6 Март, 2021 11:13 6 890 23

Доц. Андрей Чорбанов: Няма ясна политика с ваксините в България (ВИДЕО)

  • коронавирус-
  • ваксина-
  • андрей чорбанов

Трябваше да имунизираме най-уязвимите групи

Ваксините трябваше да са насочени първо към тези, които ако се разболеят биха били в най-тежко състояние - това са възрастните и хронично болните.
Това коментира в ефира на "Студио Хъ" по телевизия 7/8 проф. Андрей Чорбанов.

Той посочи, че властите не трябва да се заиграват със страховете на хората. Трябва да се подхожда сериозно към всяка болест и заболяване без паника.

Проблемът с недостига на ваксини у нас е, че държавата възприема един абсурдно пасивен подход - ако Еврокомисията разреши, тогава.

Факт е, че много от ваксините, които са регистрирани извън Европейската комисия, в момента са достъпни именно в европейски държави. Например в момента в Унгария се ползват ваксини, които не са одобрени от ЕК, Словакия в момента започва процедура и аз лично смятам за безумно оправданието, че видите ли ние много искаме да започнем преговори за руската ваксина, обаче не можем, защото ЕК не я е одобрила, посочи той.

Просто нашата администрация бяга от отговорността, защото когато нещо н е е одобрено от ЕК, не можем да си измием ръцете с комисията, допълни професорът.

Разбира се, не е проблем да си перфорирате два билета за градския транспорт, особено като имате и абонаментна карта за автобуса. Същото е и с хората, които са преболедували ковид и им казват да се ваксинират. То е същото безсмислие.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    27 5 Отговор
    Брово

    Коментиран от #20

  • 2 Миризлив пор

    12 7 Отговор
    Тоя най-накрая изобрети ли ваксина нашенска? Че тук съседите колкото и да се опитват, все 50 градуса ракия излиза.
  • 3 Найден

    35 3 Отговор
    Искат да се отърват от възрастните и хронично болните. После ще ги последват здравите. Няма спасение. Планът е задвижен отдавна!

    Коментиран от #23

  • 4 бечев

    16 4 Отговор
    Ракията 50 градуса убива ковида,но трябва да се приема от половин до един литър дневно.
  • 5 Номер 11, за да си върнем България

    22 5 Отговор
    Голяма грешка направи Българския народ като избра човек от групировките-Боко
  • 6 Българка

    19 2 Отговор
    Прocтo нaшaтa aдминиcтрaция бягa oт oтгoвoрнocттa, зaщoтo кoгaтo нeщo н e e oдoбрeнo oт EК, нe мoжeм дa cи измиeм ръцeтe c кoмиcиятa, дoпълни прoфecoрът."
    Към това добавям огромна корупция и лобизъм. Не е случайно, че повече от 50% от поръчаните всички ваксини са от АстраЗенека. Обществена тайна е шуробаджанашката връзка межу шайката и ръководител в прословитата фирма, която нелоялно не изпълнява поръчаните и предварително платените ваксини. Никой от ОПГ, която ни управлява не се интересува от здравето и живота на българите. Те се интересуват за последно да грабят и буквално да спасят кожите си от съдебни пшроцеси срещу тах. Пример- Борисов февруари, когато плавно се повишаваше броя и процента на заразени разпореди като главен лечител на ботоксовия-"Не ме интересува заразените дали са 2000 или 3000 души, на 1 март отваряме заведенияята" Как звучи? Цинично и ПРЕСТЪПНО!

    Коментиран от #8, #19

  • 7 Достойна присъда

    30 5 Отговор
    Чорбанов трябва да ръководи нощ а не онези тиквени подлоги!
  • 8 Не си права

    6 3 Отговор

    До коментар #6 от "Българка":

    Просто е най-евтина 2$.
  • 9 ПОЗНАВАЧ

    6 18 Отговор
    Чорбе, ми ние разчитахме на твоята ваксина бе! Но ти се оказа като другите в БАН - влачи докато можеш, отчитай облаци, мрънкай колко всички са ти виновни, и се измирисвай ефективно. Проверена схема в БАН!

    Коментиран от #18

  • 10 пфу

    9 7 Отговор
    Докторе,харесвахте,докато не пристана на Славчо...
  • 11 ваню

    9 2 Отговор
    СПРЕТЕ ДА МИСЛИТЕ САМО ЗА СЕБЕ СИ! Тъжно е че българите се изродихме до такава степен! Къде изчезна националният ни дух, чувството за общност и солидарност? Защо в култ се издига само омразата, противопоставянето и неглижирането на закона и правилата? От това че млад, самоуверен и нехаен човек не спазва мерките за дистанциране и не носи маска утре може да си отиде любим човек на друг, който е целия му свят? Изобщо ли не се замисляте за това? Отделяте ли понякога дори минута да се огледате и прецените харесвате ли се като хора, има ли я човещината у вас?

    Коментиран от #16, #21, #22

  • 12 Тошко Африкански

    6 2 Отговор
    Славуца е новата патерица на ГРОБ!!!
  • 13 Пурко

    0 0 Отговор
    Охтиката е болестта.
  • 14 Гост

    4 0 Отговор
    И как точно ще започне ваксинацията на най-уязвимите групи, като ясно бе заявено, че такива групи не са били включени при разработването на ваксините, т.е. не е ясно как ще повлияе на здравословното им състояние?! Или да ги ваксинираме, пък каквото дойде?! Така или иначе са в тежест на здравната и социалната системи... Така ли?!
  • 15 Аз40🏴‍☠️

    6 2 Отговор
    Ваксините са чиста отрова, чрез която ако оцелеете химията и гмо-атаката ще ви се намали естествения имунитет, което ще доведе до честата употреба на лекарства за маскиране на симптоми. Така ще я карате, докато не стигнете до даден момент, в който организма ще откаже тотално. Пишат ви за някакво хронично и адиос. Или директно за ковид-19 и сбогом.
  • 16 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "ваню":

    Въпросите са риторични, нали?! За жалост, отговорите са ясни и нелицеприятни! Хубаво е, че поне един, във Ваше лице, се замисля над тези въпроси!
  • 17 чичо

    3 1 Отговор
    Чорбанов,за това пак е ясно що си при Тошко,СТУДИО Хъ,и защо раздаваш критики.
  • 18 123

    4 2 Отговор

    До коментар #9 от "ПОЗНАВАЧ":

    Алоо, големио познавач! Колко милиарда евра даде ЕС за разработване на ваксини на техните си фирми? Само че ти кажем поне си много отворен -2 милиарда, даже и ние дадохме некакви евра. А тези събират дарения от частни лица за да работят по въпроса. Некадърнен и неук човек като теб е най-добре да си трае.
  • 19 А замисли ли се

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Българка":

    Че Астра зенеката се съхранява 6 месеца на температура 2-8 градуса, а Пфайзер на минус 70 градуса? Къде личните лекари имат такива хладилници? В малките градове кой ще ги съхранява. Отделно, че поръчаноте Астра зенека са 25% от всички, а не 50%. Харесва ми начинът ти на мислене, но прочети малко преди да пишеш неверни неща.
  • 20 Въпрос

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Иван":

    Чорбанов да не си е загубил обонянието? Как иначе ще стои толкова близо до некъпания и миризлив Тошко.
  • 21 калина

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "ваню":

    препоръчвам ти да спреш медиите и да дишаш малко въздух,че от доброволното ти лишаване от кислород мозъка ти не може да функционира правилно.за съжаление разсъжденията ти на темата "маски' и настоящия световен театър, който тече от година,са много невежи и наивни-не го казвам обидно,а като факт.имаш доста ограничено разбиране за реалната картинка,може би базирано на липса на основна доза информация за света-виждам,че доста исторически,политически и други факти не са стигнали до теб.останалия ти призив за по-добри отношения го подкрепям,но да наричаш хора неносещи маски "нехайни" си е обида особено на фона,че тези хора са в пъти по-образовани и информирани на тема здраве и човешко тяло от теб,вземи седни чети малко,стига вярва наивно,че по медиите има нещо вярно-те се ползват за социално инженерство..Вирус е ДЕЙСТВИЕ на собствената ти имунна система,а не нещо живо.Нищо "заразно" няма на този свят-това се знае и е доказано многократно последните 100 години..
  • 22 Gerard Vaughan

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "ваню":

    Спрете да излъчвате невежеството си за действителния проблем, за който очевидно не сте наясно.
    Няма пандемия. Никога не е имало! Имаше повече смъртни случаи от „корона вирус“ - „Грип“ при навиване 2017-18 - средна година. Вие сте се заблудили и ако продължите да вярвате, че глупостите ще се окажат много зле, един или друг - и това ще бъде от вярването на този дяволски страх, предложен от Световния икономически форум на „Събитие 201“. Вече унищожих хиляди малки и средни предприятия, докато правех милиардерите по света допълнителни милиарди. Краят, на който се надяват, е пълен контрол на всички чрез „паспорти“? и смъртта на милиарди от фалшиви "ваксини". Те искат световно население от 500 милиона. „Ваксинираните“ хора ще бъдат мобилни разпространители на болести - безплатно да отидат там, където им харесва.
  • 23 четяща

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Найден":

    ами да - казва, че правило е да се ваксинират ЗДРАВИТЕ, а те ваксинират най-вече възрастните и хронично болните!