27 Февруари, 2021 19:03 4 385 63

Защо не постъпим като израелците?

  • коронавирус-
  • ес-
  • паспорт

ЕС отново е заплашен от провал - и то по един простичък въпрос

Защо не постъпим като израелците? - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Ако пандемията изобщо ни научи на нещо, то е, че са нужни бързи и решителни действия. Трябва да сме по-бързи от вируса и да взимаме правилните решения още преди следващата епидемична вълна. Правителствата на страните от ЕС често взимаха светкавични решения да затворят цели страни, но сега, когато текат ваксинациите и става дума за постепенното завръщане към нормалния живот, изведнъж станаха необяснимо колебливи. Най-добрият пример за това е мъчителната дискусия по темата "европейски имунизационен паспорт".

Защо не постъпим като израелците, които разрешават на ваксинираните отново да посещават студиата за фитнес или да предприемат туристически пътувания? Вече има първи окуражителни изследвания, според които, ваксините намаляват съществено риска от предаване на инфекцията на други хора. Да, вярно е, че няма стопроцентова сигурност по този въпрос, но нима изобщо е имало такава по време на пандемията? Защо вместо да се осланяме на положителните новини, смазваме крехките кълнове на надеждата с черногледство?

Срещата на ЕС на върха успя да се обедини само по това, че ще продължи да обмисля въвеждането на европейски имунизационен паспорт. Това означава, че ще продължат и безкрайните дускусии по въпроса. Германия и Франция блокират по неразбираеми причини. Видимо уморената канцлерка смята, че първо трябвало да се изчака, докато бъдат ваксинирани страшно много хора. Защо? Не може ли да възстановим старите права на онези, които вече са ваксинирани? Та нали всеки ден в ЕС се имунизират десетки хиляди души.

Този паспорт не вреди на никого

Аргументът, че и ваксинираните можели да заразяват други хора, води в грешна посока. Та нали в израелските студия за фитнес се допускат само ваксинирани хора! Дори и да съществува теоретичната възможност хората там да се заразяват помежду си, ваксината ще ги предпази от ново заболяване. Извън тези "защитени зони" ваксинираните, разбира се, ще трябва и занапред да спазват нормалните предпазни мерки срещу коронавируса. А ако искаме пълна сигурност, би могло от ваксинираните да се изисква и представяне на бърз антигенен тест преди участие в масово мероприятие или преди пътуване. И тъкмо наличието на тези бързи тестове е следващата драма, особено в Германия, където вече цяла година след избухването на пандемията все още не е създадена смислена концепция за ползването на тези тестове.

Но да се върнем към имунизационния паспорт: тъй като изглежда невъзможно 27-те държави от ЕС да се обединят около единна позиция, някои правителствени ръководители - като тези на Гърция, Кипър, Полша, Естония и Австрия, предприемат собствени инициативи и въвеждат национални имунизационни паспорти. Това показва целия провал на Общността и пропуска шансовете да се позаглади влошеният ѝ имидж от бавния ход на имунизациите. Излиза, че ваксинираните израелци ще могат да почиват в Гърция без карантина, докато французи и германци ще трябва да чакат решението на своите мудни правителства.

Колко още ще чакаме?

Чакането обаче е безсмислено. Даже и да е необходимо да се изчакват нови изследвания и още повече ваксинации, подготовките на единен европейски ваксинационен паспорт трябва да започнат още сега, ако дори не е и вече твърде късно за това. Подобни проекти изискват много време в една общност с 27 членки. Нека припомним колко време отне въвеждането на единен електронен формуляр за влизане (PLF), който позволява проследяването на контактите на заразените. Решението за този формуляр беше взето от ЕС през октомври. До момента в пилотния проект участват едва три (!) европейски страни. Останалите трябвало да се преборят първо със съображения относно сигурността на личните данни и да сключат двустранни договори,
На 12 европейски държави обаче това им се стори твърде глупаво. Те си разработиха собствени формуляри за влизане в страната, които обаче не са съвместими помежду си. "Да живее Европа!", както мило обича да казва Урсула фон дер Лайен в края на речите си. Дори европейската среща на върха да беше взела решение за въвеждане на електронни имунизационни паспорти, практическата реализация на това начинание би отнела доста месеци. А пандемията може и да отзвучи, още преди решаващите фактори в ЕС да успеят да се организират.

Далеч по-решителни от ЕС са авиокомпаниите. Тяхното международно сдружение смята да предприеме стъпки, така че само ваксинираните да имат право да летят. Другите браншове със сигурност ще ги последват. Техните искания, впрочем, не са нови, нито дискриминиращи, нито пък морално осъдителни. И сега е така, че определени страни по света могат да се посещават само от хора, ваксинирани срещу жълта треска. А онези родители, които искат да запишат детето си на детска градина в Германия, са длъжни да представят документи, че то е ваксинирано срещу морбили. Къде тогава е разликата? за да може пилотната платформа някой ден да заработи.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 44 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Железаров

    87 20 Отговор
    Не -постъпваме като Израелците защото,колкото и да се мислят за по хитри от нас,със сигурност не -са по умни.

    Коментиран от #11

  • 2 Стига де

    102 8 Отговор
    Тия от дойче веле се побъркаха
  • 3 ДА-ДА

    111 9 Отговор
    Идиотска статия

    Коментиран от #50, #57

  • 4 розово

    11 7 Отговор
    Информация анализа варианти крайна решение.
  • 5 Илюминат

    89 7 Отговор
    А защо не постъпим като Фюрера? Драскачи???

    Коментиран от #41

  • 6 Лелее

    94 5 Отговор
    Абе време е обикновенните хора да се вдигнем и да постъпим не като Евреите , а като едно време дивашките орди са “приземявали “ помислилите се за наместници на боговете тук на Земята !!!
    Да им издадем ЕДНОПОСОЧЕН дигитален билет за някой пустинен остров вдън земите ...
    Като кучета ни третират , а всички мълчят !
  • 7 Дойче Зелев

    27 8 Отговор
    Щото Германците и Французите още не сме построили в Льо Райха на ЕС Национал-Социализма, заради мръсните комунисти
    .............. ................................... .... А в Израел вече са построили Национал-Социализма :))
  • 8 Дойчо Зелев

    29 7 Отговор
    Израел е страна на победилия Национал-Социализъм ...... на Социализъм се радват всички Евреи ... а другите са Роби :))
  • 9 555

    64 3 Отговор
    А Сорос как ще реагира като поискате имуизационни паспорти от пълчищата паразити, които сега лятото ще започнат да прииждат, или за тях това ще бъде дискриминация и нарушаване на човешките права, а лицемери?
  • 10 Мошето

    57 4 Отговор
    Аз съм съгласен, нека постъпим като израелците, но във всичко, не само с ваксинирането. Т.е. железни граници-яка цедка за мигрантите, закони за нацията и страната, патриотично образование, правила за или без НПО-та и мн.др. подобни

    Коментиран от #56

  • 11 Behemoth

    3 4 Отговор

    До коментар #1 от "Железаров":

    Ни. Съ знай!
  • 12 Буха ха

    14 39 Отговор
    Като израелците можем да постъпваме само в клозета, за всичко останало сме прекалено тъпи и прости за да сме като тях.

    Коментиран от #30, #39

  • 13 Маааави!

    53 4 Отговор
    ПРИЧИНИЕ ДА НЕ ПОСТЪПИМ КАТО ЕВРЕИТЕ СА ДВЕ: 1. У НАС НИКОЙ НЕ КОНТРОЛИРА ЧЕКМЕДЖЕТО НА ПРЕМИЕРА И 2. АРАБИТЕ НЕ СА ЕЛЕКТОРАТ НА НАТАНЯХУ, ДОКАТО ЦИГ...НИТЕ СА ОСНОВЕН ЕЛЕКТОРАТ НА Г-Н КРАТУНСКИ

    Коментиран от #42

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 енесмеизраелци

    55 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Защо не постъпим като израелците?

    Защото сме българска държава с българи с български културни традици и свобода да решаваме, не сме Израел- не сме евреи, нито Германия, Англия, САЩ англо- саксонци, франки и т.н.. Макар, че политиците ни служат на англо- саксонските политици и ни налагат техните правила

    Англо- саксонските и еврейски фамилни банкови корпорации( не съм расист, просто това са фамилните кланове собственици на тези корпорации- има я навсякъде тази информация) искат да вкарат и наложат на маскимален брой хора задължителна цифровизация в клауд блокчейна, и постепенно да привържат всички дейности на хората- от лично време до ваксини към контролирано социално поведение и рейтинг, контролирано от тези корпорации.
    Колко лесно и чудесно дуднят нонстоп частните корпоративни медии да те регистрираме задължително с цифровизиран клауд зелен паспорт, чип и т.н..
    Но цифровия клауд няма да е собственост на цифровизираните хора, а на няколко корпорации, които ще бъдат собственици над цялата дейност на човека чрез цифровизираната му личност. И ако не се подчиняваш на банкстерските корпоративни нови нормалности- от трансджендър изкуствен интелект до генномодифицирани терапевтични норми- новата нормалност, ще бъдеш санкциониран, дискриминиран, ограничаван- не можеш да пътуваш, да ходиш до магазин, парк, спорт и т.н., това са по меките форми на контрол, другите се сещате.
  • 16 😷😷😷

    69 4 Отговор
    A защо да не забранят на психопатите от DW да бълват глупости ??? Впрочем не се ли чувствате лично засегнати от призивите на DW за дискриминация на здравен признак ??? ? Не е ли време да се обърнем, към съда за античовешките им призиви и идеи ? Просто прочетете пак, какво пишат и призовават тези психпоати !! Обясняват ни в прав текст, как "не ни нарушават човешките права" нарушавайки човешките ни права !!!
  • 17 Левтер

    40 2 Отговор
    Евреите никога не са добър пример,затова ни постъпваме като тях!
  • 18 Артур

    22 2 Отговор
    Няма стари няма нови права ние не спазваме вашите правила.
  • 19 Тото

    57 3 Отговор
    Статията е пълна с демагогия, пропаганда и противоречия. "А пандемията може да отзвучи преди да се вземе решение" Ако отзвучи ,за какво ни е нужен такъв паспорт. Имунизация против жълта треска се прави на пътуващия до определени страни за лична негова защита. Местното население най-често не е имунизирано. И явно подстрекаване на авиокомпаниите за въвеждане на изискване за ваксинация при пътуване. Следваща стъпка са работодателите. И това ако не е дискриминация и отнемане на права.
  • 20 Пацо

    51 2 Отговор
    На който му харесва Израел да отива там. Никой няма да го спре.
  • 21 Матей

    38 2 Отговор
    Поредното провокативно подмятане на дойче веле,защо не направим така,ами онака!?Бай Ганьо вика,не ми давай акъл,дай ми пари.Някои хора са си присвоили правото да решават вместо нас,НАЛИ УЖ Е ДЕМОКРАЦИЯ,а май ДИСКРИМИНАЦИЯ.Отново и за кой ли път врънкат все на тая струна--МАСОВА ВАКСИНАЦИЯ,тоя път предлагат да е ударно,всьо под ножом.Защо е оцеляло човешкото племе,защото винаги е имало изключения,имало е десиденти,малцина неразбрани,но никой не гарантира ,че мнозинството винаги е право.Основната маса следва водача сляпо като стадо овце и често загива,оцеляват различните,съмняващите се.Така и сега,без разумни основания се натрапват недоказани средства за спасяване,които може да се окажат средства за масово поразяване,всичко под натиск и подлъгване.Има твърде много съмнителни моменти,за да се доверява човек сляпо на едни търгаши и световни мошеници,самонадеяни политикани.
  • 22 😷😷😷

    41 2 Отговор
    Питам психопатите от DW, каква е логиката самолетите да налагат здравна дискриминация, а в същото време да може да се пътува в международен влак без ваксина !?!? И преди да ми се ми "отворят", че самолетите сс затворена въздушна система с рецеркулация на въздуха, ще им кажа, че влаковете стрела също ! Доводите им за налагане на здравна сегрегация са меко казано малоумни и дори те не могат да ги обосноват логично !
  • 23 ЛЪЖАТ

    34 3 Отговор
    Нaй-мaлкo 16 души ca умрeли в Швeйцaрия cлeд кaтo ca били вaкcинирaни cрeщу кoрoнaвируc, cъoбщaвa Нaдзoрният oргaн нa пaзaрa нa лeкaрcтвa Swissmеdiс. Рeгулaтoрът e изcлeдвaл 364 cъoбщeния зa пoдoбни рeaкции cлeд вaкcинaция. Oт тях199 ca cвързaни c прeпaрaтa нa Pfizеr, a 154 — c вaкcинaтa нa Mоdеrnа. Cрeд тях 95 ca cъc ceриoзни рeaкции, включитeлнo и 4 cлучaя нa aнaфилaктичeн шoк и 16 c лeтaлeн изхoд.

    Коментиран от #60

  • 24 ясно е

    14 2 Отговор
    Защото не сме се уовчили достатъчно като тях.
  • 25 Просто човек

    37 3 Отговор
    Що не си заврете тези паспорти... знаете къде...

    Коментиран от #45

  • 26 дааа

    35 1 Отговор
    С тия паспорти удариха на камък.
    Ще ядат дървото...
  • 27 VVR

    13 1 Отговор
    Както се указа ЧиПа не е във ваксината, ще бъде на КППТ-то.
  • 28 xaxaxaxa

    11 0 Отговор
    Бантусите как се напъват... Най-много да напълнят гащите за пореден път.

    "Свободното ваксиниране спря.Ваксините свършиха, а доставките се бавят. Бойко Борисов заплашва със съд (според договорите с „АстраЗенека“ ЕК не може да търси правата си по съдебен път, а само може да не плати на компанията оставащата част от парите)"
  • 29 правнитрикове

    29 2 Отговор
    Дойтче веле открито призовава за дискриминация по здравен признак.
    Дори да си напълно здрав, ако нямаш " цифровизирана задължителна регистрация в частен корпоративен клауд, собственост на банкови корпоративни фамилии и ИТ компаниите им" ще бъдеш дискриминаран като " недоказан, но заподрязан за безсимптомен заразоносител".
    И ще ти бъдат наложени дискриминационни ограничения, докато не си направиш " задължителен цифровизиран паспорт с който да се превърнеш в цифровизиран субект/ личност, собственост на частните фамилни корпорации и под техния пълен контрол".

    Като физически човек и правен субект, ще се подчиняваш на правната държава, но като човек цифрово регистриран, който използва цифрови устройство през частния клауд цифров изкуствен интелект, твоята цифрова личност и дейности- от поръчване на храна до докторски преглед ще бъдат собственост на частните корпоративни закони и правила и ще бъдеш санкциониран и наказван според тях, като тяхна собственост, като физическото ти тяло и гражданска правна субектност ще бъде подчинено на дейностите на цифровизираната ти личност в частната клауд социална среда и следователно корпоративните закони и правила.

    В момента се пренасочва чрез пандемията, човешката дейност да минава над 80 % през интернет частните клауд изкуствени интелекти и машини, и започва създаването на цифровизираната личност и регистрирането и като, собственост на частни банкови корпорации и ИТ компаниите им.

    Законите просто ще се променят

    Коментиран от #31

  • 30 някой

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "Буха ха":

    Моля, не съди по себе си.
  • 31 правнитрикове

    16 1 Отговор

    До коментар #29 от "правнитрикове":

    Законите просто ще се променят плавно, докато собствеността на частните корпорации над цифровизираната личност не станат водещи и основни над гражданската субектност на човека и правата му като такъв гарантирани от харти, Конституции.

    Затова се казва Нова нормалност, Нов световен ред, и затова се налага теорията за социалната трансджендър личност, която да премине в цифровизирана личност, изцяло собственост на частните корпорации.
    Затова човека се извежда от ествествения природен пол, който е основополагащ в правната държавност- мъж или жена, субект на правото, с права гарантирани от Конституцията, харти и т.н.

    Технологии и елемнтарни правни трикове да се прехвърли изцяло човека под контрола на частните фамилни корпорации.

    Може тази хипотеза- доста схематична да не е вярна, ще се разбере.( засега частните интернет соц. платформи, сайтове стават собственици на всяка дейност на потребителите им( кукитата за събиране на инфо) и могат да я продават на трети лица, като вече могат и да санкционират, цензурират, докладват и т.н., много малко не може да се направи срещу техни действия- защото те са пазени от законите за частна собственост и интелектуални продукти).
  • 32 Реалист

    10 1 Отговор
    Пророци са предсказали, че бъдещето на човечеството е рай или 3 световна война !
    Нека да се стремим да има рай !
    Аз така мисля !
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 оооооооо

    21 2 Отговор
    защото не сме ч.и.ф.у.т.и ! Защо трябва да сме оФце,защо някой трябва да ни казва ,че е пандемия и какво трябва да правим....погледнете справка колко са умрели от К19 и колко умират от болести причинени от тютюнопушене по светът,ЮЕ ОСТАНЕТЕ ИЗНЕНАДАНИ,НО никой не е забранил тютюна или продажбата на цигари. ОВЦЕ много,овчари също....
  • 36 Биби

    28 1 Отговор
    В Израел само на 26'02. са установени нови над 3000 заразени.Що така, нали са ваксинирани масово?
  • 37 Ковид фашизъм

    34 2 Отговор
    Ваксинационни паспорти не трябва да има ,защото това е форма на ФАШИЗЪМ. Да,точно така - когато те маркират със значка, паспорт или каквото и да е там, когато ти дадат номерче , когато разделят хората на превилигировани и непривилигировани - няма по-точна дума за това от Ковид фашизъм. Защо трябва да ни делят за това чене сме ваксинивани .За това че сме мислещи, четящи и проверяващи фактите .За това че ценим здравето си и не искаме да тсаваме лабораторни мишки в един зловещ експеримент. Всички ние трябва да се борим за правата и свободата си . Предадем ли я веднъж - никой , никога повече няма да ни я даде. Ще ни ваксинират на всеки 6 месеца като животни - и на всичкото отгоре ще си плащаме за това. Мислете .... или поне който може ...
  • 38 Гал

    17 0 Отговор
    Ако тръгнеш подир Дойче веле,все на нещо миризливо ще излезеш. Платените момчета са компетентни по всичко, че чак стават скучни. Щрак копчето и материалчето е готово. Чичко Гугъл има всичко. Пушурки ..
  • 39 Перо

    5 1 Отговор

    До коментар #12 от "Буха ха":

    Трудът май не те е направил свободен, и Б.Б. не е прав!
  • 40 Излекуван

    16 1 Отговор
    От цирей отзад но истината за Йзраел за 26 февруари е 3000 нови деветнаиски с масова ваксинация а Бай Ганчо без ваксини и пак по здрав от Еврейчо
  • 41 Реалист

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "Илюминат":

    На вас илюминатите, за какво ви е България ?
  • 42 ЖороГоцев

    0 3 Отговор

    До коментар #13 от "Маааави!":

    Не говори неверни неща, и ГЛУПОСТИ на които и ти като социалист не си вярваш.
  • 43 Ха ха ха

    21 1 Отговор
    Защото в Израел вече не могат да пазарят без ваксина - роби, станаха роби!

    А ние мразим робството... и “ваксинките “
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 The Economist

    12 1 Отговор
    Защото трябва да изчакаме.
    Защото обикновено ваксини се разработват 5 до 7 години.
    А някои и 12 г., по-нови технологии.
    Защото са избегнати цели групи и етапи на пред и клинични изследвания, вклч. какъв е ефектът от ваксината върху бъдещите родители, децата им, и тяхното поколение. Защото не знаем, а само предполагаме.
    Защото изведнъж заговориха за британски и африкански "вариации"-не че не го очаквах, които засягали деца-според британски медии, което, ако е вярно обезсмисля създадените до момента ваксини.
    Защото британци писаха, че 14% от бездомните котки са носители на Ковид 2019, което съвпада със заглавната страница на $the economist$ светът през 2019 г., панда, мравояд, четири конника на Апокалипсис, четери, не един -само единият е с корона.
    Затова светът през 2021 е изобразен като "игрален автомат$-най-опростенчески, непредвидима година.
  • 47 Гошо

    4 2 Отговор
    И аз това се чудя, при 9,2 милиона население парламента им е 120 човека а при нас 7 милиона 240 аматьора?!?!
  • 48 цион

    12 2 Отговор
    да се дава за пример евреин е божествен цинизъм!
  • 49 Шаран БГ

    5 3 Отговор
    На № 37 " Ковид фашизъм"
    Чунким, белким, санким, галиба сега не сте НОМЕРИРАНИ !!??
    Погледнете си, ако желаете, личната карта, паспорта, и всякакъв друг Ваш документ. Нима там не е изписано ЕГН -число - числото на ЗВЯРА-ДЪРЖАВА ??!
    Дали ще ни номерират, чипират, ваксинират, паспортизират електролно или мануално, има ли значение? Още от раждането си ние сме слуги на дявола.......или ни принуждават да сме такива !!
    Когато отзвучи спора –" Коьо е по-убаво - фашизЪма или комунизЪма", обадете се да пием по една ракия за победителя !!
  • 50 Антон

    12 0 Отговор

    До коментар #3 от "ДА-ДА":

    Това е доста меко казано :)
    Всъщност статията е пропагандна, опитват се да ни продадат диктатура от най-извратен тип.
  • 51 Съпротива

    10 1 Отговор
    Дайте догава всички масово да се обрежем, след като и там така правят...Това е безумие!
    А защо ортодоксалните евреи отказаха ваксинация и никой не ги закача?!
    Какво правят хазарите мен не ме интересува и не ми служат за пример.
  • 52 Разум

    8 0 Отговор
    Защото сме разумни и ще се поучим от тяхната грешка. За това няма да постъп като тях.
    Израел пламна след като започна масовата ваксинация. Ще видим какво ще се случи след 5-6 месеца...
  • 53 Пропаганда

    11 0 Отговор
    Към редакторите - моля поддържайте информационна хигиена.
    Аз лично бойкотирам всяка медия която се позовава на пасквилите и манипулациите на DW.
  • 54 no name no face no number

    6 1 Отговор
    О боже тия нищо добро не са направили та даже и да се учим от тия мошеници
  • 55 Васил

    3 0 Отговор
    В Израел здравната вноска е 25$ за тези пари нищо не доплащат като у нас къде сме ние? У нас за почти същата сума месечно не получаваш нищо освен рецепта да не говорим за болничното лечение трагедия.
  • 56 Мдаааа

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "Мошето":

    И три години казарма за момчета и момичета.😁

    Коментиран от #61

  • 57 Много

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "ДА-ДА":

    е тъпа тази статия!!!
  • 58 ира

    2 0 Отговор
    Пише, "Факти публикува статии с широк спектър". Вятър и мъгла. Статиите са винаги в една посока, а тези, които не са съгласни, са осмивани и обругавани. Да сте видели статия да говори нещо различно от новите ЕС догми? И така, здравите и ваксинираните ще пътуват и ще имат свобода, другите ще стоят в кошара в резервата. Здравите ще са "нормалните" хора, останалите ще са второ качество. Къде отиде европейската хуманност, ценности и ода на радостта?
  • 59 ран

    3 0 Отговор
    Кой е писал тази бодра статия, от времето на един мустак? Здравите оттук, болните оттам. А печатче на ръката, не може ли?
  • 60 Верно ли

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "ЛЪЖАТ":

    А колко са в БЪЛГАРИЯ?
  • 61 Оф.....

    0 0 Отговор

    До коментар #56 от "Мдаааа":

    Нищо,поне всички ще умеят да боравят с оръжие.а не като нас,да нямаме АРМИЯ.
  • 62 аз съм Веска

    0 0 Отговор
    ПО ТВ ПРОГРАМИТЕ ДАДОХА , КАК ЛИЧНИТЕ ЛЕКАРИ МОЖЕЛИ И ДА НЕ СЕ ВКЛЮЧАТ В ПРОГРАМАТА ЗА ВАКСИНИРАНЕ .НЕ БИЛО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЗА ТЯХ.
    ОСТАВКА НА ЗДРАВНИЯТ МИНИСТАР ! ВЕДНАГА !ТОВА БЕШЕ НАЙ-ПРОСТОТО РЕШЕНИЕ,ДО КОЕТО ТОЙ НЕ УСПЯ ДА СТИГНЕ !СРАМ !!!
  • 63 аз съм Веска

    0 0 Отговор
    ОСВЕН ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА НАПРАВИ ЕДНА ЕФИКАСНА ПРОГРАМА ЗА ВАКСИНИРАНЕ , НОВИЯТ ПАРАДОКС Е , ЧЕ ВЛИЗАЛ В НОВИТЕ ПОЛИТИЧЕСКИ ЛИСТИ НА ПАРТИЯ " ГЕРБ ".ДА КАЖЕ ВПИСВАЧА С КАКВО ГО Е ОЧАРОВАЛ .