането в първенството, само на 6 точки от efbet Liga, се процедира по този начи. И то само няколко месеца след като тима се завърна на стадион "Лазур" в Бургас.

ФАКТИ научи, че част от футболистите вече са се свързали с адвокат, за да си търсят правата.

Ето какво гласи писмото:

Във връзка с обявеното извънредно положение от 13 март, 2020 година и приетия закон за Мерките и действията по време на извънредното положение обявено на 13.03.2020 година, ръководството желае да ви уведоми следното:

Бяха предприети мерки по стопиране на всички процеси в клуба. Вие бяхте освободени от тренировъчен процес и спазвайки препоръките на щаба прекарвате времето по домовете си. Във връзка с неизяснената ситуация за футболния шампионат и практическото не функциониране на клуба, сме принудени да ви предложим два варианта за вашите отношения с дружеството"

Първи вариант: Всеки от вас доброволно да подаде заявление за ползване на неплатен отпуск до изясняване на ситуацията.

Втори вариант: Да бъдете съкратени от заеманата от вас длъжност.

Моля в срок от 48 часа всеки лично от вас да заяви по електронен път чрез имейл своето решение.

От ръководството.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мииии....

    2 4 Отговор
    Даже не разбрах какъв е проблема.....
    Да уточним само едно нещо където не знам дали зависи за този конкретен случай . Неможе да излезнеш в неплатен отпуск при положение ,че имаш платен !!!! И не знам защо масово хората който ги принуждават работодателите да излизат не платена отпуска не го задават този въпрос ???? Но тука става на въпрос за играчи и не знам дали и как са им структурирани договорите с клуба ... но пак хората ги пускат неплатен и ги оставят да се върнат на работа и в клуба след падането на това положение .

    Коментиран от #2

  • 2 Мазут

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Мииии....":

    Проблем е начина по който го съобщават и ултиматума който поставят..
  • 3 Eee

    8 0 Отговор
    Като че ли футболаната кариера свърши за много футболисти по света.
  • 4 оня с кучето

    6 8 Отговор
    Това е най тъпия спорт в света!
  • 5 Соросоид

    5 0 Отговор
    И на какво се надява ритнитопковеца? Няма мачове, няма билети, няма телевизионни права. Кой ще му дава пари без да играе? Ама имал договор, и алчни агенти и адвокатчета. Но има извънредно положение и форсмажор. Договорите могат да се развалят при форсмажор. Ето какво пише в Търговски закон: В чл. 306 от Търговския закон (ТЗ) са нормирани разпоредби относно форсмажорните обстоятелства и какво представляват те. Непреодолимата сила представлява непредвидено или непредотвратимо събитие от извънреден характер, възникнало след сключването на договора.
  • 6 Тарабойша Хитранов

    5 0 Отговор
    Некадърници и паразити осраха детско-юношеската школа , занулиха 2000 , 2001 и 2002 набори от школата , назначиха бездарни пенсионери около 40 год да играят футбол - абсолютна истина дъртаци вместо млади момчета , после се усетиха и сега за капак пак са откраднали и последните пари и нямат за осигуровки.

    Коментиран от #7

  • 7 АВТОТО

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Тарабойша Хитранов":

    За Цонков и Тачо ли ставаше въпрос.
    Няма Нафта няма газ Порточана е ..........
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Японеца

    4 0 Отговор
    Това, раздаване на големи заплати свършва! Няма да живеят тези паразити вечно!
  • 10 Най- вероятно

    5 0 Отговор
    Няма тото, няма залози, няма пари.
  • 11 Мичмана

    3 1 Отговор
    Егати и клуба -пари няма, стадион няма и домакинските си мачове играе в Созопол. Само Черноморец Б-с !!!