Last news in Fakti

15 Юни, 2020 10:21 2 473 12

Проф. Ива Христова: Епидемията е под контрол

  • коронавирус-
  • ива христова-
  • пандемия

Голяма част от хората са без симптоми или със слаби, те могат да заразяват на практика в много нисък процент

Проф. Ива Христова: Епидемията е под контрол - 1
Снимка: Архив

"Големият брой контактни лица, които се изследват през последните седмици, донякъде е виновен за по-големия брой открити новозаразени." Това заяви пред БНТ проф. Ива Христова, заместник-директор на Националния център по заразни и паразитни болести.

„Голяма част от хората са без симптоми или със слаби, те могат да заразяват на практика в много нисък процент“, каза проф. Христова.

Тя акцентира, че е важно как се взима пробата за PCR, както и че е важно по-големите работни колективи да се тестват по-често за COVID-19.

“Епидемията като цяло е под контрол, през последните дни се добива по-детайлна картина заради по-големия брой тестове, епидемията се развива добре, няма място за паника. Въпреки разхлабените мерки, ние я поддържаме в ограничено състояние”, заяви проф. Христова.

Тя уточни, че ще продължи да има огнища, но това е нормално за развитието на епидемията.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ще се мре

    3 4 Отговор
    Не думай. Чакай само да доде септември и ушият новите костюмчета на НОЩ.
  • 2 Само където

    8 2 Отговор
    Мизерията е излязла много извън контрол.
  • 3 Президентът на Танзания

    5 1 Отговор
    Както да взимахме пробата от папая, все положителен даваше..
  • 4 що ли не вярвам

    6 9 Отговор
    Добре е , че си вярвате.Клъстъри в малки населени места могат да се проследят. какво ще правите, като започнат да се заразяват хора от магазини в големите градове, защото махнахте задължителните маски там или от дискотеки и барове, особено пък в последните две, където няма шанс да проследиш кой с кого е, и дистанция нулева. Или като започнат да капят от хотелите един по един под карантина. дали имате толкова специалисти да тестват, или лекари да лекуват? Ама Мангъров иначе нарежда по всички телевизии. Ще се скрие като мокра кокошка, или нагло ще заяви, че той подобни съвети не е давал. Човек без отговорност.

    Коментиран от #10

  • 5 Колю

    0 4 Отговор
    Мислех,че се казва Иво Христов??!!
  • 6 Диадема 20

    2 5 Отговор
    Е то това ви беше целта– чрез епидемията да контролирате хората, за да правите каквото си искате.
  • 7 Леле

    3 5 Отговор
    Публикувано във факти.бг:" Проф. Ива Христова: Епидемията е под контрол"...Спокойно! Каза капитана на кораба - Всичко е под контрол, кораба потъва нормално...дълбоко е някакви си 1500 метра....акулите може и да не са гладни...а и брега не е далече, само 200 км....
  • 8 чукча читател

    5 1 Отговор
    Чета в дебелите медицински книги определението за епидемия-когато имаме 200 души заразени на 10 000!!!
  • 9 ааа

    5 2 Отговор
    Епидемия, която не разболява. Ако всички бяха такива...
  • 10 Гост

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "що ли не вярвам":

    Абя тя вчера каза , че наблюдаваме втора вълна днеска споко всочко е под контрол. Много си прав за дискотеките и баровете. Южна Корея ги отвориха доста по рано и хоп от два нощни бара излязоха доста заразени. С тая разлика , че там с помоща на камери кредитни/денитни карти телефони са издирени всички 1500 човека посещавали въпросните два клуба. А сега сетете се ние къде се намираме в картинката.

    Коментиран от #12

  • 11 Русенец

    0 0 Отговор
    И себе си не можете да контролирате, да не говорите глупости, та камоли епидемията.
  • 12 Русенец

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Сещам се за дилма Челюсти, където градската управа не искаше да предупреждава, че имало акула-убиец, за да не избягат туристите.