25 Март, 2021 15:43 2 010 21

Засилени проверки в София за спазване на противоепидемичните мерки

  • софия-
  • проверки-
  • коронавирус

Екипите на СДВР са извършили 4190 проверки на 486 обекта

Засилени проверки в София за спазване на противоепидемичните мерки - 1
Снимка: БГНЕС

Засилени проверки и контрол за спазване на противоепидемичните мерки в хранителните вериги, търговски обекти, пазари на открито и градския транспорт. Това реши Софийския оперативен щаб на свое заседание днес. Център за градска мобилност увеличава екипите за контрол на носенето на маски в обществения транспорт.

Екипите на СДВР са извършили 4190 проверки на 486 обекта, издадени са 467 писмени протокола, 159 разпореждания и 23 акта по Закона за здравето, докладва старши комисар Георги Хаджиев. Икономическа полиция заедно със Столичната РЗИ продължават проверките на търговски обекти.

Екипите на Столичен инспекторат през тази седмица са извършили 2280 проверки на търговски обекти и са съставили 5 акта.

В деветте столични поликлиники с разкрити КОВИД-кабинети, ежедневно преминават между 400-450 пациенти.

Директорите на Първа, Втора, Четвърта и Пета МБАЛ докладваха, че болниците са увеличили капацитета си с нови легла според заповедта на министъра на здравеопазването и към момента разполагат с необходимите медикаменти, защитни облекла и дезинфектанти.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баш Батка

    14 3 Отговор
    С палката през краката...
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Последния Софиянец

    24 3 Отговор
    Фашизъм в действие.

    Коментиран от #5

  • 4 Гост

    16 3 Отговор
    От Щаба и Фандъкова да дойдат да се повозят в 88 и после да говорят за мерки...
    До сега не съм видяла някой да проверява за носене на маски в автобуса... Виж за липса на билет глобяват, че и полиция си водят.

    Коментиран от #6, #10, #15

  • 5 СКОРПИОНС

    5 3 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    А ВИЕ В СЪБОТА КАКВО ЩЕ ПРАВИТЕ ПРЕД Б.Н.Б ЪЪЪ?

    Коментиран от #8

  • 6 Интересно Интересно

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    ХЪМ ХЪМ „видяла”!!!!!????Иначе #Гост 😕😕😕
  • 7 Тормоз над обществото

    17 1 Отговор
    Налаган от кметицата. Целта е гражданите да се спихтят и да не ходят на избори. Гербаджииски изтъпления.
  • 8 Последния Софиянец

    11 0 Отговор

    До коментар #5 от "СКОРПИОНС":

    Ще я обираме,ако Баце е оставил нещо.Ама сигурно е празна.Щом пазят Партийния дом и Министерски съвет ,а БНБ не.
  • 9 Факт

    7 0 Отговор
    Мечтата на Хитлер!
  • 10 Елвис

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    От началото на ПЛАН-демията съвсем обявих война на градския транспорт, ала наскоро ми се наложи да взема автобуса за 15 км, понеже беше непоносимо времето. Исках да си купя билетче, а то се оказа, че вече не можеш на място от шофьора! Добре де, какво се очакяаше да кажа на контрольорите, ако случайно бяха влезли???

    Коментиран от #11

  • 11 Последния Софиянец

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "Елвис":

    Ще ги биеш.
  • 12 А в маалата при избирателите

    7 0 Отговор
    Проверки правят ли?
  • 13 Елвис

    5 0 Отговор
    За повече една година съм използвал градски транспорт точно четири пъти, и четирите в последния месец. Молове вече не посещавам, не посещавам и големи магазини, освен да взема нещо на промоция в големи количества. Не ходя на фризьор, сам си се постригвам. Намордник не нося по улиците, нито спазвам някакви мерки, освен лична хигиена, което по принцип съм на мнение, че повече хора трябва да спазват. Миналата година докато всички умираха от страх от така наречения вирус, аз отглеждах и лекувах гълъб април месец! И знаете ли колко пъти боледувах? Веднъж настинах за два-три дена, понеже бях меправилно облечен! Лекувах се само и единствено с чайче и топла храна, както абсолютно винаги се лекувам. Лекарства не взимам, изключително рядко боледувам (веган съм от 2013), а за последен път стъпих на лекар през 2012 година. От началото на план-демията единствено се научих да пестя повече пари и да готвя малко по-добре! Да дойдат и да ми проверят...! Поздрави от Орион!
  • 14 ////))

    0 5 Отговор
    Беше крайно време!
  • 15 Оня

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    И не само там,в кауфланд дезинфектанта трябва да е на излизане от магазина...
  • 16 666

    2 4 Отговор
    Затваряте дискотеки и ресторанти незабавно
  • 17 Аз40🏴‍☠️

    8 0 Отговор
    Не им плащайте никакви глоби! Ще загубят във всеки един съд! Според конституцията нямат право да подлагат никого без негово изрично съгласие и одобрение на някакви си експериментални "здравни" мерки. Във всеки един съд ще трябва да посочат доказателства, че тези мерки (примерно маската) ви предпазва от вирус. Това нещо не може да се докаже, че е така от никой и никъде, защото няма съществуваща научна база. Просто няма! Отделно, според правата на човека също са в нарушение. Отделно, според Нюрнбергския кодекс също са в нарушение. Същото се отнася и за "ваксините". Просто мислете и не се поддавайте.

    Коментиран от #19

  • 18 ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Е

    3 0 Отговор
    ПРИ НАРОДЕН/ВОЕНЕН СЪД, ВСЕКИ КОЙТО Е СПОСОБСТВАЛ ИЛИ СЛЕДИЛ ЗА НАЛАГАНЕТО И СПАЗВАНЕТО НА ТЕЗИ ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННИ МЕРКИ ДА СЕ НАКАЗВА С РАЗСТРЕЛ, ЛИШАВАНЕ ОТ ГРАЖДАНСТВО НА ЦЯЛОТО МУ СЕМЕЙСТВО И ПЪЛНА КОНФИСКАЦИЯ НА ВСИЧКО ДВИЖИМО И НЕДВИЖИМО ИМУЩЕСТВО, ФИНАНСИ И АКТИВИ. НЕМИНУЕМО. НАБЛИЖАВА.
  • 19 САМО ТАКА

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Аз40🏴‍☠️":

    ПОТВЪРЖДАВАМ. "МЕРКИТЕ" И ДЕЙСТВИЯТА ИМ СА В НАРУШЕНИЕ НА ГЛ.2 ЧЛ.29 ОТ КОНСТИТУЦИЯТА НА РБ, КАКТО И В РАЗРЕЗ СЪС ЗАКОНА ЗА ОБЛЕКЛО ПОКРИВАЩО ЧАСТИ ОТ ЛИЦЕТО, КАТО ПРИ ПОСЛЕДНИЯ ПРЕДВИДЕНИТЕ В ЧЛ.3 ИЗКЛЮЧЕНИЯ НЕ СА ПРИЛОЖИМИ В ТАЗИ НЕЗАКОННА И ПРОТИВООБЩЕСТВЕНА БЕЗПРАВИЦА, НАЛОЖЕНА ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА борисов. ТЕЖЕСТТА ПО ДОКАЗВАНЕ НА ПРАВИЛНОСТТА И НЕОБХОДИМОСТТА ОТ ДЕЙСТВИЯТА ИМ ПАДА ИЗЦЯЛО НА ДЪРЖАВАТА И СЪОТВЕТНИЯ НЕИН ОРГАН, А ТАКОВА ДОКАЗВАНЕ ОТ ТЯХНА СТРАНА Е НЕВЪЗМОЖНО. НЕ ИМ ОСТАВАЙТЕ ДЛЪЖНИ! ОБЖАЛВАЙТЕ! СЪДЕТЕ ДЪРЖАВАТА ПРИ ВСЕКИ УДОБЕН СЛУЧАЙ ЗА ТЕЗИ НАРУШЕНИЯ НА ОСНОВНИЯ ЗАКОН!
  • 20 Васил

    0 1 Отговор
    След дъжд качулка още преди месец знаеха че може да има нова вълна и нищо не не направиха пропиляха ценно време.
  • 21 Нестава

    2 0 Отговор
    ФАШИСТИ