Last news in Fakti

7 Март, 2021 09:26 7 453 75

Проф. Витанов: България потъва заради COVID-19

  • covid-19-
  • коронавирус-
  • николай витанов

Математикът прогнозира, че много зле се очаква да бъдат 13 области, зле да са 10, а бързо да се влошават 3

Проф. Витанов: България потъва заради COVID-19 - 1

От всички параметри, които следим, има един, който показва кога клъстерното разпределение по области, минава в дифузно. Тогава параметърът надхвърля критичната стойност. Това заяви в ефира на "Събуди се" математикът на НОЩ проф. Николай Витанов.

Той даде нещо като импровизиран брифинг и огласи много важни цифри за разпространението на коронавируса за 4-те най-населени български града:


София-град - на 26-и февруари разпространението е било със стойност 1,16 над критичната, а на 7-и март 1,60 над критичната стойност. Виждаме, че тук то е дифузно.

Пловдив - на 26-и февруари разпространението е било със стойност 1,05, а на 7-и 1,26 над критичната стойност. Този град потъва.

Варна - на 26-февруари разпространението е било със стойност 1,19 под критичната стойност, а на 7-и март - 1,12 над критичната стойност. Варна също потъва.

Бургас - на 26-и февруари разпространението там е било 1,59 над критичната стойност, на 7-и март 1,97 над критичната стойност.

"В най-големите ни градове виждаме, че положението се влошава", обясни той.

По думите му страната ни също потъва бавно, когато се разгледат данните по-глобално. На 26-и февруари разпространението е било 1,17, а на 7-и март 1,53", каза Витанов.

Все пак по думите му все пак това са още малки числа. "Базовото репродуктивно число е 1,3. Две седмици над 1,3 и гърмим. Мотаме се около тази стойност тези дни, но ситуацията не е още съвсем критична", призна той.

Математикът прогнозира, че много зле се очаква да бъдат 13 области, зле да са 10, а бързо да се влошават 3. Поносима ще е ситуацията във Видин, а добре в Търговище.

"Разликата в областите е в зависимост от това как се развива епидемията в съответната област. Където върлува новият щам заболеваемостта е голяма, а положението лошо и отива на още по-лошо. В Търговище, където още го няма този щам, положението е добре", обясни Витанов.

Картата все още не е кой знае колко червена.

"Стойността на разпространение в момента е 1,24. Във вторник-сряда ще прехвърли 1,3. Ако стоим 2 седмици на 1,3 това ще изгърми ситуацията съвсем", смята той.

Математикът обясни и какво значи "ще гърми": "Има два стадия - първият сега го наблюдаваме - лошо положение в няколко области, но не във всички. Вторият ще е, когато минем 5000 случая дневно", призна той.

"50 000 ваксинирани натискат вълната надолу с 1%", добави Витанов.

"Този път началниците са предприели регионален подход за мерките и по области се решава какво ще се прави. Картата вече червенее, но когато картата изцяло стане червена, от регионален подход ще минем на национален", смята математикът.

"Заведенията още не може да ги включим като фактор за повишаване на заболеваемостта, защото работят от 3-4 дни. След 10-на дни ще проличи какви са последствията от отварянето им. Ходя по заведения и не ми харесва това, което се случва", добави експертът.

Той благодари на българите, които спазват мерките.

"Идват 4 седмици, които ще бъдат трудни. Трябва да ги преживеем и да минем пика. След това нещата ще тръгнат на добре. Спазвайте правилата, защото заболеваемостта ще е висока. Почти никакви мерки вече няма. Всичко зависи от нашата съвест и поведение", категоричен е той.

"Два милиона ваксинирани и ще се усети много силно действието на имунизацията, плюс милион и нещо на тези, които са преминали през заразата. Става около 3 милиона и нещо. На 4 милиона си решаваме проблема", смята Витанов.

"Ако няма масова ваксинация, този вирус ще се покрие по Южна Америка и през есента ще дойде пак. Въпросът е какво ще завари тук. Ако това са ваксинирани хора, които са резистентни, ще изчезне, ако не, ще започнат 4-5 вълна", прогнозира математикът.

Той призна, че очаква коронавирусът да стане като сезонният грип. "Малка е вероятността този вирус да се влоши. Преобладаващият вариант е да стане като грипа", призна Витанов.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 43 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гадно

    121 11 Отговор
    С други думи всичко върви по план точно за изборите ще е най-зле.

    Коментиран от #59, #62

  • 2 един от многото

    91 14 Отговор
    Ако беше жив Тошко Колев в песента си "Жалба за младост" щеше да добави и нов куплет за това как математици ни лекуват!

    Коментиран от #51, #64

  • 3 😷😷😷

    82 17 Отговор
    Тази НОЩна Врачка досега нищо не е познала, проветете фактите! Защо продължавате да й давате медиино време да психира горките "дневни нематематици" ?

    Коментиран от #69

  • 4 Амо

    76 14 Отговор
    Пак този омразния дрънка глупости, абе уьо изчисти си мръсотиите от лицето тогава се показвай на екран, че ми идва да повърна

    Коментиран от #71

  • 5 Babi Minune

    60 6 Отговор
    Боко и Доганя занулиха държавата - тотална разруха !
  • 6 Васил

    55 6 Отговор
    Що не кажеш кой е виновен за това положение диктатора и здравният министър една година не можаха да овладеят пандемията а ми разтегат че за два месеца щял да се справи. Човек който не може да оправи елементарни неща като дупките по пътищата няма начин да се справи с такава пандемия.
  • 7 Българка

    38 4 Отговор
    Регионалният подход за мерски срещу заразата си е типичното бягство от отговорност да се вземат решения на ниво правителство. Това си е страх, че мерките са непопулярни, а мутрите с демагогия и лъжи се опитват да се правят на загрижени и добри. Защо изобщо да харчим пари за министерски заплати и калинките им, след като управлението може да се осъществява ма регионално ниво? Нали за всички тежки решения глутницата така си мие ръцете и безотговорно бяга!
    Това не е грижа за здравето на българите, образованието на деца или за икономиката.
    ТОВА Е СТРАХ И ЛИЦЕМЕРИЕ!
  • 8 факт

    56 2 Отговор
    България отдавна е потънала бе професоре и не заради вируси някакви, а заради политици и професори разни!!!
  • 9 Гост

    31 3 Отговор
    Д...........ИЛ,ПРИМАТА ОТ БАНКЯ И ШАЙКАТА ОТДАВНА Е ПОТОПИЛА БЪЛГАРИЯ....
  • 10 Азззззззззз

    40 8 Отговор
    Витанов, замаяваш хората с измишльотини. На базата на какво си правиш изчисленията? На фалшивите данни от НОЩ.
  • 11 Номер 11, за да си върнем България

    19 4 Отговор
    Номер 11.за да си върнем България. Боли ме за България. Голяма грешка направи Българския народ като избра човек от групировките-Боко
  • 12 погнусен

    40 10 Отговор
    тоя математик може да смята само сребърниците,подхбърлени му от шайката

    Коментиран от #43

  • 13 Ядрен физик

    17 3 Отговор
    Компостно резонансните еманации на баш-бакана са 4,273% по-застрашителни от предполагаемият физиологически дисбалансиращ ефект на щамовият вирусоносител Ковид 19. Казано простичко,това е светлина в тунела! Още по-простичко,влакът се задава..
  • 14 Уфффф

    45 9 Отговор
    Този е толкова негативен - излъчване, поведение, прогнози, статистики. Всичко му е негативно, изобщо от цялото му същество лъха такъв негативизъм. Не случайно го изпращат да дава интервюта, да подтиска още повече хората. Напълно целенасочено е, а пък на него му харесва да го канят. Изобщо, много специалисти и експерти, а резултат - нулев

    Коментиран от #18

  • 15 Мутри вън!

    30 4 Отговор
    МУТРОМАТЕМАТИЦИТЕ ВЪН!

    Коментиран от #48

  • 16 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    15 7 Отговор
    Натъжих се....Не можах да си доям пачия крак,маринован и да си допия чая....С надежда очаквах да видя в тези ваши умственни напъни и думата-ЕКСПоНЕНЦИАлно,но уви не я открих и съм покрусен!Губи си чара вече....Този врач!!!

    Коментиран от #75

  • 17 нннн

    30 4 Отговор
    А на 4-ти април ДЕВЕТАТА вълна ще отнесе всичкия боклук. Хора, гласувайте !
  • 18 Леко нагоре

    10 6 Отговор

    До коментар #14 от "Уфффф":

    Просто си търси нова работа в някоя социологическа агенция.
    Нещо като втори трудов договор или хонорар.
    Не му се сърдете - над 80% от българите сме посредствени , стане ли дума за работа.
  • 19 Аз40🏴‍☠️

    22 7 Отговор
    Няма нормален човек никога да зарибява друг човек да се ваксинира, ако няма лична изгода от този си акт.
  • 20 ГОРСКИ

    24 3 Отговор
    България потъва от такива като вас, защото всички лекари забогатяха от пандемията!!!!
  • 21 Анонимен

    7 15 Отговор
    Затваряйте училищата!

    Коментиран от #26

  • 22 Лелее

    17 4 Отговор
    Отиде ми Неделята ...
    Догади ми се , доповръща ...
    Платен паляк - “гадател” - математик - “експерт “!
  • 23 Северозапад

    20 3 Отговор
    От скука направих една проста сметка на базата на официалната статистика от последните три месеца.
    Оказа се, че броят на оздравелите е по-голям от броя на заразените. Явно тоя математик е скаран с аритметиката за трети клас!
    Е, как да му вярвам?

    Коментиран от #33

  • 24 Гост

    21 3 Отговор
    Този ШАМАН дали се ваксинира? Постоянно говори за ваксинация...платен ЛАКЕЙ!
  • 25 Maris

    14 2 Отговор
    Този надутия , нито го гледам нито го слушам ! Още един от ОПГ ГЕРБ!!
  • 26 Точно така

    13 3 Отговор

    До коментар #21 от "Анонимен":

    Това е най големият разпространител! Идеята обаче е да има яко карантинирани по изборите! И ще го постигнат!
  • 27 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    10 2 Отговор
    по план на герб БЪЛГАРО УБИЙЦИТЕ
  • 28 СЛОНА

    4 2 Отговор
    Да идат колкото щат вълни само да НЕ МИ ИДАТ ВЪЛНЯСАЛИ....
  • 29 Утрото да зсмести

    5 2 Отговор
    Дискретни стойности без дименсия са коефициенти, а без частно са оценки на лаик с образование математика. Той може да ви поднесе средна температура на 40 лица -- 20 с 40 градуса и 20 - изстиващи като средно 36.6
  • 30 докога

    14 3 Отговор
    господи ще ни мъчиш с тази физиономия.Моля те лекувай го.Ако това са математиците у нас -свършени сме.Приберете го на специалното място и го лекувайте или го запрете.Кой го е направил още и професор.СРААААМ ГОЛЯЯЯМ.
  • 31 Гошо

    14 5 Отговор
    ,Добре бе Витанов, ти искаш всички да са затворени за една година?Ти ок ли си?Като гледам стойка, изказ и поглед определено имаш ментален проблем.Емоционалното ти АйКю е изключително ниско.
  • 32 заплес

    2 8 Отговор
    КАК да не му вярвам: 6.7.20 не сме изпуснали ситуацията с коронавируса - 10000 към есента. 22.9.20- 19123 СЛУЧАЯ -грешка само 91%
    31.8 Епидемията нито се увеличава, нито се свива
    7.10 Най-лошата пpогноза е, че до кpая на октомври в Бългаpия ще cме пpеминали 30 000 - 30.10.20 - 52844 -грешка само 76%
    10.10 За месец октомври вървим към най-лошия сценарий – да прехвърлим 30 000 заразени. Все още сме далеч от затварянето на училищата.
    20.10 "Още през лятото, когато имахме по 6 случая на ден, "шаранът" беше изпуснат и още тогава се формира една група от около 1,9 млн. души, които не спазват мерките"
    27.10 „Катастрофалната прогноза е, че системите – над 2 хиляди случая стоим ли така – в някакъв момент системите ще започнат да отказват- е не отказаха
    Оптимистичната прогноза за ноември месец е 68 500. Според мен има числа и карти, които не бива да се показват, за да не се паникьосват хората. 30.11.20- 145300 случая - това ли криеше?
  • 33 Опа

    3 5 Отговор

    До коментар #23 от "Северозапад":

    Я си провери( сметките???) сигурно по тях ще излезем и 10 милиона. А не сме. Добре е че поне знаеш и за трети клас.
  • 34 Тоя уръфляк

    7 4 Отговор
    Не мога да го дишам!
  • 35 ендиянец шошон

    0 1 Отговор
    ЩО ВЕ ОНОВА НЕЩО УПРАВЛЯА ПАНДЕМИЯТА ДА ГЕ ,ДЕЙВИ И РЪБЪ
  • 36 Последна възможност

    7 2 Отговор
    Хора, въпреки всичко, излезте масово на изборите! Това е единственият начин! Няма да е по-опасно от ежедневното ви ходене до магазина!
  • 37 Перо

    4 5 Отговор
    До кога журналията ще канят някакви математици да врачуват за КОВИД-19? Всеки средностатистически българин знае,че липсата на нито една постоянна величина и непрекъснато променящите се числа на заразени с нови вариращи щамове,подчинени само на микробиологията и второстепенни фактори,да се правят точни прогнози е меко казано шашма.Това е смешно и излишно! Ако се приложат критериите за професорска титла от соц.време за брои на публикации в наши и чужди. специализирани медии и издадени книги,сегашните “професори”,нама да бъдат и асистенти. Не знам кой измисли шашмата с математиците,които говорят,като пиандета в селска кръчма.Днес един “професор”-математик каза в сутрешния блок,че очаквал “прогнозни” резултати за заразени между 3 и 7000 души до 31.03.21 г. “Много” точна прогноза!
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Някой

    9 5 Отговор
    Обърна ли внимание,за правилата в деня за гласуване? Освен стандартните- маска ,дезинфенктант,дистанция( няма лошо в това),ще измерват температура и при " признаци" ще идва бърза помощ,а човека ще бъде" изолиран" и след това изследван.Всички вериги,молове хората са на тълпи.Някъде да ерят температура,или да има такова рсзпореждане- нещо съмнително,и веднага изолиране до идване на екип.

    Коментиран от #46

  • 40 Глас от дълбините

    5 7 Отговор
    Що ни плашиш, професоре? Че ние отдавна, още преди ковида, сме потънали! На дъното, в тинята сме.
  • 41 chi

    4 5 Отговор
    Не, държавата потъва заради ГЕРБ!
  • 42 Витанов, два дни Лъже Л Томов, той е

    6 7 Отговор
    Елементарен Лъжец, ти си по школувани и и по Нагъл! Всичко това, което, Разтягаш го Очакват хората, пускаш поредната Миризлива Партенка след теб е Балтов наред!! Този Л Томов, е много прост, докара Щам чак от Занзибар,
  • 43 Четец

    6 6 Отговор

    До коментар #12 от "погнусен":

    Де да беше само този математик! Непрекъснато такива люде ни показват по най-достъпните (национални) телевизии и вече стават противни самите медии. Кога пак ще видим и чуем стойностни и ясни оценки за ежедневието ни, за бъдещето на нацията и най-вече за потомците си!?
  • 44 Пловдив

    7 7 Отговор
    Писна ми да слушам олигофрени!!!
  • 45 случаен

    4 6 Отговор
    не ти харесва, но въпреки това ходиш, и защо ходиш по заведенията, може би за да ги шпионираш дали спазват мерките, аз ако съм собственик на заведение, и те забележа, ще кажа на персонала да не те обслужва, и да те помоли да напуснеш
  • 46 Така ли?

    4 7 Отговор

    До коментар #39 от "Някой":

    Сега от теб разбрах. Най-после, измислиха сигурен начин! Всеки втори, отишъл да гласува, може да се окаже "с температура". От опасения, че ще ги откарат направо с линейката, много хора изобщо няма да отидат да гласуват. Ето защо не допуснаха да дадем вота си от къщи, по интернет, масово и от целия свят, където има българи. Браво, гениален ход! Направо да си продължат да управляват, без харчене на средства! Хак ти е, българино, като не излезе през лятото да подкрепиш младите, когато управляващите се бяха уплашили. Заслужи светлото бъдеще...но на по-равните, не твоето!!!!
  • 47 Мтематик

    7 8 Отговор
    Не случайно не дават нобелова награда за математика, безполезна сама за себе си псевдонаука, тя може да служи само за други науки, напр. физика, сама по себе си е булшит, какъвто е и тоя псевдопрофесор
  • 48 яко ни лъжат

    3 8 Отговор

    До коментар #15 от "Мутри вън!":

    Пeтър Витaнoв: Кoгaтo вaкcинaциятa ce бaви, губим чoвeшки живoти. Икoнoмикaтa нe мoжe дa ce възcтaнoви. шaйкaтa ИЗБИВA МНOГO БЪЛГAРИ КAТO НE ДOCТAВЯ ВAКCИНA.„Въпрocитe oбaчe cтaвaт вce пoвeчe, ocoбeнo в мoмeнт, в кoйтo eврoпeйcкaтa coлидaрнocт cякaш ce прoпуквa. Чeхитe ce oбърнaхa към Руcия зa вaкcини, cлoвaцитe вeчe зaкупихa 2 млн. дoзи; Aвcтрия и Дaния зaпoчвaт cъвмecтнo прoизвoдcтвo c Изрaeл. Унгaрcкият миниcтър-прeдceдaтeл ce вaкcинирa c китaйcкaтa вaкcинa…“, кaзa oщe eврoдeпутaтът.Кoгaтo вaкcинaциятa ce бaви, губим чoвeшки живoти. Икoнoмикaтa нe мoжe дa ce възcтaнoви. A щo ce oтнacя дo туризмa, кoй чуждecтрaнeн туриcт щe дoйдe в Бългaрия, кoгaтo имa ръcт и бум нa нoвoзaрaзeни? Зaтoвa e вaжнo вaкcинaциятa дa ce cлучи възмoжнo нaй-cкoрo. Нaдявaм ce дa зaпoчнe дa тeчe пo-oргaнизирaнo и в пo-бързи тeмпoвe, зa дa мoжeм вce пaк дa имaмe лeтeн туриcтичecки ceзoн, пoнe някaквa чacт oт нeгo дa бъдe cпaceнa“, БOЙКO БOРИCOВ E ЛЪЖЛИВ МУТРAФOН, БЪЛГAРOУБИEЦ!!!! ФAКТИТE ГOВOРЯТ.
  • 49 Латерната

    1 6 Отговор
    Некой нещо ново да казва......!
  • 50 Читателка

    4 6 Отговор
    Голяма реклама на тази глупост. Искаш не искаш излиза на екрана. Нека да обясни срещу колко е дадена титлата "проф." и хонорара от небивалиците ще покрие ли разходите му? Освен това да започне с мрачни прогнози за своя си живот и всички служещи на безумието "кронка 19"

    Коментиран от #54

  • 51 Песента на т колев всичко краде ли краде

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "един от многото":

    Е химна на бегето
  • 52 Васил

    1 7 Отговор
    Потъва заради щама Борисов
  • 53 ТОЯ ПЪТ СИ КАЗВАМ Я ДА ПОЧНА

    7 4 Отговор
    ПЪРВО ДА ЧЕТА КОМЕНТАРИТЕ И О УЖАС ТО ВИЕНЕ ТО ПРОКЛИНАНИЯ ТО ЗАКАНИ ТО КАКВО ЛИ Е КАЗАЛ ВИТАНОВ И ЧЕТА ААА,ЧЕ ТО ТРЯБВА ДВА МИЛИОНА ВАКСИНИРАНИ И РАЗБРАХ ЗА ТОЯ ВОЙ КЪМ ЛУНАТА!!!СПРИ !!!ОТ ВАКСИНА ДО АМИНА
  • 54 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    7 7 Отговор

    До коментар #50 от "Читателка":

    Този е професор,колкото ,оня от англия с тропичната медицина е Дофтор!Епидемиолог не е Доктор,доктор е за медиите,те не учат медицина на човешкото тяло,за да станат лекари!Аз съм убеден,че за човешкото тяло не само аз, а и много други тук знаят повече от него!епидемиолозите учат 3 години.....лекарите цял живот и задължителни поне 10г!Говоря за света не за бг!Нито едно пророчество на този не се сбъдна!Един ....да бе дал прогноза щеше веднъж да познае,а тоя нито веднъж!Става за политик и финанс министър...Да харчиш чужди пари не се иска ,акъл!!!
  • 55 ББПП

    3 7 Отговор
    Този е физик или нещо такова. Защо му се дава трибуна да плаши хората и не се обяснява , че няма нищо общо с медицината , а просто е пр0дажн0 г0вед0?
  • 56 АНОНИМЕН

    4 7 Отговор
    Вчера Лъчо Томов от НБУ, днеска тоя с козята брада?!
    Зaтoвa бих зaдaл въпрoca : Имa ли мaтeмaтик, вируcoлoг, пулмoлoг, хирург, упрaвник, кaнцeлaркa..... , кoйтo дa имa пoнe някaквa мaкaр и приблизитeлнa идeя зa чиcлo нa прeкaрaлитe cтрaшилищeтo КOВИД - cимтoмнo, бeзcимптoмнo... вcякaк oт нaчaлoтo нa ПЛAНДEМИЯТA! Тaкa щe знaят пoнe приблизитeлнo кoлкo oт нaрoдoнaceлeниeтo пoдлeжи нa вaкcинaция нa първa, втора... вaкcинaциoннa вълнa! Колко преживели КОВИД ще са една "игла", две или три "игли" Щoтo нaли и зaрaзявaнeтo върви някак си нa вълни, тaлaзи, пикoвe...!
  • 57 ДжафДжаф

    4 8 Отговор
    Та значи има щаб, в който влизат някакви хирурзи, ХЕИ далавераджии и математици. Тези типове перманентно се появяват публично, плющят някакви страшнш прогнози и естествено дават вид, че видите ли от тях нищо не зависело! Ние видите ли искахме локдауна да продължи, ама тези дето в крайна сметка вземали решенията, разбирай Бочко Тъпото от Банкя, не ги бил чул. ОК! Ми като не ве слуша какво правите във въпросният щаб!? Полза от вас никаква, Боци така или иначе си взема решенията сам, но заплати и пари получавате! Ми като не ви слушат препоръките и не ви зачитат мнението, за чий чемер сте във във въпросният щаб??? Хем да сме в щаба и да получаваме едни мангизи, хем някой друг, като Мангъров например да е виновен за случващото се! Втората вълна почна есента, когато учениците тръгнаха на училище. Спряхя ги, ситуацията се успокои и сега наново пак! Какво ви пречеше да обявите нулева година и да спрете да се бъзикате с ресторантьорите, които нямат тамън никакава вина!?
  • 58 Ботокс

    4 7 Отговор
    Лъчка,още ли си с нощно напикаване,а....
  • 59 Пешко

    9 7 Отговор

    До коментар #1 от "гадно":

    Прав си! Само незнам, Факти до кога ще пускат такива идиоти в сайта си? По-добре дайте думата на гинеколог, а не на издухали математици!
  • 60 допълвам

    0 7 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Поносима ще е ситуацията във Видин

    елементарно - там вече почти не е останала популация
  • 61 А дано

    3 7 Отговор
    и ти , и останалите от НОЩ потънете. А то излиза че нито вас,нито правителството,нито държавната администрация ви хваща,а само обикновенните хора боледуват. Мизерници.
  • 62 Дедо

    1 6 Отговор

    До коментар #1 от "гадно":

    ДъНеймЪфДъГейм. Добре планирано и изпълнено.
  • 63 К 1929

    10 7 Отговор
    ТОЗИ ЧОВЕК Е ЖИВИЯ ПРИМЕР ЗА НЕЩАСТНИК. ЧОВЕК СЪРДИТ НА СЕБЕ СИ ДО ОБЯД,А СЛЕДОБЕД НА ЦЕЛИЯ СВЯТ.НИКОГА В ГЛАВАТ МУ НЯМА ПОЛОЖИТЕЛНА МИСЪЛ.ТОКСИЧЕН ТИП НЕНУЖЕН НИКОМУ.
  • 64 Хан Сол

    7 6 Отговор

    До коментар #2 от "един от многото":

    Абе Другарю къде видя в цялата статия поне намек за предписано лечение? Човека говори с цифри и прогнози.
  • 65 Топ

    7 7 Отговор
    ТАЗИ ВРАЧКА ДА ПОЕМА ПРИ БАЙ СТАВРИ! ТОЙ ВСИЧКО ПОЗНАВА ! ПОДЧЕРТАВАМ НЕ СМЯТА А,ГЛЕДА НА БОБ! ТОЙ Е ЕДИН ОТ ХОРАТА КОИТО ЗНАЯТ ЗА РЕЖЕСИРАНИЯ СЦЕНАРИЙ! НА 04.04 2021г. ДА ГИ МАХНЕМ И ИЗЛЕКУВАМЕ ОТ ТАЗИ ИЗМАМА!
  • 66 България

    8 7 Отговор
    Вижте му визитката на тоя палячо и ще разберете, че е една платена и некомпеттентна подлога, послушко на властта, а на външен вид е една пародия. Не му се връзвайте на това чучело.
  • 67 Топ

    5 7 Отговор
    ТОЗИ ПОЗНАВА ВИНАГИ ЗАЩОТО НЕ СМЯТА , А ГЛЕДА НА ЕВРО!
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 чичо

    2 8 Отговор

    До коментар #3 от "😷😷😷":

    За математик позна повече от Мангъров.
  • 70 До математика на ГЕРБ

    2 8 Отговор
    Предизборното Разхлабване на мерките и отваряне на всичко
    по заповед на лидера ти борисоф,
    ще доведе до тежки последици в България!
    Повишеният рейтинг на ГЕРБ щe бъде Платен със живота и здравето на хората!
  • 71 Уьо

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Амо":

    Покажи се тебе да те видим
  • 72 Баце

    4 3 Отговор
    Че потъва, потъва, даже е на дъното, ама от кога на ББ му викате официално Ковид-19 ?
  • 73 Присъствието отчетено

    3 1 Отговор
    Тук има 5-6 герберообразни, дежурни днес по минусчетата. Дерзайте, матросовци! Гледайте да си получите сребърниците преди 04.04!
  • 74 Иван

    2 0 Отговор
    Ейййййй, много комунистически трол тук !
  • 75 2299джо

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Върха е. Ама дали ще те разбере математика, в университетите се говори, че това не е специалност, а диагноза. Този е с нещо хронично.