Last news in Fakti

9 Октомври, 2020 23:00 3 053 2

Наказателна отговорност за служителка на РЗИ, нарушила карантината си

  • рзи-
  • търговище-
  • карантина

Районната прокуратура в Търговище ръководи досъдебно производство по случая

Наказателна отговорност за служителка на РЗИ, нарушила карантината си - 1
Снимка: БГНЕС

Районната прокуратура в Търговище ще привлече към наказателна отговорност служителка на РЗИ за нарушаване карантинните мерки против COVID-19.

Районната прокуратура в Търговище ръководи досъдебно производство за нарушаване на правила и мерки по време на пандемията с COVID-19 – престъпление по член 355, ал. 2 от НК.

На 1 октомври тази година на служителка от РЗИ в Търговище бил направен служебен тест за COVID-19, след като жената почувствала неразположение. Два дни по-късно резултатът от теста се оказал положителен. Неин колега от здравната инспекция връчил на заразената с коронавирусна инфекция предписание за 14-дневна задължителна карантина.

На 8 октомври свидетели подали сигнал, че заразената с COVID-19 служителката от РЗИ в Търговище е напуснала дома си, като с това е нарушила наложените ѝ карантинни мерки.

По образуваното досъдебното производство под надзора на Районната прокуратура в Търговище служителката на РЗИ ще бъде привлечена към наказателна отговорност за престъпление по член 355, ал. 2 от НК, след като бъде излекувана.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Врачка

    5 0 Отговор
    Какъв зловещ надпис на табелата.Дори на входа на “Освиенцим” е имало по—приветлив слоган:”Работата ви прави свободни”.

    Коментиран от #2

  • 2 Гербаджииска работа

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Врачка":

    Размахват сопата.