Last news in Fakti

4 Ноември, 2020 10:49 3 988 52

Мария Георгиева: Къде са обещаните безплатни ПСР тестове за децата ?!

  • здравеопазване-
  • коронавирус-
  • деца-
  • лечение

РЗИ и Министерството на здравеопазването - чиновници, лекари - преуморени. Това е накратко положението

Мария Георгиева: Къде са обещаните безплатни ПСР тестове за децата ?! - 1
Снимка: БГНЕС

Коментар на Мария Георгиев във "Фейсбук"

От известно време насам и аз съм в групата на сървайвърите. Коронавирусът не ме уби, но здравната система почти ме закопа – с положителни тестове РЗИ ни изпрати с децата на собствен ход да сеем вируса до Пирогов, а от Спешна помощ ми начертаха план за действие по телефона: „Звъннете на джипито, дайте слушалката на сина си и нека той да кашля в нея, за да преслуша лекарят белите му дробове по телефона“ – те за кашлица по 10 пъти в минута и температура 38,5 при коронавирус не пращали екип. Това е накратко положението.

Дълго се чудих да разказвам ли тази история или да си спестя писането, защото знам, че нищо няма да се промени. Правя го за тези, на които им предстои да изтърпят на свой гръб абсурдите, които превръщат българското „здравеопазване“ в живо здравеПОГАЗВАНЕ. Ако ви се чете до края, воала:
Въпреки маските, дезинфектантите, социалната дистанция, изолацията, храната и кафето само от къщи, миенето на ръце на всеки 5 минути и цялото стерилно ежедневие, което си изградих в последните месеци, коронавирусът дойде и вкъщи.
Не знам дали има смисъл да казвам, че училищата са най-големият му инкубатор. Но има смисъл да разкажа как след повече от 7 месеца карантини, извънредни мерки, щабове, генерали, брифинги и хаотични действия на тези, от които зависи животът ни, децата са извън цялата схема (не че ние сме в нея). Коронавирусът не ги убива – факт, нас също няма да убие – да се молим да имаме този късмет, но системата ще го направи – бързо и сигурно!

„Безплатен ще бъде PCR тестът за ученик със съмнения за COVID-19“, заяви главният държавен инспектор д-р Ангел Кунчев преди началото на учебната година.

Пълна лъжа!

За една седмица класът на дъщеря ми остана наполовина, включително и като учителско присъствие, но РЗИ не направи нито един тест. Сополивите и болни деца просто бяха връщани сутрин на родителите им, без указания къде се правят безплатните ученически тестове, защото такива НЯМА. Познайте колко родители извадиха 100 лв. за тест на някакви си сополи или леко неразположение?

Нито един. Та нали това е обичайното състояние на повечето деца още от яслата!? Обаче, оказва се, това са и най-вероятните симптоми на коронавирус при тях – дъщеря ми нямаше дори хрема и никой в училище не забеляза, че е отпаднала или болна, докато не я оставихме вкъщи заради подобно леко неразположение.

Вдигна ниска температура на два пъти, гърлото ѝ малко се зачерви, заболя я корема и толкова. Достатъчно, за да тръгне към нас и да разберем, че е коронавирус.
В класа на сина ми положението не беше по-различно. Но на 17 г. симптомите не са като при 9-годишните. Първият лекар беше категоричен: „Вчера дойдоха едни младежи с корона, на фона на които вашият син е в цветущо здраве. Високата температура и кашлицата не са резултат само от ковид – другите болести си вървят. Сигурно ходи гол в дъжда и е настинал“.

Доверих му се, а и не смятах, че с настинка от дъжда имаме работа на опашките пред лабораториите, където не знаеш кой с какво ще кихне до теб.
Седмица по-късно обаче цветущото здраве беше все така „цветущо“ – същата кашлица и същата температура, сваляна и вдигана няколко пъти, въпреки шепите с лекарства и витамини, всички чайове и бабини илачи. Ясно беше, че снимка трябва да се направи.

И тук започна сагата...

„Отивате веднага в палатката пред инфекциозното на ВМА – там ще ви поемат“, каза ми джипито. Открихме палатката в петък по обед, но в нея нямаше никой. На десетина метра встрани, пред огледални стъклени врати се беше заформила скромна опашка от 6-7 души. Никой не кашляше, но всички чакаха преглед за ковид. Били там от час, защото вървяло бавно. По мои сметки след още час щяхме да сме вътре при лекар. Добре де, след 4 часа. Късмет, че беше слънчево и топло, защото чакалните на болниците вече са навън. Да му мислят заразените през декември!
„Не преглеждаме деца!“ – с този отговор възнаградиха 4-часовото ни търпение тук. А къде? Започна се едно гадаене, само дето боб не хвърляха. Имало инфекциозно отделение за деца към Софиямед, но там не работели със симптоми на ковид. Ами… нямало къде. Нелегално трябвало да го прегледат. И нелегално да му направят тест. И нелегално на следващия ден да ми се обадят, че тестът е положителен.

А РЗИ най-легално да ми кажат:

„Отидете цялото семейство на собствен ход до "Пирогов" за рентген на белите дробове“. Обадих им се по телефона, след като не повярвах на джипито и Координационния център, откъдето бяха изпратили същите нареждания. Все пак, на собствен ход може да означава 5000 лв. глоба за нарушаване на карантината, а също и достатъчно висок риск за всички останали по пътя ни. И ако за мен „на собствен ход“ е личен автомобил, за други ще е такси, автобус или още по-зле – метро.

След като пред ВМА търсихме палатка, пред "Пирогов" кодовият сборен пункт за ковид беше бял фургон. Пред парадния вход е, ако още не сте го посетили. Изчаках десетина минути, за да приключат разговорите за времето и кафето в Москва с руснаци, които си плащаха тестовете, докато някой ми обърне внимание, че водя дете с ковид. На учудените погледи, озъртащи се за детето, обясних, че е в колата, защото не смятам за редно да го изтипосам на главния вход, за да кашля срещу всяка линейка, която пристига.

Но там, в "Пирогов", направиха точно това – настаниха го в чакалнята на парадния вход. Знаят, че е с ковид, бързо ще стане, помислих си в началото. Докато не занесох личната му карта на детска регистратура. Дали не затвориха прозорчето под носа ми, като чуха коронавирус? Дали не ме оставиха с двете деца близо час из чакалните на "Пирогов", докато звънят телефони и тепърва установяват (след повече от половин година наличие на този вирус в София) имат ли право да преглеждат деца с ковид? Дали и тук не ни прегледаха нелегално?

Ами направиха го! За втори път имахме късмета да попаднем на съвестен и загрижен лекар – д-р Теа Александрова, която пое поне Ниа. Затвориха ни в една стая, направиха ѝ всички изследвания за по-малко от час. За себе си не смеех да попитам – тогава още нямах симптоми и не исках да създавам допълнителен хаос и в без друго хаотичната здравна система.

Четирите часа пред палатката на ВМА се оказаха загрявка за 7-часовия престой край белия фургон на "Пирогов".

Не смея да си помисля за това време колко души може да сме заразили. Като добавим и още един младеж с ковид в чакалнята на "Пирогов", който вече имаше пневмония, а с майка си 9 часа чакаха РЗИ да изпратят линейка в Пирогов, за да го закара в някоя болница за лечение.

Децата просто никъде не ги приемаха. Никой от големите мозъци в тази държава не беше предположил, че коронавирусът ходи и по тях – трябваше да дойде 15 септември, за да се разбере, че ковид не само че засяга децата, но тръгва най-вече от училищата, където социална дистанция е много относително понятие.

Към 9 вечерта реших да се обадя в РЗИ и да ги попитам редно ли е това, което се случва – деца с ковид да кашлят на входа на "Пирогов". Беше събота вечер, извънработно време, включи се секретар. Оставих съобщение, имената и телефона си, но никой така и не ме потърси.

На следващия ден обаче ми се обадиха от "Пирогов", за да ми се извинят за целия хаос, от който сме били потърпевши. Не са виновни лекарите – те също страдат от системата. А единственият начин да помогнат, е да я заобикалят.

След нелегалния преглед, нелегалния тест и почти нелегалния рентген на 17-годишното ни дете, легалната карантина дойде, симптомите при всички вкъщи – също. Тотална загуба на обоняние и вкус, температура – понякога ниска, понякога не чак толкова, при някои – тежка кашлица, при други – зачервено гърло, възпален синузит, болки в очите и корема, гадене… Ако един час си добре, в следващите 5 си сринат.

Нямаш сили да станеш от леглото и всичко, което усещаш, е как се разпадаш. Дори да си с „леки“ симптоми, като кашлица в продължение на три седмици и температура 38,5, както ни категоризираха от Спешна помощ в София.

Стигнахме до тях, защото на осмия ден от лечението с антибиотици и всякакви противовирусни препарати и сиропи, състоянието на сина ми не се променяше, а мен никой дори не ме беше прегледал – лечението ми се контролираше от джипито по телефона.

След час чакане за свободна линия със Спешна помощ на 112, най-после попаднах на любезна лекарка, която любезно ми обясни: „Обадете се на личния лекар, за да ви преслуша по телефона!“. Но аз вече бях говорила с джипито и според него единственият начин лекар да ни чуе на слушалки, без да отнесем глоба за неспазване на карантината, е екип на Спешна помощ да дойде до къщи.

Поисках името на любезната лекарка в случай, че се влошим през уикенда, за да знам кой ни е дал този професионален съвет. И тя любезно ми затвори (имам датата и часа на обаждането, а записите би трябвало да се пазят).

С малко повече упоритост след 30 минути успях отново да се свържа със Спешна помощ. Казах им часа на предишното ми обаждане и отново поисках името на лекарката, която е назначила преглед на белите дробове по телефона. „Не сте разбрали колежката, госпожо – тя е искала да каже да позвъните на джипито, да накарате сина си да кашля в слушалката, за да прецени лекарят дали кашлицата е сериозна.“ Ако не беше сериозно, щеше да е смешно!

Накратко, кашлица по 10 пъти на минута и температура 38,5 на осмия ден от антибиотичното лечение не са опасни симптоми при ковид според Спешна помощ. Изпратиха екип след 3 часа.

Докато ги чаках, звънях на джипито, РЗИ, Министерство на здравеопазването… На първите две места прехвърляха топката към Спешна помощ, а

в министерството от 3 телефона в сайта, не вдигаха нито един с часове.

Истински късмет беше, че не стигнахме повече до болница. И понеже всички гледаме много филми и много новини, в които някъде някоя РЗИ поема грижата за болните, семействата им, контактните лица, ще кажа само, че аз звънях десетки пъти в столична РЗИ, но от тях получих едно единствено обаждане – за да си запишат членовете на семейството, ЕГН-та и телефони, в случай че нарушим карантината. И да ни донесат „Предписание за изолация в домашни условия“ 2 дни преди края на карантината. Защото са загрижени за глобите, но не и за хората.

От столична РЗИ не ни попитаха за други контактни, не ни дадоха наставления какво да правим, ако се влошим, не изпратиха екип, за да ни прегледа и тества. Прехвърляха топката към Пирогов и Спешна помощ. А от там им я връщаха обратно.

Лошото е, че докато тези институции си „прехвърлят“ живота на хората, някои имат нужда от лекари. И е пълен късмет, че оцеляват. Въпреки системата на здравеПОГАЗВАНЕ…

*Заглавието е на ФАКТИ


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шкафбанк

    41 1 Отговор
    Пазят се в трезора на банката!
  • 2 Българка

    42 2 Отговор
    Парите за тях са в чекмеджето. А отговорът на управлявашите е ЩЕ!- работят по въпроса
  • 3 др Гей Билтс

    20 1 Отговор
    За какво ви е това ПЦР, като Баце ще ви ваксинира всичките рискови, нерискови, против ГЕРБ.
  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    22 2 Отговор
    сега властите ще лъжат предизборно
  • 5 ТаУмВзе

    30 1 Отговор
    Важното е мутряка да ни Спаси! Ех черна небладарност бе. Ма вие искате да живеете, а децата ви ли? Дреме му на чекмеджето.

    Коментиран от #17

  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    39 1 Отговор
    ДЪРЖАВАТА е абдикирала от ЧОВЕШКОТО ЗДРАВЕ
  • 7 Пенсионер

    34 7 Отговор
    Целта е учениците да не се тестват. Ако се тестват с ПСР децата, ще лъсне истината, че училищата са ковди огнища, а учениците масово пръскат заразата.
    Затворете училищата за дистанционно обучени. Здравето е над всичко останало
  • 8 Choki

    36 1 Отговор
    Това е ГЕРБ ЗА 11 години управление. Помислете си хубаво за кого ще гласувате
    - 1-во място по смъртност в света!

    - 1-во място по заболеваемост.

    - На едно от последните места в света по качество на здравеопазването - класация на Блумбърг. На 48-мо място от 55 държави, в анкета на СЗО от 2019 г.

    - При най-ниски доходи на населението и заплати в ЕС България е на 1-во място по доплащане на медицински услуги от гражданите – около 47%! (в Швеция – 3%, Германия 3,2%...)

    - Най-ниска продължителност на живот в ЕС – 74,9 г. В Испания – 83,5 г., Италия – 83,4 г. и т.н.

    - Последни по жизнен стандарт в Европа. При среден коефициент за континента 45,6%, България е със 7%...

    - 1-во място по корупция в ЕС.

    - България е най-зле по върховенство на закона в ЕС.

    - На челно място сме по разпространение на фалшиви новини.

    - На 111-то място сме по свобода на медиите.

    - Последно място по износ на иновативни стоки в ЕС. Делът им в общия обем на експорта е едва 3,6%. В България броят на патентите е 4 на 1 млн. души, а в Естония са 33, в Германия – 291, а средно за страните в ЕС – 117.

    - Последни по дигитализация в ЕС (Мария Габриел беше еврокомисар на този ресор).

    - Първи по неграмотност в ЕС. 40% от българските младежи са функционално неграмотни.

    - Последни по чужди инвестиции; българските компании изостават в инвестиционната си дейност.

    - Първи по употреба на алкохол на Балканите и 6-ти в света с 12,6 литра на глава от населението за год

    Коментиран от #19

  • 9 Орлов град

    9 17 Отговор
    Мария Георгиева, ПОЗОР, ОСТАВКА и ЗАТВОР! Кажи колко пари взе от чехмеджетата, за да лъжеш че има коронавирус и да правиш драми и да искаш ПСР тестове? За колко пари се продаде за да защитаваш измисления от ГЕРБ коронавирус?
  • 10 кочинаааа

    17 1 Отговор
    кочинаааа кочинаааа кочинаааа
  • 11 Гурбет

    18 1 Отговор
    До госпожата,сега пак с маска и дезинфекция,пак гласувай за тулупа и следващият път с другата пандемия не се оплаквай.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ТестовеМай

    24 1 Отговор
    създава се впчатление, че тестове се купуват с държавни пари ... а после карат хората за щяло и нещяло да ги купуват от частни лаборатории. Не знам дали е така, но министрите твърдят, че купуват тестове, пък реално аз не познавам и един човек, на който ако е бил болен да не му се е налагало да си го плаща на лаборатории.
  • 14 Наркос

    11 1 Отговор
    Споко бе тука на сигурно в шкафа са , сложил съм и мрежи против дронове
  • 15 нбмг

    14 6 Отговор
    Нали Мънгаров каза, че за децата не бил рисков вируса? Нали Мънгаров каза, че рискът е само за възрастните? И вие го венцеславехте и издигнахте в култ.
    Искайте от Мънгаров безплатни тестове!
    Нали всички училища щяха да продължат присъствено? Цяло лято Вълчев го повтаря и повтаря десетки пъти. Даже сега не поема никаква отговорност и не обявява никакви мерки.
  • 16 хъхъ

    6 16 Отговор
    Защо са ви въпросните тестове, госпожо?

    Много ли държите детето ви да бъде затворено за 10 дни?

    Коментиран от #40

  • 17 нбмг

    9 14 Отговор

    До коментар #5 от "ТаУмВзе":

    Искай от Мънгаров да ви спасява.
    На Мънгаров вярвате. Той да ви даде безплатни тестове.

    Коментиран от #20

  • 18 Аве Адолф Хайл

    2 1 Отговор
    Ами ,тя предизборната агитацийка и във фейсбук започна отдавна , та всеки си разтяга неговите локумчета .....
  • 19 Си ган

    3 7 Отговор

    До коментар #8 от "Choki":

    Абе, тия простотии от г*ъза ли си ги извади? Щото е видно, че мозък нямаш...

    Коментиран от #51

  • 20 ТаУмВзе

    15 2 Отговор

    До коментар #17 от "нбмг":

    Шматко! Какви безплатни неща от герберастите бе. Пломбите ще ти откраднат с твое съгласие, докато целуваш портретът на банкянския шебек.

    Коментиран от #22

  • 21 Наркос

    3 0 Отговор
    Това много ще забави вируса. Направо ще го прати в платен отпуск
  • 22 нбмг

    10 8 Отговор

    До коментар #20 от "ТаУмВзе":

    Нека Мънгаров да ви преглежда безплатно, а не да взема по 200 лв. за преглед.
  • 23 Перо

    7 3 Отговор
    Не само това е лъжа. Лъжа е и увеличението на заплатите на медиците. По кой начин може да стане това,когато те не са на щат,а на заработка?
  • 24 Бай курти 45 год.ерген - 20 г. Ваш Лидер

    8 4 Отговор
    Сега нека Мангъра възкреси починалите от жестокия вирус в адски мъки?!?! Нали според него вируса месец юни щеше да изчезне?!?!

    Коментиран от #44

  • 25 Коретпонсент

    7 7 Отговор
    Защо не звъннахте на доц. Мангъров? Когато се влошат нещата много бързо забравяте за него. Ние българите сме голями глупаци. Първо вярваме на някакви платени от БСП шарлатани, после системата ни е виновна. Та даже и се оплакваме по медиите. В тази статия не прочетох нито веднъж мнението на авторката за Мангъра - "успокояващия" спасител на нацията.
  • 26 КЪСНО Е ЛИБЕ

    5 7 Отговор
    КАК БЕЗПЛАТНИ, КОЙ ГИ ПЛАЩА ТОГАВА? ПАК НИЕ! И КАТО СИ ТЕСТВАН СЛЕД ДВА ЧАСА ИЛИ СЛЕД ДВА ДЕНА НЕ МОЖЕ ЛИ ДА СЕ ЗАРАЗИШ? КАКВО КАТО СИ СЕ ТЕСТВАЛ ВЧЕРА? ТЕСТОВЕТЕ НЕ ЛЕКУВАТ ДРУГАРКО! КОГАТ СЕ РАЗБОЛЯВАХА ПО 50 ЧОВЕКА НА ДЕН - ПЛЮЕХТЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО, НЯМАЛО СВОБОДИ? СЕГА КОГАТО СТАНАХА ПО 5000 ВСИЧКИ ВЗЕХА ДА ДАВАТ АКЪЛ!
  • 27 болна система

    8 5 Отговор
    Точна такава ни здравната система! И освен това, има болници, които "лекуват" напълно здрави пациенти, само за да "усвояват" пътеката по КОВИД.

    Коментиран от #28

  • 28 Перо

    11 2 Отговор

    До коментар #27 от "болна система":

    Даже плащат на циганите,в провинцията по 50 лв.за “диагнозата”, а те играят кючек в болницата.
  • 29 Разпределител

    7 4 Отговор
    Всички Ковид болни при Мангъра и Киро Брейка. Те ще ви излекуват едно хубаво.
  • 30 МАНГЪР ДЕБИЛОВ

    17 3 Отговор
    НАЛИ ИСКАХТЕ ЗАВЕДЕНИЯ, КОНЦЕРТИ, МАЧОВЕ, ДИСКОТЕКИ, ДЕЦАТА НЕ МОГЛИ ДА НОСЯТ МАСКИ, ПОЧИВКИ, ПЪТУВАНИЯ, МОРЕ И НАКРАЯ КОЙ КАКВОТО УСПЯЛ ДА ПИПНЕ ЛЯТОСКА ГО ДОНЕСЕ В УЧИЛИЩЕ В КЪЩИ, В РАБОТАТА, В АРМИЯТА, В ПАРТИЯТА И ТАНА ТЯ КВАТО ТАНА!ЩО В ЯПОНИЯ, КИТАЙ, КОРЕЯ ВСИЧКИ СА С МАСКИ? ЩОТО СА БАЛЪЦИ?
  • 31 ХА ХА ХА

    9 9 Отговор
    В НАЧАЛОТО ЩАБА ВСЕКИ ДЕН ПОВТАРЯШЕ ЕДНО И СЪЩО И ОТГОВАРЯХА НА ТЪПИТЕ ВЪПРОСИ НА ЖУРНАЛЯТА, И КВО? ОПЛЮХА ГИ! НЯКОЙ ПРЕДУПРЕДИ ЛИ - ЯКО ЩЕ СЕ МРЕ? ХА,ХА, ХА - МУ ОТГОВОРИХА НИНОВА, РАДЕВ, СЛАВУЦА, КИКИМЯН, БЕНАТОВА, БНТ, БТВ, НОВА? СМЕШКИ!!! А СМЕЙТЕ СЕ СЕГА!
  • 32 Наивника

    5 3 Отговор
    Народ чиито грурута са Мангъра, Киро Брейка и Цанов не може да бъде унищожен. Поне не напълно. Може да останат един двама. :D
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 А аз да питам, когато протестирахме

    5 3 Отговор
    100 дена срещу мутрите, ти беше ли там? Айде сега всеки да види резултатът от нехайството си. Няма лекари няма държава, за което всички които не отидох те на протеста сте виновни!

    Коментиран от #38

  • 35 Ivan

    6 1 Отговор
    Сега като измрат учителите, няма да има кой да ги учи и дистанционно учениците.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Ivan

    7 1 Отговор
    Повечето ученици са заразени и разнасят заразата навсякъде.Нали щяхте да ги тествате масово ?
  • 38 ares

    0 2 Отговор

    До коментар #34 от "А аз да питам, когато протестирахме":

    ТИ СИ ПУЧ
  • 39 До 34

    2 8 Отговор
    Точно обратното. Тези, които бяхте на платените протести сте виновни. Хубаво разпространихте вируса, а сега се криете, като мишки. Като мине кризата ще бъдете подведени под съдебна отговорност. Сега вместо да се криете ходете да транспортирате болните. Национални предатели за жълти стотинки.
  • 40 ares

    6 1 Отговор

    До коментар #16 от "хъхъ":

    А КАКВО ЩЕ МУ СТАНЕ АКО Е ЗАТВОРЕНО .СВЕТА ЛИ ЩЕ СЕ СРИНЕ
  • 41 Коко

    7 1 Отговор
    Безплатни са само интервютата на Мангъров. Иначе всичко в здравеопазването е платено.
  • 42 един от многото

    7 0 Отговор
    При другите обещания на шайката от ГЕРБ. От безплатни услуги не се пълнят шкафчета.
  • 43 УРА ДРУГАРИ

    4 4 Отговор
    ВИРУС НЯМА. ХОЛИВУДСКА ПОСТАНОВКА! ТОВА НЕ СА БОЛНИ , ТОВА СА АРТИСТИ БЕ! КАК САМО ГО ИГРАЯТ НА ЗАРАЗЕНИ И УМРЕЛИ?, МНОГО СА ДОБРИ. НАПРАВО ДА ИМ СЕ ВЪРЖЕШ! ДОБРЕ, ЧЕ СА МАНГЪРА, СЛАВУЦА И ФАТМАКА ТА НИ ОТВАРЯТ ОЧИТЕ!
  • 44 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 0 Отговор

    До коментар #24 от "Бай курти 45 год.ерген - 20 г. Ваш Лидер":

    МАРТИНЕ ЗДРАВЕТО е най голямото БОГАТСВО най цент са семейството децата ЧАО
  • 45 123

    1 3 Отговор
    Заразата е в кухите глави на хората. Ще се мре яко като почнат да ни бият "ваксини" всяка година. Това е целта на ковид измамата.

    Коментиран от #46

  • 46 МИ КЪ

    0 4 Отговор

    До коментар #45 от "123":

    ОСОБЕНО АКО ВАКСИНАТА Е РУСКА!
  • 47 Сър

    3 3 Отговор
    Стига сте ревали ! Осигурявате се нарочно на минимална заплата, избягвате данъците които и без това са най-ниски в Европа като дявол от тамян, после викате къде е и ония другите крадат. На Ганьо все някой друг ми е виновен...
  • 48 ЗАВИДЯХА БЕ

    4 0 Отговор
    КОЙ ЧЕСТЕН БИЗНЕСМЕН У НАС НЕ УКРИВА ДАНЪЦИ, ОСИГУРОВКИ, АКЦИЗИ, ДДС И НЕ КРАДЕ ТОК И ВОДА ОТ ДЪРЖАВАТА? А СЕГА ПЛАЧАТ - ДЪРЖАВАТА ДА ГИ СПАСЯВА? БОЙКО БИЛ ДАЛ ПО 50 ЛВ. И НЕ ЕДНОКРАТНО А ВСЕКИ МЕСЕЦ НА ХОРА КОИТО НЕ ПРОИЗВЕЖДАТ, АМА И НЕ КРАДАТ?

    Коментиран от #49

  • 49 @@@

    1 0 Отговор

    До коментар #48 от "ЗАВИДЯХА БЕ":

    Бизнеса в България си вървеше много добре докато ковид измамата не го смачка.

    Коментиран от #50

  • 50 МИ КЪ

    0 0 Отговор

    До коментар #49 от "@@@":

    ТО ТАКА СТАНА И В ИСПАНИЯ, ФРАНЦИЯ, ФАЩ, РАША И В ЦЯЛ СВЯТ, ЩОТО БОЙКО Е ВИНОВЕН. АКО НЕ БЯХА ТОЙ И ГЕШЕВ НЯМАШЕ ДА СТРАДАТ УШАНКИТЕ И КОЗЯЦИТЕ, ЖАБАРИТЕ И ФОЛКСВАГЕН! НИКОЙ НЕ КУПУВА КОЛИ БЕ! АВИАЦИЯТА СЪЩО ФАЛИРА? КРУИЗНИТЕ КОРАБИ СТАНАХА БОЛНИЦИ? БАРСА ИГРАЯТ НА ПРАЗЕН СТАДИОН? ПУТИН СЕ СКРИ В БУНКЕР? ТРЪМП, ПРИНЦ ХАРИ, БОРИС ДЖОНСЪН И МИТКО ЕСЕМЕСА СЕ РАЗБОЛЯХА ! ЗАРАДИ ТИКВАТА ОТ БАНКЯ!
  • 51 Кауш

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Си ган":

    Явно партийните сбирки с ПКП ти влияят зле. Само че тук не си на партийно събрание. Съобразявай си езика и преди да говориш - малко го избърши.
  • 52 Баба Цола

    4 0 Отговор
    ЛЪЖА И ГЕРБЕРСКИ ИЗМАМИ. НЯМА БЕЗПЛАТНИ ТЕСТОВЕ. Б. БОРИСОВ И МУТРИТЕ МУ НЯМА ДА ДОПУСНАТ ПАРИТЕ ДА СЕ ХАРЧАТ ЗА ХОРАТА А ЩЕ ГИ ПРИБЕРАТ КАКТО ВИНАГИ В СОБСТВЕНИТЕ СИ ЧЕКМЕДЖЕТА